РЕЧЕН КРУИЗ-ТУР „ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА И БОГАТСТВАТА НА РЕКА МЕКОНГ“

12-дневен КРУИЗ-ТУР по река МЕКОНГ
(7-дневен круиз + 3 нощувки в Камбожда преди круиза + 2 нощувки във Виетнам след круиза)

1-ви ден

Siem Reap - трансфер от летището до хотел Sofitel Angkor Phokeethra Golf & Spa Resort (или подобен) в Siem Reap и настаняване за 3 нощувки със закуски (на бюфет).
Добре дошли в Сием Риап, Камбоджа, входната врата към Ангкор – уникална местност, в която са били разположнеи главните градове на Кхмерската империя и хиляди религиозни храмове, сред които и най-големия в Света – Ангкор Ват. След регистрацията в хотела, остатъка от деня е за почивка. 

 

2-ри ден

Siem Reap –  екскурзионна програма в Angkor Thom, Ta Prohm Temple и Banteay Srei, както и посещение на училище, спонсорирано от круизната компания AmaWaterways.
Денят ви ще започне с обиколка на  храмовете от комплекса Angkor Thom – „Великият град на боговете“. Тук се намира и храмът Bayon, известен с гигантските усмихнати каменни лица. Обиколката продължава с посещение на Ta Prohm – наричан още „Царството на дърветата“, заради начина, по който камъните в храма с времето са станали част с гъста горска растителност. Следобедната обиколка ще ви отведе към „перлата в короната“ на ангкорското изкуство - Banteay Srei, известен още като Цитаделата на жените – счита се, че таково изящество би могло да бъде сътворено само от женска ръка. След това, за разнообразие, ще посетите английко училище, спонсорирано от AmaWaterways, в село Ta Toum. А вечерта ще ви донесе приятни емоции със специалното танцово шоу „Aspara“, в което ще участват местни танцьори.
Хранене: закуска в хотела

3-ти ден

Siem Reap  - Angkor Thom
Сутринта ще посетите емблематичният храм Angkor Wat, изграден в началото на 12-ти век и считан за истински шедьовър на кмерската архитектура. Следобедът е за почивка и подготовка за предстоящия круиз.
Хранене: закуска в хотела

4-ти ден

Отплаване от Prek Kdam. Специална вечеря за добре дошли на борда.
В този ден ще бъдете транспортирани с автобус и ще се настаните на борда на речния круизен кораб AmaDara, който ще ви очаква в Prek Kdam - малко селце разположено на река Tonie. Ще имате възможност да се запознаете с другите пасажери по време на специална вечеря за добре дошли, докато круизният кораб плава към Kampong Chhnang.
Хранене: закуска в хотела, обяд и вечеря на кораба
 

5-ти ден

Kampong-Chhnang. Екскурзия с моторна лодка. Koh Chen – посещение на село SIlversmith
След закуска, моторна лодка ще ви превози през блатистите зони покрай езерото, които образуват устието на река Tonle Sap. Очаква ви наистина зашеметяващото разнообразие от птици, и всякакъв животински свят. Ще посетите удивителни плаващи селища и пазари. Следобед може да направите разходка до селото Koh Chen и да посетите местните майстори, изработващи украса и орнаменти от сребро и мед, които се използват в традиционните ритуали и празненства тук.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

6-ти ден

Oudong. Посещение на будистки манастир. Kampong-Tralach – екскурзия с волска каруца. Пристигане в Phnom Pehn.
Недалеч от сегашната столица Phnom Pehn, сред живописна хълмиста местност е разположен  Oudong, бившата столица на Камбоджа. Тук ще посетите манастир и ще получите специална благословия по време на будистка церемония. В Kampong Tralach ще имате впечатляваща екскурзия с каране на волска кола през малко местно селце и оризищата наоколо. По-късно, корабът ще отплава за Phnom Penh - колоритната столица на Камбоджа,  Може да пообиколите града с местните таксита-триколки TUK TUK и да разгледадте впечатляващата смесица на френска колониална архитектура с кхмерски постройки от древността.  Вечерта на кораба ще има представление - автентични фолклорни песни и танци от региона.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

