КРУИЗИ ДО БАЛТИЙСКИТЕ СТОЛИЦИ - ЛЯТО 2018


Круизите в Балтийско море са безспорно най-изгодният и удобен начин за обиколка и опознаване на Скандинавия, Русия и прибалтийските държави. Какво повече ви дава едно пътешествие с кораб по тези места спрямо стандартната екскурзия, включваща предвижване с автобуси, железница, фериботи и настаняване в нов хотел във всеки град от маршрута? 

ПРЕДИМСТВАТА СА НЯКОЛКО

Спестявате време.
Как другояче ще посетите толкова много места в рамките на само 7, 9 или 12 дни? С круизен кораб това е възможно, защото през деня корабът стои в дадено пристанище,  а пасажерите се впускат в изучаване на забележителностите му. През нощта корабът се отправя до следващата точка от маршрута. И така, всеки ден ново място и нови интересни неща. А вие пътувате комфортно, вечер се наслаждавате на хубавата храна и забавленията на борда, не бързате за никъде и отпочивате добре за да имате сили на следващия ден за новата дестинация. И да не забравяме: няма непрекъснато опаковане и разопаковане на багаж,  досадно чакане в лобито на всеки хотел за настаняване и пр.
 
Относително ниската цена за комфорт и спокойствие! Водният транспорт  е най-евтиния и това значително намалява общата цена на пътуването за разлика от туровете, организирани с други видове транспорт.  Скандинавските, както и повечето прибалтийски държави поддържат висок стандарт на живот, а това неминуемо дава отражение върху цените на всички туристически продукти, предлагани в региона.  Туризмът като цяло е добре развит и интересът към района от години трайно нараства.  Пасажерите на круизния кораб обаче не се вълнуват за цените за транспорта, хотелите и ресторантите. На борда храненето е пълен пансион, през всичките дни от круиза и е включено в цената. В стандартната цена за круиз се включват и всички развлечения на кораба. Вече предлагаме и множество All Inclusive продукти. Същественото при тях е, че в цената на круиза се включват някои пера, които обичайно са обект на допълнително заплащане, като например: алкохолни и безалкохолни напитки; минерална вода в каютата; бакшиши; интернет, а дори и брегови екскурзии.

РУСИЯ БЕЗ ВИЗИ

Това е едно от най-съществените предимства на балтийските круизи. Интересът към Ст.Петербург е огромен и повечето круизни компании престояват в пристанището му по 2 и дори по 3 дни! Всички круизни компании осигуряват възможност да разгледате Ст. Петербург, без да се налага предварително да кандидатствате за  входна виза. Когато закупите брегови екскурзии за разглеждане на Ст. Петербург от круизната компания, вие нямате никакви ангажименти по отношение на паспортния и визовия контрол. Единственото което трябва да направите е да слезете на брега с организирана от круизната компания екскурзия и да носите международния си паспорт. По този начин си спестявате време, средства и нерви за индивидуално кандидатстване и предварително получаване на туристическа виза за Русия. Разбира се, ако желаете да разгледате самостоятелно Ст. Петербург, може да направите това, но тогава трябва предварително да си осигурите въпросната виза.

БОГАТА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА ВЪВ ВСЯКО ПРИСТАНИЩЕ ОТ МАРШРУТА НА КРУИЗА

Самата идеология на круизните пътешествия предоставя голяма свобода при организацията на индивидуалната ви програма. При стандартните турове, някой, вместо вас, е преценил кои  забележителности са интересни и кои не, заложил ги е в предварителната програма и вие следвате предначертаното. При круизите обаче има свобода  - вие сами може да изберете къде, какво и колко време да разглеждате и как точно да си прекарате деня в съответния град от маршрута. Всички круизни програми предлагат различни варианти на брегови екскурзии и вие може да избирате според собствените си вкусове и предпочитания. Разбира се, имате възможност да слезете на брега неорганизирано и да предприемете самостоятелна разходка или да посетите музей, дворец или галерия, които представляват специален интерес за вас.


И на края, преди да представим акцентите от Балтийската круизна програма за ЛЯТО 2018 ще дадем няколко насоки за това, как да се ориентирате сред разнообразието от круизи в този регион на света.
 
