Изтрийте критериите за търсене

NORWEGIAN GETAWAY

КРУИЗИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ ЛЯТО 2024

  
 
През лятото на 2024 г., Norwegian Cruise Line предлага интересни круизи в Източното Средиземноморие, с продължителност между 7 и 10 дни. Маршрутите са добре организирани, без навигационни дни /без дни в морето/, всеки следващ ден посещавате ново пристанище. Дори да си мислите, че гръцките острови са позната дестинация за Вас, всъщност може би именно пътуването с Norwegian Getaway ще промени представата ви за района. Да не пропуснем да отбележим, че корабът е идеален за семейна почивка, с много забавления, както за деца, така и за възрастни. От гледна точка на съдържанието на маршрутите, трябва да отбележим, че пътуването из Гръцките острови е много по-лежерно и подходящо, когато сте на пътешествие с малчугани или тийнейджъри, защото посещаваните дестинации са далеч по-дружелюбни и достъпни спрямо големите пристанища в Италия, Испания и Франция, в Западното Средиземноморие. Не ви е нужен екскурзовод, нито транспорт, за да се разходите по калдаръмените улички на Миконос, Парос или Родос, да посетите археологическия музей в Ираклион или да направите един впечатляващ исторически, а защо не и шопинг тур в Истанбул.
 
Ако търсите круиз в Средиземно море, който освен екскурзионна има и ваканционна ориентация, то Norwegian Getaway е точно за вас. Това е голям, модерен кораб, построен през 2014 година и реновиран през 2020 година. На борда ще намерите най-разнообразни места за дневни и вечерни развлечения. Корабът е рай за децата. Огромният аквапарк и спортният комплекс са привлекателни за всички, които търсят по-активна и разнообразна семейна почивка. Вечерите на борда са много приятни. На разположение на гостите има безброй заведения за хранене, барове, зали, места за развлечения и места за съзерцание. Не е за пренебрегване това, че децата ви може да се включат в някоя от детските или тийн групите и така хем на тях ще им е комфортно, хем вие ще си осигурите няколко часа спокойствие във вечерните часове.

ДЕЦАТА ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО* ЗА СЕЛЕКТИРАНИ ДАТИ НА ОТПЛАВАНЕ

*За деца, настанени на допълнителни легла в двойни каюти се заплаща нулева цена плюс пристанищни такси. 
Към 07.03.2024 г. тази промоция е валидна за дати на отплаване 13 май; 1, 10, 19, 29 септември 2024. Промоцията за нулеви цени за деца на допълнителни легла може да бъде отменена по всяко време без предизвестие. Проверка на цени и наличности от тройни и четворни каюти може да направите чрез запитване по имейл или по телефон.


Разбира се, пътуването с този кораб е организирано изцяло в стилистиката на FreeStyle круизите. Ето малко повече информация за храненето и настаняването на кораб Norwegian Getaway.

За вечеря може да избирате между трите основни a-la-carte ресторанта с интернационална кухня, храненето в които е включено в цената на круиза - The Manhattan Room, Taste и Flavor. Менюто се сменя всяка вечер. Не е необходимо да имате предварително запазена маса, достатъчно е да отидете в предпочитания ресторант в периода между 17:30 и 21:00 часа и ще бъдете настанени на самостоятелна маса. В тези ресторанти може също да закусвате сутринта.
   

Garden Café вероятно е най-посещаваният основен ресторант. Това е бюфет, на самообслужване, храненето в който е включено в цената на круиза. Може да избирате колкото и каквото пожелаете и най-важното, този ресторант работи почти без прекъсване от най-ранна сутрин до късна вечер. В допълнение на бюфета, може по всяко време на денонощието да похапнете в O'Sheehan's Bar & Grill, да, този пъб работи 24 часа.

    
 
American Diner пък е място за любителите на хамбургери, хот дог и всякакви видове сандвичи, чипс и пр. Азиатският ресторант Shanghai's предлага кухня от различни региони на огромния континент. Храненето в тези заведения е включено в цената на круиза.

    

FreeStyle круизите ви дават доста големи възможности за избор при храненето, а това е възможно и поради факта, че на всеки кораб от флотилията на Norwegian Cruise Line има няколко специализирани ресторанта с характерна кухня. Храненето в тях става с предварителна резервация на маса, за конкретен ден и час от круиза и се заплаща допълнително. Ако искате да се храните безплатно в някои от тези ресторанти, тогава може да закупите FREE-AT-SEA пакет от 4 екстри, една от които е именно определен брой безплатни вечери в специализираните ресторанти на кораба.
 
На борда на Norwegian Getaway има следните допълнителни ресторанти:

Cagney's стекхаус и Moderno Churrascaria
Ако харесвате изпечен по ваш вкус стейк и сте любител на добре приготвеното месо, задължително трябва да посетите някой от тези ресторанти, а защо не и двата?

