3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА AUTHENTIC BUENOS AIRES

(POST-CRUISE)
Изследвайте Буенос Айрес така, че да се почувствате като истински портеньо (местен жител на града). Разходете се из различните квартали, за да усетите специфичната им атмосферата, насладете се на изпълнение на автентично аржентинско танго, посетете ранчо в провинцията, където ще ви нагостят с аржетинско асадо.

    

Ден 1

След напускане на круизния кораб ще се отправите на полудневна туристическа обиколка на Буенос Айрес. Ще започнете от квартала Ла Бока, където ще разгледате Ел Каминито, улица-музей на открито с разнообразни сгради, боядисани в ярки цветове. Някои твърдят, че тангото е възникнало тук около 1870 г., а танцьори на танго често се виждат да изпълняват импровизации по улиците.
Продължавайки, ще преминете покрай кметството и градската катедрала, украсена със стенописи и други произведения на изкуството. Ще видите и Каса Росада – офисът на президента на Аржентина. Имено от централния балкон на тази сграда са произнасяли речите си Президентът Хуан Перон и съпругата му Ева, известна като Евита.

След това ще се отправите към шикозния квартал Ла Реколета и гробището Реколета, последното място за почивка на богатите и могъщите в Аржентина. Там се намират хиляди грандиозни гробници и паметници на генерали, политици, артисти и спортисти и всякакви други фигури от елита и разбира се на най-известната измежду тях – Евита Перон.

Следва закуска в Кафе Тортони. Това е историческо кафене, служило като място за събиране на художествения и интелектуалния елит на столицата Буенос Айрес от 1858 г. насам. Кафе Тортони е било домакин на забележителни гости като аржентинския автор Хорхе Луис Борхес. Основано през 1858 г., това е и най-старото кафене в Аржентина.

По обяд ще се приберете в хотела. Може да обядвате в някой от близките ресторанти или кафетерии по ваш избор. Следобедът и вечерта също са на ваше разположение за разходка и вечеря в ресторант по ваш избор.

Ден 2

След закуска в хотела, ще отпътувате извън града за да посетите традиционно аржентинско ранчо, където гостоприемните домакини ще ви покажат и разкажат любопитни неща и истории за живота в ранчото. Гаучоси ще демонстрират уменията си в езда и боравене с ласо, ще има много песни и танци и разбира се, ще бъдете нагостени обилно с меса, приготвени на скара и с отбрани аржентински вина.
След деня в ранчото ще се върнете в хотела, а вечерта е свободна за почивка или други развлечения според предпочитанията ви. Вечеря не е включена в програмата.

Ден 3

След закуска в хотела ще прекарате по-голямата част от деня, както пожелаете. Хотелът е централно разположен в Буенос Айрес, така че основните търговски и туристически зони са лесно достъпни. Може да посетите някои музей, да похапнете в местен ресторант или да се впуснете във финален шопинг, ден преди завръщането у дома.

Вечерта обаче, ще бъде наистина аржентинска, защото ще я прекарате в танго-клуб, където ще се насладите на автентични изпълнения на танго. Въпреки че точният произход на тангото е неясен, не може да се отрече, че знойният танц е хипнотизиращ. Ритмичната музика и тъжните текстове често разказват история за похот, предателство и самота. Не е нужно да говорите езика, за да усетите страстта на тангото. По време на представлението се сервира вечеря.

Ден 4

След закуската в хотела ще се подготвите за напускането му, което трябва да стане най-късно до 12 часа на обед и ще имате трансфер до летището, в зависимост от часа на вашия полет. Ако отпътувате с късен полет, може да оставите багажа си на съхранение в хотела, докато настъпи часа за трансфера. Ако желаете да ползвате стаята си след 12 часа следва да закупите допълнителна хотелска нощувка. Не се предоставят трансфери на гости, които разширят своя престой в Буенос Айрес с допълнителни нощувки.
 
В цената на програмата са включени:
- 3 нощувки в Sofitel Buenos Aires* - стандартна двойна стая;
- 3 закуски;
- 1 обяд с неограничена консумация на местни вина и безалкохолни напитки;
- 1 вечеря, включително половин бутилка вино на човек и неограничена консумация на вода и безалкохолни напитки;
- екскурзовод на английски език по време на екскурзиите;
- превоз и пренос на багаж (до 2 куфара на човек);

В цената на програмата не са включени:
- обяди и вечери, освен описаните по-горе;
- бакшиши за екскурзоводите и шофьорите;
- персонални разходи от всякакво естество, като пране, минибар, рум-сървис и пр.

Важно! Редът на описаните мероприятия в програмата може да бъде променен в зависимост от обективни обстоятелства, както и с оглед избягване на задръствания, опашки и пр.

Полезна информация:

Хотел
Sofitel Buenos Aires
Posadas 1232, C1011 CABA, Argentina
Phone: +54 11 4819-1100
* Хотелът може да бъде заменен с друг от същата или по-висока категория при настъпването на непредвидени обстоятелства, като гостите ще бъдат своевременно информирани за промяната.
 
Времето
В Латинска Америка, както и в цялото южно полукълбо на Земята, лятото е от декември до март. В Аржентина може да се очаква топло и влажно време през тези месеци.
 
Какво да носим
Леки и свободни дрехи, удобни за ходене обувки, както и дъждобрани или якета срещу дъжд и вятър. Напомняме, че слънчеви очила, шапки и предпазни кремове са задължителни атрибути в багажа на всеки пътешественик.
 
Официалната валутата в Аржентина е Pesos, но на много места се приемат щатски долари, а всички основни разплащателни карти са валидни в страната.
 
Електричеството в Аржентина е 220 волта / 50 Hz.