Първо,  определете  БЮДЖЕТА НА ПЪТУВАНЕТО.  Важно е да се знае, че круизното пътешествие, без оглед на география, круизна компания, респективно степен на комфорт и/или лукс и не е евтин туризъм. Не е и скъп! Но тези понятия са твърде относителни и разтегливи и няма да ги разглеждаме в тази статия. При определяне на бюджета е добре да отчитате наред с чисто финансовите ви възможности, какво точно очаквате от предстоящия круиз – дали това ще бъде приятно и спокойно, пълно с удоволствия пътуване , което ще остави у вас и спътнците ви незабравими спомени или сте готов на всичко в името на това да видите, макар и бегло, макар и с едно око, нещо, което особено много желаете и мечтаете. Или просто да се похвалите пред близки и колеги – „бяхме на круиз“...
 
След като имате яснота по бюджета, наясно сте кога искате или можете да пътувате, стигаме до избора на маршрут, респективно цена. Цена на круиза, често пъти е капан за неопитния пътешественик.  Хората лесно се подвеждат защото малцина са тези, които желаят да вникнат в написаното за круиза и какво включва цената. Например, при балтийските круизи ключово пристанище, както споменахме, е Ст.Петербург. Ако се интересувате от многобройните забележителности и желаете да посетите, разгледате и получите добра представа за огромното и разнообразно културно богатство, събрано в града и околностите, ще са ви необходими поне два дни с интензивна туристическа програма. Да, обаче избраният по-евтин маршрут предвижда само няколко часа престой в града!!!  Някои пасажери могат да се изненадат от факта, че избирайки круиз с първоначална много атрактивна цена, са принудени да харчат пари на борда за неща, за които дори и през ум не им е минавало. „Принудени“, разбира се, е условно казано – при круизите никой не принуждава никого за нищо. Но ниските цени предполагат повече ограничения и ако човек не е склонен към по-скромен и непритенциозен живот на борда, ще трябва широко да отвори кесията, за да не търпи лишения. Добра илюстрация в това отношение са нискобюджетните авиокомпании – първоначална цена на билета, напр. 25 евро, но слизайки от самолета, човек установява, че е платил общо 125 евро – за багаж, за сандвич, за кафе и пр.
Накратко, първоначалната единичната цена, обявена от круизната компания, не е показател за това дали круизът е евтин или скъп. Трябва да се отчетат още много-много фактори, като например: Дали каютата, която ще резервирате е само за двама или с вас ще пътуват и деца. Децата може съществено  да променят финансовите измерения на круиза.
 
Пристанищните такси и бакшишите дали са включени в публикуваната цена или се заплащат допълнително. Има ли други „екстри“ включени в тази цена и дали тези екстри имат значение за вас (напитки, брегови екскурзии, интернет и пр.).
 
Второ, огледайте внимателно маршрута на круиза, пристанище по пристанище, ден по ден, продължителност на престоите в отделните места, час и дата на отплаване от началното пристанище и т.н.  За Ст. Петербург вече споменахме. Този аспект е валиден и за другите точки на пътуването. Стандартният маршрут за круиз из Балтийско море, включва Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Ст. Петербург, Талин и евентуално едно пристанище в Германия (Кил, Хамбург, Варнемюнде или Рощок). Някои компании обаче, включват в маршрутите си посещения в Литва и Латвия, което е голяма рядкост, или в Осло, който не е в Балтийско море, но е доста близо до Балтийските столици и си струва да бъде посетен в рамките на едно пътуване, стига да разполагате с нужното време за това.
 
В редки случаи (например за някои круизи на Royal Caribbean), маршрутът започва с нощувка в началното или приключва с нощувка в крайното пристанище. Какво ви дава това ли?  Първо, много по-лесно ще организирате полетите си до началното/крайното пристанище, защото може да пристигнете или да отпътувате в произволен час на деня, без да се съобразявате с времето на отплаване или пристигане на кораба. Той просто си стои на кея в началното или в крайното пристанище и изпълнява функцията на хотел. Това автоматично води и до второто предимство:  не е необходимо да разширявате престоя си в началното или в крайното пристанище с допълнителни хотелски нощувки - печелите време и спестявате средства, без да губите от съдържанието на маршрута.
 

