КРУИЗ ДАЙДЖЕСТ

СПЕЦИАЛНО МЯСТО ЗА ХОРА СЪС СПЕЦИАЛНИ ИНТЕРЕСИ

ЕКСПЕДИЦИОННИ КРУИЗИ В ТИХИЯ ОКЕАН

Ако вече сте плавали в близки и далечни морета и търсите нещо различно, впечатляващо и крайно необичайно, тогава може да насочите вниманието си към по-отдалечени и изключително примамливи кътчета на нашата планета.
Отправяме се към Южния Пасифик - Полинезия, Микронезия и Меланезия, съставляващи географското понятие Океания. Говорим за огромни площи от екваториалния и западния Тих океан, където са разположени над 5000 острова и атола. Към Океания се причисляват общо 24 държави, като за някои от тях мнозина българи не са и чували дори, например Токелау, Уолис и Футуна, Тувалу и др.

дата на публикация: 13.07.2024


КРУИЗИ ТАЙЛАНД, ВИЕТНАМ, СИНГАПУР, ИНДОНЕЗИЯ, МАЛАЙЗИЯ, ТАЙВАН И ФИЛИПИНИТЕ

ИНДИВИДУАЛНИ FLY&CRUISE ПАКЕТИ ЗА FREESTYLE МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ

Радвайте се на удоволствието от FREESTYLE КРУИЗА!
Добавете към резервацията си за круиз предплатен FREE-AT-SEA ПАКЕТ от 4 екстри, за по-пълноценно круизно изживяване!
Пътешествайте из топлите екзотични дестинации в Югоизточна Азия през зимния сезон на 2024-2025 година.
Резервирайте по тарифа CRUISE-ONLY ако искате да имате повече свобода в общата организация на пътуването или се обадете по телефон в круизна агенция КОНТИТРАНС М за изготвяне на ИНДИВИДУАЛЕН FLY&CRUISE ПАКЕТ С ПОЛЕТИ ОТ СОФИЯ! Не забравяйте преди това да изберете конкретен круиз, кораб и дата на отплаване, както и категория на каютата.

дата на публикация: 20.06.2024


LAST MINUTE CRUISES ЗА ЛЯТО 2024

Представяме на вниманието Ви селекция от Last-Minute круизи за дати на отплаване до края на ноември 2024 година.
Западно и Източно Средиземноморие - Исландия, Норвегия, Шотландия - Аляска, Канада и Нова Англия
НОВО!
 Last-minute луксозни All Inclusive круизи в Югоизточна Азия и в Карибско море /без визи за САЩ/

актуализация на публикация: 14.06.2024


КРУИЗИ ОКОЛО БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ 2025 - ИРЛАНДИЯ, АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ

Наистина няма по-удобен, стилен и в същото време неизискващ огромно състояние и безкрайно време начин да се обиколят и видят възможно най-много и интересни неща в Англия, двете Ирландии и Шотландия наведнъж.

Представяме на вниманието ви круизните маршрути на всички круизни компании, които ще се осъществят през 2025 година и няколко круиза, за които все още има свободни места, за отплавания през 2024 година. Круизите са с продължителност между 7 и 15 дни и са насочени към активни хора, които търсят не само ваканционния, но и екскурзионния елемент на пътуването.  

дата на публикация: 23.06.2024


ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ЕКИПАЖА

КРУИЗНА АГЕНЦИЯ КОНТИТРАНС М ПРЕДСТАВЯ НОВАТА ВИДЕО ПОРЕДИЦА НА NORWEGIAN CRUISE LINE
Круизна агенция КОНТИТРАНС М представя на вниманието ви серия от видеа от типа "зад кулисите" на борда на най-новия кораб на Norwegian Cruise Line - Norwegian Viva. Президентът на NCL - г-н Дейвид Херера, облича работен костюм и влиза в онези помещения на кораба, които са недостъпни за публиката, но работата на екипажа там е от огромно значение за осигуряване на безопасното, безпроблемно и приятно пътуване на гостите.

Гледайте ЕПИЗОД 1 - СРЕЩА С МАРИАНА - ОФИЦЕР ПО ОКОЛНАТА СРЕДА НА БОРДА НА NORWEGIAN VIVA

дата на публикация: 17.06.2024


КРУИЗИ ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ

ЛЯТО И ЕСЕН 2024, ПРОЛЕТ 2025
Япония има една от най-древните и най-добре запазени култури в света. Като гост на борда на круизен кораб ще се уверите в това от първа ръка. В Токио, с неговите ултрамодерни небостъргачи, неонови реклами и интензивен трафик, от една страна, наред със спокойствието и мистиката на шинтоистки храмове, лесно ще усетите сложния баланс между древната и новата японска култура. В Киото ще разгледате най-впечатляващите измежду 1600-те храма и светилища. Ще чуете традиционна японска музика, ще се насладите на фолклорните танци и изкуството на тази великолепна страна, в която всяка следваща стъпка ви носи културно обогатяване и истинско духовно изживяване.

