CELEBRITY BEYOND

НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ ВЪВ ФЛОТИЛИЯТА НА CELEBRITY CRUISES ИДВА ПРЕЗ АПРИЛ 2022

Celebrity Beyond е третият кораб от Edge-клас във флотилията на Celebrity Cruises. Първият, Celebrity Edge, беше готов през 2018 г. Дебютът на втория, Celebrity Apex, за жалост, съвпадна с началото на пандемията през 2020 г. и успяхме да видим този красив плавателен съд едва през лятото на 2021 г. Очакванията за Celebrity Beyond обаче са много по-оптимистични. Той ще бъде един от първите кораби, които в края на април ще поставят началото на летния круизен сезон в Европа. Планирано е Celebrity Beyond да плава предимно в Западното Средиземноморие, през цялото лято на 2022 г., което е чудесна новина за всички любители на големите нови круизни кораби. Какво отличава Edge-клас от другите кораби във флотилията на Celebrity Cruises?


  

ПРЕМИУМ КЛАС КРУИЗНИ КОРАБИ

Читателят вероятно знае, че Celebrity Cruises е компания, отчетливо ситуирана в премиум-сегмента на индустрията. Celebrity Beyond е въплъщение на идеологията на премиум круизния продукт. Това означава: повече свободно пространство за гостите на кораба; по-просторни и по-елегантни каюти и апартаменти; по-изискан интериор; повече обслужващ персонал и дискретно обслужване; по-разнообразна и изтънчена кухня и още ред други предимства в сранение с продуктите, предназначени за масовия потребител. Премиум круизните продукти съчетават най-привлекателните елементи от масовия  сектор с някои характеристики, присъщи на круизите от луксозния сегмент. Имено на борда на кораби като като Celebrity Beyond ще усетите едновременно трепета от пътуването с огромен круизен кораб, както и удоволствието от докосването до истинския лукс.

Основните технически характеристики на кораба, потвърждават казаното. С водоизместимост 140.600 GT, на този кораб се качват само около 3300 гости, вместо обичайните за масовия сектор четири или пет хиляди пасажери. Със сигурност, всеки ще може да намери спокойни местенца, където да си прекара времето приятно, нещо което е почти невъзможно на борда на круизните гиганти от масовия сегмент. Разбира се, тези, които търсят оживление, повече шум и смях, по-динамичен и изпълнен с емоции живот на борда, със сигурност ще го намерят на Celebrity Beyond. Бляскави шоу програми, концерти и разнообразни забавления, изкушения и съблазни за хора от всички възрасти и, разбира се, чудесно настроение – това очаква гостите на НОВИЯ круизен кораб!Важна забележителност на корабите от Edge-клас е уникалното място, наречено

THE MAGIC CARPET

Ако се чудите каква е тази странна конструкция в цвят портокал, която се откроява по средата на десния борд - ето сега ще разберете. Въпреки, че според някои, конзолата е по-скоро грозновата и разваля цялостната симетрията на изящния корабен екстериор, Magic Carpet® предоставя на пасажерите наистина вълшебни емоции. Трябва да  споменем, че съоръжението е дело на британците Том Райт - архитектът, проектирал Burj Al Arab в Дубай и Кели Хопен – известна интериорна дизайнерка. Подвижната платформа извън корпуса се движи между втора и 17-та палуби, може да се трансформира в приятно място за следобедна почивка като своеобразно разширение на pool-deck, откриващо невероятни гледки към океана, може да се превърне и в привлекателен суши бар, а през топлите вечери може да бъде луксозен ресторант. Бидейки на тази подвижна платформа, хората придобиват усещането, че летят с вълшебно килимче. Така казват, а дали е вярно, може да разберете сами. Не е никак трудно - просто резервирайте круиз на някои от трите кораба от Edge-клас, а най-добре на най-новия - Celebrity Beyond!
Друга любопитна тенденция, която се забелязва при корабите от това най-ново поколение е осигуряването на

ПО-ОБШИРНИ ОТКРИТИ ПЛОЩИ

За разлика от корабите, предназначени за масовия пазар, на които голяма част от откритите пространства е заета от водни пързалки, стени за катерене или пък детски атракциони, на борда на премиум корабите от типа на Celebrity Beyond, външните пространства са оформени и предназначени предимно като зони за релакс и наслада от живота. Заобиколени сте от естествена растителност, имате на разположение удобни кресла, канапета и шезлонги, барчетата наоколо предлагат всевъзможни коктейли и разхладителни напитки, и ако така я разбирате почивката - това е вашето място. Плаването в топлите средиземноморски води през лятото и сред синевата на Карибско море през зимата само още по-добре подчертават предимствата на дизайна и оформлението на външните палуби на Celebrity Beyond.

НАСТАНЯВАНЕТО НА БОРДА НА CELEBRITY BEYOND

Както при повечето големи круизни кораби, на Celebrity Beyond има широк избор от варианти за настаняване. Симпатични вътрешни каюти, предпочитани от гостите, определили по-лимитиран бюджет за пътуване, каюти с прозорци, чийто брой на новите кораби драстично намалява и, разбира се, каюти с балкон, които категорично доминират при проектирането и строителството на нови круизни съдове. Тенденцията да се строят кораби с преобладаващ брой каюти с балкон се оформи през първото десетилетие на този век. Каютите с балкон на корабите от Edge-клас обаче се считат за нова стъпка напред в корабния дизайни и са наречени

INFINITE VERANDA  

Дизайнът на тези каюти позволява трансформиране на балкона в част от каютата или пък сепарирането му като класически балкон, според желанието на гостите. Това е възможно благодарение на подвижната междинната стъклена преграда между каютата и балкона. Предното стъкло на балкона има горна подвижна част, която се спуска и вдига с дистанционно управление, така че гостите решават как да използват това стъкло - като панорамен прозорец или като прозрачна преграда (перила) на балкона и открита горна част от която влиза свеж въздух.

Балконите се почистват като част от каютата, а не като част от външните палуби. Освен това, балконите и градинските мебели не са изложени на влиянието на външните атмосферни условия. Това ги прави значително по-чисти, уютни и удобни за ползване.

АПАРТАМЕНТИТЕ


За апартаментите на борда на Celebrity Beyond няма да говорим в детайли. Ще кажем само, че и при тях разнообразието при избора е достатъчно голям дори за твърде претенциозните пасажери. Цените им са в пъти по-високи спрямо цените за настаняване в стандартните каюти с балкон.
Идеята е да се предостави на хората с по-сериозни финансови възможности и утвърдени високи позиции в социалната йерархия, да пътуват съобразно нивото и класата, към които се причисляват те самите. Естествено, те получават за парите си повече простор, повече грижи и внимание, някои-други привилегии, сред които, например, хранене в специалния ресторант Luminaе, до който другите пасажери на борда нямат достъп. В този ресторант се приготвят отбрани ястия, напълно в тон с най-новите тенденции в кулинарията.
И още една съществена привилегия – гоститие, настанени в апартаменти, ще се радват на обширни пространства, оформени като слънчеви палуби, отделни басейни, места за почивка, уютен бар и още удобства на разположение само за VIP-гостите. Всичко това е в зоната, наречена The Retreat.

ЕДИН ЛЮБОПИТЕН ФАКТ ЗА CELEBRITY BEYOND

Не на последно място, ще отбележим и един любопитен факт за Celebrity Beyond. Най-новият кораб от флотилията на Celebrity Cruises е поверен на капитан Кейт МакКю, една от малкото жени на такава позиция, в тази все още запазена предимно за мъже професия. Нещата се променят и вече нищо не е такова, каквото беше, но понякога това е за добро!
Някои от по-любопитните места на борда на Celebrity Beyond са следните:

THE GRAND PLAZA


Това е централната зона на кораба. Тук сутринта може да изпиете чаша кафе или чай с приятели преди да се впуснете в дневните приключения. От тук започва и вечерният живот. Огледайте се спокойно на къде да се упътите за да не изпуснете нещо, което не е за изпускане.

ROOFTOP GARDEN


Това е външно пространство, предназначено за почивка и съзерцание. А част от удоволствието на пътешествията из топлите морета е именно съзерцанието. То пречиства ума, особено когато природата наоколо е нежна и дружелюбна, а това пък ни кара да разбираме важните неща в живота. 

RESORT DECK

Това е място за летни удоволствия.

EDEN

Како подсказва името му, това е райско място, което интригува и привлича. Независимо кое време на деня е, със сигурност ще може да си прекарате добре в зоната Eden, в която ще намерите Eden кафе, Eden ресторант и Eden бар.
Разбира се, на кораба ще намерите още много и разнообразни ресторанти, барове, кафенета, зали, магазини, места за спорт, за разходка, за развлечения - всичко и дори повече, отколкото очаквате.

14-дневен круиз BY 14 NIGHT ITALY,FRANCE, & BERMUDA TRANS
BY 14 NIGHT ITALY,FRANCE, & BERMUDA TRANS CELEBRITY CRUISES
От:   Чивитавекия
До:   Форт Лодърдейл


Кораб:   Celebrity Beyond


Дати на отпътуване:

2023: 30 Октомври; 

Маршрут: ROME (CIVITAVECCHIA), ITALY | FLORENCE/PISA(LASPEZIA)ITALY | NICE (VILLEFRANCHE), FRANCE | MALAGA, SPAIN | ROYAL NAVAL DOCKYARD, BERMUDA | NASSAU, BAHAMAS | FORT LAUDERDALE, FLORIDA
каюта с балкон Suite външна каюта вътрешна каюта
Дата* на отпътуване с минимална цена: 30.10.2023 30.10.2023 30.10.2023 30.10.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 3852€ 9952€ 2392€ 1992€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА CELEBRITY CRUISES ИМАТ РАЗЛИЧНО СЪДЪРЖАНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗБРАНАТА ТАРИФА.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП NO PERK RATE ВКЛЮЧВАТ: 
настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси; филтърно кафе, чай и наливна питейна вода от автоматите на бюфета и при хранене в основния ресторант.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП ALL INCLUDED ВКЛЮЧВАТ: всички елементи, включени в базовата тарифа NO PERK RATE плюс пакет алкохолни и безалкохолни напитки (наливни вина и бири; спиртни напитки; ликьори; коктейли; бутилирана вода; сокове; кафе); интернет; бакшиши.

При резервация по тарифа, която включва условие NRD (Non Refundable Deposit), платеният депозит не се възстановява в случай на анулиране по инициатива на клиента, независимо от причината за анулирането. 

РЕЗЕРВИРАЙТЕ СЪС 75% ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИЯ ГОСТ В ДВОЙНА КАЮТА, САМО ДО 03.10.2023*

*Промоцията е валидна за всички круизи от програмата на CELEBRITY CRUISES, с дати на отплаване до 30.04.2025 г. с изключение на круизите до Галапагос и круиз-туровете в Аляска. Отстъпката се прилага при резервация по тарифа NOPERKBO75 NRD. Цените по тази тарифа може да разгледате в детайлните ценови таблици към различните круизи и дати на отплаване. Използвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, за да влезете в страницата с описание на конкретен круиз, след което кликнете върху датата на отплаване, за да видите пълната ценова листа по тарифи и категории каюти. Видът на тарифата е отбелязан в най-дясната колона на ценовата таблица. Отстъпката от 75% не се прилага при резервации по SENIOR-тарифи или LAST MINUTE EXCITING DEALS тарифи. Цени за круизи по SENIOR-тарифи, ако има налични такива, се предоставят само след запитване, изпратено по имейл, с подадени имена на латиница, по международен паспорт и рождени дати на пасажерите, желана дата на отплаване и предпочитана категория каюта.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
COVID-19 ПРОТОКОЛ: Celebrity Cruises вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Възможно е да има допълнителни изисквания за някои дестинации, включени в маршрутите на круизите, като например представяне на негативен тест за COVID-19, представяне на ваксинационен сертификат и пр.
11-дневен круиз BY 11 NIGHT ITALY, TURKEY & GREEK ISLANDS
BY 11 NIGHT ITALY, TURKEY & GREEK ISLANDS CELEBRITY CRUISES
От:   Чивитавекия
До:   Чивитавекия


Кораб:   Celebrity Beyond


Дати на отпътуване:

2023: 09 Октомври; 

Маршрут: ROME (CIVITAVECCHIA), ITALY | CHANIA (SOUDA), CRETE, GREECE | SANTORINI, GREECE | MYKONOS, GREECE | ISTANBUL, TURKEY | EPHESUS (KUSADASI), TURKEY | ATHENS (PIRAEUS), GREECE | NAPLES, ITALY | ROME (CIVITAVECCHIA), ITALY
каюта с балкон
Дата* на отпътуване с минимална цена: 09.10.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 4957.95€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА CELEBRITY CRUISES ИМАТ РАЗЛИЧНО СЪДЪРЖАНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗБРАНАТА ТАРИФА.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП NO PERK RATE ВКЛЮЧВАТ: 
настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси; филтърно кафе, чай и наливна питейна вода от автоматите на бюфета и при хранене в основния ресторант.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП ALL INCLUDED ВКЛЮЧВАТ: всички елементи, включени в базовата тарифа NO PERK RATE плюс пакет алкохолни и безалкохолни напитки (наливни вина и бири; спиртни напитки; ликьори; коктейли; бутилирана вода; сокове; кафе); интернет; бакшиши.

При резервация по тарифа, която включва условие NRD (Non Refundable Deposit), платеният депозит не се възстановява в случай на анулиране по инициатива на клиента, независимо от причината за анулирането. 

РЕЗЕРВИРАЙТЕ СЪС 75% ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИЯ ГОСТ В ДВОЙНА КАЮТА, САМО ДО 03.10.2023*

*Промоцията е валидна за всички круизи от програмата на CELEBRITY CRUISES, с дати на отплаване до 30.04.2025 г. с изключение на круизите до Галапагос и круиз-туровете в Аляска. Отстъпката се прилага при резервация по тарифа NOPERKBO75 NRD. Цените по тази тарифа може да разгледате в детайлните ценови таблици към различните круизи и дати на отплаване. Използвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, за да влезете в страницата с описание на конкретен круиз, след което кликнете върху датата на отплаване, за да видите пълната ценова листа по тарифи и категории каюти. Видът на тарифата е отбелязан в най-дясната колона на ценовата таблица. Отстъпката от 75% не се прилага при резервации по SENIOR-тарифи или LAST MINUTE EXCITING DEALS тарифи. Цени за круизи по SENIOR-тарифи, ако има налични такива, се предоставят само след запитване, изпратено по имейл, с подадени имена на латиница, по международен паспорт и рождени дати на пасажерите, желана дата на отплаване и предпочитана категория каюта.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
COVID-19 ПРОТОКОЛ: Celebrity Cruises вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Възможно е да има допълнителни изисквания за някои дестинации, включени в маршрутите на круизите, като например представяне на негативен тест за COVID-19, представяне на ваксинационен сертификат и пр.
10-дневен круиз BY 10 NIGHT ITALY, CROATIA & MONTENEGRO
BY 10 NIGHT ITALY, CROATIA & MONTENEGRO CELEBRITY CRUISES
От:   Чивитавекия
До:   Чивитавекия


Кораб:   Celebrity Beyond


Дати на отпътуване:

2023: 20 Октомври; 

Маршрут: ROME (CIVITAVECCHIA), ITALY | OLYMPIA (KATAKOLON), GREECE | CORFU, GREECE | DUBROVNIK, CROATIA | KOTOR, MONTENEGRO | SICILY (MESSINA), ITALY | NAPLES, ITALY | FLORENCE/PISA(LIVORNO), ITALY | ROME (CIVITAVECCHIA), ITALY
вътрешна каюта
Дата* на отпътуване с минимална цена: 20.10.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1267€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ НА CELEBRITY CRUISES ИМАТ РАЗЛИЧНО СЪДЪРЖАНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ИЗБРАНАТА ТАРИФА.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП NO PERK RATE ВКЛЮЧВАТ: 
настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси; филтърно кафе, чай и наливна питейна вода от автоматите на бюфета и при хранене в основния ресторант.

ТАРИФИТЕ ОТ ТИП ALL INCLUDED ВКЛЮЧВАТ: всички елементи, включени в базовата тарифа NO PERK RATE плюс пакет алкохолни и безалкохолни напитки (наливни вина и бири; спиртни напитки; ликьори; коктейли; бутилирана вода; сокове; кафе); интернет; бакшиши.

При резервация по тарифа, която включва условие NRD (Non Refundable Deposit), платеният депозит не се възстановява в случай на анулиране по инициатива на клиента, независимо от причината за анулирането. 

РЕЗЕРВИРАЙТЕ СЪС 75% ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИЯ ГОСТ В ДВОЙНА КАЮТА, САМО ДО 03.10.2023*

*Промоцията е валидна за всички круизи от програмата на CELEBRITY CRUISES, с дати на отплаване до 30.04.2025 г. с изключение на круизите до Галапагос и круиз-туровете в Аляска. Отстъпката се прилага при резервация по тарифа NOPERKBO75 NRD. Цените по тази тарифа може да разгледате в детайлните ценови таблици към различните круизи и дати на отплаване. Използвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, за да влезете в страницата с описание на конкретен круиз, след което кликнете върху датата на отплаване, за да видите пълната ценова листа по тарифи и категории каюти. Видът на тарифата е отбелязан в най-дясната колона на ценовата таблица. Отстъпката от 75% не се прилага при резервации по SENIOR-тарифи или LAST MINUTE EXCITING DEALS тарифи. Цени за круизи по SENIOR-тарифи, ако има налични такива, се предоставят само след запитване, изпратено по имейл, с подадени имена на латиница, по международен паспорт и рождени дати на пасажерите, желана дата на отплаване и предпочитана категория каюта.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
COVID-19 ПРОТОКОЛ: Celebrity Cruises вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Възможно е да има допълнителни изисквания за някои дестинации, включени в маршрутите на круизите, като например представяне на негативен тест за COVID-19, представяне на ваксинационен сертификат и пр.