  

The Kitchen - картината няма да е завършена, ако няма поне един италиански ресторант на борда. Е, на Norwegian Getaway ще намерите такъв и ще останете много доволни от прекрасната кухня. Същото може да се каже и за Le Bistro - френски ресторант, за по-изтънчените вкусове. Това е и място за приятна вечеря с любимите хора.

  

Азиатската кухня е добре представена на борда на Norwegian Getaway. Може да си направите резервация за вечеря в японското Teppanyaki. Храненето в този ресторант е удоволствие за сетивата и изненадващо приятно забавление. 

  

Ocean Blue и разположения в съседство The Raw Bar са ресторанти за морски специалитети. Какво по-хубаво от средиземноморска кухня в Средиземно море!  

  

Norwegian Getaway е от т.нар. Breakaway-клас кораби, за които се характерни обширните открити пространства. Едно такова, много привлекателно място е The Waterfront – широка алея на открито, която опасва целия кораб. Това е място за разходка, за почивка, за съзерцаване на залези, изгреви и каквото още решите, че е интересно за вас. Някои от специализираните ресторанти и баровете имат излаз на тази алея, така че в топлите летни вечери бихте могли да се храните директно под звездите на южното небе.

  

Настаняването на борда на Norwegian Getaway, включва стандартни каюти с балкон, с прозорец, с илюминатор или вътрешни. На корабите от Breakaway-клас има един специфичен вид вътрешни каюти, наречени студия. Те може да се резервират само за единично ползване. Съвсем малки, но доста уютни каюти, с всичко необходимо в тях. За да не се чувстват, настанените в студията соло-пасажери, самотни на тяхно разположение има дневна – приятно място да пийнете едно кафе и да побъбрите с другите гости в същата зона на кораба.

  

 За онези, които са склонни да похарчат повече пари, за да получат повече пространство, удобства и екстри, на кораб Norwegian Getaway има голяма VIP-зона, наречена The Haven. В нея са разположени луксозните апартаменти. Размерите им варират от 30 до 120 кв.м., а всеизвестно е, че пространството на борда на круизния кораб е скъпа стока. Та затова, ако желаете да получите несравнимо комфортно пребиваване на кораба, с много екстри, не се колебайте – резервирайте апартамент в The Haven! Това може да са най-добре похарчените пари.  VIP-зоната, естествено, разполага със собствен басейн, плажна зона и собствен основен ресторант. Изобщо, The Haven предлага доста удобства за уединение и спокойствие, тъй като достъпът до тази зона е ограничен. Гостите, настанени в апартаменти обаче, могат безпрепятствено да ползват всички останали заведения, съоръжения и забавления на борда, извън VIP-зоната.

  

  

И накрая, но не и на последно място по значение, Norwegian Getaway е място, което предлага много развлечения за деца и тийнейджъри, като огромен аквапарк, спортни съоръжения и разбира се, занимания по възрастови групи.

  

 

НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО ЗА КРУИЗИТЕ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

  • Те са FreeStyle, което е голямо предимство за хората, които искат да забравят за малко официалното облекло, точното време и всякакви други условности по време на лятната си ваканция;
  • Norwegian предлага най-евтините пакети напитки в круизната индустрия. Само за 199€ за човек, за 7-дневен круиз, ще получите всички напитки, описани ТУК, плюс безплатни вечери в някои от специализираните (иначе платени) ресторанти на кораба, плюс пакет интернет, плюс отстъпка от цената на бреговите екскурзии. Научете всичко за FREE-AT-SEA пакетите ТУК;
  • Ако искате да пътувате с голям кораб заедно с цялото си семейство, но търсите по-луксозна форма на настаняване, с повече удобства и екстри, тогава знайте, че на корабите Norwegian Epic, Norwegian Jewel, Norwegian Pearl, Norwegian Gem, Norwegian Jade, Norwegian Getaway, Norwegian Breakaway, Norwegian Bliss, Norwegian Joy, Norwegian Encore и Norwegian Escape има подходящи апартаменти в специалната VIP-зона, наречена The Haven. Идеята на тези апартаменти е да получите повече удобства, тишина и спокойствие и по-качествено обслужване, като същевременно може да ползвате всички предимства на пътуването с голям кораб. Някои от апартаментите в HAVEN-зоната са с 2 отделни спални, една за родителите и една за децата. Цените са значително по-високи спрямо тези, за настаняване в стандартни каюти, но си заслужават;
  • Флотилията на Norwegian включва и няколко кораба, които според големината и броя пасажери попадат в клас "големи кораби", но така или иначе са по-малки от круизните гиганти, построени след 2010 г. Ако желаният от вас маршрут се изпълнява с някой от тези кораби (Norwegian Spirit, Norwegian Sun, Norwegian Star, Norwegian Dawn, Norwegian Sky), не се притеснявайте. Тези кораби предлагат същите удобства, както по-големите си братя и сестри от флотилията на Norwegian, но имат едно безценно предимство - осигуряват атмосфера на уют и спокойствие, която е задължителен елемент на традиционното пътешествие по море. 
Намерени са 19 круиза