НОВИЯТ NORWEGIAN PRIMA ВЕЧЕ Е С ГОСТИ НА БОРДА!

КАК ДА ПРЕКАРАТЕ ПРИЯТЕН ДЕН В МОРЕТО НА БОРДА НА NORWEGIAN PRIMA
На 27.08.2022 г., в Рейкявик, столицата на Исландия,  се състоя тържествената церемония по кръщаване на най-новия кораб от флотилията на Norwegian Cruise Line. Кръстница е популярната американска поп и рок певица Кейти Пери, която след официалната част и разбиването на бутилката с шампанско, както повелява морската традиция, изнесе великолепен концерт за присъстващите на борда гости. Този круизен кораб е първият в новия клас, наречен PRIMA Class. Същността на новия клас не е големината и външният вид, макар че екстериорния дизайн е напълно нов и в синхрон с последната модна тенденция в круизното корабостроене. Е, водоизместимост 142 500 GT, 20 палуби във височина и 294 м. дължина са внушителни параметри, но не e чудо невиждано.  Новото е в класата на кораба, защото на него ще се возят малко над 3 хиляди пасажери (3099 е точната цифра), което пък означава много повече простор и удобства за гостите, в сравнение  това, което се предлага при другите мега-кораби от масовия сегмент със сходни параметри, на които обаче броя на пасажерите е двойно по-голям и достига до 6500 човека, плюс екипаж и обслужващ персонал.
 
Приятното прекарване на борда зависи до голяма степен от пространството, с което разполагат пасажерите. Колкото по-широка и удобна е каютата, колкото по-просторни и разнообразни са общите части – зали, фоайета, места за срещи, ресторанти, слънчеви палуби и плажни зони, места за развлечения и пр., толкова по-добро е качеството на продукта, наречен круиз. На Norwegian Prima със сигурност ще се чувствате комфортно и можете да се възползвате от предимствата на големия круизен кораб с неговите безбройни ресторанти, барове, места за спорт, почивка и развлечения, но също така, ще може да намерите и място за уединение и спокойствие.  
 
NCL е компания, известна с разчупването на остарелите стереотипи, с пионерския си дух и смелост за въвеждане на смайващи понякога новости от науката и техниката, културата и бита на борда на корабите си. Norwegian Prima е поредното доказателство за това. В тази статия ще представим някои интересни детайли, които ще направят пребиваването ви на новия кораб още по-приятно и малко по-различно. Впечатление правят иновациите в сферата на SPA-услугите, доброто самочувствие и почивката - relax & wellbeing, както е прието да се казва. 

СПА ЦЕНТЪРЪТ MANDARA SPAТова е място за удоволствия и укрепване на здравето. Тук се предлагат безброй процедури за тялото, лицето и ума. Един приятен начин за прекарване на времето е ползването на Термалната зона, т. нар. Thermal Suite и различните видове сауни и стаи за профилактика и детоксикация. В спа центъра на Norwegian Prima ще намерите

КЛАСИЧЕСКА ФИНЛАНДСКА САУНАСтава дума наистина за класика, защото подгряването не е с електричество, а с дървени въглища. За сега, такава сауна има единствено и само на PRIMA. Представете си само меката топлина и аромата на дървото … чудно място за прочистване тялото и душата.

СОЛНА СТАЯПолзите от солната терапия за дихателните пътища и имунната система отдавна са добре известни, включително и у нас. Попадайки върху кожата, солните частици активират регенеративните й процеси и спират възпаления, ако има такива, и оказват оздравителен и подмладяващ ефект.

ИНФРАЧЕРВЕНАТА (ИНФРАРЕД) САУНА Това е новост за круизната индустрия, която за сега може да намерите само на борда на Norwegian Prima. Този тип сауна функционира по различен начин в сравнение с традиционната. В случая тялото се затопля и потенето, т.е. прочистването  се предизвиква посредством инфрачервени лъчи, които обаче не загряват въздуха наоколо. Лъчите проникват в тялото на дълбочина между 2 и 7 см. и действат директно върху него, без да създават проблеми за страдащите от сърдечно-съдови и свързаните с тях заболявания. Инфрачервените лъчи са мощно средство за профилактика и именно това им свойство се прилага в инфрачервената сауна. Ползите от престоя в инфрачервената сауна са няколко. Релаксация чрез балансиране нивото на хормона на стреса и отпускане на мускулите, което действа благотворно на целия организъм, включително облекчава ставни и мускулни болки. Детоксикация, намаляване на телесното тегло, подобряване на кръвообращението, а от там ред други положителни ефекти за тялото и душата. Не на последно място, инфрачервената сауна е чудесно място за почистване на кожата. Този най-голям и най-пренебрегван орган на човешкото тяло е подложен на ежедневен стрес и вредни въздействия. Няколко посещения на инфрачервената сауна на Norwegian Prima със сигурност ще съдействат за прочистване на порите и придаването на по-чист, по-мек и по-здравословен вид на кожата.


 
След престой в някоя от сауните или след приятен масаж, гостите на MANDARA SPA ще се наслаждават на приятната гледка към океана, блажено излегнати в затоплените кресла на зоната за релакс. Соленият басейн, където ще усетите чувството за безтегловност и пълна отмора също е на разположение. Изобщо, всичко в Mandara Spa на Norwegian Prima е насочено за постигане на пълна хармония - физическо и душевно спокойствие.


