ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ (Norwegian)

Всички цени, дати и маршрути са индикативни, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие и нямат обвързващ характер нито за круизната компания, нито за круизна агенция CONTITRANS M. Точната цена за круиз се предоставя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на каюта, за конкретни гости, с посочени точни имена на латиница и дати на раждане. Офертата е с валидност от няколко часа до няколко дни, в зависимост от вида на круиза, тарифата и пр. Временната резервация може да бъде приета/потвърдена от клиента чрез извършване на плащане или да се отхвърли без прилагане на неустойки. Непотвърдените в срок оферти/временни резервации се анулират автоматично, без допълнително известяване.

Английският език е официален за круизната компания и на борда на всички кораби от флотилията й. Това налага пасажерите да имат елементарни познания по английски език, за да могат да се запознаят с общите условия на круизната компания преди пътуването, а по време на круиза да могат да осъществяват комуникация с обслужващия персонал и мениджмънта на кораба. Круизна компания Norwegian Cruise Line не предоставя обслужване на български език, нито преди, нито по време на круиза. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предоставя информация на български език, само относно финансовите взаимоотношения с клиентите, по повод закупуването на круиз и предплатени услуги, свързани с круиза.

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

Всички цени, посочени към маршрутите на NCL, са в EUR (евро) за човек, настанен в двойна каюта/апартамент от избраната категория, за целия круиз и включват:
1. Настаняване в двойна каюта/апартамент за периода на целия круиз; 
2. Хранене на борда на кораба – пълен пансион.
Храненето е безплатно в следните ресторанти: основни a-la-carte ресторанти (от 1 до 3 в зависимост от кораба); 1 бюфет със станции за различни храни; a-la-carte ресторант с пан-азиатска кухня; 24-часов „Bar & Gril” ресторант; кафенета и външни бюфети в зависимост от кораба. Менюто в основните a-la-carte ресторанти е четиристепенно и се променя всеки ден. Храненето на борда на корабите на NCL е FreeStyle – без фиксирани часове, без фиксирани маси в основните ресторанти. Пасажерите са свободни да избират кога, къде и с кого да се хранят! На борда на корабите на NCL по всяко време на денонощието има работещи заведения за хранене. Информация за работното време се обявява в ежедневната програма на кораба.
5. Ежедневно почистване на каютите; 
6. Пристанищни такси във всички точки от маршрута; 
7. Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба; 
8. Ползване на откритите басейни, шезлонги и джакузи, плажни хавлии; 
9. Детска градина и тинейджърски клуб (занимания за деца от общо 4 възрастови групи);
10. Ползване на фитнес центъра и различни спортни съоръжения;

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 1. FREE-AT-SEA ПАКЕТИ. Пасажерите могат да изберат ДВА измежду следните пакети:
  a) ПАКЕТ НАПИТКИ;
  b) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ;
  c) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
  d) КРЕДИТ ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ;
  e) СЕМЕЙНА ТАРИФА;  
  Цените на FREE-AT-SEA добавката варират според продължителността на круиза, както следва:
  49€ за гост, за круиз с продължителност от 1 до 6 нощувки
  99€ за гост, за круиз с продължителност от 7 до 9 нощувки
  149€ за гост, за круиз с продължителност от 10 до 13 нощувки
  199€ за гост, за круиз с продължителност от 14 до 17 нощувки
  249€ за гост, за круиз с продължителност 18 и повече нощувки

Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пакети.
Подробно описание на FREE-AT-SEA пакетите вижте в края на текста.

 1. Всякакви напитки извън упоменатите като включени в базовата цена и извън FREE-AT-SEA добавъка за напитки.

 2. Храненето в специализираните ресторанти на борда на кораба, посещението в които не е включено в цената на круиза или във FREE-AT-SEA добавъка за специализирани ресторанти (френски гурме ресторант; италиански семеен ресторант; бразилска чураскария; суши бар; тепаняки – японски хибачи стил ресторант; стекхаус; Food Republic; Los Lobos). Не всички ресторанти са налични на всеки от корабите от флотилията на Norwegian Cruise Line. За посещение на специализиран ресторант се изисква предварителна резервация. За някои ресторанти се заплаща такса резервация и храната от менюто е безплатна, а за други ястията се заплащат съгласно цените в менюто. Детайли относно начина на ползване на специализираните ресторанти и заплащането на храненето в тях може да получите на борда на круизния кораб.

 3. Входна такса за цирковото шоу (Cirque Dreams and Dinner, Illusionarium и подобни).

 4. Интернет и телефон.

 5. Брегови екскурзии

 6. Бакшиши за обслужващия персонал.

 7. Такса обслужвана, начислявана към поръчките на напитки в баровете, ресторантите и румсървиса.

 8. Транспорт до/от началното/крайното пристанище. 

