NORWEGIAN FREE AT SEA CRUISING

ОЛ ИНКЛУЗИВ ЦЕНИ ЗА КРУИЗИ СПОРЕД СОБСТВЕНИТЕ ВИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ

FREE AT SEA – НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ПАКЕТИ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ЗА КРУИЗИ

All Inclusive концепцията, която придоби широка популярност през последните две деситилетия благодарение на евтините почивки в морските курорти на Турция, Испания, някои страни от Северна Африка, както и в курортите за масов туризъм в Мексико, все още не може да намери добър прием сред купувачите на евтини круизни пътешествия. Една от причините е, че себестойността на круизният All Inclusive е доста по-висока от този продукт в хотелиерския туризъм. Анализите показват, че прилагането на ALL INCLUSIVE концепцията е обосновано само при високите класове круизни плавания, където целта всъщност не е  поевтиняване, а малко по-различна. С други думи, не може да се постигне, за сега поне, утопичната мечта „високо качество за ниска цена“. Всъщност, в круизната индустрия, ол инклузива е изцяло запазена марка на луксозните круизни компании. Луксозните круизи са си скъпи по природа и целта на концепцията „всичко включено“ не е да ги направи по-евтини или по-атрактивни, а да ги направи по-удобни за потребителите, които след като платят четири или петцифрена сума за едноседмичен круиз очакват по време на пътувнето да получат най-високо качество от всичко и пълно безгрижие – никакви мисли за цени, промоции, реклами и пр. - с други думи всичко онова, което съпътства продажбата на допълнителни услуги, по корабите от масовия и премиум сегмента на круизната индустрия.
За да задоволи търсенето на ол инклузив круизи в по-ниския клас, Norwegian Cruise Line разработиха атрактивна ценова концепция, наречена FREE-AT-SEA. Идеята на тази концепция е,

КЛИЕНТИТЕ ДА ФОРМИРАТ ОЛ ИНКЛУЗИВ ЦЕНА СПОРЕД СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ

По този начин плащате само за това, което реално ползвате. Например, вие не пиете алкохолни напитки, за какво тогава да плащате пакет напитки, който не ползвате? Или пък, отивате на почивка и възнамерявате да се "изключите" напълно от всякакви електронни, телефонни и други комуникации. Това е вашата почивка все пак. Е, тогава за какво ви е пакет интернет, вие така или иначе няма да го ползвате. Хората имат различни желания, различни потребителски навици, различни интереси и Norwegian откликват на това, като предлагат възможност 

СРЕЩУ МАЛКА ДОПЪЛНИТЕЛНА ТАКСА ДА ПОЛУЧИТЕ ПАКЕТ ОТ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ

И така, от 2019 година, цените за настаняване в стандартни каюти, които Norwegian обявява на европейския пазар включват:
  • Настаняване в каюта от избраната категория;
  • Пристанищни такси за целия круиз;
  • Хранене пълен пансион в различните основни a-la-carte ресторанти или в бюфета на самообслужване;
  • Филтърно кафе, чай и питейна наливна вода при хранене в основните ресторанти или от автоматите на бюфета;
  • Разнообразна развлекателна програма на борда;
  • Ползване на аквапарка, басейните и спортните съоръжения на борда;
  • Занимания за деца и тийнейджъри според възрастовата група.

ДОБАВЕТЕ FREE AT SEA ПАКЕТ КЪМ ВАШАТА РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА КРУИЗ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ 

149€ за гост, за круиз с продължителност от 3 до 5 нощувки
199€ за гост, за круиз с продължителност от 6 до 8 нощувки
249€ за гост, за круиз с продължителност от 9 до 11 нощувки
299€ за гост, за круиз с продължителност от 12 до 14 нощувки
349€ за гост, за круиз с продължителност от 15 до 17 нощувки
399€ за гост, за круиз с продължителност от 18 до 20 нощувки
449€ за гост, за круиз с продължителност 21 и повече нощувки

ЧЕТИРИТЕ ЕКСТРИ СА:

ПАКЕТ НАПИТКИ,
ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ,
ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ,
ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ 

ГОСТИТЕ В АПАРТАМЕНТИ ОТ КАТЕГОРИИ SUITE и HAVEN АВТОМАТИЧНО ПОЛУЧАВАТ 
БЕЗПЛАТЕН FREE-AT-SEA ПАКЕТ

УСЛОВИЯ НА ПРОГРАМАТА FREE AT SEA:

- Програмата се прилага за нови индивидуални резервации за круизи на Norwegian, направени след 02.04.2019;
- Програмата предвижда заплащане на минимална такса в размер от 99€ до 349€ за гост, за круиз
- Таксата за добавяне на FREE-AT-SEA пакет се заплаща за 1-я и за 2-я пасажер в двойна каюта;
- Екстрите може се добавят в резервацията за круиз в момента на заявяването й или до 24 часа преди началото на круиза*. В случай на анулиране на резервация за круиз, се прилагат неустойки спрямо стойността на цялата каюта, включително върху добавените екстри;
- Пакетите се заявяват и заплащат за всички гости на нормални легла в каютите, т.е. не може да се заяви пакет само за единия от гостите;
- Заявяване на екстри е възможно само за гостите, настанени в стандартни каюти (вътрешни каюти, каюти с прозорец, каюти или Mini-suite с балкон);
- Гостите, настанени в апартаменти от категории Suite, Haven автоматично получават всички предвидени екстри, без да заплащат за тях допълнителни такси.

*При добавяне на FREE AT SEA пакет след изготвяне на първоначалната резервация за круиз е възможно заплащане на допълнителна такса за обработка.

ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ НА ЕКСТРИТЕ ВЪВ FREE AT SEA ПАКЕТИТЕ
1) PREMIUM BEVERAGE PACKAGE

Това е пакет напитки за безлимитна консумация във всички барове и ресторанти на кораба. Пакетът включва широка селекция от маркови спиртни напитки, коктейли, вино на чаши, бутилирана или наливна бира. Всяка отделна напитка не може да надвишава единичната цена от $15. Пакетът включва още наливни безалкохолни напитки (газирани и сокове) и безалкохолна бира. В цената на пакета са включени и 20% такси обслужване, които иначе се начисляват при покупка на напитки по ценоразписа в баровете и ресторантите на борда. Подробна информация за съдържанието на пакета напитки може да прочетете ТУК.

Специфични условия при използването на пакет напитки:

Пакетът се прилага за 1-я и 2-я гост в каютата, настанени на нормални легла.
За гости на възраст под 21 години пакетът включва само безалкохолни напитки, за всички круизи с начални и/или крайни пристанища в Северна Америка или Китай.
Пакетът включва алкохолни напитки за гости на възраст между 18 и 21 години, само в случай, че круизът е с начално и/или крайно пристанище извън Северна Америка или Китай. Пакетът може да се заявява за деца под 18 години, само ако те са настанени на нормални легла в двойни каюти, т.е. ако за тях се заплаща по редовните цени за круиз, за възрастни над 18 години.
За круизите с кораб Pride of America пакетът се прилага с някои изменения. 
Пакетът напитки НЕ СЕ ПРИЛАГА за круизите с продължителност от 3 до 6 нощувки с корабите Norwegian Sun и Norwegian Sky.
Покупката на пакет напитки осигурява на гостите 20% отстъпка при цените на бутилираните вина, закупувани на борда.
Пакетът напитки НЕ включва: бутилирани вина; напитките от минибара в каютата; напитките, поръчвани чрез румсървиса; напитките включени в други видове пакети, предлагани за продажба на кораба; премиум напитки от различни брандове; фрешове; топли напитки с марка Лаваца; енергийни напитки; покупките от автомати за напитки (бутилирани или кенове). Пакетът включва лимитиран брой бутилки с питейна вода, които се доставят в каютата.

Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети напитки.

2) SPECIALITY DINING PACKAGE

Пакет вечери в специализираните ресторанти на кораба.
Броят на включените вечери зависи от продължителността на круиза, от датата на резервацията и от категорията на резервираната каюта.

за круизи с продължителност 3-6 нощувки – пакетът включва 1 вечеря
за круизи с продължителност 7-11 нощувки, резервации за вътрешни каюти и каюти с прозорци – пакетът включва 1 вечеря
за круизи с продължителност 7-11 нощувки, резервации на каюти с балкон и по-високи категории – пакетът включва 2 вечери
за круизи с продължителност 12 или повече нощувки, резервации на вътрешни каюти и каюти с прозорец – пакетът включва 2 вечери
за круизи с продължителност 12 или повече нощувки, резервации на на каюти с балкон и по-високи категории – пакетът включва 3 вечери

Пакетът се прилага за вечери в следните ресторанти:Teppanyaki (японски), Moderno (чураскария), La Cucina (италиански), Le Bistro (френски), Cagneys (стекхаус), Margaritaville, Food Republic, Los Lobos, Ocean Blue and Bayamo by Ocean Blue, Pincho Tapas Bar, Q Texas Smokehouse, Raw Bar, American Diner.  

