4-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА IGUAZÚ FALLS & JUNGLE LIFE FROM BUENOS AIRES

(POST-CRUISE)
Водопадите Игуасу. Предстои ви да се изправите пред едно от най-впечатляващите природни чудеса на нашата планетата. Наяве нещата са още по-внушителни от всичко, което сте видели на кино, по телевизията или на снимка. 

      
 

Ден 1

След като напуснете кораба ще започне полудневната екскурзия в Буенос Айрес, по време на която ще посетите по-важните забележителности и атракции на града. Акцентите са: президентския дворец; колониалното кметство, понастоящем музей; някои особено интересни с архитектурата и атмосферата си квартали на града. Ще посетите катедралата, където са положени тленните останки на генерал Хосе Сан Мартин – национален герой на Аржентина, Чили и Перу – водач на борба за национално освобождение и независимост от Испания. Може да видите и гроба на Ева Перон, намиращ се в гробището Реколета – място, където са намерили покой най-известните граждани на Аржентина и наричано с леко мрачен хумор „най-доброто място за задгробен живот“. Обиколната екскурзия на Буенос Айрес ще приключи в хотела, където ще се настаните и ще имате свободно време. Отделете време за да подготвите и малко багаж за предстоящия полет до Игуасу, на следващия ден. Авиокомпанията допуска един багаж до 15 килограма плюс ръчен багаж до 5 кг. За повече багаж/килограми ще се наложите да платите допълнителни такси. Не забравяйте да вземете със себе си лекарствата, документите си и скъпоценни предмети, ако пътувате с такива. Останалата част от багажа ви ще се съхранява в хотела в Буенос Айрес до завръщането ви от Игуасу.

Вечерта ще е особено вълнуваща. Предстои вечеря и танго шоу в La Ventana Tango Club или подобно място. Пригответе се за истинска феерия. Костюмирани танцьори и певци ще изпълняват за вас танци и песни, родени и носещи страстта на великолепния Буенос Айрес!

Ден 2

Закуска в хотела, трансфер до летището и полет до Игуасу. При пристигането, ще ви транспортират до аржентинската част на Националния парк Игуасу, от където ще започне вашето пътуване с еко влакче, до Дяволското гърло – един от най-впечатляващите водопади, където реката Игуасу пропада в 80-метрова бездна.
Следобед ще обиколите наблюдателните платформи, разположени така, че да видите Дяволското гърло от различни гледни точки.
По-късно през деня ще се придвижите към бразилската страна на Националния парк за настаняване в хотела.   

Ден 3

Програмата за този ден включва плаване с моторна лодка тип „зодиак“ за да видите огромната мощ на падащите води отдолу. Това е един много, наистина много мокър ден, пръските от огромната маса падаща вода се носят наоколо и няма начин някой или нещо в близост да остане сухо. След това приключение ще се върнете пеша до хотел Belmond Das Cataratas. По пътя обратно ще видите и научите много интересни неща за флората и фауната в парка. Вечерята ще бъде сервирана в хотела.
Забележка: Осигурени са водонепроницаеми чанти за вещите на туристите. Зоната за качване на лодките не е достъпна за трудноподвижни хора. Има приблизително 100 стъпала надолу/нагоре, за да стигнете до лодките. Мини-круиза със „зодиак“ е по желание и гостите, които желаят да останат на брега, могат да го направят - в целия парк има сенчести зони и пейки за сядане.

Ден 4

След закуската напускате хотела, за да се отправите обратно към аржентинска територия. Там ще навлезете в джунглата и ще посетите селище, обитавано от местното население, наречено гуарани. Очакват ви много интересни моменти, опознавайки бита, културата и обичаите на тези хора. Ще чуете различни легенди, ще видите техни ритуали, ще се запознаете с вярванията им, ще научите как ловуват, как приготвят храната си, от какво правят лекарства, какви занаяти и умения са придобили във времето обитателите на джунглата.

Следва трансфер до летище Игуасу в Аржентина за обратен полет до Буенос Айрес. Осигурен е обяд по време на трансфера. След кацане ще продължите към хотела, в който сте отседнали в първия ден от пътешествието. Там ще ви очаква и багажа, който сте оставили на съхранение. 

Ден 5

Днес е последния ден от пътуването. След закуска в хотела, предстои трансфер до международното летище на Буенос Айрес за полет до Европа. Ако вашият полет е следобед, бихте могли да оставите багажа си на съхранение в хотела и да направите последна разходка и покупки из града, докато дойде време за вашия трансфер.
 

Ето какво получавате при резервация на круиз-тур от програмата на Regent Seven Seas Cruises:
 
По време на 4-дневната наземна програма до водопадите Игуасу получавате:
- настаняване в луксозни хотели по маршрута;
- самолетни билети за придвижване от Буенос Айрес до Националния парк Игуасу;
- някои обеди и вечери по маршрута на наземната програма;
- всички необходими трансфери;
- екскурзоводско обслужване на английски език според описанието на наземната програма;
- входни такси за посещаваните туристически обекти;
По време на круиза получавате:
- брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута на круиза (екскурзовод на английски език);
- безлимитно ползване на интернет (1 log-in за DELUXE или SUPERIOR апартамент и до 4 log-in за CONCIERGE и PENTHOUSE апартаменти);
- безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки навсякъде на кораба;
- бакшиши и такси обслужване;
- настаняване в луксозен апартамент с веранда; 
- хранене в до 5 гурме ресторанта с разнообразна кухня от най-високо качество; 
- развлечения на борда на кораба;
- пране на дрехи;
- пристанищни и други такси.
Цените не включват самолетни билети от България до началното пристанище и обратно. Такива може да закупите онлайн от уебсайта на избрана от Вас авикомопания.

И за да бъде картината наистина завършена,

ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА КРУИЗ-ТУР ДО 31.07.2023 ПЛАЩАТЕ САМО 10% ДЕПОЗИТ!

При това, условията за анулиране на ранни резервации, потвърдени с депозит, са много гъвкави и предвиждат само удържане на такса в размер 100€ за човек, ако анулацията се извърши преди настъпване на срока за плащане на баланса за круиз (до 120 дни преди датата на отпътуване за круизи с продължителност до 14 нощувки и до 150 дни преди датата на отпътуване за круизи с продължителност 15 и повече нощувки).