ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ (РЕЧНИ КРУИЗИ)

Всички цени, дати и маршрути са индикативни, подлежат на промяна по всяко време без предизвестие и нямат обвързващ характер нито за круизната компания, нито за круизна агенция CONTITRANS M. Точната цена за круиз се предоставя в отделна писмена оферта, изпратена по имейл и направена въз основа на реална временна резервация на каюта, за конкретни гости, с посочени точни имена на латиница и дати на раждане. Офертата е с валидност от няколко часа до няколко дни, в зависимост от вида на круиза, тарифата и пр. Временната резервация може да бъде приета/потвърдена от клиента чрез извършване на плащане или да се отхвърли без прилагане на неустойки. Непотвърдените в срок оферти/временни резервации се анулират автоматично, без допълнително известяване.
 
Английският език е официален за круизната компания и на борда на всички кораби от флотилията й. Това налага пасажерите да имат елементарни познания по английски език, за да могат да се запознаят с общите условия на круизната компания преди пътуването, а по време на круиза да могат да осъществяват комуникация с обслужващия персонал и мениджмънта на кораба. Круизна компания AMA WATERWAYS не предоставя обслужване на български език, нито преди, нито по време на круиза. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предоставя информация на български език, само относно финансовите взаимоотношения с клиентите, по повод закупуването на круиз и предплатени услуги, свързани с круиза.

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА AMA WATERWAYS

Цените за круизи на AMA Waterways, са в USD (щатски долари) за човек, настанен в двойна каюта от избрания тип (с прозорец; с френски балкон; с балкон и с френски балкон; апартамент), за целия круиз и включват:
 1. Настаняване в двойна каюта от избрания тип.
 2. Хранене пълен пансион в ресторанта на кораба. Настаняването за вечеря е на принципа „първи пристигнал – първи обслужен“, без запазване на маси и часове за вечеря. През деня, основният ресторант функционира като бюфет-ресторант.
 3. Коктейл „добре дошли на борда“ с капитана на кораба.
 4. Развлечения на борда на кораба (програми за представяне на посещаваните дестинации, фолклорни програми с местни изпълнители от различните пристанища по маршрута).
 5. Ползване на фитнес уредите и басейна (на корабите на които има такива удобства).
 6. Брегови екскурзии за разглеждане на посещаваните дестинации.
 7. Интернет.
 8. Ежедневна доставка на минерална вода в каютата.
 9. Селекция от вина, бири, безалкохолни напитки, кафе и чай по време на хранене в основния ресторант за обяд и вечеря.
 10. Прясно изцедени сокове по време на закуска в основния ресторант
 11. Сандвичи и леки закуски в основната зала на кораба (сервират се извън часовете за хранене).
 12. Кафе и чай от автомат на самообслужване в основната зала.
Цените за круизите по река Чобе (Африка) и по река Меконг (Азия), както и свързаните с тях наземни турове са с различни включвания, които се съобщават при изработване на индивидуална ценова оферта, за конкретен вариант на круиз-тур.

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 1. Пристанищни такси.
 2. Напитките, поръчвани от бара извън обичайните часове за хранене.
 3. Транспорт до/от началното/крайното пристанище.
 4. Хотелско настаняване в начално/крайно пристанище. За повечето круизи, е възможно да се закупи допълнителен хотелски пакет, с включена екскурзионна програма, преди или след круиза. Пакетите се организират от круизната компания и се добавят към цената на круиза.
 5. Трансфери летище-пристанище-летище в деня на настаняване/напускане на кораба. За някои пристанища трансферите може да се заявят към круизната компания.
 6. Бакшишите за обслужващия персонал на кораба и за екскурзоводите.
 7. Застраховки. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. предлага два вида застраховки:
  a) Застраховки от тип анулиране и прекъсване на пътуване – предлагат се на всички клиенти, които резервират круиз директно в круизна агенция CONTITRANS M Ltd., като сключването на такава застраховка не налага посещаване на офиса на фирмата и може да стане дистанционно; 
  б) Застраховки от тип медицински разноски в чужбина. Такава застраховка може да закупите от всеки застраховател или застрахователен брокер, при избрани от вас лимити на покритие. Препоръчва се застраховката да включва ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ (асистанс) и РЕПАТРИРАНЕ. Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. продава само застрахователните продукти на ЗАД АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ.
 8. Всякакви други услуги и екстри, неупоменати като включени в цената.

КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ КРУИЗ НА AMA WATERWAYS

Като изпратите заявяка в свободен текст на имейл адрес: info@contitrans-m.com Заявката в свободен текст трябва да съдържа следните задължителни лични данни:
а/ трите имена на латиница на всички пасажери в дадена каюта (имената трябва да съответстват напълно на изписването им в международните паспорти на пасажерите); 
б/ трите имена на кирилица на всички пасажери; 
в/ дати на раждане на всички пасажери; 
г/ име, телефон и имейл за контакт със заявителя на резервацията за круиз; 
д/ уточнение относно това, кой се очаква да заплати заявения круиз, респективно име, адрес и ЕГН на платеца на круиза; 
е/ желания круиз, описан чрез име на кораба, начално и крайно пристанище, начална и крайна дата на круиза;
ж/ желания вид каюта (с прозорец, с френски балкон, с френски балкон+външне балкон, апратамент) и заетост на каютата - двойна или за единично ползване.
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Предоставянето на паспортни данни не е задължително на етап изготвяне на резервация за круиз, но попълването на тези данни и друга персонална информация в базата данни на круизната компания е задължително изискване, което трябва да бъде спазено от пасажерите, за да получат право за настаняване на борда на круизния кораб. Поради това предоставянето на паспортните данни (номер на паспорт, дата на издаване и дата на валидност и националност на госта) е препоръчително да се извърши още в момента на заявяване резервацията за круиз или във възможно най-кратък срок след потвърждаването й от страна на клиента.
 
Условия за плащане на заявения круиз. Неустойки и глоби, събирани при на анулиране на потвърдена резервация за круиз.
Информация за тези условия се предоставя от круизна агенция CONTITRANS M Ltd. на заявителя на пътуването, в писмен вид, в момента на изпращането на потвърждение за направена временна поименна резервация за круиз. 
Круизът се осъществява съгласно Общите условия на AMA WATERWAYS, които се предоставят на английски език.