KIDS SAIL FREE WITH NORWEGIAN

ФАМИЛНАТА ТАРИФА НА NORWEGIAN CRUISE LINE
През пролетта на 2019 година, Norwegian Cruise Line обявиха новата си FREE-AT-SEA концепция за формиране на цените за круиз.
Според нея, базовите цени за круиз включват:

1. Настаняване в двойна каюта/апартамент за периода на целия круиз; 
2. Хранене на борда на кораба – пълен пансион.
Храненето е безплатно в следните ресторанти: основни a-la-carte ресторанти (от 1 до 3 в зависимост от кораба); 1 бюфет със станции за различни храни; a-la-carte ресторант с пан-азиатска кухня на някои кораби от флотилията; 24-часов „Bar & Gril” ресторант; кафенета и външни бюфети в зависимост от кораба. Менюто в основните a-la-carte ресторанти е четиристепенно и се променя всеки ден. Храненето на борда на корабите на NCL е FreeStyle – без фиксирани часове, без фиксирани маси в основните ресторанти. Пасажерите могат да избират кога, къде и с кого да се хранят! На корабите на NCL по всяко време на денонощието има работещи заведения за хранене. Информация за работното време се обявява в ежедневната програма на кораба.
3. Филтърно кафе, чай, наливна питейна вода по време на хранене в основните a-la-carte ресторанти или от автоматите на бюфета;
4. Ежедневно почистване на каютите; 
5. Пристанищни такси във всички точки от маршрута; 
6. Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба; 
7. Ползване на откритите басейни, шезлонги и джакузи, плажни хавлии; 
8. Детска градина и тинейджърски клуб (занимания за деца от общо 4 възрастови групи);
9. Ползване на фитнес центъра и различни спортни съоръжения;
 
Накратко: всичко, включено в цената ви осигурява едно безгрижно пребиваване на борда. Няма чистене, пране, пазаруване, готвене и миене на съдове! За всичко това има грижа армията от сръчни камериери, добри готвачи и любезни келнери - целият обслужващ персонал на кораба. За вас остава излежаването по шезлонгите около басейните, вкусната и разнообразна храна в основните ресторанти и бюфета, атрактивните вечерни шоу програми и много-много добро насторение. А децата попадат в свят на игри, водни пързалки, спортни занимания и какви ли не още забавления.

ИМА ОБАЧЕ НЕЩА, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ПЪТЕШЕСТВИЕТО ВИ ОЩЕ ПО-ПРИЯТНО И ЗАПОМНЯЩО СЕ

Това са всички онези екстри, които бихте желали да ползвате на кораба, за които обаче трябва да заплатите допълнително. Такива са например: бреговите екскурзии; напитките (алкохолни и безалкохолни); интернета; вечерите в специализираните ресторанти на кораба. Тук е мястото да обърнем внимание, за незапознатите, че Norwegian е единствената компания, която поддържа толкова широк набор от специализирани ресторанти на корабите си. Това са малки, уютни заведения, с тематичен интериор и кухня. Те внасят допълнително разнообразие за гостите по време на пътуването, особено за тези, които са фенове на френската и италианската кулинария или за тези, които са любопитни да вкусят специалитети от японска, бразилска или други по-екзотични за нас кухни. 

За да получите максимално удоволствие от пътуването и да ползвате описаните по-горе екстри при възможно най-изгодни цени, Norwegian Crise Line въведе т.нар. FREE-AT-SEA пакети. 

ЗАКУПУВАТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ И ПОЛУЧАВАТЕ 2 ОТ 5 ВЪЗМОЖНИ ЕКСТРИ:

1. PREMIUM BEVERAGE PACKAGE (пакет алкохолни и безалкохолни напитки)
2. SPECIALITY DINING PACKAGE (пакет вечери в специализираните ресторанти)
3. INTERNET PACKAGE (пакет интернет)
4. SHORE EXCURSION PACKAGE (кредит за попукпа на брегови екскурзии)
5. FAMILY AND FRIENDS PAY TAXES ONLY (семейна тарифа)

Подробно описание на FREE-AT-SEA ПАКЕТИТЕ ще намерите ТУК. В тази страница разясняваме по-подробно

КАК МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СЕМЕЙНАТА ТАРИФА, ВКЛЮЧЕНА ВЪВ FREE-AT-SEA ПАКЕТА

1. За да ползвате семейната тарифа е необходимо да пътувате с деца или с приятели и да бъдете настанени в една каюта с по-голям капацитет, т.е. в каюта която физически разполага с 2 нормални и с 1 или 2 допълнителни легла. Обръщаме внимание на това, че на корабите на Norwegain, освен стандартни двойни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон или Mini-suite) с едно или с две допълнителни легла, има също луксозни апартаменти, някои от които разполагат с до две допълнителни легла, а някои са дори с отделни спални и позволяват настаняване на от 3 до 6 пасажери в допълнителните спални. Таксуването на 1-ви и 2-ри пасажер в стандартна каюта или в апартамент става по публикуваните цени за круиз, а таксуването на гостите на допълнителни легла става по намалени цени.

2. Как се прилага семейната тарифа?

Да предположим, че вие резервирате 7-дневен круиз и вашето семейство, което се състои от двама родители едно дете под 18 години и едно дете над 18 години, се настанява в двойна каюта с балкон с две допълнителни легла за децата.
Нека примерната базова цена за вашето семейство за цялата каюта е 3596€* и тя се формира като сума от следните цени за четирима пасажери:
2 гости на нормални легла - по €1299 за човек, за круиз
+ 1 гост до 18 години на допълнително легло - €349 за круиз
+ 1 гост над 18 години на допълнително легло - €649 за круиз
Да приемем, че в посочените по-горе цени са включени пристанищни такси в размер 70€.

АКО СЕМЕЙНАТА ТАРИФА Е ПРИЛОЖИМА ЗА ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС КРУИЗ,

тогава може да закупите FREE-AT-SEA пакет на стойност €99 за гост на нормално легло, който да включва две екстри, едната от които е  СЕМЕЙНА ТАРИФА, а другата е например ПАКЕТ НАПИТКИ. Тогава общата цена на вашата каюта ще стане €2936* и тя ще бъде получена по следния начин:
2 гости на нормални легла - по €1398 за човек за круиз (€1299 базова цена за круиз + €99 за човек за FREE-AT-SEA) 
+ 1 гост до 18 години на допълнително легло - €70 за круиз (заплащате само пристанищни такси)
+ 1 гост над 18 години на допълнително легло - €70 за круиз (заплащате само пристанищни такси)

*Посочените цени служат само за онагледяване на начина на прилагане на семейната тарифа и не кореспондират с реално съществуващите цени за конкретен круиз, кораб, дата на отплаване и вид каюта.

Виждате, как чрез прилагането на СЕМЕЙНАТА ТАРИФА НА NORWEGIAN, цената за круиз за вашето семейство от 4 пасажери, магически се намали с няколко стотин евро, защото цената за гостите на допълнителни легла, независимо от възрастта им, стана "0" и за тях се заплащат само пристанищни такси.

НО ТОВА НЕ Е ВСИЧКО, ОСВЕН НАМАЛЕНИЕ ОТ ЦЕНАТА НА  КРУИЗА, ПОЛУЧАВАТЕ ОЩЕ ЕДНА ЕКСТРА

В конкретния пример, получавате ПАКЕТ АЛКОХОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ за гостите на нормални легла в каютата.

Цените на FREE-AT-SEA пакетите варират според продължителността на круиза:
49€ за гост, за круиз с продължителност от 1 до 6 нощувки
99€ за гост, за круиз с продължителност от 7 до 9 нощувки
149€ за гост, за круиз с продължителност от 10 до 13 нощувки
199€ за гост, за круиз с продължителност от 14 до 17 нощувки
249€ за гост, за круиз с продължителност 18 и повече нощувки

Съществена особеност на FREE-AT-SEA пакета баче е това, че

СЕМЕЙНАТА ТАРИФА Е ПРИЛОЖИМА САМО ЗА СЕЛЕКТИРАНИ МАРШРУТИ И ДАТИ НА ОТПЛАВАНЕ

За ваше удобство, Круизна Агенция CONTITRANS M Ltd. поддържа страници със селекциите от круизи, разпределени по региони на света, за които е приложима семейната тарифа. Обръщаме внимание на това, че процесът на резервации на круизи е динамичен и прилагането на семейната тарифа може да бъде преустановено за дадена дата на отплаване, без предизвестие. Затова, препоръчваме винаги да съгласувате с нас по телефон, дали семейната тарифа е приложима и при какви конкретни цени, за желания от вас круиз, определен чрез име на кораб и предпочитана дата на отплаване.

ВИЖТЕ АКТУАЛНИТЕ В МОМЕНТА СЕЛЕКЦИИ ОТ КРУИЗИ, ЗА КОИТО Е ПРИЛОЖИМА СЕМЕЙНАТА ТАРИФА:

KIDS SAIL FREE IN ASIA WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN THE CARIBBEAN WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN THE PACIFIC WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN THE MEDITERRANEAN WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN NORTHERN EUROPE WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN THE BALTIC WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN ALASKA WITH NORWEGIAN
KIDS SAIL FREE IN AUSTRALIA & NEW ZEALAND WITH NORWEGIAN