3-ДНЕВНА ПРОГРАМА В ХОНГКОНГ JEWELS OF HONG KONG

(pre-cruise)

3-ДНЕВНА ПРОГРАМА JEWELS OF HONG KONG
(PRE-CRUISE)

Ще прозвучи като щампа, но в Хонг Конг това е реалност – уникално място, където Изтока и Запада живеят заедно, древните китайски традиции и британското колониално наследство вървят рамо до рамо с динамиката на  технологичния свят.  Глобален финансов център с присъщите му огромни небостъргачи, лъскави търговски молове, където са представени най-скъпите брандове в света и колоритни улични пазари спокойно съществуват заедно и правят многоликия град привлекателно място за милиони туристи всяка година.

    

Ден 1

Посрещане в залата за пристигащи на международното летище в  Хонг Конг и трансфер до хотел Kowloon Shangri La. Настаняването започва в 15:00 часа, така че ако пристигате с ранен полет, може да резервирате допълнителна нощувка и стаята ви ще бъде на разположение при пристигането ви. Остатъка от деня и вечерта са свободни и може да ги прекарате по ваш вкус и усмотрение. Няма включена вечеря.

Ден 2

След закуска в хотела ще отпътувате за остров Хонг Конг.
Ще се качите на Peak Tram, считан за най-стръмната въжена линия в света, който ще ви отведе до връх Виктория. По пътя нагоре пред вас ще се открият фантастични гледки, а казват, че стръмния склон предизвиква оптична илюзия, която прави небостъргачите да се извисяват под невъзможни ъгли. От върха ще може да направите снимки за чудо и приказ и доволни  ще продължите към рибарското селище Абърдийн. Там ще се качите на сампан – плоскодънна китайска лодка.  Докато сте на вода, можете да очаквате да видите рибарски лодки, китайски джонки и селяни, вършещи ежедневната си домакинска работа.   Преживяването предлага откровен поглед към бита на местното население.
Следващата  спирка - обиколка на фабрика за скъпоценни камъни, и разбира се, възможност за закупуване на изделия, които са ви харесали.
Следобед се отправяте към оживения пазар Стенли - изключително популярна дестинация за пазаруване на стоки като копринени дрехи, китайски бижута, изкуство  и какво ли не още.

Следващата ви дестинация през този ден е пристанище Виктория. Предстои живописно плаване на борда на популярния Star Ferry за да усетите пулса на града и да се насладите на великолепието му, гледан от вода.  Ще може да се разходите по Avenue of Stars (Алеята на звездите) – една доста популярна туристическа атракция в Хонг Конг. Вечерните часове са свободни и може да ги прекарате както намерите за добре. Програмата не включва вечеря.

Ден 3

След закуска в хотела ще отпътувате за Тунг Чунг, град на Лантау - най-големият остров в  Хонг Конг. Очаква ви кабинков лифт, ненагледни гледки и посещение в Нгонг Пинг. Наблизо е манастира По Лин, придобил известност в 1993 г., когато там е издигната статуя на Големия Буда, висока повече от 30 метра. Статуята на Големия Буда привлича поклонници от цяла Азия и не само. Следва вегетариански обяд в манастира и после ще може самостоятелно да разгледате Нгонг Пинг. Остатъка от деня и вечерта може да изкарате според вашите интереси и желания. Вечеря не е включена в програмата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Възможни са промени в последователността на посещаваните обекти по преценка на бреговите оператори с оглед избягване на опашки или струпване на множество хора.

Ден 4

Закуска и напускане на хотела. Трансфер до круизния терминал за настаняване на борда на кораба.