ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ (SABOURN CRUISES)

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗИ НА SEABOURN?

Всички цени, посочени към маршрутите на SEABOURN, са в EUR (евро) за човек, при двойна заетост, настанен в апартамент от избраната категория, за целия круиз и включват:
 1. Настаняване в апартамент от избраната категория за периода на целия круиз.
 2. Хранене на борда на кораба: пълен пансион в следните ресторанти:
 • 1 основен a-la-carte ресторант
 • 1 ресторант от тип „бистро“, с външна и вътрешна зона. Сервирането е частично a-la-carte (за основните ястия) и на самообслужване (за предястията и десертите)
 • 1 външен грил-ресторант
 • 1 специализиран ресторат от тип „гурме“ или „стекхаус“ в зависимост от кораба.
 1. Хранене в апартамента (в трапезарията или на верандата) – предлага се румсървис с пълното вечерно меню от основния a-la-carte ресторант, както и богата селекция от храни за закуска и обяд.
 2. Селекция от алкохолни и безалкохолни напитки във всички барове и ресторанти на борда, включително минибара в апартамента и поръчките от румсървиса.
 3. Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба.
 4. Ежедневно почистване на апартаментите.
 5. Ползване на фитнес центъра.
 6. Ползване на басейни, шезлонги и плажни хавлиени кърпи на борда на кораба.
 7. Такси обслужване и бакшиши.
 8. Такси, събирани от круизната компания, върху които не се прилагат отстъпки от какъвто и да е характер.
 9. Пристанищни такси. Те са част от основната цена на круиза. За сведение на потребителите, размерът на тези, включени в цената такси, е посочен в детайлните ценови таблици към отделните дати на отплаване. Размерът на пристанищните такси може да се променя по всяко време преди или по време на круиза. Възникналите разлики се изравняват при заплащане на баланса за круиз или на борда на кораба, чрез бордната сметка на пасажерите.

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 1. Някои специални алкохолни напитки (vintage), поръчват се и се заплащат по отделно меню.
 2. Всякакъв вид услуги, предлагани на борда на круизните кораби, които не са упоменати като включени в цената. Такива са например: брегови екскурзии, такси за спортни, културни и други мероприятия на борда, които може да бъдат ползвани срещу допълнително заплащане; спа-услуги; комуникационни услуги; игра в казиното; услугите на корабния лекар; химическо чистене, пране и гладене, покупки от магазините на кораба и др.
 3. Транспорт до/от началното/крайното пристанище. 
 4. Хотелско настаняване в начално/крайно пристанище.
 5. Трансфери летище-пристанище-летище - такива може да бъдат добавени към резервацията за круиз в случай, че се закупуват от круизната компания, чрез ползване посредничеството на круизна агенция CONTITRANS M Ltd.
 6. Застраховки (медицински разноски и отмяна на пътуване).

КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ КРУИЗ НА SEABOURN?

Като изпратите електронна заявка за резервация – моля ползвайте бутон ИЗПРАТЕТЕ ЗАЯВКА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, който е наличен в описанието на всеки круиз;
или
Като изпратите заявяка в свободен текст на имейл адрес: info@contitrans-m.com Заявката в свободен текст трябва да съдържа следните задължителни лични данни:
а/ трите имена на латиница на всички пасажери в дадена каюта (имената трябва да съответстват напълно на изписването им в международните паспорти на пасажерите);
б/ трите имена на кирилица на всички пасажери;
в/ дати на раждане на всички пасажери;
г/ име, телефон и имейл за контакт със заявителя на резервацията за круиз;
д/ уточнение относно това, кой се очаква да заплати заявения круиз, респективно име, адрес и ЕГН на платеца на круиза;
е/ желания круиз, описан чрез име на кораба, начално и крайно пристанище, начална и крайна дата на круиза;
ж/ желания вид апартамент - с прозорец или с балкон.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Предоставянето на паспортни данни не е задължително на етап изготвяне на резервация за круиз, но попълването на тези данни и друга персонална информация в базата данни на круизната компания е задължително изискване, което трябва да бъде спазено от пасажерите, за да получат право за настаняване на борда на круизния кораб. Поради това предоставянето на паспортните данни (номер на паспорт, дата на издаване и дата на валидност и националност на госта) е препоръчително да се извърши още в момента на заявяване резервацията за круиз или във възможно най-кратък срок след потвърждаването й от страна на клиента.
 
Условия за плащане на заявения круиз. Неустойки и глоби, събирани при на анулиране на потвърдена резервация за круиз.
Информация за тези условия се предоставя от круизна агенция CONTITRANS M Ltd. на заявителя на пътуването, в писмен вид, в момента на изпращането на потвърждение за направена временна поименна резервация за круиз.
Круизът се осъществява съгласно Общите условия на SEABOURN, които се предоставят на английски език.
 
Всички цени, дати и маршрути са индикативни, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие и нямат обвързващ характер нито за круизната компания, нито за круизна агенция CONTITRANS M. Точната цена за круиз се предоставя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на каюта, за конкретни гости, с посочени точни имена на латиница и дати на раждане. Офертата е с валидност от няколко часа до няколко дни, в зависимост от вида на круиза, тарифата и пр. Временната резервация може да бъде приета/потвърдена от клиента чрез извършване на плащане или да се отхвърли без прилагане на неустойки. Непотвърдените в срок оферти/временни резервации се анулират автоматично, без допълнително известяване.
 
Английският език е официален за круизната компания и на борда на всички кораби от флотилията й. Това налага пасажерите да имат елементарни познания по английски език, за да могат да се запознаят с общите условия на круизната компания преди пътуването, а по време на круиза да могат да осъществяват комуникация с обслужващия персонал и мениджмънта на кораба. Круизна компания SEABOURN не предоставя обслужване на български език, нито преди, нито по време на круиза. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предоставя информация на български език, само относно финансовите взаимоотношения с клиентите, по повод закупуването на круиз и предплатени услуги, свързани с круиза.