АКЦЕНТИТЕ В ПРОГРАМАТА БАЛТИЙСКИ КРУИЗИ ЗА ЛЯТО 2018 ГОДИНА


Круизна компания PRINCESS CRUISES, традиционно ще извършва 11-дневни круизи с начално и крайно пристанище Копенхаген, като маршрутът включва и пристанище Осло и два дни престой в Ст. Петербург. Тук е мястото да отбележим, че столицата на Норвегия, освен че е красив и интересен град, е разположен в дъното на едноименния Осло-фиорд, а това разнообразява круиза до балтийските столици с пътуване и до Норвежките фиорди. Към дата 28.01.2018, за селектирани дати на отплаване, PRINCESS CRUISES предлагат нулеви цени за деца, настанени на допълнителни легла, за тях се заплащат само пристанищни такси. А самият кораб Regal Princess е най-новият от флотилията на тази компания и предлага прекрасни възможности за настаняване и развлечения на борда. 
Круизна компания Holland America Line предлага няколко вариации на балтийски круизи с продължителност от 10 до 14 нощувки  с начални пристанища Копенхаген, Амстердам или Ротердам. Всички маршрути включват два дни престой в Ст. Петербург. Компанията предлага премиум клас круизен продукт, издържан изцяло в духа на класическото първокласно морско пътешествие и подходящ за хора, които търсят спокойствие, приятна обстановка и удобства на борда и богата екскурзионна програма. Към дата 28.01.18, за селектирани дати на отплаване, Holland America Line предлагат нулеви цени за деца, настанени на допълнителни легла, за тях се заплащат само пристанищни такси. 
NORWEGIAN CRUISE LINE (NCL), както всяка друга година, предлагат 9-дневен балтийски круиз, с начално и крайно пристанище Копенхаген и с два дни престой в Ст. Петербург. Маршрутът е добре балансиран и е удобен за хора с по-кратки отпуски, които обаче не желаят да загубят от съдържанието на круиза за сметка на съкръщаване на продължителността му. Интересното при Norwegian е това, че публикуваните цени са по две тарифи.
Първата тарифа е PREMIUM ALL INCLUSIVE, което означава, че в цената на круиз, освен настаняване, хранене и развлечения, са включени също: пристанищни такси, бакшиши, алкохолни и безалкохолни напитки във всички барове и ресторанти; ежедневна доставка на минерална вода в каютата и селекция от Lavazza кафета в основните ресторанти. А гостите, настанени в апартаменти, получават още допълнителни екстри като безплатен интернет пакет, борден кредит и др.
 
Втората тарифа е JUST CRUISE, която включва освен стандартните настаняване, хранене и развлечения на борда, също и пристанищни такси и бакшиши, филтърно кафе, чай и трапезна вода по време на хранене в основните ресторанти или на бюфета на кораба. Тази тарифа обаче не включва екстрите, предвидени в по-разширената Premium All Inclusive.
 
