ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ (AZAMARA CRUISES)

Всички цени, дати и маршрути са индикативни, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие и нямат обвързващ характер нито за круизната компания, нито за круизна агенция CONTITRANS M. Точната цена за круиз се предоставя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на каюта, за конкретни гости, с посочени точни имена на латиница и дати на раждане. Офертата е с валидност от няколко часа до няколко дни, в зависимост от вида на круиза, тарифата и пр. Временната резервация може да бъде приета/потвърдена от клиента чрез извършване на плащане или да се отхвърли без прилагане на неустойки. Непотвърдените в срок оферти/временни резервации се анулират автоматично, без допълнително известяване.
 
Английският език е официален за круизната компания и на борда на всички кораби от флотилията й. Това налага пасажерите да имат елементарни познания по английски език, за да могат да се запознаят с общите условия на круизната компания преди пътуването, а по време на круиза да могат да осъществяват комуникация с обслужващия персонал и мениджмънта на кораба. Круизна компания AZAMARA не предоставя обслужване на български език, нито преди, нито по време на круиза. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предоставя информация на български език, само относно финансовите взаимоотношения с клиентите, по повод закупуването на круиз и предплатени услуги, свързани с круиза.

 

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗИ НА AZAMARA?

Всички цени, посочени към маршрутите на AZAMARA, са в EUR (ЕВРО) за човек, настанен в двойна каюта/апартамент от избраната категория при двойна заетост, за целия круиз и включват:
 1. Настаняване в двойна каюта/апартамент за периода на целия круиз.
 2. Хранене на борда на кораба: пълен пансион в 1 основен a-la-carte ресторант. Храненето е "Open dining" - без фиксиран час и маса и без предварителна резервация. 24-часов румсървис (храните и напитките, за които се заплаща допълнително при поръчка от румсървиса, са упоменати със съответните цени в румсървис менюто).
 3. Селекция от алкохолни и безалкохолни напитки, сервирани във всички барове и ресторанти на кораба.
 4. Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба.
 5. Ежедневно почистване на каютите.
 6. Ползване на фитнес центъра.
 7. Ползване на басейни, шезлонги и плажни хавлиени кърпи на борда на кораба.
 8. Такси, събирани от круизната компания, върху които не се прилагат отстъпки от какъвто и да е характер.
 9. Такси обслужване и бакшиши.
 10. Пристанищни такси, върху които не се прилагат отстъпки.
 11. Ползване на пералното помещение – перални, сушилни, удобства за гладене на дрехи (на самообслужване).
 12. AzAmazing Evenings – вечерни събития, които се провеждат в селектирани пристанища. Чрез тези вечери, гостите опознават по-отблизо местната култура и традиции. По време на събитието се сервират напитки и храни.

Екстри за гостите, настанени в апартаменти от всякакви категории.

Освен гореописаните услуги, гостите настанени в апартаменти получават още:
1. Пакет интернет минути.
2. Безплатно пране на дрехи, на всеки 7 дни от круиза (количеството дрехи е лимитирано до 1 плик за апартамент).
3. Такса резервация за хранене в специализираните ресторанти - Aqualina и Prime C.

Екстри за гостите, настанени в най-луксозните апартаменти от тип Club World Owner’s and Club Ocean Suites:

Ексклузивни брегови екскурзии (Cruise Global, Meet Local или Cruise Global, Nights Local), организирани за ограничен брой пасажери, по време на които се посещават специфични места, далеч от обичайните туристически маршрути (частни домове, ферми, винарни и подобни), в които гостите научават за най-интересното от живота на местните хора, обичайте и културата им.

Екстри за гостите, настанени в най-луксозните апартаменти от тип Club Spa suites:

1. Борден кредит за спа услуги - $200 за апартамент;
2. Възможност за организиране на т.нар. Nights in Private Placesинтимна вечеря на свещи и вечер (нощувка) под звездите в специално обособена частна зона на кораба, с индивидуално обслужване. Такава вечер може да се организира еднократно в рамките на 1 круиз, при цена $395 и е особено подходяща за отбелязване на специални случаи като: годишнини, рождени дни, меден месец и пр.

