3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА LIMA MOSAIC

(POST-CRUISE)
Тази програма ще ви даде отлична възможност да се потопите се в перуанската култура, минало и настояще, да резгледате исторически забележителности, руини на свещен предколумбийски град, да наблюдавате демонстративни изпълнения с  перуански коне Пасо и ред други незабравими изживявания.

        
 

Ден 1

След напускана на круизния кораб, ще бъдете посрещнати от представител на туристическата компания и ще отпътувате за настаняване в хотел Westin Lima Hotel & Convention Center, където ще пракарате следващите три нощи.
Настаняването по стаите започва в 15 часа, но вие може да оставите багажа си за съхранение при консиержа и да тръгнете на разходка из града или пък да се наслаждавате на удобствата, които хотелът предоставя на гостите си, докато стаите бъдат подготвени за вас.
Останалата част на деня е свободна за почивка и развлечение по ваш избор. Обяд и вечеря не са включени в програмата и вие ще може да изберете подходящи за вас заведения из града.

Ден 2

Очаква ви ден с много интересни преживявания, наситен с емоции и красота.
След закуска в хотела ще посетите музея Рафаел Ларко Херера, който се помещава в елегантно колониално имение от 18-ти век, собственост на вицекраля*. Неговите експонати представят над 3000-годишна история от предколумбовата епоха.  
Ще продължите към главния площад на Лима, където испанският конкистадор Франциско Писаро, завоевателя на империята на инките, е основал „Градът на кралете“ Лима през 1535 година. Дворецът на правителството, Дворецът на архиепископа и катедралата на Лима обграждат целия площад. Ще посетите катедралата, където е погребан Франциско Писаро. След това ще разгледадте базиликата Санто Доминго, чието строителство започва през 1540 година, а по-късно, през 18-ти век е реновирана в сегашния си неокласически стил. Малко по-късно ще се насладите на чудесен обяд в Каса Гарсия Алвардо – имение в стил Ар Деко, разположено непосредствено до Мирафлорес, един от първите квартали на Лима, изграден за по-заможните хора, които предпочитат да живеят извън шумотевицата на центъра. Ще има, естествено, много песни и танци.
След като се приберете в хотела, ще имате свободно време за почивка или за още разходки. Вечерята ще се сервира в ресторанта на хотела, под акомпанимент на музика от местни изпълнители.
*Перу е имала статута вицекралство на Кралство Испания.

Ден 3

След закуска в хотела, ще отпътувате през живописните околности на Лима към руините на Пачакамак – изключителен археологически комплекс от пирамиди и храмове, от предколумбовата епоха. Ще разгледате огромния, разположен на около 600 хектара обект и ще научите интересни факти от близо 2000-годишната му история. От дълбоката древност ще се пренесете в наши дни, като посетите Хасиенда Мамакона, имение, в което се отглеждат коне от прочутата перуанската порода Paso. В хасиендата ще ви бъде сервиран обяд. Ще наблюдавате различни номера с дресирани коне от тази порода, селектирана близо 400 г. в изолация от останалия свят, което е довело до много характерни форми на тялото и специфична походка на тези красиви животни.
След като се приберете в хотела, останалото време може да прекарате по ваш избор. Вечерята не е включена в програмата.

Ден 4

След закуска в хотела идва ред за трансфер до летището в Лима в съотвествие с часа на вашия полет.
 
Забележка: редът на екскурзиите и посещенията на обектите, посочени в програмата, може да бъде променен с оглед избягване на задръствания, опашки и пр.

В цената на наземната програма са включени:
- трансфер от пристанището в Каляо до хотел Westin Lima & Convention Center;
- трансфер от хотела в Лима до международното летище в града;
- три нощувки в двойна стая категория„делукс“ в хотела на база BB (включена закуска);
- входни билети за катедралата на Лима, за базиликата „Санто Доминго“, музея Ларко и за комплекса Пачакамак;
- бакшишите в ресторантите, както и за пренос и превоз на багажа ви;
- 1 обяд и шоу в Каса Гарсия Алварадо с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай;
- 1 обяд в Хасиенда Мамакона с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай;
- 1 вечеря в хотелския ресторант с включени 1 чаша вино или бира, 1 чаша вода или безалкохолна напитка, 1 чаша кафе или чай.

В цената на наземната програма не са включени:
- персонални разходи в хотела като такива за пране, ползване на телефон, минибар или румсървис;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите.

Допълнителна информация:

Електричество
Електричеството в Перу е 220 волта, променлив ток.

Хотел
Westin Lima Hotel & Convention Center
Calle Las Begonias 450. San Isidro, Lima 15001, Peru
Phone: +51 1 2015000
В случай на непредвидени обстоятелства, хотелът може да бъде заменен с друг от същата категория, а гостите ще бъдат своевременно уведомени за промяната.

Валута
Валутата на Перу е Nuevo Sol.

Какви дрехи да носим
Препоръчително е да имате удобни спортни дрехи, удобни обувки, леки връхни облекла и якета срещу дъжд и вятър. Шапки, слънчеви очила и предпазни кремове са част от багажа на всеки пътешественик – не ги забравяйте.