дата на публикация: 23.04.2024


КРУИЗИ ОТ ПИРЕЯ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОРАБ В ЕГЕЙСКО МОРЕ ЗА ЛЯТОТО НА 2024 ГОДИНА

Страхотни забавления за деца, прекрасни дестинации, удобства и много екстри... Децата пътуват безплатно* за селектирани дати на отплаване!
Подарете си една великолепна лятна ваканция с кораб Norwegian Getaway!
*За деца на допълнителни легла в двойни каюти се заплащат само пристанищни такси.

дата на публикация: 28.03.2024


NORWEGIAN ESCAPE - КРУИЗИ В ЗАПАДНО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ ЛЯТО 2024

FreeStyle круизи в Средиземно море, през ЛЯТО 2024, с кораб Norwegian Escape. Възможност за резервации по FLY&CRUISE тарифи с полети от София за селектирани дати на отплаване.

дата на публикация: 08.03.2024
 


NORWEGIAN PRIMA - КРУИЗИ ДО ИСЛАНДИЯ, НОРВЕЖКИТЕ ФИОРДИ, БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ И В СРЕДИЗЕМНО МОРE

Norwegian Prima е съвсем нов кораб от клас свръх големи "мега" кораби. Със своите 142500 GT и капацитет 3099 пасажери обаче, Norwegian Prima е значително по-дружелюбно място за настаняване и пътуване в сравнение със събратята си гиганти от флотилиите на други круизни компании, които са предназначени за около 5 хиляди пасажери. Това е един прекрасен и удобен кораб, изцяло издържан в духа на FreeStyle концепцията при круизните пътешествия. А това означава, повече свободно пространство за спорт и почивка, повече възможности за хранене в множество ресторанти с разнообразна кухня, повече възможности за вечерни забавления и разбира се обширни открити пространства, за да бъде почивката приятна.

дата на публикация: 21.02.2024NORWEGIAN STAR - КРУИЗИ ДО НОРВЕЖКИТЕ ФИОРДИ, ИСЛАНДИЯ, БРИТАНСКИ ОСТРОВИ, КАНАРСКИ ОСТРОВИ, ЮЖНА АМЕРИКА И АНТАРКТИКА

Кораб Norwegian Star е идеалният плаващ хотел, който ще Ви отведе до непознати места, встрани от утъпканите пътища на масовия туристически поток. Възможност за резервации по FLY&CRUISE тарифи с полети от София за селектирани дати на отплаване.

дата на публикация: 21.02.2024NORWEGIAN DAWN - КРУИЗИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ, ИБЕРИЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ, СКАНДИНАВСКИТЕ СТОЛИЦИ, БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ, АРАБСКИТЕ ЕМИРСТВА, АФРИКА И ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН

FreeStyle круизи в Европа, Азия и Африка, от апри 2024 до март 2025 г., с кораб Norwegian Dawn. Възможност за резервации по FLY&CRUISE тарифи с полети от София за селектирани дати на отплаване.

дата на публикация: 16.02.2024NORWEGIAN SKY - ВЕЛИКОЛЕПНИ КРУИЗИ В ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН, ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ, ЯПОНИЯ И КОРЕЯ

FreeStyle круизи в Африка, Азия и Индийския океан, от сезон ЗИМА 2024-2025 г., с кораб Norwegian Sky. Възможност за резервации по FLY&CRUISE тарифи с полети от София за селектирани дати на отплаване.

дата на публикация: 16.02.2024


CELEBRITY EDGE-КЛАС КРУИЗНИ КОРАБИ

НОВОТО ЛИЦЕ НА ПРЕМИУМ КРУИЗИТЕ

В периода от 2018 до 2023 г. Celebrity Cruises пуснах в експлоатация четири кораба от т. нар. Edge-клас. Наименованието на класа идва от името на първия кораб – Celebrity Edge. Той беше последван от Celebrity Apex през 2020, Celebrity Byond през 2022 и Celebrity Ascent през 2023 г. Конструкията и дизайнът на четирите кораба се подчиняват изцяло на концепцията за предлагане на класически тип премиум круизен продукт, в който обаче са вплетени много елементи от областта на модерните технологии. Със сигурност може да се каже, че популярният рекламен слоган „класиката е модерна“, важи с пълна сила за круизите, осъществявани с корабите от Edge-клас. Без излишества и без модни залитания, интериорът на четирите кораба е създаден така, че да предостави максимални удобства и условия за приятна активна почивка на борда, като компанията обаче остава вярна на традициите си, да осъществява круизи с основен акцент върху дестинациите и съдържателността на маршрутите.

