3-ДНЕВНА НАЗЕМНА ПРОГРАМА A PASSION FOR RIO

(POST-CRUISE)
Великолепен завършек на вашето Латиноамериканско пътешествие – опознаване в близък план на един от най-бленуваните градове на планетата – Рио де Жанейро! Самото произнасяне на името му, възбужда туристически страсти у милиони хора по света. Сега вие ще имате чудесната възможност персонално да се убедите защо това е така и на свой ред да обикнете този необикновен, магнетичен град.

     

Ден 1

След напускане на круизния кораб ще отпътувате към централната част на Рио, къде ще може да видите сгради от колониални времена, заобиколени от модерни лъскави небостъргачи, проектирани от талантливи световноизвестни архитекти. Ще имате възможност да видите и Museu do Amanhã (Музеят на бъдещето), намиращ се в нео-футуристичната сграда на испанския архитект Сантяго Калатрава. По време на тази екскурзия ще посетите още ред забележителности, като модерната католическа катедрала, операта, музея на изящните изкуства и др.
След встъпителния тур из Рио де Жанейро, ще се настаните в хотел The Sheraton Grand Rio Hotel & Resort, единствения по рода си хотел в града, разположен на брега на океана, притежаващ обширни зелени площи, басейни, спа, фитнес и ред други възможности за отдих и почивка. Пред хотела ще видите пясъчен плаж, а топлите тропически води на Южния Атлантик ще ви обгърнат и ще усетите, че животът е повече от чудесен!
Останалата част на деня може да прекарате както намерите за добре. Програмата не предвижда хранене, но без съмнение, вие ще си намерите заведение по ваш вкус – това е Рио, нали!     

Ден 2

След закуска в хотела ще отпътувате за Прая Вермела (червения плаж), където  кабинков лифт ще ви изкачи до върха на планината Захарната глава (Sugarloaf Mountain). Предполага се, че името на така наречената „планина“, издигаща се на около 400 м. над океана, идва поради състава й – гранит и слюда, придаващ белезникав вид, както и конусообразната й форма.
От върха пред вас ще се открият пленителни гледки към залива Гуанабара, океана, града и по-ниските възвишения наоколо. След тези преживявания, ще се качите на автобуса и ще преминете през няколко много приятни жилищни кваратала на Рио. За обяд ще ви бъдат предложени типични бразилски BBQ-ястия.
След обяда ще посетите училище по самба, където ще научите любопитни подробности за подготовката и провеждането на прочутия Карнавал в Рио и ще видите как се изработват пищните костюми за участниците в парада. Дори ще може да пробвате някои костюми от миналия карнавал – просто за снимка.
След този наситен с впечатления ден, автобусът ще ви откара обратно в хотела, преминавайки през тунела Rebouças, дълъг близо 3 км. и свързващ северната с южната част на града. Останалото време от деня може да прекарате по ваше усмотрение. Вечеря не е включена в програмата.

Ден 3

Закуска в хотела и целият ден е на ваше разположение. Консиержът в хотела с радост ще ви даде препоръки къде да отидете и какво да видите, в зависимост от вашите интереси и настроение. Може да отделите повече време за посещение на някой музей или да се отдадете на плажни удоволствия в последния ден преди завръщането ви в зимната Европа, или да се впуснете в шопинг из търговските центрове на Рио. Обяд и вечеря не се включен в програмата.

Ден 4

Закуска в хотела и трансфер до летището, в зависимост от часа на полета ви. Ако полетът ви е в късните часове, багажът може да бъде оставен в хотела докато дойде времето за трансфер.

Забележка: поредността на мероприятията от програмата могат да бъдат променени с оглед избягване на задръствания и/или опашки.

В цената на програмата са включени:
- 3 нощувки в хотел Sheraton Grand Rio Hotel & Resort (или подобен) в стая „делукс“ с изглед към океана;
- закуски в хотела;
- 2 полудневни екскурзии с автобус и екскурзовод на английски език;
- 1 BBQ обяд;
- превоз и пренос на багаж от кораба до хотела и от хотела до летището;
- бакшиши за хотелския персонал и местни такси.

В цената на програмата не са включени:
- обяди и вечери, освен споменатите по-горе;
- напитки;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите;
- индивидуални разходи в хотела – телефон, рум-сървис и пр.

Допълнителна информация

Хотел

Sheraton Grand Rio Hotel & Resort
Avenida Niemeyer 121, Leblon
Rio de Janeiro 22450-220
Phone (+55) – 21 2274 1122

При настъпване на непредвидени обстоятелства, хотелът може да бъде променен с аналогичен по стандарт и качество. При евентуална промяна, гостите ще бъдат уведомени своевременно.
Гостите, които независимо от причината, не успеят да пристигнат в рамките на Ден 1, ще се считат за отказали се и стаята им в хотела ще бъде освободена.
Настаняването в хотела започва от 15 часа. По-ранното настаняване не е гарантирано. Ако желаете да ползвате стаята си от сутринта на първия ден, трябва да резервирате една допълнителна нощувка. Гостите имат ангажимента да предоставят полетните си данни на круизната компания, не по-късно от 20 дни преди началото на наземната програма. При липса на такава информация в установения срок, трансфер от летището до хотела няма да бъде осигурен.  

Валута
Официалната валута в Бразилия е бразилски реал( BRL). Щатски долари не се приемат освен в малки сувенирни магазинчета или като бакшиш. Приемат се платежни карти от всички основни брандове.

Времето
Лятото в Рио (ноември-март) е топло – дневните температури са около 29-30 градуса, а през нощта около 20-те. Понякога обаче може да стане твърде горещо – дневните температури се качват до 40 градуса!
Облекло
Леки и свободни дрехи, удобни за ходене обувки, слънчеви очила и шапки;

Електричество
Електричеството в Бразилия е 127 волта / 60 херца, което означава, че ще ви е необходим съответен адаптор. В хотела може да получите такъв на рецепцията, но организаторите препоръчват предварително да се снабдите с ваш собствен.