VIBRANT TOKYO 3-ДНЕВНА ПРОГРАМА В ТОКИО

(post-cruise)

VIBRANT TOKYO 3-ДНЕВНА ПРОГРАМА В ТОКИО

(POST-CRUISE)

Тази програма ще ви даде възможност да посетите някои от най-впечатляващите забележителности на Япония, сред които древни храмове, очарователни градини, превъзходни музеи с богати експозиции от различните епохи на японската история, архитектура и изкуство, включително шогунските времена. Ще усетите духа на съвременната японска действителност, забързания ритъм на многомилионния Токио и в същото време спокойствието и дълбоката житейска мъдрост, предавана от поколение на поколение и гарантираща съхранението на нацията и държавата, независимо от конкретните преходни обстоятелства.

    

Ден 1

При слизане от круизния кораб в Токио или Йокохама ще бъдете посрещнати от вашия водач на пристанището и ще започне вашето запознанство с Токио. Ще посетите ултра-модерния район Odaiba, където ще се изкачите до наблюдателната платформа на най-емблематичната сградата в района - Fuji Television. От там като от птичи поглед ще се насладите на панорамата и ще може да направите чудесни снимки за спомен.
Следва посещение на красивата Hamarikyu - японска градина от периода Едо. Градината първоначално е построена като място за лов на патици, а по-късно става място за отдих и разходки на местните владетели. Днес градината контрастира по особено приятен начин със заобикалящите я модерни сгради и небостъргачи.
След обяд в местен ресторант, ще посетите храма Мейджи. Построен е в чест на император Мейджи, считан за баща на съвременна Япония.  Красивото светилище се намира на поляна, заобиколена от около 120 000 дървета от 365 различни вида, в самото сърце на Токио. Храмът е популярно място за традиционни японски сватби, и ако имате късмет, може да видите такава.
По-късно ще бъдете транспортирани до вашия хотел за настаняване. Останалата част от деня и вечерта са свободни за почивка или развлечения по ваш вкус и усмотрение. Вечеря не е включена в програмата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, имайте предвид, че като цяло хотелските стаи в Япония са по-малки от стандартните хотелски стаи другаде по света. Това не трябва да ви учудва или разочарова.

Ден 2

След закуска в хотела ще отпътувате на полудневна обиколка на града.
Ще посетите Националния музей на Токио, основан през 1872 година - един от най-старите музеи в Япония. Музейната колекция включва около 120 000 предмета от цяла Азия, но предимно от Япония все пак, сред които близо 90 се считат за национално богатство, а около 650 са определени като културни ценности с изключително важно значение за държавата. Следва посещение в района Ginza, считан за един от най-луксозните търговски квартали в света. Ще имате свободно време за разглеждане и пазаруване – съблазните там са безчет. Освен лъскавите магазини, в района ще намерите чудесни кафенета, ресторантчета, барове, галерии и други места, които може да ви заинтересуват.  Можете да изберете дали да останете в Ginza или да се върнете обратно в хотела с групата. 
Останалата част от деня е на ваше разположение за вечеря и почивка.

Ден 3

След закуска в хотела ще започне още една полудневна обиколка на Токио, която ще ви даде различен поглед и представа за града.
Първо ще отпътувате до района Асакуса - част от Стария град на Токио. Ако имате късмет с времето, ще може да влезете в храма Асакуса Сенсоджи през порта, украсена с огромен червен хартиен фенер. Храмът е основан в началото на 7 век – счита се за най-стария в страната и е един от най-почитаните. Ще се разходите по Накамисе-дори, която води към храма и е известна като „улицата на вътрешните магазини“. Преди близо три столетия на местните селяни и занаятчии било разрешено да търгуват в близост до подстъпите към храма.  Днес там се продават традиционни занаятчийски изделия и специфични японски храни, наред с произведения на изкуството и антикварни предмети, а цените са далеч по-атрактивни от тези по другите магазини.
По-късно през деня ще направите „фото-стоп“ на площада Imperial Palace Plaza, където е резиденцията на японския император. Екскурзията не включва посещение в двореца, но това, което ще видите отвън е достатъчно интересно и впечатляващо.
Можете да изберете да останете в района или да се върнете с групата обратно в хотела.
Останалата част от деня и вечерта са на ваше разположение за почивка или други занимания, каквито предпочетете.

Ден 4

Закуска и напускане на хотела, от където вероятно ще се отправите към едно от двете летища на Токио – Narita или Haneda International.