4-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА RIO & IGUAZU FALLS

(PRE-CRUISE)
Предстои да изживеете няколко очарователни дни в Рио де Жанейро и да усетите величието на природата, създала неописуемите водопади Игуасу, намиращи се във вътрешността на континента на границата между Бразилия и Аржентина.
 
      

Ден 1

При пристигане в Рио де Жанейро ще бъдете посрещнати и трансферирани до хотел Copacabana Palace. Този хотел се смята от мнозина за най-бляскавия хотел в Рио. Построен е в стил Арт Деко и е отворил врати за богати и известни хора през далечната 1923 година. Времето за настаняване е около 15:00 ч. Останалата част от деня и вечерта са на ваше разположение. Може да си починете или пък да се разходите наоколо и да намерите ресторант за вечеря по ваш вкус.

Ден 2

Днес ще разберете защо Рио де Жанейро е смятан за един от най-красивите градове в света. Ключовите природни елементи, тропическите гори Тихука, заливът Гуанабара и плажовете на Копакабана и Ипанема, са дали силно отражение върху развитието на града и са вдъхновили културата на Кариока. Обиколката е целодневна, ще сте придружени от местен водач, който ще ви помогне да оцените по-добре естествената красота на Рио и Кариоките. След закуска предстои посещение на извисяващата се над града статуя на Христос Спасителя, едно от „новите“ чудеса на света. От върха на планината Корковадо гледките са направо фантастични. Ще разберете защо природният пейзаж на града е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва обяд в бразилския барбекю-ресторант Asador Rio или подобно място. След това обиколката ще продължи до квартал Урка, където с кабинков лифт ще се изкачите на 396 метра до върха на планината Захарна глава. Очакват ви отново феноменални гледки – този път към пристанището долу.
 
Важно: Тази екскурзионна обиколка включва умерено ходене. Препоръчва се гостите да носят удобни спортни обувки.
Вечерята ще бъде в квартал Санта Тереза, в ресторант Tereze. Ресторантът е с характерен  тропически дизайн и предлага съвременна кухня, която представя най-доброто от местната гастрономия с латиноамерикански привкус.
След вечерята ще бъдете откарани обратно в хотела, където ще трябва да намерите малко сили, за да подготвите багажа си за предстоящия полет към Игуасу.
 
Важно: Всеки гост може да лети до Игуасу с една бройка ръчен багаж до 10 kg/ 22 lb и една бройка регистриран багаж до 23 kg/ 50 lbs. Всеки багаж над посоченото количество ще бъде отделен на сутринта, съхраняван в Рио и докаран на кораба за натоварване в първия ден от круиза. Уверете се, че целият съхраняван багаж е достатъчно етикетиран с пълното ви име и номера на апартамента ви. Не забравяйте да вземете със себе си ценности, лекарства и документи. Ако все пак се налага да летите до Игуасу с повече от разрешения багаж, моля отбележете, че авиокомпанията ще събере допълнителни такси при регистрацията за полета.

ДЕН 3

След закуска и напускане напускане на хотела, трансфер до летището за полет до Игуасу. При пристигането си в Игуасу ще бъдете посрещнати и трансферирани до хотел Belmond Das Cataratas. Хотелът се намира от бразилската страна на водопада в Национален парк Игуасу. С превъзходното си местоположение,  само на няколко минути пеша от водопадите, ще имате възможност да се насладите на ексклузивен достъп до водопада вечер и призори, когато паркът още е затворен за други посетители.
След обяд в хотела ще започнете пешеходна обиколка на Националния парк Игуасу - ще се спуснете по пътека надолу към каньона, откъдето можете да се насладите на панорамна гледка към повече от 240 водопада! След това ще се качите на остъклен асансьор до платформа, от която пред вас ще се открият нови неописуеми красоти.
Тази вечер ще има специална вечеря в къщата на  Фабио Тавера - талантлив бразилски готвач, който през последните 15 години пътува из цялата страна в търсене на вкусовете, които тази огромна държава е създала през годините. Фабио ще ви „преведе“ през 6-степенното меню, като обяснява тайните на кулинарията, смесваща вкусове, традиции и познания на бели и африканци, заселили тези просторни екзотични земи от преди столетия за да живеят заедно в хармония. По време на вечерята ще ви бъдат сервирани отбрани вина от Латинска Америка.

