Изтрийте критериите за търсене

SEABOURN VENTURE

НАЙ-МОДЕРНИЯТ ЕКСПЕДИЦИОНЕН КОРАБ В СВЕТА ВЕЧЕ Е ФАКТ!

Експедиционните круизни плавания не са популярни у нас и това не е учудващо – повечето българи имат изградени стереотипи за прекарване на ваканциите и свободното време, които са твърде различни от пътуване с кораб из супер екзотични места и морета, далеч от популярните и утвърдени туристически дестинации. А тези, които имат интерес и влечение към подобен род изживявания, често пъти просто не разполагат с достатъчно средства и време, вероятно.

И все пак, със сигурност ще е интересно за мнозина да изгледат видеото за най-новия и уникален за сега експедиционен кораб на круизната компания SEABOURN CRUISES, който в края на м.юни тази година, след продължително забавяне поради пандемията COVID-19, официално се присъедини към флотилията на компанията. Нека не ви заблуждава привидно скромния и обран интериор на борда – тук няма да видите блясък и камъни „Swarovski” по стълбите около атриума. Но това, което виждат и усещат пасажерите е далеч по-стойностно и значимо със сигурност. Всичко на борда е подчинено на идеята за уникално и пълноценно пътешествие със стил и комфорт заедно със спътници, изповядващи същата религиозна страст към нови познания и открития за нашата планета, нейните смайващи красоти и удивителни обитатели.

Подробности  за суперлуксозния експедиционен кораб може да се намерят на много места в мрежата, но ни се иска да споменем само някои от по-любопитните. Така например, на борда на SEABOURN VENTURE има две подводници, с които пасажерите ще се спускат в дълбините на океана за да разглеждат чудесата на подводния свят, при това прозрачния материал, през който пасажерите ще водят наблюденията си, е с индекс на рефракция еднакъв с този на водата, което създава усещане за липса на преграда, т.е. сякаш между пасажерите и заобикалящата ги вода няма нищо.

Интересно е да се знае и за специализирания екип от 26 учени, натуралисти, изследователи, алпинисти, водолази и пр. специалисти, които са на разположение на пасажерите и чиято задача е да направят екскурзиите в посещаваните места пълноценни и незабравими.При плавания в полярни води, всеки пасажер на борда получава специално индивидуално топло облекло, обувки и екипировка. Екскурзиите с кану и лодки тип „зодиак“ както в студените, така и в топлите дестинации са включени в цената на круиза.

Започнахме с това, че в България този тип круизи не са особено популярни. Не така стоят нещата обаче в други страни, където този тип круизен туризъм има традиции и хиляди страстни привърженици. От цялата програма до 30.04.2023, има останали места само на 10-тина круиза. Всички круизи до Антарктида вече са напълно резервирани, както и летните круизи Арктика - Свалбард и Северна Америка. Подобно развитие на нещата очакваме и за втория такъв кораб, SEABOURN PURSUIT, който ще влезе в експлоатация през 2023 година.

Цените за експедиционните круизи обичайно са в по-високия диапазон, ако се сравняват с тези от премиум и дори луксозния сегмент на индустрията, и това е напълно логично. Добрата новина е, че за плавания със SEABOURN VENTURE за някои дати и категории каюти и апартаменти, има напълно поносими цени, дори по стандартите на нашия по-лимитиран пазар. Препоръчваме на интересуващите се да следят цените и маршрутите в селекцията от круизи по-долу.

СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕТЕ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ!

Намерени са 0 круиза