A PASSION FOR RIO 3-ДНЕВНА НАЗЕМНА ПРОГРАМА

(PRE-CRUISE)
Какво ли не е казано и написано за Рио – един от най-пъстрите и пленителните градове на планетата! Няма да изброяваме хилядите неща, с които Рио де Жанейро е известен по света и е станал главен поклоннически център на тези, които изповядват религията, наречена туризъм.  Пред-круизната програма на Regent Seven Seas Cruises ще ви даде прекрасна възможност да видите поне част от забележителностите и да усетите духа на този смайващ мегаполис.

        

Ден 1

Пристигане на Rio International Airport, посрещане от представител на круизната компания и трансфер до хотел Sheraton Grand Rio Hotel & Resort. Това е единственият в града хотел-курорт с обширна площ за почивка, спорт, спа център и какви ли не атракции за гостите, с буйна растителност и озеленени терени, разположени над плаж с бял пясък. Отсреща е тропическия Южен Атлантик, а отзад се извисява планинска верига. Хотелът се намира приблизително на 10 минути пътуване с кола от плажа Ипанема и на 20-25 минути до плажа Копакабана.
След настаняването в хотела, останалата част от деня е на ваше разположение за почивка или разходка. Храна не е включена в програмата на днешния ден, но вие лесно ще намерите заведение, отговарящо на вашите предпочитания.

Ден 2

След закуска в хотела, ще се срещнете с вашия екскурзовод и ще отпътувате към централната част на града. Ще видите прекрасни сгради в колониален стил, наред със супер модерни сгради, проектирани и изградени от световноизвестни архитекти. Ще видите и нео-футуристичната сградата на Museu do Amanhã, (Tomorrow´s Museum или Музеят на Бъдещето), проект на испанския архитект Сантяго Калатрава, прочут с екстравагантните си идеи в архитектурата и считан за визионер в бранша си. Обиколката включва посещения на още ред забележителности като модерната Католическа Катедрала, Операта, Музеят на изящните изкуства и др. На път обратно към хотела, ще видите емблематичния плаж Копакабана. Останалата част от деня е свободна и може да използвате времето както намерите за добре.  За обяд и вечеря може да изберете заведение по ваш вкус.

Ден 3

Закуска в хотела, и екскурзия към Прая Вермела (червения плаж), където ще се качите на кабинков лифт за разходка до върха на планината Шугър Лоуф. Пътуването с лифта е на два етапа. Първият ще ви отведе до хълма Урка, където има градини с буйна тропическа растителност, а гледките от там са ненагледни. Ако желаете да се качите по-нависоко, вторият сегмент на кабинковият лифт ще ви отведе до самия връх на Sugarloaf, който се издига на около 400 метра над морското равнище. От там ще се насладите на смайваща гледка към града, залива Гуанабара и океана.
След това преживяване, ви очаква преминаване през няколко великолепни жилищни квартала и спорка за обяд, представляващ типично бразилско барбекю. След обяд ще посетите училище по самба, където ще научите любопитни подробности за подготовката и провеждането на прочутия Карнавал в Рио и ще видите как се изработват пищните костюми за участниците в парада. Дори ще може да пробвате някои костюми от миналия карнавал – просто за снимка.
След този наситен с впечатления ден, автобусът ще ви откара обратно в хотела, преминавайки през тунела Rebouças, дълъг близо 3 км. и свързващ северната с южната част на града. Останалото време от деня може да прекарате по ваш избор. Вечеря не е включена в програмата.

Ден 4

Закуска в хотела и трансфер до пристанището за настаняване на борда на круизния кораб.
Организаторите запазват правото си за промяна в реда на включените мероприятия с оглед избягване на задръствания, опашки и пр.

В цената на програмата са включени:
- 3 нощувки в хотел Sheraton Grand Rio Hotel & Resort (или подобен) в стая „делукс“ с изглед към океана;
- закуски в хотела;
- 2 полудневни екскурзии с автобус и екскурзовод на английски език;
- 1 BBQ обяд;
- превоз и пренос на багаж от летището и в хотела;
- бакшиши за хотелския персонал и местни такси.

В цената на програмата не са включени:
- обяди и вечери, освен споменатите по-горе;
- напитки;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите.

Допълнителна информация

Хотел

Sheraton Grand Rio Hotel & Resort
Avenida Niemeyer 121, Leblon
Rio de Janeiro 22450-220
Phone (+55) – 21 2274 1122

При настъпване на непредвидени обстоятелства, хотелът може да бъде променен с аналогичен по стандарт и качество. При евентуална промяна, гостите ще бъдат уведомени своевременно.
Гостите, които независимо от причината, не успеят да пристигнат в рамките на Ден 1, ще се считат за отказали се и стаята им в хотела ще бъде освободена.
Настаняването в хотела започва от 15 часа. По-ранното настаняване не е гарантирано. Ако желаете да ползвате стаята си от сутринта на първия ден, трябва да резервирате една допълнителна нощувка. Гостите имат ангажимента да предоставят полетните си данни на круизната компания, не по-късно от 20 дни преди началото на наземната програма. При липса на такава информация в установения срок, трансфер от летището до хотела няма да бъде осигурен.  

Валута
Официалната валута в Бразилия е бразилски реал( BRL). Щатски долари не се приемат освен в малки сувенирни магазинчета или като бакшиш. Приемат се платежни карти от всички основни брандове.

Времето
Лятото в Рио (ноември-март) е топло – дневните температури са около 29-30 градуса, а през нощта около 20-те. Понякога обаче може да стане твърде горещо – дневните температури се качват до 40 градуса!

Облекло
Леки и свободни дрехи, удобни за ходене обувки, слънчеви очила и шапки;

Електричество
Електричеството в Бразилия е 127 волта / 60 херца, което означава, че ще ви е необходим съответен адаптор. В хотела може да получите такъв на рецепцията, но организаторите препоръчват предварително да се снабдите с ваш собствен.