НОВИЯТ NORWEGIAN PRIMA ВЕЧЕ Е С ГОСТИ НА БОРДА!

КАК ДА ПРЕКАРАТЕ ПРИЯТЕН ДЕН В МОРЕТО НА БОРДА НА NORWEGIAN PRIMA
На 27.08.2022 г., в Рейкявик, столицата на Исландия,  се състоя тържествената церемония по кръщаване на най-новия кораб от флотилията на Norwegian Cruise Line. Кръстница е популярната американска поп и рок певица Кейти Пери, която след официалната част и разбиването на бутилката с шампанско, както повелява морската традиция, изнесе великолепен концерт за присъстващите на борда гости. Този круизен кораб е първият в новия клас, наречен PRIMA Class. Същността на новия клас не е големината и външният вид, макар че екстериорния дизайн е напълно нов и в синхрон с последната модна тенденция в круизното корабостроене. Е, водоизместимост 142 500 GT, 20 палуби във височина и 294 м. дължина са внушителни параметри, но не e чудо невиждано.  Новото е в класата на кораба, защото на него ще се возят малко над 3 хиляди пасажери (3099 е точната цифра), което пък означава много повече простор и удобства за гостите, в сравнение  това, което се предлага при другите мега-кораби от масовия сегмент със сходни параметри, на които обаче броя на пасажерите е двойно по-голям и достига до 6500 човека, плюс екипаж и обслужващ персонал.
 
Приятното прекарване на борда зависи до голяма степен от пространството, с което разполагат пасажерите. Колкото по-широка и удобна е каютата, колкото по-просторни и разнообразни са общите части – зали, фоайета, места за срещи, ресторанти, слънчеви палуби и плажни зони, места за развлечения и пр., толкова по-добро е качеството на продукта, наречен круиз. На Norwegian Prima със сигурност ще се чувствате комфортно и можете да се възползвате от предимствата на големия круизен кораб с неговите безбройни ресторанти, барове, места за спорт, почивка и развлечения, но също така, ще може да намерите и място за уединение и спокойствие.  
 
NCL е компания, известна с разчупването на остарелите стереотипи, с пионерския си дух и смелост за въвеждане на смайващи понякога новости от науката и техниката, културата и бита на борда на корабите си. Norwegian Prima е поредното доказателство за това. В тази статия ще представим някои интересни детайли, които ще направят пребиваването ви на новия кораб още по-приятно и малко по-различно. Впечатление правят иновациите в сферата на SPA-услугите, доброто самочувствие и почивката - relax & wellbeing, както е прието да се казва. 

СПА ЦЕНТЪРЪТ MANDARA SPAТова е място за удоволствия и укрепване на здравето. Тук се предлагат безброй процедури за тялото, лицето и ума. Един приятен начин за прекарване на времето е ползването на Термалната зона, т. нар. Thermal Suite и различните видове сауни и стаи за профилактика и детоксикация. В спа центъра на Norwegian Prima ще намерите

КЛАСИЧЕСКА ФИНЛАНДСКА САУНАСтава дума наистина за класика, защото подгряването не е с електричество, а с дървени въглища. За сега, такава сауна има единствено и само на PRIMA. Представете си само меката топлина и аромата на дървото … чудно място за прочистване тялото и душата.

СОЛНА СТАЯПолзите от солната терапия за дихателните пътища и имунната система отдавна са добре известни, включително и у нас. Попадайки върху кожата, солните частици активират регенеративните й процеси и спират възпаления, ако има такива, и оказват оздравителен и подмладяващ ефект.

ИНФРАЧЕРВЕНАТА (ИНФРАРЕД) САУНА Това е новост за круизната индустрия, която за сега може да намерите само на борда на Norwegian Prima. Този тип сауна функционира по различен начин в сравнение с традиционната. В случая тялото се затопля и потенето, т.е. прочистването  се предизвиква посредством инфрачервени лъчи, които обаче не загряват въздуха наоколо. Лъчите проникват в тялото на дълбочина между 2 и 7 см. и действат директно върху него, без да създават проблеми за страдащите от сърдечно-съдови и свързаните с тях заболявания. Инфрачервените лъчи са мощно средство за профилактика и именно това им свойство се прилага в инфрачервената сауна. Ползите от престоя в инфрачервената сауна са няколко. Релаксация чрез балансиране нивото на хормона на стреса и отпускане на мускулите, което действа благотворно на целия организъм, включително облекчава ставни и мускулни болки. Детоксикация, намаляване на телесното тегло, подобряване на кръвообращението, а от там ред други положителни ефекти за тялото и душата. Не на последно място, инфрачервената сауна е чудесно място за почистване на кожата. Този най-голям и най-пренебрегван орган на човешкото тяло е подложен на ежедневен стрес и вредни въздействия. Няколко посещения на инфрачервената сауна на Norwegian Prima със сигурност ще съдействат за прочистване на порите и придаването на по-чист, по-мек и по-здравословен вид на кожата.


 
След престой в някоя от сауните или след приятен масаж, гостите на MANDARA SPA ще се наслаждават на приятната гледка към океана, блажено излегнати в затоплените кресла на зоната за релакс. Соленият басейн, където ще усетите чувството за безтегловност и пълна отмора също е на разположение. Изобщо, всичко в Mandara Spa на Norwegian Prima е насочено за постигане на пълна хармония - физическо и душевно спокойствие.


 
Има обаче и други места на борда, където пасажерите на NORWEGIAN PRIMA ще се почувстват много щастливи и освободени от дребните житейски грижи. Такова едно място е

THE CONCOURSEТова е изключително приятна малка външна градина, с изглед към морето, разположена на 8-ма палуба на кораба. Някак сгушена зад фото галерията, градината не е място, където преминават много хора, защото стои малко изолирана от основния поток. Точно затова обаче, градината е зона за съзерцание и почивка, а защо не и за наблюдение на китовете в Северния Атлантик (по време на лятната круизна програма на кораба например).

   

Най-любопитното на това приятно пространство обаче е колекцията от творби на прочутия американски скулптор Александър Кривошиев (Alexander Krivosheiw). Скулпторът е изключително продуктивен и името му е известно по цял свят. Негови произведения красят ред публични места и сгради и, естествено,  са обект на интерес от частни колекционери. Сега вече скулптури на Александър Кривошиев могат да се видят и на кораб Norwegian Prima. Изложени са в градината на Norwegian Prima и са тематично свързани с морето и небето, създават усещане за присъствие на някаква извънземна цивилизация и на фона на обкръжаващата ни морска шир, напомнят за безкрая на вселената. Чудесно идилично място за размисъл и съзерцание. 


 И в края на тази интродукция, бихме искали да напомним на читателите и любителите на морски пътешествия, че кораб Norwegian Prima вече има последовател в лицето на най-новия кораб от флотилията на NCL - Norwegian Viva. 

Ако искате да пътувате с най-модерните и най-удобните и най-красиви кораби в света, разгледайте круизите, които те изпълняват в следващия едногодишен период.

Детайлно описание и цени ще намерите в страниците на уеб сайта на круизна агенция Контитранс М на следните адреси:

NORWEGIAN VIVA - КАРИБИ 2023/2024 И СРЕДИЗЕМНО МОРЕ - ЛЯТО 2024
 
NORWEGIAN PRIMA - КАРИБИ 2023/2024 И НОРВЕГИЯ, ИСЛАНДИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - ЛЯТО 2024