3-ДНЕВНА ПРОГРАМА В ТОКИО VIBRANT TOKYO

(pre-cruise)

3-ДНЕВНА ПРОГРАМА В ТОКИО VIBRANT TOKYO

(PRE-CRUISE)
Тази програма ще ви даде възможност да посетите някои от най-впечатляващите забележителности на Япония, сред които древни храмове, очарователни градини, превъзходни музеи с богати експозиции от различните епохи на японската история, архитектура и изкуство, включително шогунските времена.
Ще усетите духа на съвременната японска действителност, забързания ритъм на многомилионния Токио и в същото време спокойствието и дълбоката житейска мъдрост, предавана от поколение на поколение и гарантираща съхранението на нацията и държавата, независимо от конкретните преходни обстоятелства.

    

Ден 1

При пристигане ви на международното летище Нарита или Ханеда в Токио ще бъдете посрещнати на изхода от зоната на митницата за трансфериране до вашия хотел, където ще може да си починете след полета или, ако предпочитате, да предприемете кратка разходка из района и да си намерите ресторант по ваш вкус за вечеря.
Моля, имайте предвид, че времето за настаняване в хотела започва от 16:00 часа. Въпреки че ще бъдат положени всички усилия стаите да бъдат готови преди този час, това не може да бъде гарантирано. Ако пристигате много рано сутринта, може би ще е добре да си резервирайте допълнителна нощувка, така че стаята ви да е свободна, когато пристигнете.

ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, имайте предвид, че като цяло хотелските стаи в Япония са по-малки от хотелските стаи другаде по света. Това не трябва да ви притеснява или разочарова.

Ден 2

След закуска в хотела ще отпътувате на полудневна обиколка на града.
Ще посетите Националния музей на Токио, основан през 1872 година  - един от най-старите музеи в Япония. Музейната колекция включва около 120 000 предмета от цяла Азия, но предимно от Япония все пак, сред които близо 90 се считат за национално богатство, а около 650 са определени като културни ценности с изключително важно значение за държавата.
Следва посещение в района Ginza, считан за един от най-луксозните търговски свартали в света. Ще имате свободно време за разглеждане и пазаруване – съблазните там са безчет. Освен лъскавите магазини, в района ще намерите чудесни кафенета, ресторантчета, барове, галерии и други места, които може да ви заинтересуват.  Можете да изберете дали да останете в Ginza или да се върнете обратно в хотела с групата.
Останалата част от деня е на ваше разположение за вечеря и почивка.

Ден 3

След закуска в хотела ще започне още една полудневна обиколка на Токио, която ще ви даде различен поглед и представа за града.
Първо ще отпътувате до района Асакуса - част от Стария град на Токио. Ако имате късмет с времето, ще може да влезете в храма Асакуса Сенсоджи през порта, украсена с огромен червен хартиен фенер. Храмът е основан в началото на 7 век – счита се за най-стария в страната и е един от най-почитаните. Ще се разходите по Накамисе-дори, която води към храма и е известна като „улицата на вътрешните магазини“. Преди близо три столетия на местните селяни и занаятчии било разрешено да търгуват в близост до подстъпите към храма.  Днес там се продават традиционни занаятчийски изделия и специфични японски храни, наред с произведения на изкуството и антикварни предмети, а цените са далеч по-атрактивни от тези по другите магазини. По-късно през деня ще направите „фото-стоп“ на площада Imperial Palace Plaza, където е резиденцията на японския император. Екскурзията не включва посещение в двореца, но това, което ще видите отвън е достатъчно интересно и впечатляващо.
Можете да изберете да останете в района или да се върнете с групата обратно в хотела.
Останалата част от деня и вечерта са на ваше разположение за почивка или други занимания, каквито предпочетете.

Ден 4

След закуска и напускане на хотела ще посетите храма Мейджи. Построен е в чест на император Мейджи, считан за баща на съвременна Япония. Красивото светилище се намира на поляна, заобиколена от около 120 000 дървета от 365 различни вида, в самото сърце на Токио. Храмът е популярно място за традиционни японски сватби, и ако имате късмет, може да видите такава. След тихото очарование на храма Мейджи, ви предстои още едно сходно  изживяване – посещение на красивата Hamarikyu - японска градина от периода Едо. Градината първоначално е построена като място за лов на патици, а по-късно става място за отдих и разходки на местните владетели. Днес  градината контрастира по особено приятен начин със заобикалящите я модерни сгради и небостъргачи.
И преди да бъдете откарани към круизния терминал за настаняване на борда на очакващия ви кораб, ще посетите ултра-модерния район Odaiba, където ще се изкачите до наблюдателната платформа на най-емблематичната сградата в района - Fuji Television. От там като от птичи поглед ще се насладите на панорамата и ще може да направите чудесни снимки за спомен.