CHILEAN WONDERS AND WINE 3-ДНЕВНА НАЗЕМНА ПРОГРАМА

(PRE-CRUISE)
Насладете се на природните и архитектурни чудеса на Чили, като пътувате през величествените Анди, разглеждате градове като колониалния Валпараисо и столицата Сантяго и като дегустирате някои от най-добрите вина в страната.

    

Ден 1

След като преминете митническите и имиграционни процедури на международното летище Артуро Мерино Бенитес в Сантяго, Чили, вашият местен водач ще ви посрещне на изход номер 4 и ще ви отведе до автобуса, с който ще се придвижите директно до вашия хотел в Сантяго.​ За осъществяване на трансфера е необходимо вашите полетни данни да бъдат предоставени на круизната компания не по-късно от 14 дни преди началото на екскурзията.
 
Настаняването е в 15:00 ч. По-ранното настаняване не може да бъде гарантирано.
 
Остатъкът от деня е на ваше разположение, а вечерта ще се насладите на вечеря в хотела с останалите гости от групата.

Ден 2

След закуска ще се отправите на екскурзионна програма с автобус, която включва най-важните забележителности на историческия и съвременен Сантяго. Ще видите президентския дворец, църквата Сан Франциско и Плаза де Армас с посещение на катедралата. Ще продължите през по-новите жилищни райони на града и ще спрете на върха на хълма Сан Кристобал​, откъдето се разкрива невероятна ​гледка към Сантяго.
 
След това ще продължите към имението Санта Рита, само на 45 минути от Сантяго. Разположено в подножието на Alto Jahuel, в Буин, имението предлага изключителни природни картини. Тук ще научите много неща за местното производство на вина и ще дегустирате някои от най-впечатляващите произведения на местната продукция. След това ще обядвате в ресторант Doña Paula. Този национален паметник почита Паула Харакемада, която е основала имението Санта Рита преди повече от 200 години. Освен изпълнено с красота и предлагащо невероятни вина, имението е било сцена и на значими исторически събития, свързани с независимостта на Чили. Генерал Бернардо О’Хигинс и 120 войници се укриват в него след битката срещу силите на испанската корона. На това събитие е посветена и една от продуктовите линии на винарната – „Santa Rita 120“, наречена така в чест на тези 120 патриоти.
 
След обяд ще се върнете в хотела в Сантяго. Вечерта ще имате свободно време и самостоятелна вечеря в избран от ​вас ресторант.

Ден 3

След закуска ще се насладите на живописно пътуване в посока към Андите, за да разгледате Портильо - един от най-добрите ски курорти в света. По пътя ще преминете през плодородната провинция Аконкагуа и ще спрете за кратко до паметника на битката при Чакабуко, издигнат в чест извоюването на независимостта на Чили.
 
По пътя ще се станете свидетели на чудни гледки от величествените Анди, а вашият водач ще ви предостави много интересни данни за естествената история на тази впечатляваща планинска верига. Курортът Портильо е разположен високо над морското равнище до изумрудено зелените води на Лагуна дел Инка. Тук се провежда Световното първенство по ски през 1966 г., което всъщност е единственото спортно събитие от този вид, проведено в Южна Америка до 1990 г. Ще спрете на езерото, за да направите снимки и да обядвате в местен ресторант, преди да се върнете в Сантяго.
 
Вечерта ще бъде на ​ваше разположение за разходка и самостоятелна вечеря в избран от ​вас ресторант.

Ден 4

След закуската ще напуснете хотела и ще се отправите към пристанищния град Валпараисо, който е част от световното културно наследство, под защитата на ЮНЕСКО. Валпараисо е своеобразен архитектурен резерват, в който ще намерите прекрасни образци на колониалната култура от края на 19-ти век. Докато преминавате през стръмните криволичещи улици на града, ще видите сградата на Парламента, Рибарския кей, Плаза Сотомайор и Военноморската академия. Ще се возите и с кабинков лифт до хълм, от който се разкрива невероятна гледка към града и залива.
 
С това 3-дневната екскурзионна програм в Чили приключва и вие ще се отправите към пристанище Сан Антонио за да се настаните на борда на прекрасния круизен кораб, който ви очаква, за да ви отведе до други още по-интересни дестинации.
 
В цената на наземната програма са включени:
- 3 нощувки в хотел Ritz Carlton или подобен, включително закуска (настаняване в двойна стая DELUXE);
- 1 вечеря и 2 обяда, включително 1 безалкохолна напитка или вода и 2 чаши вино;
- Трансфери;
- Обиколки и дегустация на вино, съгласно описанието на програмата;
- Екскурзоводско обслужване на английски език.

В цената на наземната програма не са включени:
- Всякакви ястия или напитки, които не са споменати по-горе;
- Допълнителни разходи за хотел, включително румсървиз и мини бар;
- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите.
 
Допълнителна информация:
Наземната екскурзионна програма може да бъде променяна при необходимост с оглед избягване на струпвания на много хора. Актуализирани данни за маршрута ще получите с окончателните документи за круиз, около 21 дни преди началото на пътуването.
 
Хотелът посочен в описанието на програмата може да бъде заменен с друг от подобна категория. Точното наименование, адрес и телефон на хотела ще бъдат посочени в окончателните ви документи за круиз, които ще получите около 21 дни преди началото на пътуването.
 
Гостите, които не пристигнат първия ден от програмата ще се считат за неявили се и стаите в хотела ще бъдат освободени, без по-нататъшни ангажименти от страна на круизната компания.