Ден 4

Днес предстои целодневна екскурзия из аржентинската страна на водопадите.
След закуската ще се отправите към аржентинската страна на Национален парк Игуасу. На входа, малко влакче ще ви отведе на обиколка из парка, като ще направите две спирки: една до горната верига и друга до долната верига.
Ще следвате пътеките до върха на водопадите, а от там се открива невероятна гледка към каскадите и обкръжаващата ги пищна природа.  Акцентът на пътуването ще бъде посещението на окачената платформа на самия ръб на водопада Garganta do Diabo (Дяволското гърло), най-големият от водопадите в парка.
Обядът ще е в ресторант Melia Iguazu, разположен в хотел Gran Melia от аржентинската страна.
След обяда предстои нещо наистина необичайно -  Macuco Safari. Ще пътувате в  открити каруци, теглени от джипове. По време на три километровия участък през джунглата водачите ще насочват вниманието ви към флората и фауната на парка, споделяйки своите експертни познания.
Вторият етап от обиколката представлява преход от 600 метра, който води до водопада Macuco Falls. Спускайки се от височина приблизително 20 метра, това е идеалното място за освежаващо гмуркане ако жегата ви е изтощила. Достъп до водопада става по стълби, издълбани в скала.
След това невероятно приключение ще се върнете в хотела си, за да се освежите преди вечеря.
Забележка: по време на пътуването с каруци/джип може да има друсане, поради което следва внимателно да прецените дали искате подобно изживяване. Гостите, които желаят да се потопят във водопада, трябва да носят бански костюм и кърпа. Гостите, които не желаят да участват в тази част от програмата, могат да изчакат в хотел Melia Iguazu след обяда.
В края на този пълен с приключения ден ще се върнете в хотела от бразилската страна на водопада.

Ден 5

Закуска в хотела и напускане. Трансфер до летище Игуасу за полет обратно до Рио де Жанейро. В хотела ще бъде осигурен обяд в кутия за хапване по пътя. По пътя ще спрете в Parque das Aves (парк за птици), за да се насладите на местната флора и фауна от първа ръка, като следвате пътеки през гората. Ще имате изключителната възможност да видите отблизо местните видове екзотични птици. Това е най-големият резерват за птици в Южна Америка, обитаван от повече от 800 вида. При пристигане в Рио де Жанейро ще бъдете посрещнати и отведени до пристанището за настаняване на круизния кораб.

Ето какво получавате при резервация на круиз-тур от програмата на Regent Seen Seas Cruises
 
По време на 4-дневната наземна програма до водопадите Игуасу получавате:
- настаняване в луксозни хотели по маршрута;
- самолетни билети за придвижване от Рио де Жанейро до Националния парк Игуасу;
- някои обеди и вечери по маршрута на наземната програма;
- всички необходими трансфери;
- екскурзоводско обслужване на английски език според описанието на наземната програма;
- входни такси за посещаваните туристически обекти;
По време на круиза получавате:
- брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута на круиза (екскурзовод на английски език);
- безлимитно ползване на интернет (1 log-in за DELUXE или SUPERIOR апартамент и до 4 log-in за CONCIERGE и PENTHOUSE апартаменти);
- безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки навсякъде на кораба;
- бакшиши и такси обслужване;
- настаняване в луксозен апартамент с веранда; 
- хранене в до 5 гурме ресторанта с разнообразна кухня от най-високо качество; 
- развлечения на борда на кораба;
- пране на дрехи;
- пристанищни и други такси.

Цените не включват самолетни билети от България до началното пристанище и обратно. Такива може да закупите онлайн от уебсайта на избрана от Вас авикомопания.

И за да бъде картината наистина завършена,

ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА КРУИЗ-ТУР ДО 31.07.2023 ПЛАЩАТЕ САМО 10% ДЕПОЗИТ!

При това, условията за анулиране на ранни резервации, потвърдени с депозит, са много гъвкави и предвиждат само удържане на такса в размер 100€ за човек, ако анулацията се извърши преди настъпване на срока за плащане на баланса за круиз (до 120 дни преди датата на отпътуване за круизи с продължителност до 14 нощувки и до 150 дни преди датата на отпътуване за круизи с продължителност 15 и повече нощувки).