 
Има обаче и други места на борда, където пасажерите на NORWEGIAN PRIMA ще се почувстват много щастливи и освободени от дребните житейски грижи. Такова едно място е

THE CONCOURSEТова е изключително приятна малка външна градина, с изглед към морето, разположена на 8-ма палуба на кораба. Някак сгушена зад фото галерията, градината не е място, където преминават много хора, защото стои малко изолирана от основния поток. Точно затова обаче, градината е зона за съзерцание и почивка, а защо не и за наблюдение на китовете в Северния Атлантик (по време на лятната круизна програма на кораба например).

   

Най-любопитното на това приятно пространство обаче е колекцията от творби на прочутия американски скулптор Александър Кривошиев (Alexander Krivosheiw). Скулпторът е изключително продуктивен и името му е известно по цял свят. Негови произведения красят ред публични места и сгради и, естествено,  са обект на интерес от частни колекционери. Сега вече скулптури на Александър Кривошиев могат да се видят и на кораб Norwegian Prima. Изложени са в градината на Norwegian Prima и са тематично свързани с морето и небето, създават усещане за присъствие на някаква извънземна цивилизация и на фона на обкръжаващата ни морска шир, напомнят за безкрая на вселената. Чудесно идилично място за размисъл и съзерцание. 


 И в края на тази интродукция, бихме искали да напомним на читателите и любителите на морски пътешествия, че новият

NORWEGIAN PRIMA

вече е отворен за резервации както за предстоящата програма в Карибите през зимата на 2022/20223, така и за плаванията през лятото на 2023 до Исландия, Норвегия и Шотландия.


 10-дневен круиз EUROPE - ICELAND (REY/SOU)
EUROPE - ICELAND (REY/SOU) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Рейкявик
До:   Саутхемптън


Кораб:   Norwegian Prima


Дати на отпътуване:

2023: 15 Юни; 06,27 Юли; 17 Август; 07 Септември; 

Маршрут: REYKJAVIK, ICELAND | ISAFJORDUR, ICELAND | AKUREYRI, ICELAND | ALESUND, NORWAY | OLDEN, NORWAY | BERGEN, NORWAY | AMSTERDAM, NETHERLANDS | ZEEBRUGGE BRUSSELS BRUGGE, BELGIUM | SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN
Suite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти вътрешно студио Suite във ВИП-зоната MiniSuite с балкон
Дата* на отпътуване с минимална цена: 15.06.2023 15.06.2023 15.06.2023 15.06.2023 15.06.2023 17.08.2023 27.07.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 3930.15€ 1570.65€ 1297.65€ 777.65€ 1538.15€ 5187.1€ 3390.65€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 
2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ;
3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ;
Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории S и H получават безплатно всички изброени по-горе 4 екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Norwegian Cruise Line вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Все още има ограничения спрямо круизите, които включват пристанища в Австралия.

14-дневен круиз EUROPE - ICELAND (SOU/SOU)
EUROPE - ICELAND (SOU/SOU) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Саутхемптън
До:   Саутхемптън


Кораб:   Norwegian Prima


Дати на отпътуване:

2023: 17 Септември; 

Маршрут: SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN | LE HAVRE PARIS, FRANCE | BELFAST NORTHERN IRELAND, UNITED KINGDOM | REYKJAVIK, ICELAND | ISAFJORDUR, ICELAND | AKUREYRI, ICELAND | GEIRANGER, NORWAY | OLDEN, NORWAY | STAVANGER, NORWAY | SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN
Suite във ВИП-зоната Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти вътрешно студио
Дата* на отпътуване с минимална цена: 17.09.2023 17.09.2023 17.09.2023 17.09.2023 17.09.2023 17.09.2023 17.09.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 9331.45€ 6555.95€ 4794.45€ 2733.95€ 2317.95€ 1986.45€ 3871.45€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 
2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ;
3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ;
Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории S и H получават безплатно всички изброени по-горе 4 екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Norwegian Cruise Line вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Все още има ограничения спрямо круизите, които включват пристанища в Австралия.

11-дневен круиз EUROPE - ICELAND (SOU/REY)
EUROPE - ICELAND (SOU/REY) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Саутхемптън
До:   Рейкявик


Кораб:   Norwegian Prima


Дати на отпътуване:

2023: 25 Юни; 16 Юли; 06,27 Август; 

Маршрут: SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN | ZEEBRUGGE BRUSSELS BRUGGE, BELGIUM | AMSTERDAM, NETHERLANDS | BERGEN, NORWAY | GEIRANGER, NORWAY | ALESUND, NORWAY | AKUREYRI, ICELAND | ISAFJORDUR, ICELAND | REYKJAVIK, ICELAND | REYKJAVIK, ICELAND
Suite във ВИП-зоната каюти с балкон вътрешни каюти вътрешно студио Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с прозорец или с илюминатор
Дата* на отпътуване с минимална цена: 27.08.2023 27.08.2023 25.06.2023 16.07.2023 27.08.2023 06.08.2023 27.08.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 5439.95€ 1656.95€ 889.25€ 1909.75€ 3938.45€ 4048.25€ 1364.45€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 
2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ;
3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ;
Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории S и H получават безплатно всички изброени по-горе 4 екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Norwegian Cruise Line вече приема на борда, както ваксинирани против COVID-19 гости, така и неваксинирани. Все още има ограничения спрямо круизите, които включват пристанища в Австралия.