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

1. Специални напитки (алкохолни и безалкохолни) с допълнително заплащане по ценоразпис на съответното заведение.
2. Всякакъв вид услуги, предлагани на борда на круизните кораби, които не са упоменати като включени в цената. Такива са например: такси за спортни, културни и други мероприятия на борда, които може да бъдат ползвани срещу допълнително заплащане; спа-услуги; комуникационни услуги; някои от напитките, сервирани в баровете и ресторантите на борда на кораба; игра в казиното; услугите на корабния лекар; пране и гладене и всички други услуги, които круизната компания предлага срещу допълнително заплащане. 
3. Транспорт до/от началното/крайното пристанище. 
4. Хотелско настаняване в начално/крайно пристанище. 
5. Трансфери летище-пристанище-летище - такива може да бъдат добавени към резервацията за круиз в случай, че се закупуват от круизната компания, чрез ползване посредничеството на круизна агенция CONTITRANS M Ltd.
6. Застраховки. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предлага два вида застраховки:
a) Застраховки от тип анулиране и прекъсване на пътуване – предлагат се на всички клиенти, които резервират круиз директно в круизна агенция CONTITRANS M Ltd., като сключването на такава застраховка не налага посещаване на офиса на фирмата и може да стане дистанционно; 
б) Застраховки от тип медицински разноски в чужбина. Такава застраховка може да закупите от всеки застраховател или застрахователен брокер, при избрани от вас лимити на покритие. Препоръчва се застраховката да включва ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ (асистанс) и РЕПАТРИРАНЕ. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. продава само застрахователните продукти на ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ.
7. Таксите гориво, в случай че такива бъдат въведени от круизната компания поради значителна промяна в международните цени на горивата. Таксата гориво (ако има такава) се заплаща задължително от пасажерите, независимо дали е въведена преди или след потвърждаване на резервацията за круиз.

КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ КРУИЗ НА AZAMARA?

Като изпратите електронна заявка за резервация – моля ползвайте бутон ИЗПРАТЕТЕ ЗАЯВКА ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, който е наличен в описанието на всеки круиз;
или
Като изпратите заявяка в свободен текст на имейл адрес: info@contitrans-m.com Заявката в свободен текст трябва да съдържа следните задължителни лични данни:
а/ трите имена на латиница на всички пасажери в дадена каюта (имената трябва да съответстват напълно на изписването им в международните паспорти на пасажерите);
б/ трите имена на кирилица на всички пасажери;
в/ дати на раждане на всички пасажери;
г/ име, телефон и имейл за контакт със заявителя на резервацията за круиз;
д/ уточнение относно това, кой се очаква да заплати заявения круиз, респективно име, адрес и ЕГН на платеца на круиза;
е/ желания круиз, описан чрез име на кораба, начално и крайно пристанище, начална и крайна дата на круиза;
ж/ желания вид каюта - вътрешна, с прозорец, с балкон, апратамент и т.н. и заетост на каютата - двойна, единична или с допълнителни легла;
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Предоставянето на паспортни данни не е задължително на етап изготвяне на резервация за круиз, но попълването на тези данни и друга персонална информация в базата данни на круизната компания е задължително изискване, което трябва да бъде спазено от пасажерите, за да получат право за настаняване на борда на круизния кораб. Поради това предоставянето на паспортните данни (номер на паспорт, дата на издаване и дата на валидност и националност на госта) е препоръчително да се извърши още в момента на заявяване резервацията за круиз или във възможно най-кратък срок след потвърждаването й от страна на клиента.
 
Условия за плащане на заявения круиз. Неустойки и глоби, събирани при на анулиране на потвърдена резервация за круиз.
Информация за тези условия се предоставя от круизна агенция CONTITRANS M Ltd. на заявителя на пътуването, в писмен вид, в момента на изпращането на потвърждение за направена временна поименна резервация за круиз.
Круизът се осъществява съгласно Общите условия на AZAMARA, които се предоставят на английски език.