SOUTH AFRICA ADVENTURES WITH ROVOS RAIL & REGENT SEVEN SEAS CRUISES

CONCIERGE COLLECTION
The only way to be sure of catching a train is to miss the one before it”. С тази сентенция на британския писател Гилбърт Честъртън (1874-1936) колегите ни от Regent Seven Seas Cruises ни окуражават, че тези, които са пропуснали „предишния влак“ Hiram Bingham, сега могат да хванат идващия Rovos Rail.

Нека да поясним, Regent Seven Seas Cruises е една от най-луксозните круизни компании в света, която всяка година предлага на клиентите си круиз-турове, оформени като продукт в т. нар. CONCIERGE COLLECTION. Круиз-туровете, включени в тази колекция представляват комбинация от морски круиз и наземна екскурзионна програма, по време на която пътуването се осъществява влак. Излишно е да споменаваме, че въпросният влак предоставя качество на настаняването, храненето и пътуването съответстващо на качеството на луксозния круиз. Сред компаниите партньори на Regent Seven Seas Cruises са Orient Express за Европа, Hiram Bingham за Перу, Rocky Mountaineer за Канада и Rovos Rail за Южна Африка. Някои от влаковете предлагат само дневно пътуване със сервиране на храни и напитки, а вечер гостите се настаняват в луксозни хотели по маршрута. Такива са например Hiram Bingham, пътуващ до Мачу Пикчу в Перу и Rocky Mountaineer с който може да кръстосвате из Скалистите планини в Канада. Други, като Rovos Rail и Orient Express предлагат освен панорамно пътуване през деня, също хранене в луксозен ресторант и настаняване в изключително комфортни и изискани апартаменти. Наземните програми се осъществяват преди или след морския круиз.

И така, ако сте изтървали влака Hiram Bingham за Мачу Пикчу през 2022 г., все още може да се запишете за круиз-тур в Южна Африка с Rovos Rail и Regent Seven Seas Cruises. Пътешествието включва 6-дневно пътуване с луксозен влак от Претория до Кейптаун (5 нощувки), последвано от 15-дневен морски круиз в Атлантика и Индийския океан на борда на кораб Seven Seas Voyager. Круиз-тура е планиран за началото на декември 2022 г.

    

20-ДНЕВНО АФРИКАНСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Ден 1-ви 01.12.2022

Пристигате на международното летище в Претория и се придвижвате самостоятелно до хотел SHERATON, където ще отседнете за една нощувка. Може да вечеряте в ресторант по ваш избор в града.

Ден 2-ри 02.12.2022

Сутринта ще имате свободно време, а следобед ще бъдете транспортирани до частната гара на Rovos Rail. Препоръчваме да обядвате преди трансфера в ресторант по ваш избор. След като се настаните във влака, започва вашето 1600-километрово приключение през живописни равнини и планински вериги от Претория чак до Кейптаун.
Закуската в хотела и вечерята във влака, както и местни алкохолни напитки са включени в цената на круиз-тура.

Ден 3-ти 03.12.2022

Пристигате в Кимбърли. Тук ще може да усетите романтиката от времената на „диамантената треска“ в края на 19-ти век, както и да се разходите из улиците на модерния Кимбърли. Ще е любопитно да видите „Голямата дупка“. Става дума за най-голямата дупка в света, изкопана на ръка. В продължение на 43 години, около 50 хил. работници са копали в търсене на диаманти, като при това са изкопали 22,5 милиона тона земна маса само с кирки и лопати, от които са добити над 3 тона диаманти. Ще посетите и музея посветен на добива на диаманти в този район.
Закуска, обяд и вечеря, както и местни алкохолни напитки са във влака и са включени в цената на круиз-тура.