Естествено, тарифата Just Cruise, предполага доста по-ниски цени спрямо тарифата Premium All Inclusive. За да отличите по-лесно цените по двете тарифи, моля, имайте предвид, че тарифа Just Cruise се отнася само за категории IX, OX, BX, MX, а тарифа Premium All Inclusive за всички останали категории каюти. 
ROYAL CARIBBEAN CRUISES имат богата програма в Балтийско море, но в тази статия бихме искали да отличим предимствата на круизите, изпълнявани с кораб Serenade of The Seas. Това са едни от най-интересните и най-добре организираните маршрути из Балтика. Обърнете внимание на 13-дневния круиз с дата на отплаване 22.07.2018, който започва с нощувка на кораба в Стокхолм, има три дни престой в Ст. Петербург, посещава Литва, Латвия и Естония и приключва с нощувка в Копенхаген. Може би този круиз, предлага най-богатата програма из балтийските столици за сезон ЛЯТО 2018 година! Интерес представляват и 7-дневните круизи с отплаване от Стокхолм на дати 24 юни, 1, 8 и 15 юли. Маршрутите включват два дни престой в Ст. Петербург и посещение в Рига, Латвия, което ги прави доста атрактивни за хората търсещи кратък круиз в региона, без обаче да губят от съдържанието му. 
В Балтийско море с REGENT SEVEN SEAS CRUISES. Продуктът на тази компания е много специален! Това са ултра луксозни, Ultra All Inclusive круизи. На пръв поглед цените са стряскащи, но когато човек разбере, че те включват абсолютно всичко, дори бреговите екскурзии, настъпва облегчение. Споменавали сме и в други материали, ще напомним и сега защото е хубаво, мотото на тази круизна компания е: „НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ЩЕ ПЛАТИШ ЗА ДА СЕ КАЧИШ НА КОРАБА, А КОЛКО ЩЕ СИ ПОХАРЧИЛ СЛЕД КАТО СЛЕЗЕШ ОТ НЕГО“. Маршрутите на Regent са отлично разработени и съдържателни, както от гледна точка на включените пристанища, така и от гледна точка на брегови екскурзии, а те са безплатни!!!  И не на последно място, пак да подчертаем, това е луксозен продукт - настаняването е само в апартаменти с балкони, обслужването е повече от перфектно, интериорът стилен, а на борда цари атмосфера на уют и спокойствие. 
Какво предлагат MSC Cruises в Балтийско море. Обичайното – 7-дневни круизи с еднодневен престой в Ст. Петербург и с отправни пристанища Кил, Варнемюнде или Копенхаген. Основното предимство на тези круизи е атрактивната цена. Продуктът на MSC е с качество, съответстващо на цената и е подходящ за хора, които са си определили по-нисък бюджетен лимит, не държат особено на съдържанието на маршрута, а просто искат да видят как върви животът в по-северните части на Европа. Компанията предлага и комбинирани 14-дневни маршрути до балтийските столици и норвежките фиорди. Не може да се отрече, че тази година MSC Cruises имат и някои „маршрутни изненади“, като например 11-дневните круизи с кораб MSC Orchestra, които включват значително по-богата и интересна програма спрямо кратките 7-дневни круизи. Проблемът, който се забелязва към края на януари 2018 година, е че поради относително ниските цени на този продукт, корабите вече са почти запълнени за целия сезон и трудно се намират свободни места, особено за тройни и четворни каюти или за комбинираните 14-дневни варианти. Все пак обаче, не е изключено да сте късметлии и да успеем да ви направим резервация при атрактивна цена за желания от вас круиз и дата на отплаване. Всички кораби на MSC Cruises, опериращи в региона, предлагат обичайните за този продукт удобства и развлечения, т.е. изборът ви следва да се концентрира главно върху маршрута и датите на пътуване, защото корабът няма да е от особено значение в случая.
 
Круизи в Балтийско море предлагат още луксозните Cunard Cruises и Seabourn Cruises, както и Celebrity Cruises, които оперират в премиум сегмента. Информация за всички маршрути ще намерите в страниците на нашия уеб сайт.
  

ПРЕДЛАГАМЕ НА ВНИМАНИЕТО ВИ ЕДНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ КРУИЗИ ИЗ БАЛТИЙСКО МОРЕ ЗА ЛЯТО 2018.

Още маршрути ще намерите като ползвате инструмента за търсене на круизи в нашия уеб сайт. И не забравяйте, че цените на повечето круизни компании, които виждате в сайта са актуални и ви дават сравнително добра ориентация относно евентуалната обща цена на круиза.
 
Моля, разгледайте детайлните описания на предпочитаните круизи и подробните ценови листи към отделните дати на отплаване. След това се свържете с нас, желателно по по телефон, за да проверим за свободни каюти в реално време,  да сверим цените и да ви направим предварителна резервация.


11-дневен круиз Baltic Capitals I on Regal
Baltic Capitals I on Regal PRINCESS CRUISES
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   Regal Princess


Дати на отплаване:

2018: 15,26 Юли; 06,17,28 Август; 

Маршрут: Copenhagen, Denmark | Oslo, Norway | Berlin (Warnemunde), Germany | Tallinn, Estonia | St. Petersburg, Russia | Helsinki, Finland | Stockholm (Nynashamn), Sweden | Copenhagen, Denmark
вътрешна каюта Suite с балкон каюта с балкон Каюта с балкон с ограничена видимост
Дата* на отплаване с минимална цена: 26.07.2018 15.07.2018 26.07.2018 26.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1119€ 5439€ 1279€ 1199€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Princess Cruises чрез линка по-горе. 
10-дневен круиз Jewels of the Baltic on Zuiderdam
Jewels of the Baltic on Zuiderdam HOLLAND AMERICA LINE
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   Zuiderdam


Дати на отплаване:

2018: 21 Юли; 14 Август; 

