AUTHENTIC BUENOS AIRES 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА

(PRE-CRUISE)
Тази програма ще ви даде възможност да се почувствате като истински портеньо (местен жител на Буенос Айрес). Ще посетите интересни квартали, за да усетите специфичната им атмосферата, ще видите изпълнение на автентично аржентинско танго, ще посетите и ранчо, за да ви нагостят с аржетинско асадо.

        

Ден 1

Посрещане на летището от представител на фирмата и трансфер до хотел Sofitel Buenos Aires или друг от същия клас.
Настаняването започва от 15:00 часа. Ако пристигате с ранен полет, ще бъдат направени постъпки за ранно настаняване, но това не е гарантирано и може да се наложи да изчакате до настъпване на официалното време за check-in. Ако държите на ранното настаняване, бихте могли да резервирате стая за един ден преди пристигането ви, срещу допълнително заплащане. Остатъкът от деня е на ваше разположение за почивка и разходка.
 
Важно! Гости, които поради някакви причина не пристигнат в рамките на първия ден на програмата, се считат за неявили се/отказали се и хотелските им стаи ще бъдат освободени.

Ден 2

След закуска в хотела, ще отпътувате извън града за да посетите традиционно аржентинско ранчо, където гостоприемните домакини ще ви покажат и разкажат любопитни неща и истории за живота в ранчото. Гаучоси ще демонстрират уменията си в езда и боравене с ласо, ще има много песни и танци и разбира се, ще бъдете нагостени обилно с меса, приготвени на скара и с отбрани аржентински вина.
След деня в ранчото ще се върнете в хотела, а вечерта е свободна за почивка или други развлечения според предпочитанията ви. Вечеря не е включена в програмата.

Ден 3

След закуска в хотела ще се отправите на полудневна туристическа обиколка на Буенос Айрес. Ще започнете от квартала Ла Бока, където ще разгледате Ел Каминито, улица-музей на открито с разнообразни сгради, боядисани в ярки цветове. Някои твърдят, че тангото е възникнало тук около 1870 г., а танцьори на танго често се виждат да изпълняват импровизации по улиците.
Продължавайки, ще преминете покрай кметството и градската катедрала, украсена със стенописи и други произведения на изкуството. Ще видите и Каса Росада – офисът на президента на Аржентина. Имено от централния балкон на тази сграда са произнасяли речите си Президентът Хуан Перон и съпругата му Ева, известна като Евита.
След това ще се отправите към шикозния квартал Ла Реколета и гробището Реколета, последното място за почивка на богатите и могъщите в Аржентина. Там се намират хиляди грандиозни гробници и паметници на генерали, политици, артисти и спортисти и всякакви други фигури от елита и разбира се на най-известната измежду тях – Евита Перон.
Следва закуска в Кафе Тортони. Това е историческо кафене, служило като място за събиране на художествения и интелектуалния елит на столицата Буенос Айрес от 1858 г. насам. Кафе Тортони е било домакин на забележителни гости като аржентинския автор Хорхе Луис Борхес. Основано през 1858 г., това е и най-старото кафене в Аржентина.
По обяд ще се приберете в хотела. Може да обядвате в някой от близките ресторанти или кафетерии по ваш избор.

Вечерта ще имате възможност да се насладите на представление на пленително, страстно аржентинско танго! По време на представлението ще ви бъде поднесена вечеря.

Ден 4

Закуска в хотела и трансфер до круизния кораб.

В цената на програмата са включени:
- 3 нощувки в Sofitel Buenos Aires* - стандартна двойна стая;
- 3 закуски;
- 1 обяд с неограничена консумация на местни вина и безалкохолни напитки;
- 1 вечеря, включително половин бутилка вино на човек и неограничена консумация на вода и безалкохолни напитки;
- екскурзовод на английски език по време на екскурзиите;
- превоз и пренос на багаж (до 2 куфара на човек);

В цената на програмата не са включени:
- обяди и вечери, освен описаните по-горе;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите;
- персонални разходи от всякакво естество, като пране, минибар, рум-сървис и пр.
 
Важно! Редът на описаните мероприятия в програмата може да бъде променен в зависимост от обективни обстоятелства, както и с оглед избягване на задръствания, опашки и пр. Ако решите да резервирате допълнителна нощувка в хотела чрез круизната компания, тогава трансферът е ангажимент на компанията. Ако решите самостоятелно да резервирате допълнителни нощувки в хотела, трансферът отпада от ангажиментите на круизната компания.

Полезна информация:

Хотел
Sofitel Buenos Aires
Posadas 1232, C1011 CABA, Argentina
Phone: +54 11 4819-1100
* Хотелът може да бъде заменен с друг от същата или по-висока категория при настъпването на непредвидени обстоятелства, като гостите ще бъдат своевременно информирани за промяната.

Времето
В Латинска Америка, както и в цялото южно полукълбо на Земята, лятото е от декември до март. В Аржентина може да се очаква топло и влажно време през тези месеци.
 
Какво да носим
Леки и свободни дрехи, удобни за ходене обувки, както и дъждобрани или якета срещу дъжд и вятър. Напомняме, че слънчеви очила, шапки и предпазни кремове са задължителни атрибути в багажа на всеки пътешественик.
 
Официалната валутата в Аржентина е Pesos, но на много места се приемат щатски долари, а всички основни разплащателни карти са валидни в страната.
 
Електричеството в Аржентина е 220 волта / 50 Hz.;