Норвежки фиорди, Исландия, Британските острови с Norwegian Cruise Line

Най-интересните круизи в Северния Атлантик за ЛЯТО 2019
През летните месеци, тази круизна дестинация традиционно привлича посетители от цял свят, а в последните години стана популярна и в България. За сезон ЛЯТО-2019, Круизна компания Norwegian предлага серия от интересни маршрути с включени пристанища по западното крайбрежие на Норвегия. Там са едни от най-дълбоко врязаните в сушата фиорди, през които могат да плават и големи круизни кораби. Природата е създала наистина забележителни форми, смайващи дори най-смелото човешко въображение. Корабът се плъзга безшумно по гладката повърхност на водата, а от двете страни се редуват водопади и сгушени сред зелените хълмове китни селца с шарени къщички. Истинска идилия.

Само един обаче от множеството круизи (дата на отплаване 14.06.2019) е посветен изцяло на фиордите. За дванадесет дни ще разгледате всичко интересно по южните фиорди и ще достигнете до Норт Кейп – най-северната точка на Европа. По-големите градове, включени в маршрута са Ставангер и Трондхайм. По време на пътуването ще има и панорамно плаване в близост до гетчера Свартисен. Круизът се осъществява по време на лятното слънцестоене, така че ако планувате пътуване из фиордите на Норвегия, не чакайте... резервирайте 12-дневен круиз с кораб Norwegian Spirit.
Останалите маршрути на Norwegian включват няколко пристанища по южните фиорди, посещения в Ирландия или Шотландия, а в някои случаи и двудневен престой в Исландия. Ако предпочитате да разнообразите природните картини с разглеждане на по-големите градове в Северна Европа като Дъблин, Единбург, Белфаст или Рейкявик, Norwegian предлага идеални възможности за това.

NORWEGIAN ОПЕРИРА В РАЙОНА С ТРИ КРУИЗНИ КОРАБА

Norwegian Spirit отплава винаги от Саутхемптън. Най-лесният начин да достигнете до това начално пристанище е като си закупите самолетен билет до летище Хитроу или Гетуик в Лондон и резервирате организиран от круизната компания трансфер от летището до круизния терминал в Саутхемптън. Ако разписанията на авиокомпаниите не позволяват директна връзка летище – пристанище – летище в деня на отплаване и в деня на приключване на круиза, може да направите една транзитна нощувка, в някой от многобройните хотели около тези летища, а защо не и в самия Лондон.
Norwegian Pearl тази година ще гастролира в Европа. Корабът е от т.нар. Jewel-class, строен е през 2006 година, но не мислете, че това е стар и поради това недобър кораб. По критериите на пасажерското корабоплаване, Norwegian Pearl е един чудесен кораб в младежка възраст, с приятен интериор, удобни и функционално обзаведени каюти, достатъчно много места за хранене, забавления, спорт и почивка. Т.е. очаква ви едно чудесно пътуване из Фиордите, Шотландия и Ирландия. През целия сезон, този кораб ще има само две дати на отплаване в посока Северен Атлантик – 11.05.2019 и 08.06.2019 и двете са с начално пристанище Амстердам.
Ако все пак предпочитате да пътувате в регион Норвежки фиорди, Исландия, Британски острови, но искате да се повозите на някой от по-новите круизни гиганти, може да направите това само за една дата на отплаване през целия сезон – 24.05.2019. Кораб Norwegian Getaway ще отплава на 14-дневен круиз от Копенхаген. Маршрутът включва посещение в столицата на южните норвежки фиорди – Берген. Казват че в този град има само един слънчев ден в годината, пожелаваме ви това да е точно денят на вашето влизане в Берген. Иначе Берген е чудесен, пъстроцветен, уютен и гостоприемен. Круизите включват две пристанища в Исландия, а също Единбург и Инвергордън в Шотландия. Ако се чудите какво ще правите в Инвергордън ... ами може би ще видите прочутото чудовище на езерото Лох Нес.
Освен разнообразните маршрути, какво друго може да ви мотивира да предприемете круз имено с Norwegian Cruise Line? Ето някои предимства на тази чудесна компания:
  1. Norwegian са Freestyle – имате пълна свобода да избирате начина, по който ще прекарвате времето си на кораба. Кога, къде и с кого ще се храните, какви дрехи ще обличате – това са детайли, които са важни за общото усещане и най-вече за спомена, който ще остане у вас от круиза.
     
  2. Norwegian са FREE-AT-SEA – може да резервирате по базова цена, която включва всичко необходимо за вашето пътуване (настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на борда и пристанищни такси). Към базовата цена може да добавите два измежду следните пакети: ПАКЕТ НАПИТКИ; ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; КРЕДИТ ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; СЕМЕЙНА ТАРИФА, при цени от €49 до €249 за гост на нормално легло, в зависимост от продължителността на круиза.