РЕЧЕН КРУИЗ-ТУР „ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА И БОГАТСТВАТА НА РЕКА МЕКОНГ“

ПЪТУВАЙТЕ УДОБНО И РАЗГЛЕДАЙТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МЕСТА В КАМБОДЖА И ВИЕТНАМ

12-дневен КРУИЗ-ТУР по река МЕКОНГ
(7-дневен круиз + 3 нощувки в Камбожда преди круиза + 2 нощувки във Виетнам след круиза)

1-ви ден

Siem Reap - трансфер от летището до хотел Sofitel Angkor Phokeethra Golf & Spa Resort (или подобен) в Siem Reap и настаняване за 3 нощувки със закуски (на бюфет).
Добре дошли в Сием Риап, Камбоджа, входната врата към Ангкор – уникална местност, в която са били разположнеи главните градове на Кхмерската империя и хиляди религиозни храмове, сред които и най-големия в Света – Ангкор Ват. След регистрацията в хотела, остатъка от деня е за почивка. 

 

2-ри ден

Siem Reap –  екскурзионна програма в Angkor Thom, Ta Prohm Temple и Banteay Srei, както и посещение на училище, спонсорирано от круизната компания AmaWaterways.
Денят ви ще започне с обиколка на  храмовете от комплекса Angkor Thom – „Великият град на боговете“. Тук се намира и храмът Bayon, известен с гигантските усмихнати каменни лица. Обиколката продължава с посещение на Ta Prohm – наричан още „Царството на дърветата“, заради начина, по който камъните в храма с времето са станали част с гъста горска растителност. Следобедната обиколка ще ви отведе към „перлата в короната“ на ангкорското изкуство - Banteay Srei, известен още като Цитаделата на жените – счита се, че таково изящество би могло да бъде сътворено само от женска ръка. След това, за разнообразие, ще посетите английко училище, спонсорирано от AmaWaterways, в село Ta Toum. А вечерта ще ви донесе приятни емоции със специалното танцово шоу „Aspara“, в което ще участват местни танцьори.
Хранене: закуска в хотела

3-ти ден

Siem Reap  - Angkor Thom
Сутринта ще посетите емблематичният храм Angkor Wat, изграден в началото на 12-ти век и считан за истински шедьовър на кмерската архитектура. Следобедът е за почивка и подготовка за предстоящия круиз.
Хранене: закуска в хотела

4-ти ден

Отплаване от Prek Kdam. Специална вечеря за добре дошли на борда.
В този ден ще бъдете транспортирани с автобус и ще се настаните на борда на речния круизен кораб AmaDara, който ще ви очаква в Prek Kdam - малко селце разположено на река Tonie. Ще имате възможност да се запознаете с другите пасажери по време на специална вечеря за добре дошли, докато круизният кораб плава към Kampong Chhnang.
Хранене: закуска в хотела, обяд и вечеря на кораба
 

5-ти ден

Kampong-Chhnang. Екскурзия с моторна лодка. Koh Chen – посещение на село SIlversmith
След закуска, моторна лодка ще ви превози през блатистите зони покрай езерото, които образуват устието на река Tonle Sap. Очаква ви наистина зашеметяващото разнообразие от птици, и всякакъв животински свят. Ще посетите удивителни плаващи селища и пазари. Следобед може да направите разходка до селото Koh Chen и да посетите местните майстори, изработващи украса и орнаменти от сребро и мед, които се използват в традиционните ритуали и празненства тук.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

6-ти ден

Oudong. Посещение на будистки манастир. Kampong-Tralach – екскурзия с волска каруца. Пристигане в Phnom Pehn.
Недалеч от сегашната столица Phnom Pehn, сред живописна хълмиста местност е разположен  Oudong, бившата столица на Камбоджа. Тук ще посетите манастир и ще получите специална благословия по време на будистка церемония. В Kampong Tralach ще имате впечатляваща екскурзия с каране на волска кола през малко местно селце и оризищата наоколо. По-късно, корабът ще отплава за Phnom Penh - колоритната столица на Камбоджа,  Може да пообиколите града с местните таксита-триколки TUK TUK и да разгледадте впечатляващата смесица на френска колониална архитектура с кхмерски постройки от древността.  Вечерта на кораба ще има представление - автентични фолклорни песни и танци от региона.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

