LIMA MOSAIC 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА

(PRE-CRUISE)
Потопете се в перуанската култура, минало и настояще, посетете исторически забележителности и руини от предколумбовата епоха.

Ден 1

Посрещане на  летището Lima International Airport от представител на фирмата и трансфер до Westin Lima Hotel & Convention Center.
Настаняването в хотела е от 15:00 часа. Ако имате ранен полет, може да направите резервация за допълнителна нощувка, като по този начин ще може гарантирано да се настаните по всяко време в стаята си.
Останалата част от деня е на ваше разположение за почивка, разходка и вечеря в хотела или в някой от близките ресторанти по ваш вкус.

    

Ден 2

Очаква ви ден с много интересни преживявания, наситен с емоции и красота.
След закуска в хотела ще посетите музея Рафаел Ларко Хойл, който се помещава в елегантно колониално имение от 18-ти век, собственост на вицекраля. Неговите експонати представят над 3000-годишна история на предколумбовата епоха.
Ще продължите към главния площад на Лима, където испанският конкистадор Франсиско Писаро, завоевателя на империята на инките, е основал „Градът на кралете“ Лима през 1535 година. Дворецът на правителството, Дворецът на архиепископа и катедралата на Лима обграждат целия площад. Ще посетите катедралата, където е погребан Франсиско Писаро. След това ще разгледате базиликата Санто Доминго, чието строителство започва през 1540 година, а по-късно, през 18-ти век е реновирана в сегашния си неокласически стил.

Малко по-късно ще се насладите на чудесен обяд в Каса Гарсия Алварадо – имение в стил Ар Деко, разположено непосредствено до Мирафлорес, един от първите квартали на Лима, изграден за по-заможните хора, които предпочитат да живеят извън шумотевицата на центъра.
Ще има, естествено, много песни и танци.

След като се приберете в хотела, ще имате свободно време за почивка или за още разходки. Вечерята ще се сервира в ресторанта на хотела, под акомпанимент на музика от местни изпълнители.

Ден 3

След закуска в хотела, ще отпътувате през живописните околности на Лима към руините на Пачакамак – изключителен археологически комплекс, включващ пирамиди храмове. Ще разгледате огромния, разположен на около 600 хектара обект и ще научите интересни факти от близо 2000-годишната му история.
От древността ще се пренесете в съвременността като посетите хасиенда Мамакона, където се отглеждат коне от прочутата перуанската порода Пасо. Тя е селектирана близо 400 г. в изолация от останалия свят, което е довело до много характерни форми на тялото и специфична походка на тези красиви животни. В имението ще ви бъде сервиран обяд и ще може да наблюдавате различни номера с дресирани коне от тази порода.
След като се приберете в хотела, останалото време може да прекарате по ваш избор. Вечерята не е включена в програмата.

Ден 4

След закуска в хотела идва ред на трансфер до пристанището в Каляо и настаняване на борда на круизния кораб.

В цената на наземната програма са включени:
- трансфер от летището в Лима до хотел Westin Lima & Convention Center;
- трансфер от хотела в Лима до пристанището на Каляо;
- три нощувки в двойна стая категория„делукс“ в хотела на база BB (включена закуска);
- входни билети за катедралата на Лима, за базиликата „Санто Доминго“, музеят Ларко и за комплекса Пачакамак;
- бакшишите в ресторантите, както и за пренос и превоз на багажа ви;
- 1 обяд и шоу в Каса Гарсия Алварадо с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай;
- 1 обяд в хасиенда Мамакона с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай;
- 1 вечеря в хотелския ресторант с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай.

В цената на наземната програма не са включени:
- персонални разходи в хотела като такива за пране, ползване на телефон, минибар или румсървис;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите.

Допълнителна информация:

Електричество
Електричеството в Перу е 220 волта, променлив ток.
Хотел
Westin Lima Hotel & Convention Center
Calle Las Begonias 450. San Isidro, Lima 15001, Peru
Phone: +51 1 2015000
В случай на непредвидени обстоятелства, хотелът може да бъде заменен с друг от същата категория, а гостите ще бъдат своевременно уведомени за промяната.

Валута
Валутата на Перу е Nuevo Sol.

Какви дрехи да носим
Препоръчително е да имате удобни спортни дрехи, удобни обувки, леки връхни облекла и якета срещу дъжд и вятър. Шапки, слънчеви очила и предпазни кремове са част от багажа на всеки пътешественик – не ги забравяйте.