Ден 4-ти 04.12.2022

Сутринта ще посетите Matjiesfontein. Произнася се като Маджисфонтейн от фламандски или Майтисфонтайн от африкаанс. Това е добре запазено селище от Викторианската епоха, създадено през 1884 година от шотландския авантюрист Джеймс Дъглас Логан и утвърдило се като модерен спа-курорт с чудесни исторически сгради, спокойствие и безвремие, което съвсем не е характерно за съвременна Южна Африка. Историята на самия Джеймс Логан е доста интересна. Той е бил човек с голямо въображение и креативен дух. Ако сте любопитни, повече за него може да прочетете ТУК. След разходката из Matjiesfontein, влакът отпътува за Кейптаун, като преминава през множество впечатляващи с красотата си местности.  
Закуска, обяд и вечеря, както и местни алкохолни напитки са във влака и са включени в цената на круиз-тура.

Ден 5-ти 05.12.2022

Пристигане в Кейптаун около 10 часа сутринта и напускане на луксозния влак. Гостите се отправят на полудневна оброзна екскурзия на града и околностите му.  Този ден ще бъде изпълнен с впечатления. Акцентите на обиколката са:
Hout Bay – красиво крайбрежно предградие на Кейптаун, носещо името на залива и долината в които е разположено;
Chapman’s Peak – този връх е висок само 593 м, но пътят до него предоставя едни от най-живописните крайбрежни пейзажи в света. Пригответе камерите и снимайте, но не забравяйте да гледате и със собствените си очи. Така великолепните гледки ще се запечатат завинаги в съзнанието ви.
Noordhoek Beach – прекрасен дълъг плаж в подножието на Chapman’s Peak. Идеално място за пешеходна разходка или за конна езда.
The Cape Point Nature Reserve – този природен парк е една от задължителните дестинации при пътуване из Южна Африка. Предлага драматични пейзажи, фантастични туристически пътеки и пусти плажове с невероятна гледка към океана.
Boulders Penguin Colony – обширен плаж, обитаван от колония от африкански пингвини. Това е единственият вид пингвини, срещани на африканския континент. Имат специфична окраска, която изпълнява защитни функции и издават звуци подобни на магарешки рев. Видът е на изчезване, поради което се радва на специална протекция от страна на природозащитните организации.
Kalk Bay – известно предградие на Кейптаун, с интересни магазини и богат избор от ресторанти. Предлага зашеметяващи гледки към суровата природа в най-южната част на африканския континент.
Kirstenbosch Botanical Gardens  - това е една от най-впечатляващите ботанически градини в света.
След тази изключително богата екскурзионна програма е време да си отдъхнете в някой от култовите ресторанти на V&A Waterfront в Кейптаун – най-посещаваната дестинация в Южна Африка.

След приключване на обиколката следва трансфер до хотел Cape Grace, където ще отседнете за една нощ. Хотелът е разположен на частен кей между оживения V&A Waterfront и спокойно яхтено пристанище и е идеалното място да се насладите на всичко, което Кейптаун може да предложи. А Кейптаун има какво да предложи на претенциозния турист. Сред интересните места са перлено-белите плажове, където се срещат Индийският и Атлантическият океан, може да наблюдавате разноцветни традиционни рибарски лодки в залива Калк или да разгледате стария малайски робски квартал. Вечерта може да прекарате по предпочитания от Вас начин, като разбира се не пропуснете да посетите някой от известните ресторанти на Кейптаун, за да насладите на най-добрите морски дарове в света.

Закуската във влака и обяда по време на екскурзията са включени в цената.

Ден 6-ти 06.12.2022

Насладете се на сутринта и хубавата закуска в хотела. Представител на круизната компания ще ви информира относно организационните въпроси, свързани с пренасянето на багажа и трансфера ви до круизния кораб Seven Seas Voyager. Следва настаняване на борда.

С ТОВА ВАШЕТО АФРИКАНСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НЕ ПРИКЛЮЧВА, ТО ЕДВА СЕГА ЗАПОЧВА!