7-ти ден

Phnom Penh
За сутринта може да изберете посещение до т.нар. „Полета на убийствата“ и Музея на геноцида, намиращи се в покрайните на Phnom Pehn или, ако предпочитате, да останете в града  и да посетите оживения Централен пазар. След обяд на борда, ще обиколите забележителностите на столицата, включително Кралския дворец, Сребърната пагода и Националния музей, съхраняващ забележителна колекция от кхмерското занаятчийство.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

8-ми ден

Tan Chau. Пресичане на границата от Камбоджа към Виетнам
Денят ще премине в плаване по река Меконг. Корабът ще пресече границата с Виетнам.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

9 -ти ден

Tan Chau
Tan Chau е малко речно градче, все още незасегнато от туристическата индустрия. Ще имате избор измежду две обиколки. Първата ви дава възможност да се повозите на традиционното “Trishaw” из града, с предвидени спирания в работилници за производство на коприна, ратанови подложки и чехли. Втората, предвижда разходка с лодка из тесните канали на река Меконг до няколко живописни места, включителни малко селце, известно още като „Evergreen Island”. След като се върнете в Tan Chau, ще можете да посетите местни работилници за производство на ратанови килими.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба


 

10-ти ден

Sa Dec - Посещение на местни пазари и храм. Екскурзия до Xeo Quyt. Посещение на работилници за производство на оризова хартия и бонбони.
В Sa Dec, може да обиколите града, където френската писателка Маргьорит Дюрас прекарва годините от нейната младост. Посетете местния колоритен пазар и къщата на Huynh Thuy Le – близък и интимен приятел на писателката. По-късно ще се качите на автобуси до Xeo Quyt - използван някога като военна база, а сега важен етно-природен обект. Ще може да видите работилници за производство на оризова хартия или пък да посетите историческата Mr. Kiet’s Old House – къща, построена през 1838 година, добре съхранена до наши дни и напълно възстановена от японски архитекти през 2002 година. Тук може да научите много за бита и обичаите на месното висше общество по онова време. Вечерта на борда предстои официална вечеря за сбогуване.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

11-ти ден

Ho Chi Minh (пристанище My Tho). Круизът приключва с пристигане в пристанище My Tho. Трансфер от пристанище My Tho до хотел Sofitel Saigon Plaza (или подобен) в Ho Chi Minh. Настаняване за 2 нощувки със закуски (на бюфет) и екскурзионна програма в града.
С приключването на речния круиз следва трансфер до Ho Chi Minh, който местните жители все още с любов и лека носталгия наричат Saygon. Така се е казвала бившата столица на Индокитай, наричана още „Париж на Ориента“. Днес Ho Chi Minh е индустриален, културен и образователен център, но все още пази белезите на своето колониално минало. Тук може да разгледате бившия президентски дворец, централната поща и катедралата Нотр Дам. Ще посетите музея на останките от войната - една от най-популярните туристически атракции в града, известна с огромната си колекция от артефакти от войната във Виетнам. В края на деня ще посетите колоритния пазар Ben Thanh - една от най-старите и емблематични структури в Ho Chi Minh където ще разгледадте произведения на местните занаятчии, цветни текстилни изделия, уникални сувенири и подаръци. 
Хранене: закуска на кораба

 

12-ти ден

Свободно време
Предстои ви един чудесен ден в Ho Chi Minh. Прекарайте го според вашите интереси и разбирания. Всеки може да намери нещо удивително и прекрасно за себе си в този град.
Хранене: закуска в хотела

13ти ден

Сбогуване с Ho Chi Minh. Трансфер до летището и полет обратно към дома.
Хранене: закуска в хотела
Описанието на круиз-тура подлежи на промяна по всяко време, без предизвестие. Круизната компания може да прави промени в реда на посещаваните обекти, да пропуска или да добавя такива, да пропуска или да добавя пристанища по маршрута, да замества транспорта по река с наземен и пр. вследствие промени в нивото на реката или поради други локални причини. Доколкото е възможно да има промени в маршрута или в екскурзионната програма, те се правят с оглед осигуряване на удобното и безопасно осъществяване на круиз-тура и круизната компания не разглежда кавито и да е рекламации, свързани с промени в маршрута.