 9. Хотелско настаняване в начално/крайно пристанище. 
  NCL предлагат пред-круизни или след-круизни хотелски пакети, които включват настаняване в хотел в начално/крайно пристанище за определен брой нощувки и трансфер хотел-пристанище или пристанище-хотел.

 10. Трансфери летище-пристанище-летище - такива може да бъдат добавени към резервацията за круиз в случай, че се закупуват от круизната компания, чрез ползване посредничеството на круизна агенция CONTITRANS M Ltd.; 

 11. Застраховки. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предлага два вида застраховки:
  a) Застраховки от тип анулиране и прекъсване на пътуване – предлагат се на всички клиенти, които резервират круиз директно в круизна агенция CONTITRANS M Ltd., като сключването на такава застраховка не налага посещаване на офиса на фирмата и може да стане дистанционно; 
  б) Застраховки от тип медицински разноски в чужбина. Такава застраховка може да закупите от всеки застраховател или застрахователен брокер, при избрани от вас лимити на покритие. Препоръчва се застраховката да включва ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ (асистанс) и РЕПАТРИРАНЕ. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. продава само застрахователните продукти на ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ.

 12. Всякакъв вид услуги, предлагани на борда на круизните кораби, които не са упоменати като включени в цената. Такива са например: такси за вечеря в специализирани ресторанти; брегови екскурзии; такси за спортни, културни и други мероприятия на борда, които може да бъдат ползвани срещу допълнително заплащане; спа-услуги; комуникационни услуги; напитките, сервирани в баровете и ресторантите на борда на кораба; услугите на корабния лекар; пране и гладене и всички други услуги, които круизната компания предлага срещу допълнително заплащане; 

 13. ДДС за допълнителните услуги, закупувани на борда на кораба по време на круизите с начално и/или крайно пристанище в Испания или Италия, както и по време на други круизи, когато корабът е в испански или италиански териториални води; 

 14. Таксите гориво, в случай че такива бъдат въведени от круизната компания поради значителна промяна в международните цени на горивата. Таксата гориво (ако има такава) се заплаща задължително от пасажерите, независимо дали е въведена преди или след потвърждаване на резервацията за круиз.

Някои тарифи може да предоставят като бонус към цената за круиз услуги, които обичайно не са включени в базовата цена (например: борден кредит; интернет услуги, напитки и пр.). В тези частни случаи допълнителните бонуси изрично се упоменават в потвърждението на временната резервация за круиз.
 
*Всички цени на услуги и такси са индикативни и може да се променят по всяко време без предизвестие. Цената за дадена услуга/такса се определя в момента на резервацията й (ако се заявява и заплаща преди круиза) или в момента на ползването й (ако се заявява и заплаща на борда на кораба).

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА FREE-AT-SEA ПАКЕТИТЕ

PREMIUM BEVERAGE PACKAGE

Това е пакет напитки за безлимитна консумация във всички барове и ресторанти на кораба. Пакетът включва широка селекция от маркови спиртни напитки, коктейли, вино на чаши, бутилирана или наливна бира. Всяка отделна напитка не може да надвишава единичната цена от $15. Пакетът включва още наливни безалкохолни напитки (газирани и сокове) и безалкохолна бира. В цената на пакета са включени и 20% такси обслужване, които иначе се начисляват при покупка на напитки по ценоразписа в баровете и ресторантите на борда.

Специфични условия при използването на пакет напитки:
a) Пакетът се прилага за 1-я и 2-я гост в каютата, настанени на нормални легла.
b) Пакетът се прилага за гости на възраст над 21 години, а за круизи, които не започват и не приключват в Северна Америка или Китай, пакетът е приложим и за гости на възраст между 18 и 21 години.
c) Пакетът не се прилага за круизите с кораб Pride of America и за круизите с продължителност от 3 до 6 нощувки с корабите Norwegian Sun и Norwegian Sky.
d) Покупката на пакет напитки осигурява на гостите 20% отстъпка при цените на бутилираните вина, закупувани на борда.
e) Пакетът напитки не включва: бутилирана вода; бутилирани вина; напитките от минибара в каютата; напитките, поръчвани чрез румсървиса; напитките включени в други видове пакети, предлагани за продажба на кораба; премиум напитки от различни брандове; фрешове; топли напитки с марка Лаваца; енергийни напитки; покупките от автомати за напитки (бутилирани или кенове).
f) Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети напитки.

SPECIALITY DINING PACKAGE

Пакет вечери в специализираните ресторанти на кораба.
Броят на включените вечери зависи от продължителността на круиза:
за круизи с продължителност 3-4 нощувки – пакетът включва 1 вечеря
за круизи с продължителност 5-6 нощувки – пакетът включва 2 вечери
за круизи с продължителност 7-8 нощувки – пакетът включва 3 вечери
за круизи с продължителност 9-10 нощувки – пакетът включва 4 вечери
за круизи с продължителност над 11 нощувки – пакетът включва 5 вечери

Пакетът се прилага за вечери в следните ресторанти: Teppanyaki (японски), Margaritaville, Moderno (чураскария), La Cucina (италиански), Le Bistro (френски), Cagneys (стекхаус).