Маршрут: Copenhagen, Denmark | Tallinn, Estonia | St. Petersburg, Russia | Helsinki, Finland | Stockholm, Sweden | Warnemunde (Berlin), Germany | Kiel (Hamburg), Germany | Copenhagen, Denmark
Suite с балкон каюта с балкон външна каюта вътрешна каюта
Дата* на отплаване с минимална цена: 21.07.2018 21.07.2018 21.07.2018 21.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2677€ 1677€ 1477€ 1327€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 
14-дневен круиз Baltic on Koningsdam
Baltic on Koningsdam HOLLAND AMERICA LINE
От:   Амстердам
До:   Амстердам


Кораб:   Koningsdam


Дати на отплаване:

2018: 02 Септември; 

Маршрут: Amsterdam, The Netherlands | Copenhagen, Denmark | Warnemunde (Berlin), Germany | Helsinki, Finland | St. Petersburg, Russia | Tallinn, Estonia | Stockholm, Sweden | Kiel (Hamburg), Germany | Arhus, Denmark | Amsterdam, The Netherlands
Suite с балкон каюта с балкон външна каюта вътрешна каюта
Дата* на отплаване с минимална цена: 02.09.2018 02.09.2018 02.09.2018 02.09.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2990€ 2590€ 2370€ 1790€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 
9-дневен круиз Europe - Baltic (CPH/CPH)
Europe - Baltic (CPH/CPH) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   Norwegian Breakaway


Дати на отплаване:

2018: 04,31 Юли; 09,18,27 Август; 05,14,23 Септември; 

Маршрут: COPENHAGEN, DENMARK | WARNEMUNDE (BERLIN), GERMANY | TALLINN, ESTONIA | ST. PETERSBURG, RUSSIAN FEDERATION | HELSINKI, FINLAND | NYNASHAMN (STOCKHOLM), SWEDEN | COPENHAGEN, DENMARK
вътрешни каюти Suite във ВИП-зоната MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешно студио
Дата* на отплаване с минимална цена: 31.07.2018 27.08.2018 14.09.2018 18.08.2018 18.08.2018 27.08.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1439€ 4129€ 1889€ 1799€ 1619€ 2629€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА NORWEGIAN CRUISE LINE са по две тарифи:
- по тарифа "JUST CRUISE" (
това са цените, посочени в редовете за категории IX, OX, BX, MX) цените включват: настаняване, хранене, развлечения, пристанищни такси, бакшиши и такси обслужване, филтърно кафе, чай и питейна вода по време на хранене в основните ресторанти;
- по тарифа "PREMIUM ALL INCLUSIVE" (това са цените, посочени в редовете за всички категории с изключение на IX, OX, BX, MX) цените включват: настаняване; хранене; развлечения; пристанищни такси; бакшиши и такси обслужване; селекция от алкохолни и безалкохолни напитки във всички барове и ресторанти на кораба; доставка в каютата на 1л. минерална вода за човек, за ден; селекция от Lavazza кафета по време на хранене в основния ресторант; безплатен интернет по 60 минути за човек .

За да видите ценовите таблици по категории каюти моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).
9-дневен круиз Europe - Baltic (CPH/CPH)
Europe - Baltic (CPH/CPH) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   Norwegian Breakaway


Дати на отплаване:

2018: 25 Юни; 

Маршрут: COPENHAGEN, DENMARK | ROSTOCK, GERMANY | HELSINKI, FINLAND | ST. PETERSBURG, RUSSIAN FEDERATION | TALLINN, ESTONIA | NYNASHAMN (STOCKHOLM), SWEDEN | COPENHAGEN, DENMARK
каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отплаване с минимална цена: 25.06.2018 25.06.2018 25.06.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1729€ 1619€ 729€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА NORWEGIAN CRUISE LINE са по две тарифи:
- по тарифа "JUST CRUISE" (
това са цените, посочени в редовете за категории IX, OX, BX, MX) цените включват: настаняване, хранене, развлечения, пристанищни такси, бакшиши и такси обслужване, филтърно кафе, чай и питейна вода по време на хранене в основните ресторанти;
- по тарифа "PREMIUM ALL INCLUSIVE" (това са цените, посочени в редовете за всички категории с изключение на IX, OX, BX, MX) цените включват: настаняване; хранене; развлечения; пристанищни такси; бакшиши и такси обслужване; селекция от алкохолни и безалкохолни напитки във всички барове и ресторанти на кораба; доставка в каютата на 1л. минерална вода за човек, за ден; селекция от Lavazza кафета по време на хранене в основния ресторант; безплатен интернет по 60 минути за човек .