от 06.12.2022 до 21.12.2022 

Круиз по маршрут CAPE TOWN | WALVIS BAY | PORT ELIZABETH | DURBAN | MAPUTO | RICHARDS BAY | MOSSEL BAY | CAPE TOWN

15-дневният круиз е с начално и крайно пристанище Кейптаун. Ще плавате из водите на 2 океана (Атлантическия и Индийския) и ще посетите 3 държави – Южна Африка, Намибия и Мозамбик. Маршрутът включва удължен престой с нощувка на кораба в пристанищата Уолфиш Бей в Намибия, Дърбан и Ричардс Бей в Южна Африка. Ричардс Бей е входна врата към провинция Квазулу-Натал. Двудневният престой в това пристанище, както и в Дърбан, предоставят идеални възможности за сафари, за плаж и, разбира се, за опознаване на историята, културата и обичаите на зулу – най-голямата етническа група в Южна Африка наброяваща население около 11 милиона. Маршрутът на круиза предвижда и плаване покрай нос Добра надежда. Тази най-южна точка на Африка е свързана с безброй легенди и белетристика от всякакъв вид. Първоначално мястото е било наречено от португалски мореплаватели Нос на бурите, но в последствие е преименувано от португалския крал Жуау II на нос Добра надежда като знак за надежда, че морският път до Индия съществува и ще бъде открит. Откриването на този път става в края на 15-ти век от прочутия португалец Вашку да Гама именно по време на управлението на крал Жуау II.

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА НА КРУИЗ-ТУРА

  • 1 нощувка в хотел Sheraton, Претория (Делукс стая) на база B&B;
  • 2 нощувки във влака Rovos Rail Train (Делукс апартамент) на база All inclusive (местни марки алкохолни напитки);
  • 2 нощувки в хотел Cape Grace (Луксозна стая с гледка към Table Mountain) на база B&B;
  • Хранене и напитки съгласно описанието на наземната част на круиз-тура;
  • Целодневна обиколка в Кейптаун, включително обяд;
  • Туристически обиколки съгласно програмата на наземната част от круиз-тура с местни екскурзоводи (с обслужване на английски език);
  • Транспорт с климатизирани автобуси, където такъв е предвиден в програмата на наземната част на круиз-тура;
  • Пренос на багаж - до 2 броя куфари/пътни чанти за човек;
  • 15-дневен Ultra All Inclusive круиз с кораб Seven Seas Voyager, с включени в цената:
a/ настаняване; 
b/ хранене в до 5 гурме ресторанта; 
c/ развлечения на борда на кораба; 
d/ брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута (екскурзовод на английски език);
e/ безлимитно ползване на интернет;
f/ безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки;
g/ пране на дрехи;
i/ бакшиши и такси обслужване;
j/ пристанищни и други такси.

ВАЖНО: Имиграционните власти в Южна Африка изискват посетителите на Южна Африка
да имат минимум 2 последователни двойни празни страници в паспортите си. Неспазването на това изискване може да доведе до отказ за разрешение за влизане в страната.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО С ROVOS RAIL

Скоростта на влака е умишлено ограничена до 60 км/ч., а в някои участъци дори до 20 км./ч. Целта е да се осигури безопасност на пътуването и по-малко шум. Ако все пак пътуването ви се струва шумно, може да закупите тапи за уши в сувенирния магазин на влака. По-ниската скорост на движение предоставя по-добра възможност за наблюдение на заобикалящия Ви ландшафт.

График на времето, маршрутите и екскурзиите: Компанията не носи отговорност за евентуални закъснения по време на пътуването и неспазване на предварителния график.

    

Екскурзиите не могат да бъдат гарантирани и ще се извършват само ако времето и обстоятелствата позволяват. Часовете на заминаване и пристигане са приблизителни и не могат да бъдат гарантирани. Компанията има право да променя маршрутите си по всяко време между пунктовете на заминаване и пристигане. Прави се всичко възможно, за да се изпълнят поетите задължения, но са възможни отклонения поради обстоятелства, извън контрола на компанията.

Багаж: Всеки апартамент има багажно отделение, достатъчно голямо за съхранение на багажа.

Хранене и напитки на борда на Rovos Rail: Храна се сервира само във вагон-ресторантите (няма румсървис). Предлага се богата селекция от изискани южноафрикански вина. Барът на борда е на разположение през целия ден.