7-ти ден

Phnom Penh
За сутринта може да изберете посещение до т.нар. „Полета на убийствата“ и Музея на геноцида, намиращи се в покрайните на Phnom Pehn или, ако предпочитате, да останете в града  и да посетите оживения Централен пазар. След обяд на борда, ще обиколите забележителностите на столицата, включително Кралския дворец, Сребърната пагода и Националния музей, съхраняващ забележителна колекция от кхмерското занаятчийство.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

8-ми ден

Tan Chau. Пресичане на границата от Камбоджа към Виетнам
Денят ще премине в плаване по река Меконг. Корабът ще пресече границата с Виетнам.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

9 -ти ден

Tan Chau
Tan Chau е малко речно градче, все още незасегнато от туристическата индустрия. Ще имате избор измежду две обиколки. Първата ви дава възможност да се повозите на традиционното “Trishaw” из града, с предвидени спирания в работилници за производство на коприна, ратанови подложки и чехли. Втората, предвижда разходка с лодка из тесните канали на река Меконг до няколко живописни места, включителни малко селце, известно още като „Evergreen Island”. След като се върнете в Tan Chau, ще можете да посетите местни работилници за производство на ратанови килими.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба


 

10-ти ден

Sa Dec - Посещение на местни пазари и храм. Екскурзия до Xeo Quyt. Посещение на работилници за производство на оризова хартия и бонбони.
В Sa Dec, може да обиколите града, където френската писателка Маргьорит Дюрас прекарва годините от нейната младост. Посетете местния колоритен пазар и къщата на Huynh Thuy Le – близък и интимен приятел на писателката. По-късно ще се качите на автобуси до Xeo Quyt - използван някога като военна база, а сега важен етно-природен обект. Ще може да видите работилници за производство на оризова хартия или пък да посетите историческата Mr. Kiet’s Old House – къща, построена през 1838 година, добре съхранена до наши дни и напълно възстановена от японски архитекти през 2002 година. Тук може да научите много за бита и обичаите на месното висше общество по онова време. Вечерта на борда предстои официална вечеря за сбогуване.
Хранене: закуска, обяд и вечеря на кораба

 

11-ти ден

Ho Chi Minh (пристанище My Tho). Круизът приключва с пристигане в пристанище My Tho. Трансфер от пристанище My Tho до хотел Sofitel Saigon Plaza (или подобен) в Ho Chi Minh. Настаняване за 2 нощувки със закуски (на бюфет) и екскурзионна програма в града.
С приключването на речния круиз следва трансфер до Ho Chi Minh, който местните жители все още с любов и лека носталгия наричат Saygon. Така се е казвала бившата столица на Индокитай, наричана още „Париж на Ориента“. Днес Ho Chi Minh е индустриален, културен и образователен център, но все още пази белезите на своето колониално минало. Тук може да разгледате бившия президентски дворец, централната поща и катедралата Нотр Дам. Ще посетите музея на останките от войната - една от най-популярните туристически атракции в града, известна с огромната си колекция от артефакти от войната във Виетнам. В края на деня ще посетите колоритния пазар Ben Thanh - една от най-старите и емблематични структури в Ho Chi Minh където ще разгледадте произведения на местните занаятчии, цветни текстилни изделия, уникални сувенири и подаръци. 
Хранене: закуска на кораба

 

12-ти ден

Свободно време
Предстои ви един чудесен ден в Ho Chi Minh. Прекарайте го според вашите интереси и разбирания. Всеки може да намери нещо удивително и прекрасно за себе си в този град.
Хранене: закуска в хотела

13ти ден

Сбогуване с Ho Chi Minh. Трансфер до летището и полет обратно към дома.
Хранене: закуска в хотела
Описанието на круиз-тура подлежи на промяна по всяко време, без предизвестие. Круизната компания може да прави промени в реда на посещаваните обекти, да пропуска или да добавя такива, да пропуска или да добавя пристанища по маршрута, да замества транспорта по река с наземен и пр. вследствие промени в нивото на реката или поради други локални причини. Доколкото е възможно да има промени в маршрута или в екскурзионната програма, те се правят с оглед осигуряване на удобното и безопасно осъществяване на круиз-тура и круизната компания не разглежда кавито и да е рекламации, свързани с промени в маршрута.