Специфични условия при ползването на пакет вечери в специализираните ресторанти.
a) Пакетът се прилага за 1-я и 2-я гост, настанени на нормални легла в каюта.
b) Пакетът се прилага за пасажери на възраст над 2 години.
c) При заупен пакет, гостите могат да се хранят освен във включените специализирани ресторанти, така и във всички останали ресторанти, в които се изисква заплащане на такса за резервация или заплащане по a-la-carte меню. В този случай, гостите заплащат по-ниска такса за резервация.
d) Повече подробности относно цените, на специализираните ресторанти, които не са включени в пакета, се предоставят на борда на кораба.
e) Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети вечери в специализираните ресторанти.

INTERNET PACKAGE

250 минути за круиз с продължителност 7 или повече нощувки
100 минути за круиз с продължителност 3-6 нощувки
Пакетът е общ за цялата каюта. Ползва се с един LOG IN, присъединява се на 1-я пасажер на нормално легло в двойна каюта. Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети интернет.

SHORE EXCURSION PACKAGE

По 50$ кредит при покупка на брегови екскурзии. Кредитът се предоставя за каюта, за пристанище.

Специфични условия при ползването на кредита за брегови екскурзии.
a) Кредитът за брегови екскурзии се предоставя чрез директно приспадане от цената в случай, че резервациите се правят на борда на кораба и се заплащат чрез бордната сметка на пасажерите.
b) При онлайн резервации на екскурзии, направени преди началото на круиза, клиентът заплаща пълната стойност на заявения тур в момента на резервацията му, но когато се качи на кораба, получава по 50$ борден кредит за заявените екскурзии във всяко отделно пристанище. Така формираният борден кредит, пасажерите може да похарчат за покупка на други услуги на борда на кораба.
c) Кредитът за екскурзии се прилага при резервация на турове за всяко от пристанищата по маршрута, включително за крайното пристанище, но не и за началното пристанище.
d) При престой на кораба в дадено пристанище за повече от един ден, кредитът се предоставя за пристанище, а не за всеки отделен ден от престоя.
e) Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани кредити за брегови екскурзии.

FAMILY AND FRIENDS PAY TAXES ONLY

За селектирани дати на отплаване, определени от Norwegian Cruise Line, пасажерите настанени на допълнителни легла в двойни каюти (3-ти и 4-ти гост) могат да пътуват при нулева цена, за тях ще се заплащат само пристанищни такси. Няма ограничение относно възрастта на гостите, настанени на допълнителни легла.

КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ КРУИЗ НА NORWEGIAN CRUISE LINE?

1) като изпратите електронна заявка за резервация - ползвайте бутон ИЗПРАТЕТЕ ЗАЯВКА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, който е наличен в страницата на всеки круиз.
или
2) като изпратите завяка в свободен текст на имейл адрес: info@contitrans-m.com
Заявката в свободен текст трябва да съдържа следните задължителни лични данни:
а/ трите имена на латиница на всички пасажери в дадена каюта (имената трябва да съответстват напълно на изписването им в международните паспорти на пасажерите);
б/ трите имена на кирилица на всички пасажери;
в/ дати на раждане на всички пасажери;
г/ име, телефон и имейл за контакт със заявителя на резервацията за круиз;
д/ уточнение относно това, кой се очаква да заплати заявения круиз, респективно име, адрес и ЕГН на платеца на круиза;
е/ желания круиз, описан чрез име на кораба, начално и крайно пристанище, начална и крайна дата на круиза;
ж/ желания вид каюта - вътрешна, с прозорец, с балкон, апратамент и т.н. и заетост на каютата - двойна, единична или с допълнителни легла.

ЗАБЕЛЕЖКА: Предоставянето на паспортни данни не е задължително на етап изготвяне на резервация за круиз, но попълването на тези данни и друга персонална информация в базата данни на круизната компания е задължително изискване, което трябва да бъде спазено от пасажерите, за да бъдат допуснати на борда на кораба. Попълването на личните данни на пасажерите в базата данни на круизната компания се извършва от самите пасажери, онлайн, директно в официалния уебсайт на NCL. Повече информация за това ще получите след като разполагате с потвърдена резервация за круиз.

Условия за плащане на заявения круиз. Неустойки и глоби, събирани при на анулиране на потвърдена резервация за круиз.
Информация за тези условия се предоставя от круизна агенция CONTITRANS M Ltd. на заявителя на пътуването, в писмен вид, в момента на изпращането на потвърждение за направена временна поименна резервация за круиз. 
Круизът се осъществява съгласно Общите условия на Norwegian Cruise Line, които се предоставят на английски език.