МИНИМАЛНИ ЦЕНИ В ЩАТСКИ ДОЛАРИ ЗА КРУИЗ-ТУР, ЗА ГОСТ, НАСТАНЕН В ДВОЙНА КЮТА С БАЛКОН
 
Начална дата на КРУИЗ-ТУРА (настаняване в хотела в Siem Reap) Крайна дата на КРУИЗ-ТУРА (напускане на хотела в Ho Chi Minh) Минимална цена в USD ($) за КРУИЗ-ТУР за гост, настанен в двойна каюта с балкон:
20.4.2018 02.5.2018 $4 717
10.8.2018 22.8.2018 $4 367
24.8.2018 05.9.2018 $4 217
21.9.2018 03.10.2018 $5 117
02.11.2018 14.11.2018 по запитване / лимитиран брой свободни места
16.11.2018 28.11.2018 по запитване / лимитиран брой свободни места
30.11.2018 12.12.2018 $5 017
14.12.2018 26.12.2018 $5 017
28.12.2018 09.1.2019 $4 268
11.1.2019 23.1.2019 $4 924
25.1.2019 06.2.2019 $4 624
08.2.2019 20.2.2019 $4 025
22.2.2019 06.3.2019 $4 624
22.3.2019 03.4.2019 $4 324
05.4.2019 17.4.2019 $3 275
19.4.2019 01.5.2019 $3 674

Цените включват:
НА БОРДА НА КОРАБА:
 • 7 нощувки на борда на кораб AMA DARA. Настаняване в луксозна каюта с балкон, TV (включително филми по вътрешния канал на кораба), спалня и дневна зона, баня и тоалетна, мини-хладилник, ежедневна доставка на бутилирана вода в каютата;
 • Хранене: закуска, обяд и вечеря на борда на кораба в луксозен a-la-carte ресторант. Междинни закуски, сервирани в основната зала на кораба;
 • Безлимитна консумация на вино (на чаши) по време на обяд и вечеря в основния ресторант;
 • Селекция от местни алкохолни, безалкохолни напитки и бира по време на целия круиз (на борда на кораба);
 • Брегови екскурзии на английски език във всяко пристанище от круиза;
 • Развлекателни програми на борда на кораба, включително представления с участието на местни фолклорни трупи;
 • Ползване на басейн, шезлонзи, малка фитнес зала;
ПРЕД-КРУИЗНА ПРОГРАМА В КАМБОДЖА:
 • Трансфер от летище Siem Reap, Cambodia до хотел в Siem Reap;
 • 3 нощувки със зкуски на бюфет в хотел в Siem Reap;
 • Екскурзионна програма за разглеждане на храмовите комплекси в Ангкор (на английски език);
 • Трансфер от хотела в Siem Reap до малкото пристанище Prek Kdam за настаняване на кораба;
 • СЛЕД-КРУИЗНА ПРОГРАМА ВЪВ ВИЕТНАМ:
 • Трансфер от пристанище My Tho до хотел в Ho Chi Minh;
 • 2 нощувки със закуски на бюфет в хотел в Ho Chi Minh (Saygon);
 • Ескурзионна програма за разглеждане на Ho Chi Minh (на английски език);
 • Трансфер от хотела до летището на Ho Chi Minh;
 
Посочените в таблицата цени са валидни към дата 31.01.2018. Те са само индикация за възможните ценови нива и нямат обвързващ характер по отношение на круизна агенция CONTITRANS M Ltd. или по отношение на круизната компания AMA WATERWAYS. Цените може да се променят по всяко време, без предизвестие и могат да варират в зависимост от категорията на резервираната каюта. Точната цена за круиз се определя към датата на изготвяне на поименна резервация за круиз (към датата на запазване на каюта за конкретна дата на отплаване). Резервациите се потвърждават от клиента чрез плащане на депозит 600$ за човек (когато резервацията е направена до 4 мецеса преди началота на круиз-тура) или пълно плащане на общата стойност на круиз-тура (когато резервацията е направена в рамките на 4 месеца до началната дата на пътуването).
 
Допълнително се заплащат:
 • Всякакви услуги по време на круиза-тура, неупоменати като включени в цените;
 • Бакшиши за обслужващия персонал на кораба;
 • Самолетни билети до летище Siem Reap (REP) и от летище Ho Chi Minh (SGN). За резервация и самолетни билети може да ползвате следния ЛИНК (круизна агенция CONTITRANS M Ltd. не продава самолетни билети):
 • Застраховка, покриваща медицински разходи в чужбина;
 • Визи за Камбоджа и Виетнам. Информация за необходимите визи може да прочетете на следния ЛИНК
Круизите не са подходящи за пътуване с деца под 4 години. По-големи деца се настаняват на нормално легло в двойна каюта, като трябва задължително другият пътник в каютата да е лице над 18 години. За децата се заплаща по цени за възрастни.

 
ВСИЧКИ КРУИЗИ НА AMA WATERWAYS МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК