ЛЯТО 2022 ИЗ БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ

С NORWEGIAN CRUISE LINE
Британия е една много особена част от Стария континент. Малко отдалечен от центъра на събитията в Европа, островът от край време живее свой собствен живот. Древната му история е обвита в мистерии и е по-скоро сбор от легенди, отколкото набор от исторически факти. Британия е завладяна от римляните доста по-късно в сравнение с други части от континента, но следите от най-голямата империя от древността са видими и днес. По време на тъмните векове, историята на острова е белязана от многобройни кървави стълкновения, както между местните народи, така и от нашествията на викингите, докато най-сетне през XI-ти век окончателно се оформя средновековна Англия. По-късно страната изживява своя форма на Ренесанс, който обаче няма почти нищо общо със северно-италианския. Този период е познат повече  с най-известния монарх и най-прочутия творец на Англия, живели по тези времена, а именно Елизабетинската епоха и ерата на Шекспир. Ред обстоятелства, сред които тежкият климат и липсата на достатъчно плодородна земя, правят живота на Острова много по-труден, отколкото на континентална Европа. Ерата на Великите географски открития, успоредно с развитието на корабоплаването отварят широко врата за обитателите на британските острови да се впуснат в търсене на богатства и по-добри условия за живеене, да завладяват и колонизират територии по целия свят, обединени след време под наименованието Британска империя. По време на разцвета й, милиони англичани, ирландци и шотландци се преселват на територията на днешните САЩ и Канада, Австралия и Нова Зеландия, а техните потомци в наши дни съставляват основната и водещата прослойка на модерното общество в тези държави. Протестантите от Северна Ирландия са оформили и една от основните бели етнически групи на територията на днешната Южна Африка. Британската империя достига кулминацията си в началото на ХХ-ти век и не случайно е наричана

„ИМПЕРИЯТА, НАД КОЯТО СЛЪНЦЕТО НИКОГА НЕ ЗАЛЯЗВА“

През втората половина на миналия век, Великобритания се оформи като водеща световна сила, както в икономическо, така и във военно отношение. Всичко това, разбира се, е резултат от изключително свободолюбивия, дори авантюристичен дух на британците. Британия винаги е била част от Европа, но и някак си отделена, различна, следваща свой собствен исторически път, който не веднъж в историята се е разминавал напълно с пътя на останалите държави от континента. Дори и днес, в най-нови времена, британците са способни да шокират света с идеите за собственото си бъдеще. Доказателство за това е Брекзит. Дали актът на отделяне на Великобритания от ЕС ще донесе повече ползи или повече негативи на британците ... времето ще покаже. Така или иначе, хилядолетната история, специфичната култура и невероятното икономическо развитие на модерните държави, разположени на Британските острови днес, са особено привлекателни за туристите от цял свят.

Много приятен и удобен начин за разглеждане на важните и особено интересни забележителности в Обединеното кралство и Ирландия е пътуването с круизен кораб. Така не само ще може да обиколите различните части на Великобритания, но също и Ирландия, която през последните години се оформи като една от най-бързо и устойчиво развиващите се и богати страни в света. Държава с едно от най-либералните управления и не на последно място по значимост, една от най-мирните и спокойни държави.

    

За лятото на 2022 г., Norwegian Cruise Line е заложила в програмата си серия от 10-дневни круизи из Британските острови с висока познавателна стойност. Маршрутите са наистина вдъхновяващи, особено за по-любознателните пътешественици. В статията представяме някои от акцентите на тези круизи и ако успеем да докоснем въображението ви и да събудим любопитството ви, не се колебайте,

РЕЗЕРВИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕ ИЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ИРЛАНДИЯ СЕГА!

при най-атрактивни цени и условия, само с Norwegian Cruise Line!   

Круизите се изпълняват с кораб Norwegian Dawn. Той е построен през 2002 г. като разпределението на общите му части, броят на ресторантите и изобщо цялата конструкция поставя началото на концепцията за т.нар. „FreeStyle Cruising“, която брандът Norwegian развива успешно и днес. Norwegian Dawn премина основен ремонт и пълно обновяване на интериора през 2016 г.
С вместимост около 92 хил. бруто регистър тона и капацитет приблизително 2300 гости, корабът е идеален за екскурзионно плаване в Северна Европа, където круизните програми обичайно са твърде интензивни и буквално всеки ден носи нови впечатления и интересни преживявания. Оптималното за целта съотношение размер на кораба / брой пасажери, позволява гостите да се чувстват комфортно и да получат възможния максимум при едно такова пътешествие.

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ ПО ВРЕМЕ НА КРУИЗА ОКОЛО БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ

САУТХЕМПТЪН и АМСТЕРДАМ

Началната точка е Саутхемптън – круизната столица на Великобритания. Маршрутът включва пристанища в Англия, Република Ирландия, Уелс, Северна Ирландия, островите Оркни и Шотландия и приключва в Амстердам. Круизът обаче може да се осъществи и в обратен ред, от Амстердам до Саутхемптън. Има някои вариации в маршрутите за различните дати на отплаване през лятото на 2022 г., но за това ще научите повече от страниците с описания и цени на двата круиза в нашия уеб сайт.

В тази статия бихме искали да ви запознаем по-обстойно с изключителните предимства, които ви предоставя пътуването с круизен кораб около Британските острови. Няма друг начин само за 10 дни да посетите толкова много, толкова различни и толкова впечатляващи места, които ще оставят чудесни спомени в паметта ви. История, митове и легенди, култура, изкуство и разнообразна природа, всичко е събрано само в едно пътешествие! Да не пропуснем уискито, бирата и местната храна, разбира се! Но да не губим време и да започваме.

ПОРТЛАНД

Ако досега не сте ходили до прочутия каменен монумент от неолита – Стоунхендж, бихте могли да запълните този пропуск като се включите в брегова екскурзия от Портланд. Няма да се разпростираме в описания на Стоунхендж – само ще споменем, че е магическо място, обвито и до днес в мистерия и предизвикващо размисли за вечността.

       

Портланд е отправна точка за пътуване и до друга привлекателна дестинация – древната столица на англосаксонското кралство – Уинчестър. Една от най-забележителните сгради в града е катедралата. Тя е изградена върху руините на саксонска църква от VII-ми век. По време на екскурзията ще научите много интересни факти от историята на норманските нашествия, обединяването на англосаксонските кралства от великия крал Алфред и още много подробности за хилядолетната история на това място.

Ако искате да се полюбувате на красивите природни картини през лятото, може да предприемете пътуване до Бат, считан за един от най-красивите градове в Англия. Основан преди 2000 години от римляните, привлечени от горещите минерални извори, през XVIII-ти век градът преживява нов разцвет и се превръща в модерен спа-курорт от георгианската епоха. Днес Бат продължава да бъде привлекателно място за почивка, като наред с минералните бани и красивата природа, на разположение на туристите са и множество уютни ресторанти и шикозни бутици.  

КОРК

Корк е вторият по големина град в Република Ирландия. Разположен е на един от най-дълбоките естествени морски заливи в света. Старата част на града се намира на острова между двата канала на река Лий. В зависимост от датата на отплаване корабът може да спре в пристанище Коб или в пристанище Рингаскиди, които представляват отправни точки за разглеждане на Корк и околните градчета.
    

Може да предприемете интересна обиколка на стария Корк, която да завърши с посещение на прочутата дестилерия JAMESON. В напълно реставрирания комплекс ще научите много подробности за историята и развитието на най-прочутото ирландско уиски и разбира се ще опитате чудната напитка. Тук е мястото да отбележим, че пътуването из Британските острови би могло да е особено привлекателно за почитателите на уискито, защото предоставя невероятната възможност да посетите някои от най-известните дестилерии в Шотландия и Ирландия и да опитате любимата си напитка в най-прелестния й и чист вид.

Друга възможна дестинация в района е Кинсейл - очарователен град, носител на европейската награда за туризъм и околна среда. Градът е основан от норманите през XII-ти век, а по-късно се развива като военноморска база и достига висока степен на просперитет през XVII-ти и XVIII-ти век. През онези времена, Кинсейл е бил и естественият пристан за всички големи ветроходни кораби от континента и Америка. Днес градът привлича туристите, както с историята си, така и с великолепната си георгианска архитектура с видимо холандско влияние.

ДЪБЛИН

Столицата на Ирландия е град с дълга история, красива архитектура и своеобразен уют. Има толкова много привлекателни неща в Дъблин, че трудно ще изберете измежду разнообразните предложения за брегови екскурзии. Може да се потопите в историята като посетите дъблинския замък и Тринити Колидж, в който се съхранява прочутата Книга на Келс. Това е ръкописна книга от IX-ти век, която съдържа четирите основни евангелия на Новия Завет (на Матей, Марк, Лука и Йоан). Книгата е изключително богато илюстрована и представлява невероятен шедьовър на западната калиграфия. Може да съчетаете самостоятелна разходка из туристическия център на Дъблин с посещение на градините Пауърскорт. Те са забележителни от една страна с величието и мащаба си, а от друга с голямата деликатност и изтънченост на детайлите. Замъкът Пауърскорт е построен през 18-ти век, но е бил напълно опустошен от пожар през 1974 г. След възстановяването му, сега той има съвсем ново предназначение и включва множество магазини за изискани стоки с изцяло ирландски произход, както и ресторант с тераса, с прекрасен изглед към градината. Тук е мястото да споменем, че Ирландия е известна с многообразието от фини ръчно изработени стоки, така че оставете си достатъчно време за шопинг във всяко от ирландските пристанища по маршрута на круиза.

Друг начин да се докоснете до красивата природа на Ирландия е пътуването през живописните хълмове до руините на манастира от VI-ти век Глендалох („Долината на двете езера“). Монасите тук са се занимавали с духовните дела, но също и с разработването на рецепти за дестилиране на уиски и са станали основоположници на традиционния стил на дестилиране на ирландски сингъл малц.
Една от забележителностите на Дъблин, разбира се, са кръчмите му, по-популярни с наименованието си ирландски пъб. В стари времена, кръчмите в Дъблин са били в центъра на социалния живот, място за срещи на някои от най-големите писатели и мислители от отминали епохи. Ирландските пъбове са известни по цял свят със своята специфична атмосфера на „craic“ – ирландската дума за добро прекарване. Така че, бидейки в Дъблин, задължително трябва да се отбиете в някой пъб. А ако сте почитатели на бирата и искате да опитате прочутото тъмно пиво „Гинес“ от самия извор, то Дъблин е правилното място!

ЛИВЪРПУЛ

Ливърпул е пристанищен град, който се развива значително през XVIII-ти век, като водеща роля за това има търговията, включително с роби, с огнестрелно оръжие, алкохол и текстилни стоки. Стоки от Англия са превозвани с 1700 кораба до Западна Африка, където са разменяни срещу роби, които са откарвани до Антилските острови и Америка, където пък са разменяни срещу захар, ром, тютюн и памук. По-късно Ливърпул запазва търговското си значение, тъй като в периода 1830 – 1930 г. от града до Америка и Австралия са превозени повече от 9 милиона европейски емигранти. По това време доковата мрежа в пристанището е с дължина повече от 7 мили. Значението на града и пристанището не отслабват и през Втората световна война, когато тук пристигат продоволствия от Америка, както и огромен брой американски войници в подготовка за Втория фронт (1944). Пак от Ливърпул се координират трансатлантическите конвои и битката с германските подводници. Същевременно градът е обект на ожесточени германски бомбардировки. След войната, Ливърпул преживява десетилетия на икономическа разруха, която за района е много по-тежка, отколкото за други английски градове. Едва през 1990-те години в Ливърпул започва оживление поради успешната замяна на традиционните индустрии с дейности в областта на информационните технологии, биотехнологиите и финансовите услуги.

    

Обиколката на Ливърпул ще ви преведе, както през различните обекти с историческа стойност, така и до някои култови места от ХХ-ти век, като например Кавърн клуб, откъдето започва музикалната кариера на ливърпулската четворка – Бийтълс. През годините в този клуб са свирили и пели световни звезди като Ролинг Стоунс, Стиви Уондър, Дейвид Боуи и Адел. За футболните запалянковци, посещението на стадиона на футболен клуб Ливърпул несъмнено ще бъде гвоздеят на програмата.

От Ливърпул обаче, може да предприемете и интересни екскурзионни турове из Северен Уелс и по-конкретно до старинния град Честър, където ще видите най-добре запазените в цяла Англия защитни крепостни стени от римско време, датирани от 100 г. сл. Хр. Може да посетите също замъка Конуи - един от най-изящните образци на европейската военна архитектура от края на XII-ти и началото на XIV-ти век.