дата на публикация: 11.12.2023
 

КРУИЗИ ОКОЛО ЮЖНА АМЕРИКА И АНТАРКТИКА С NORWEGIAN CRUISE LINE

АРЖЕНТИНА, УРУГВАЙ, ЧИЛИ, АНТАРКТИКА, ФОЛКЛЕНДСКИТЕ ОСТРОВИ, БРАЗИЛИЯ, ПЕРУ, ЕКВАДОР, ПАНАМСКИ КАНАЛ

Класическият круиз около Южна Америка е с продължителност около 2 седмици и обикаля целия континент от Сан Антонио – най-близкото пристанище до столицата Сантяго, през Чилийските фиорди и Магеланови пролив, по цялото източно крайбрежие на Аржентина, през Уругвай до Буенос Айрес. За някои дати на отплаване, всички посочени дестинации се обикалят в обратен ред, от Буенос Айрес към Сан Антонио.

Понякога круизите включват и посещение на Фолклендските острови в Южния Атлантик, а „гвоздеят на програмата“ е плаването из водите на Антарктика, което предоставя невероятната възможност да видите ледения континент отблизо, макар да няма възможност да стъпите на него.

Извън класическата версия на круиз в Южна Америка, Norwegian Cruise Line, предлагат и круизи по курортното крайбрежие на Бразилия, което е възможност за търсещите приятно място за лятна ваканция през зимата.

дата на актуализация: 08.03.2024


LUXURY CRUISES TO EXOTIC DESTINATIONS 2025-2026

С ВКЛЮЧЕНИ 3 ИЛИ 4-ДНЕВНИ НАЗЕМНИ ПРОГРАМИ В НАЧАЛНО ИЛИ В КРАЙНО ПРИСТАНИЩЕРазгледайте новата онлайн брошура на Regent Seven Seas Cruises, посветена на екзотични ULTRA ALL INCLUSIVE круизи. Интересна подробност е, че при резервация на някой от круизите, описани в брошурата, може да добавите безплатна наземна програма в началното или в крайното пристанище преди или след круиза.

дата на публикация: 18.10.2023


NORWEGIAN PRIMA COBH & CORK, IRELAND

Връщаме се в Коб леко уморени, но събрали приятни впечатления и милион снимки от пъстрия и очарователен Корк. От двете страни на шосето към Коб природата продължава да ни очарова, а местния гид използва случая и ни подава малко новини с леко клюкарски привкус, а именно кои живее сред тези красоти. Та кой, мислите, живеел на близо? Ами великолепния танцьор и хореограф, сега мултимилионер, Майкъл Флетли, прославил себе си и Ирландия по целия свят с музикалната постановката Lord of the Dance. Джеръми Айрънс, гениален и световноизвестен актьор, любимец на няколко поколения от телевизионния и големия екран, притежава замък от XV в., намиращ се в близост до Корк и прекарвал, напълно разбираемо, доста време там.
Прибираме се обратно на борда за да се освежим, нахраним и да починем в светлите и просторни каюти, защото довечера ни очакват нови приятни изживявания – музикално шоу, посветено на диско певицата от 80-те Дона Съмър. На борда на борда на Norwegian Prima, бяхме приятно изненадани от кулинарното представление, което множество първокласни готвачи бяха устроили на борда. В добре осветени витрини бяха подредени цели инсталации от морски дарове. Все пак, да не забравяме че плаваме през лятото в Северния Атлантик, където има изобилие от морска храна, която при това е традиционно ястие на трапезата на северните обитатели на Европа. 
 
дата на публикацията: 06.09.2022
 

НОВИЯТ NORWEGIAN PRIMA ВЕЧЕ Е С ГОСТИ НА БОРДА!

КАК ДА ПРЕКАРАТЕ ПРИЯТЕН ДЕН В МОРЕТО НА БОРДА НА NORWEGIAN PRIMA

Приятното прекарване на борда зависи до голяма степен от пространството, с което разполагат пасажерите. Колкото по-широка и удобна е каютата, колкото по-просторни и разнообразни са общите части – зали, фоайета, места за срещи, ресторанти, слънчеви палуби и плажни зони, места за развлечения и пр., толкова по-добро е качеството на продукта, наречен круиз. На Norwegian Prima със сигурност ще се чувствате комфортно и можете да се възползвате от предимствата на големия круизен кораб с неговите безбройни ресторанти, барове, места за спорт, почивка и развлечения, но също така, ще може да намерите и място за уединение и спокойствие.  
 
дата на публикацията: 30.08.2022


ЗАЩО РЕЙКЯВИК?

Такъв въпрос възникна веднага щом получихме покана да присъстваме на събитието Christening или кръщаването на новия круизен кораб – винаги голямо и важно събитие в живота на хората, свързани с морето и корабоплаването. Многократно сме присъствали на такива събития. Два пъти в Барселона, в Ротердам – няколко пъти, в Маями, във Форт Лодърдейл и в Чивитавекия (Рим), все големи и пристанища, свързани с многомилионни градове. А сега, Рейкявик?

Не ни трябваше много време след като пристигнахме в столицата на Исландия да разберем защо имено тук ще протече официалната церемонията по даването на име и пускане в експлоатация на NORWEGIAN PRIMA.

дата на публикацията: 28.08.2022
 

НОВИЯТ NORWEGIAN PRIMA - ПЕРФЕКТНА КОМБИНАЦИЯ

Корабът влиза в експлоатация в края на 27.08.2022 г. Norwegian Prima поставя началото на серия от нов клас плавателни съдове във флотилията на NCL. Намеренията на круизната компания са да запази всички предимства на FreeStyle круизите, но да излезе извън рамките на масовия туризъм и премине в „златната среда“, т.е. круизен продукт, съчетаващ всички предимства на пътуването с голям круизен кораб с някои съществени характеристики на премиум круизите. Със своите 142 500 GT и капацитет около 3 хиляди пасажери, Norwegian Prima обещава да е значително по-приятно място за настаняване и пътуване в сравнение със събратята си гиганти от флотилиите на други круизни компании, приемащи на борда си между 5 и 7 хиляди души.


дата на публикацията: 20.08.2022THE HAVEN BY NORWEGIAN

ХРАМ НА СПОКОЙСТВИЕТО И СЪВЪРШЕНСТВОТО НА БОРДА НА ОГРОМЕН КРУИЗЕН КОРАБ

Norwegian Cruise Line (NCL) е най-добрата измежду всички значими круизни линии в предугаждането, дори формирането на трендовете в круизната индустрия. За да не губи по-претенциозните клиенти, на корабите на компанията още през 2005 година се появиха изолирани VIP зони, наречени COURTYARD. В тези зони гостите получават тишина и спокойствие, най-високо ниво на обслужване, значително повече лично пространство, хранят се в отделен ресторант с изискана кухня, наслаждават се на самостоятелен басейн и слънчеви палуби, както и на ред други привилегии. 


дата на публикацията: 12.04.2022

 

NORWEGIAN PRIMA

НОВИЯТ КОРАБ НА NORWEGIAN CRUISE LINE
С ПОГЛЕД КЪМ ПРЕМИУМ КРУИЗИТЕ И НОВА ЕРА В ЗАБАВЛЕНИЯТА НА БОРДА

Корабът се очаква да бъде готов през август 2022 година. С този кораб Norwegian Cruise Line ще постави началото на нов клас плавателни съдове във флотилията си. Намеренията на круизната компания са да запази всички положителни характеристики на FreeStyle круизите, но също да надскочи рамките на масовия туризъм и да предложи „златната среда“, т.е. круизен продукт, съчетаващ всички предимства на пътуването с голям круизен кораб с някои съществени характеристики на премиум круизите. Със своите 142 500 GT и капацитет само 3215 пасажери, Norwegian Prima обещава да е значително по-приятно място за настаняване и пътуване в сравнение със събратята си гиганти от флотилиите на други круизни компании, предназначени за около 5-7 хиляди пасажери.

дата на публикацията: 25.09.2021
 

NORWEGIAN FREE AT SEA CRUISING

FREE AT SEA – НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ПАКЕТИ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ЗА КРУИЗИ

Резервирате круиз с Norwegian Cruise Line и добавяте FREE-AT-SEA ПАКЕТ от ЧЕТИРИ ЕКСТРИ. По този начин вашият круиз става ALL INCLUSIVE.

дата на публикацията: 10.04.2019