Този пакет е подходящ за любители на кулинарните преживявания, които искат да опитат различни вкусове и са склонни да платят за това малко повече от стандартната цена на круиза. Ако обаче, изисканите френски блюда, сочните късове месо в чураскарията или прясно приготвените пред очите ви морски дарове не ви привличат, тогава винаги може да се храните в основните a-la-carte ресторанти или на бюфета, където също имате достатъчно голям избор от ястия, за всеки ден от круиза, без да заплащате нищо допълнително за това.Специфични условия при ползването на пакет вечери в специализираните ресторанти.

Пакетът се прилага за 1-я и 2-я гост, настанени на нормални легла в каюта. Пакетът се прилага за пасажери на възраст над 2 години. При заупен пакет, гостите могат да се хранят освен във включените специализирани ресторанти, така и във всички останали ресторанти, в които се изисква заплащане на такса за резервация или заплащане по a-la-carte меню. В този случай, гостите заплащат по-ниска такса за резервация.
Повече подробности относно цените, на специализираните ресторанти, които не са включени в пакета, се предоставят на борда на кораба. Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети вечери в специализираните ресторанти.

3) INTERNET PACKAGE

Размерът на интернет пакета зависи от продължителността на круиза и от датата резервацията.

по 300 минути за гост, за круиз с продължителност от 12 или повече нощувки
по 150 минути за гост, за круиз с продължителност от 7 до 11 нощувки
по 75 минути за гост, за круиз с продължителност от 3 до 6 нощувки
Пакетът е индивидуален и се предоставя само на гостите настанени на 1-во и 2-ро легло в каютата. Ползва се с два LOG IN. Не се възстановяват суми за неизползвани или частично използвани пакети интернет.

4) SHORE EXCURSION DISCOUNT*

По 50$ отстъпка от цената бреговите екскурзии, закупени предварително и платени с банкова карта или закупени на борда на кораба и платени чрез бордната сметка на клиента. 
Отстъпката се предоставя на първия гост в каютата (гостът, чието име е на първо място в резервацията). За да се ползва отстъпката, първият гост трябва да резервира екскурзия в дадено пристанище поне за себе си и евентуално и за останалите гости в каютата. Отстъпката се прилага за всяко отделно пристанище от маршрута, в което първият гост в каюта резервира брегова екскурзия за себе си на стойност минимум 50$ или по-голяма. Ако ако в дадено пристанище, първият гост в каютата няма резервация за брегова екскурзия, тогава отстъпката не се прилага. 
Отстъпката за брегови екскурзии се предоставя чрез директно приспадане от цената на заявената брегова екскурзия за първия гост в каютата. При предварителна покупка на екскурзии, чрез акаунта на клиента в уеб сайта на круизната компания, отстъпката от цената на заявените екскурзии се изчислява автоматично спрямо цената на екскурзията заявена за първия гост, преди самото плащане на заявения тур. 
При престой на кораба в дадено пристанище за повече от един ден, отстъпката се предоставя за всеки отделен ден от престоя. Например при двудневен престой на кораба в Ст. Петербург, може да закупите брегови екскурзии за първия и за втория ден, при което първият гост ще получи по 50$ отстъпка за всеки от двата дни престой в този град.
Когато стойността на заявената брегова екскурзия в дадено пристанище, за първия гост, е под 50$, тогава гостът получава 100% отстъпка и крайната цена на екскурзията става 0$, т.е. първият гост ползва безплатна екскурзия в съответното пристанище.
Брегови екскурзии може да се резервират за всяко пристанище от маршрута, включително в последното пристанище, в което пасажерите напускат кораба. Не може да се заявяват брегови екскурзии за първия ден от круиза, когато пасажерите се настаняват на борда на кораба.
Отстъпката за брегови екскурзии не може да се прилага за платените удобства, които някои гости ползват на частните острови на Norwegian в Карибите и Бахамите.

Всички цени и условия, публикувани в уеб сайта не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретна категория каюта/кораб/дата на отплаване. За резервация е необходимо да предоставите имена на латиница (по международен паспорт) и рождени дати на всички пасажери.