ULTRA ALL INCLUSIVE КРУИЗ В ЗАПАДНОТО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ

МОДЕРЕН ВАРИАНТ НА КЛАСИЧЕСКОТО МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ

В наши дни, общо казано, има два типа круизни пътешествия. При първия, пътешествието е с огромен кораб. На борда има хиляди хора, безчет места за забавление, дневната и вечерната програми са наситени със събития, непрекъснато се случва нещо, много шум и веселие... Пасажерите вечно бързат за да не пропуснат нещо интересно и вълнуващо. Корабът спира в някое голямо и известно пристанище и хилядите - малки и големи, се втурват да опознават забележителностите му. Хубаво е, ала не е за всеки такава интензивна почивка.

Другият вид пътуване наподобява в голяма степен класическия круиз от втората половина на 20-ти век, когато морското пътешествие беше повече романтично преживяване, отколкото неистова 24-часова забава и гонка за развлечения. Човек излиза от динамиката на ежедневието, спокойно се наслаждава на лукса около себе си, на първокласното обслужване, има достатъчно време спокойно да разглежда и изучава посещаваните места по маршрута, да се обогати духовно и емоционално и накрая да се завърне у дома отпочинал и зареден с енергия.

ДА, ВСЕ ОЩЕ ИМА ТАКИВА КРУИЗИ!

Обичайно се осъществяват малко в страни от отъпканите туристически пътеки. Настанявате се удобно в луксозния си апартамент и се наслаждавате на красивите неща в живота по начин съвсем различен от този при масовия туризъм.  За дните на вашия круиз ще се почувствате особено важна персона, защото това наистина е така – тези, които ще се грижат за вашето приятно прекарване на борда, искрено вярват в това.

В тази сатия ви представяме имено едно такова пътешествие. Маршрутът може да ви изглежда познат, но при по-задълбочено проучване ще разберете какви чудесни възможности предлага това пътешествие и ще се убедите, че пътуването си заслужава.

  И така .... ден ПЪРВИ - 29.10.2018.
Настанявате се в апартамента си на борда на луксозния кораб Seven Seas Voyager. Тук няма да разказваме надълго и нашироко за самия кораб, само ще споменем, че всички каюти са всъщност само апартаменти, всичите са с балкони и прекрасен изглед към морето, а круизният продук е ULTRA ALL INCLUSIVE. А това означава, че всичко, което ви е необходимо за едно приятно и пълноценно пътешествие е вече включено в цената. Включено е настаняването и храненето през целия ден и вечерта, и развлеченията на борда, и всички напитки (да, всички – и алкохолните и безалкохолните), и пристанищните такси, и бакшишите, и интернета, и дори бреговите екскурзии (с екскурзовод на английски, разбира се). Трябва ли ви още нещо?
 
  Ден ВТОРИ - 30.10.2018 г.
Кораб Seven Seas Voyager акостира в Ливорно. Една от възможностите днес е да се отправите на полудневно пътешествие с автобус до живописния град Лука. Там ще се докоснете до изкуството и историята на Тоскана, без да се налага да се смесвате с тълпи от туристи по време на това релаксиращо пътуване. Градът е основан от римляните 180-та г. пр. Хр. Изживява истински разцвет в епохата на Ренесанса, а в наши дни това е неголямо селище далеч от забързания трафик на модерния свят. По време на обиколката ще видите добре запазените защитни стени на града, изградени от червени тухли в периода 1504 и 1645 година. Ще разгледате няколко забележителни църкви и параклиси, ще минете покрай кулата Гуиниги, принадлежала някога семейство Гуиниги – владетелите на града през 15-ти век. Ще видите мястото на античния амфитеатър, който днес е красив площад, обграден от средновековни къщи. Ще прекарате известно време в сърцето на града, където ще може да си купите сувенири, да пиете ароматно еспресо, наблюдавайки как тече живота в Лука.
 
  Ден ТРЕТИ - 31.10.2018 г.
Корабът пристига в Ла Специя. От пристанището може да се качите на малко корабче и да се отправите към един от девствените, непокътнати от времето, райони на Средиземно море – Чинкуе Тере. Мястото представлява около 5-километрова ивица от скалисти брегове, сгушени между два хълма. Името на местността идва от петте малки градчета, разположени в непосредствена близост - Риомаджоре, Корнилия, Манарола, Вернаца и Монтеросо. Очарователните гледки на това малко, но изключително красиво кътче на планетата Земя, са главната причина, поради която Чинкуе Тере е защитена от ЮНЕСКО територия. Ще посетите Вернаца - най-популярното от петте селища. Ще се потопите в местната атмосфера, ще се насладите на изящни сгради, напомнящи за просперитета на града от времената, когато е бил генуезко владение и ще прекарате един от най-прекрасните и щастливи дни в живота си.

  Ден ЧЕТВЪРТИ - 01.11.2018 г.
Днешният ден е посветен на Наполеон Бонапарт. Корабът пристига в Аячо, на остров Корсика. Известен като Имперския град, Аячо е родното място на Наполеон (1769 година) и влиянието на императора се усеща тук и до днес. Ще разгледате няколко много интересни църкви, бившия ангийски квартал, както и множеството паметници, посветени на Наполеон. Местна легенда разказва, че като дете, Наполеон си е играл на френски император на площад в централната част на града, наречен днес площад Аустерлиц. Ще разгледате и родната къща на императора, която сега е музей, предоставящ интересен поглед към живота преди няколко века.
 