За да видите ценовите таблици по категории каюти моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).
13-дневен круиз SR 13 NIGHT ULTIMATE SCANDINAVIA-RUSSIA
SR 13 NIGHT ULTIMATE SCANDINAVIA-RUSSIA ROYAL CARIBBEAN CRUISES
От:   Стокхолм
До:   Копенхаген


Кораб:   Serenade of the Seas


Дати на отплаване:

2018: 22 Юли; 

Маршрут: STOCKHOLM, SWEDEN | HELSINKI, FINLAND | ST. PETERSBURG, RUSSIA | TALLINN, ESTONIA | RIGA, LATVIA | KLAIPEDA, LITHUANIA | FREDERICIA, DENMARK | AARHUS, DENMARK | COPENHAGEN, DENMARK | COPENHAGEN, DENMARK
каюта с балкон външна каюта
Дата* на отплаване с минимална цена: 22.07.2018 22.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 3640€ 3333€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ
 ПРОМОЦИЯ

ДЕЦАТА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО, при настаняване на допълнително легло, за селектирани кораби и дати на отплаване от програмата на Royal Caribbean. Ако круизът, който разглеждате в момента ви харесва и желаете да пътувате с деца на възраст до 12 години, може да проверите дали настоящата промоция е валидна за съответния маршрут като прегледате списъка на прормоционалните кораби и дати в ТОЗИ ФАЙЛ

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Royal Caribbean Cruises чрез линка по-горе. 
*ТАКСИ ОБСЛУЖВАНЕ обичайно не са включени в цената за круиз, но могат да бъдат добавени и предплатени преди началото круиза


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).

7-дневен круиз SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE
SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE ROYAL CARIBBEAN CRUISES
От:   Стокхолм
До:   Стокхолм


Кораб:   Serenade of the Seas


Дати на отплаване:

2018: 08 Юли; 

Маршрут: STOCKHOLM, SWEDEN | HELSINKI, FINLAND | ST. PETERSBURG, RUSSIA | TALLINN, ESTONIA | RIGA, LATVIA | STOCKHOLM, SWEDEN
вътрешна каюта външна каюта каюта с балкон
Дата* на отплаване с минимална цена: 08.07.2018 08.07.2018 08.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1026€ 1764€ 2483€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ
 ПРОМОЦИЯ

ДЕЦАТА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО, при настаняване на допълнително легло, за селектирани кораби и дати на отплаване от програмата на Royal Caribbean. Ако круизът, който разглеждате в момента ви харесва и желаете да пътувате с деца на възраст до 12 години, може да проверите дали настоящата промоция е валидна за съответния маршрут като прегледате списъка на прормоционалните кораби и дати в ТОЗИ ФАЙЛ

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Royal Caribbean Cruises чрез линка по-горе. 
*ТАКСИ ОБСЛУЖВАНЕ обичайно не са включени в цената за круиз, но могат да бъдат добавени и предплатени преди началото круиза


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).

7-дневен круиз SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE
SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE ROYAL CARIBBEAN CRUISES
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   Serenade of the Seas


Дати на отплаване:

2018: 19 Август; 

Маршрут: COPENHAGEN, DENMARK | STOCKHOLM, SWEDEN | TALLINN, ESTONIA | ST. PETERSBURG, RUSSIA | HELSINKI, FINLAND | COPENHAGEN, DENMARK
Suite каюта с балкон вътрешна каюта
Дата* на отплаване с минимална цена: 19.08.2018 19.08.2018 19.08.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 3478€ 2265€ 1623€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ
 ПРОМОЦИЯ

ДЕЦАТА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО, при настаняване на допълнително легло, за селектирани кораби и дати на отплаване от програмата на Royal Caribbean. Ако круизът, който разглеждате в момента ви харесва и желаете да пътувате с деца на възраст до 12 години, може да проверите дали настоящата промоция е валидна за съответния маршрут като прегледате списъка на прормоционалните кораби и дати в ТОЗИ ФАЙЛ

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Royal Caribbean Cruises чрез линка по-горе. 
*ТАКСИ ОБСЛУЖВАНЕ обичайно не са включени в цената за круиз, но могат да бъдат добавени и предплатени преди началото круиза


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).