Дрескод: През деня - спортно-елегантен, Вечерното облекло е по-официално, за господата сако и вратовръзка са минимално изискване, докато за дамите са желателни елегантни вечерни рокли или костюми. По време на екскурзиите се препоръчва удобно спортно облекло и обувки, крем или спрей за слънце, шапки и слънчеви очила. Когато е необходимо, на влака се предлагат одеяла и наметала за дъжд.

Електричество: Стенни контакти 220V AC 50Hz за 3-точкови стенни щепсели с кръгла форма и 2-пинови контакти 110V/220V за самобръсначки и зарядни устройства. Електричеството се подава от захранващ генератор. Възможно е да има прекъсвания на захранването, когато е необходима поддръжка на генератора.

Локомотивите: Използването на пара става все по-трудно през годините, тъй като повечето съоръжения за вода и въглища са бракувани. Използват се дизелови или електрически локомотиви, а парната тяга се използва само около района на жп гара Rovos.

Мобилни устройства и интернет: Духът на този вид пътешествие с влак, не предполага на борда да има радиоапарати или телевизори. Използването на мобилни телефони, лаптопи и по същество всичко, което би могло да смути другите пътници, се разрешава само в пределите на вашите апартаменти. Докато влакът се движи, връзките не са особено добри. Препоръчително е да се свържете с вашия доставчик на услуги, за да се уверите, че правилните настройки за мрежовите услуги са активирани. WiFi е наличен в салоните на железопътната компания в Кейптаун и Претория.

Съхранение на скъпоценности и пари:  Във всеки апартамент има електронен сейф.

Пушене: Във влака пушенето е разрешено само в клубния салон за пушачи. Важно е да се съобразявате с другите пасажери, които не пушат. Вагоните са изработени от дървен материал, а пожарите в африканския буш са постоянна опасност, поради което строго забранено е да се изхвърлят навън запалими предмети като фасове от цигари или от пури. В хотелите пушенето не е разрешено.

Вода: Водата, използвана във влака, се пренася в резервоари под всеки вагон. Тези резервоари се пълнят всеки ден, но не могат да се допълват, когато влакът пътува. Водата е филтрирана и хлорирана и е безопасна за къпане и миене на зъби. За пиене обаче, моля използвайте предоставената бутилирана вода.

ЦЕНИТЕ ЗА 20-ДНЕВНИЯ КРУИЗ ТУР

Цените може да видите в страницата с описание на 15-дневния круиз от 06.12.2022 до 21.12.2022. Кликнете върху бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, след което кликнете върху датата на отплаване. Подробната таблица с цени по категории апартаменти ще се отвори в долната част на страницата. Цените за 20-дневния круиз тур са посочени срещу тарифа PRE UK & EU ROVOS RAIL PACKAGE.

  
15-дневен круиз WINES, DUNES & WILDLIFE
WINES, DUNES & WILDLIFE REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Кейптаун
До:   Кейптаун


Кораб:   Seven Seas Voyager


Дати на отпътуване:

2022: 06 Декември; 

Маршрут: CAPE TOWN | WALVIS BAY | PORT ELIZABETH | DURBAN | MAPUTO | RICHARDS BAY | MOSSEL BAY | CAPE TOWN
Suite
Дата* на отпътуване с минимална цена: 06.12.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 10909€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE и включват: настаняване; хранене в до 5 гурме ресторанта; развлечения на борда на кораба; брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; удобства за пране и гладене на дрехи (на самообслужване); бакшиши и такси обслужване; пристанищни и други такси.
 
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони, само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци:
*категории H и G на Seven Seas Navigator са апартаменти с прозорец, а не с балкон;
**категория Е на Seven Seas Navigator е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite.
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе. 
За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
 
COVID-19 ПРОТОКОЛ: За настаняване на борда на круизния кораб се изисква ваксинационен сертификат за завършен ваксинационен курс, с одобрена ваксина против COVID-19 плюс негативен тест за COVID-19. Изискванията за различните начални пристанища по света варират. Подробности се предоставят при конкретно запитване за круиз с посочени име на кораб и дата на отплаване.