  Ден ПЕТИ - 02.11.2018 г.
Пристигате в Палма. Тук може да предприемете екскурзия, по време на която ще опитате някои от най-хубавите вина, произвеждани на острова. Първо ще направите панорамна обиколка на столицата, за да се запознаете с основните забележителности, след което ще пътувате около 30 минути сред красивата природа на Майорка, за да стигнете до фамилното имение Бодега Раманя. Семейството произвежда няколко вида вина, всички под географското наименование "Бенисалем Майорка". В имението ще научите доста неща за начина, по който се е обработвала земята през последните 3-4 века. В него има и колекция от повече от 2000 старинни земеделски сечива, някои от които датират от 17-ти век. Ще научите нещо и за процеса на винопроизводство, а накрая ще опитате от превъзходните вина на избата Бодега Раманя.
 
  Ден ШЕСТИ - 03.11.2018 г.
Днес предстои да разгледате каталунската столица – Барселона. Ще посетите две от най-забележителните архитектурни творби на Антонио Гауди - Саграда Фамилия и Пасаж де Грасия. Като противоположност на модернистичния дизайн на екстравагантния архитект, обиколката из Готическия квартал, ще ви върне назад във вековете и ще ви запознае с някои факти от древната и средновековната история по тези места. След традиционен каталунски обяд ще посетите „Испанското селище“ - колекция от сгради, които възпроизвеждат различни архитектурни стилове от цяла Испания. Ще наблюдавате практикуването на старинни занаяти, ще се разходите из уличките, галериите и сувенирните магазинчета, а може да пийнете и по една сангрия в някое от уютните ресторантчетата. По-късно ще се отправите към круизния терминал, но преди това ще се качите на хълма Монтжуик, от който се открива чудна гледка към целия град.
 
  Ден СЕДМИ - 04.11.2018 г.
Пристигате в Марсилия. От тук пред вас се откриват много възможности, като например да посетите Екс-ан-Прованс, Авиньон, Арл или да разгледате самия град Марсилия. Една не много популярна но твърде любопитна екскурзия обаче, ще ви отведе в Ст. Реми-де Прованс. Градчето и заобикалящата го природа са привлекателни поне поради две причини:
Първо, това е родното място на Нострадамус. И второ, ненагледните пейзажи от това селище и околностите му са претворени в платната на прочутия Винсент Ван Гог. Тук, през 1889 и 1890 г. художникът е завършил повече от 150 картини и скици, докато бил лекуван в психиатрична болница. Предметът на много от тези произведения на изкуството все още може да се види в заобикалящата природа - пейзаж на пшенични полета, маслинови горички и кипариси.
Ст. Реми е свързан и с френския астролог и загадъчен предсказател Нострадамус, който е роден тук през 1503 г. Неговата къща все още стои на улица "Хоше". Църквата "Ст. Мартин", най-голямата сграда в града, е друга архитектурна забележителност, особено камбанарията й от 14-ти век. Акустиката в църквата е необикновена, както и нейният напълно реставриран орган с близо 500 тръби. След разходката с екскурзовод ще имате достатъчно свободно време, за да си купите сувенири, да разгледате пазарите на открито или да пийнете по чаша вино, докато се наслаждавате на забележителната кухня на Прованс.

  Ден ОСМИ – 05.11.2018 г.
За съжаление, това изключително приятно есенно пътешествие приключва. Остава утехата обаче, че ви предстои още един, изпълнен с интересни преживявания ден в Монте Карло. А от там ... обратно към дома, заредени с топли спомени за идващите зимни дни на 2019 година.
 
Описаната програма на пътуването може да бъде и по-различна, защото всеки сам, според предпочитанията си, може да определи в кои брегови екскурзии да се включи, нали всичко е включено в цената, така или иначе!

Описаното по-горе, може да изживеете наяве ако резервирате сега, по специалната тарифа (International Special Pricing) на Regent Seven Seas Cruises, за Ultra All Inclusive круиз из Западното Средиземноморие. Цените започват от 2708€ за човек в апартамент с балкон от най-ниската категория Н. Ако развържете още малко кесията обаче, може срещу 3351€ за човек да резервирате въпросния Ultra All Inclusive круиз  при настаняване в категория E от Consierge Class, с БОНУС – 1 нощувка в луксозен хотел в Рим, на дата 28.10.2018 г. и трансфер от хотела до кораба на 29.10.2018. Детайлната ценова таблица може да разгледате в страницата с подробното описание на круиза, като изберете бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, а след това изберете датата на отплалване.
Информация за свободни каюти и актуални цени може да получите на тел. 0700 10 575, а писмени оферти се правят само на база изготвени временни поименни резервации за круиз (за оферта моля изпратете писмено искане с посочени имена на латиница и рождени дати на пътниците, име на кораба и датата на отплаване).

Още интересни Ultra All Inclusive круизи в Западното Средиземноморие през 2018 година може да намерите ТУК.
И накрая още нещо. Круизите на Regent Sever Seas са предназначени предимно за гости във възрастова група 40 – 70 години. Настаняването на дете на допълнително легло е възможно за много лимитиран брой апартаменти на различните кораби и е по-скоро изключение отколкото правило. С други думи, ако пътувате с малки деца, по-скоро потърсете круизи от първия вид, за който споменахме в началото на статията. Ако все пак държите да пътувате с Regent и с децата си, тогава е добре да имате готовност за плащане на отделни апартаменти.


НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СИ ПЛАТИЛ ЗА ДА СЕ КАЧИШ НА БОРДА, ПО-ВАЖНО Е КОЛКО СИ ПЛАТИЛ КОГАТО СЛИЗАШ ОТ КОРАБА!