7-дневен круиз SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE
SR 7 NIGHT SCANDINAVIA AND RUSSIA CRUISE ROYAL CARIBBEAN CRUISES
От:   Стокхолм
До:   Стокхолм


Кораб:   Serenade of the Seas


Дати на отплаване:

2018: 01 Юли; 

Маршрут: STOCKHOLM, SWEDEN | TALLINN, ESTONIA | ST. PETERSBURG, RUSSIA | HELSINKI, FINLAND | RIGA, LATVIA | STOCKHOLM, SWEDEN
вътрешна каюта каюта с балкон
Дата* на отплаване с минимална цена: 01.07.2018 01.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 991€ 2573€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ
 ПРОМОЦИЯ

ДЕЦАТА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО, при настаняване на допълнително легло, за селектирани кораби и дати на отплаване от програмата на Royal Caribbean. Ако круизът, който разглеждате в момента ви харесва и желаете да пътувате с деца на възраст до 12 години, може да проверите дали настоящата промоция е валидна за съответния маршрут като прегледате списъка на прормоционалните кораби и дати в ТОЗИ ФАЙЛ

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. За повече подробности посетете страницата за цените на Royal Caribbean Cruises чрез линка по-горе. 
*ТАКСИ ОБСЛУЖВАНЕ обичайно не са включени в цената за круиз, но могат да бъдат добавени и предплатени преди началото круиза


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).

7-дневен круиз BALTIC RHAPSODY
BALTIC RHAPSODY REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Копенхаген
До:   Стокхолм


Кораб:   Seven Seas Explorer


Дати на отплаване:

2018: 28 Юли; 

Маршрут: COPENHAGEN | BERLIN (WARNEMUNDE) | TALLINN | ST. PETERSBURG | HELSINKI | STOCKHOLM
Suite
Дата* на отплаване с минимална цена: 28.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 5399€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE, а това означава, че освен настаняване, хранене в до 5 гурме ресторанта и развлечения на борда на кораба, цените включват още: брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; бакшиши и такси обслужване; пристанищни такси.
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони (само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци - категории H и G, а категория Е е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite).
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе.
10-дневен круиз SUMMER IN ST. PETERSBURG
SUMMER IN ST. PETERSBURG REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Копенхаген
До:   Стокхолм


Кораб:   Seven Seas Explorer


Дати на отплаване:

2018: 14 Август; 

Маршрут: COPENHAGEN | BERLIN (WARNEMUNDE) | KLAIPEDA (MEMEL) | RIGA | TALLINN | ST. PETERSBURG | HELSINKI | STOCKHOLM
Suite
Дата* на отплаване с минимална цена: 14.08.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 6127€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE, а това означава, че освен настаняване, хранене в до 5 гурме ресторанта и развлечения на борда на кораба, цените включват още: брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; бакшиши и такси обслужване; пристанищни такси.
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони (само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци - категории H и G, а категория Е е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite).
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе.
10-дневен круиз CASTLES, FORTRESSES & BATTLEME
CASTLES, FORTRESSES & BATTLEME REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Стокхолм
До:   Копенхаген


Кораб:   Seven Seas Explorer


Дати на отплаване:

2018: 24 Август; 

Маршрут: STOCKHOLM | TALLINN | ST. PETERSBURG | HELSINKI | RIGA | KLAIPEDA (MEMEL) | BERLIN (WARNEMUNDE) | COPENHAGEN
Suite
Дата* на отплаване с минимална цена: 24.08.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 6127€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE, а това означава, че освен настаняване, хранене в до 5 гурме ресторанта и развлечения на борда на кораба, цените включват още: брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; бакшиши и такси обслужване; пристанищни такси.
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони (само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци - категории H и G, а категория Е е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite).
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе.
10-дневен круиз TALES OF KINGS & TSARS
TALES OF KINGS & TSARS REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Стокхолм
До:   Копенхаген


Кораб:   Seven Seas Explorer


Дати на отплаване:

2018: 04 Август; 

Маршрут: STOCKHOLM | TALLINN | ST. PETERSBURG | HELSINKI | RIGA | KLAIPEDA (MEMEL) | WARNEMUNDE (ROSTOCK) | COPENHAGEN
Suite
Дата* на отплаване с минимална цена: 04.08.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 7489€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE, а това означава, че освен настаняване, хранене в до 5 гурме ресторанта и развлечения на борда на кораба, цените включват още: брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; бакшиши и такси обслужване; пристанищни такси.
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони (само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци - категории H и G, а категория Е е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite).
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе.
7-дневен круиз Denmark, Sweden, Estonia, Russian Federation, Germany
Denmark, Sweden, Estonia, Russian Federation, Germany MSC CRUISES
От:   Копенхаген
До:   Копенхаген


Кораб:   MSC Preziosa


Дати на отплаване:

2018: 15,29 Юли; 

Маршрут: Copenhagen, Denmark | Stockholm, Sweden | Tallinn, Estonia | St Petersburg, Russian Fed. | Kiel,Germany | Copenhagen, Denmark
каюта с балкон
Дата* на отплаване с минимална цена: 15.07.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1289€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ 

ПРОМОЦИЯ     

При резервация на селектирани круизи от програмата на MSC Cruises за сезон ЗИМА 2018-2019, за втория гост в двойна каюта се заплаща 50% от цената за първия. Круизите, обект на промоцията, ще разпознаете, като проверите детайлните ценови таблици за различните дати на отплаване. Те съдържат редове с код на тарифа (2nd PAX 50%). Цените за круиз, посочени в редовете с този код, са за човек и са окончателни след приложена отстъпка за втория пасажер. Цената на каютата за двама пасажери се изчислява като към числото, в колона ЦЕНА ЗА КРУИЗ се добави числото, посочено в колона ТАКСИ и получената сума се умножи по две. 
 
ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. Пристанищните такси и всички останали услуги и стоки, ползвани на борда на кораба, се заплащат допълнително. За повече подробности посетете страницата ЗА ЦЕНИТЕ на MSC Cruises чрез линка по-горе. 


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).
11-дневен круиз Germany, Norway, Sweden, Estonia, Russian Federation, Finland
Germany, Norway, Sweden, Estonia, Russian Federation, Finland MSC CRUISES
От:   Хамбург
До:   Хамбург


Кораб:   MSC Meraviglia


Дати на отплаване:

2018: 13 Септември; 

Маршрут: Hamburg,Germany | Oslo, Norway | Nynashamn, Sweden | Tallinn, Estonia | St Petersburg, Russian Fed. | Helsinki, Finland | Hamburg,Germany
Suite Yacht Club каюта с балкон
Дата* на отплаване с минимална цена: 13.09.2018 13.09.2018
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2489€ 1859€
*Дата на отплаване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отплаване. Възможно е към цената да се добавят други такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отплаване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ 

ПРОМОЦИЯ     

При резервация на селектирани круизи от програмата на MSC Cruises за сезон ЗИМА 2018-2019, за втория гост в двойна каюта се заплаща 50% от цената за първия. Круизите, обект на промоцията, ще разпознаете, като проверите детайлните ценови таблици за различните дати на отплаване. Те съдържат редове с код на тарифа (2nd PAX 50%). Цените за круиз, посочени в редовете с този код, са за човек и са окончателни след приложена отстъпка за втория пасажер. Цената на каютата за двама пасажери се изчислява като към числото, в колона ЦЕНА ЗА КРУИЗ се добави числото, посочено в колона ТАКСИ и получената сума се умножи по две. 
 
ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТ: настаняване; хранене; развлечения. Пристанищните такси и всички останали услуги и стоки, ползвани на борда на кораба, се заплащат допълнително. За повече подробности посетете страницата ЗА ЦЕНИТЕ на MSC Cruises чрез линка по-горе. 


За детайлни таблици с цени моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
За информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, моля позвънете на 0700 10 575 (на цената на един градски разговор).
Условия на промоцията:

1) Промоционалните цени са валидни до изчерпване на предвидените за кампанията каюти и може да бъдат оттеглени по всяко време без предизвестие.
2) За изготвяне на писмена оферта за круиз е необходимо да изпратите имената на всички пътници на латиница и рождените им дати. Информация за свободни каюти и цени може да получите по телефон.
3) Каютите, които позволяват настаняване на деца на допълнителни легла са лимитиран брой. Най-ниските възможни цени за настаняване при двойна заетост на каютите може да не са валидни при четворна или тройна заетост.