БЕЛФАСТ

Съвременният град, всъщност, има древна история, останки от която все още може да се видят по околните хълмове. През XIX-ти век, изобилието от индустриални пари е довело до строителството на много изящни сгради, които красят града и днес, напомняйки за славните дни на подем и просперитет.  По време на престоя си в Белфаст, може да комбинирате обзорна обиколка на града, по време на която ще научите много любопитни подробности за миналото и настоящето на района, с пътуване до четвъртата по значимост природна забележителност във Великобритания – Giant's Causeway или Пътят на гигантите. Това е уникална природна картина в крайбрежния район на Антрим, Северна Ирландия. Представлява „път“ от каменни колони, които са с толкова правилна форма, че изглеждат като направени от човешка ръка. Колоните обаче са изцяло дело на природата, която е изваяла това съвършено чудо от базалтови скали. Броят на колоните е около 37000. Повечето от тях са 6-стенни, с диаметър около 40-50 ст. и височина до 6 м. Най-широката част от Пътят на гигантите е около 12 м., а най-високите колони са разположени в най-тясната му част. Преди 50 – 60 млн. години от земните недра е изригнала лава, която потекла към морето. Лавата се изстудила много бързо и при втвърдяването си се е начупила под формата на правилни 6-стенни стълбове.

      

Какво друго ще видите в Белфаст. Помните ли филма Титаник със завладяващото актьорско дуо Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет? Ако трагичната история на този кораб-мечта ви е развълнувала, Белфаст е мястото, където ще може да научите всичко, с най-големи подробности за проектирането, построяването и пускането му на вода. „Титаник Белфаст“ е зашеметяващ комплекс от галерии, в които е разказана цялата историята на кораба и на неговите пътници и екипаж. Всичко е пресъздадено по изключително вълнуващ и модерен начин. Четирите секции на сградата с форма на корпус помещават многобройни оригинални експонати и техни реплики в пълен размер, като всичко е комбинирано с невероятни светлинни ефекти. Ще може да проследите целия процес на построяването на кораба във виртуалната корабостроителница. Ще се запознаете с едно от най-мрачните събития в историята на пасажерското корабоплаване, но като настоящи морски пътешественици ще може да оцените подобаващо колко много е напреднала круизната индустрия само за около един век и какви невероятни са постиженията на модерния круизен туризъм.

КЪРКУОЛ, ОСТРОВИТЕ ОРКНИ

Пътешествието продължава към островите Оркни. Това е архипелаг в състава на Великобритания, разположен северно от Шотландия В него са включени около 20 обитаеми и 50 съвсем малки необитаеми острови. Най-големият остров е Мейнланд, той е деветият по големина сред Британските острови. Оркнейските острови са прелюбопитна дестинация, която едва ли ще посетите някога по друг начин, освен бидейки на круизен кораб. По време на престоя си там, ще може да видите някои от древните ритуални каменни кръгове, датирани от ерата на неолита. Островите са играли съществена роля по време на викингските нашествия към Британия, като влиянието на самобитната култура на северните народи се усеща по тези места дори в наши дни.

        

Може да изберете и друг маршрут, например към военноморската база Скапа Флоу, където ще чуете драматични истории за Първата и Втората световни войни. Ще видите поредицата от изкуствено създадени насипни пътища, наречени бариерите на Чърчил, които свързват южните острови. Построени са от циментови блокове, като целта им е била да защитят източните подходи на Скапа Флоу след потъването на британския кораб Royal Oak вследствие обстрел от немска подводница през 1939 г. В днешно време бариерите са запълнени и превърнати в пътно платно, чрез което се осигурява сухопътна връзка между отделните острови. А на остров Ламб Холм ще посетите красивата ръчно изрисуваната италианска църква, известна като чудото на лагер 60. Тази забележителна сграда е построена от италиански военнопленници по време на Втората световна война. Параклисът е запазен и поддържан заради историческата си връзка с войниците от Италия.

ИНВЕРГОРДОН

И докато островите Оркни са в границите на Шотландия, но имат по-скоро скандинавско минало и облик, то с влизането на круизния кораб в Инвергордон вече сте в самата Шотландия и то не къде да е, а в най-прочутата й част – Хайленд. Представете си следната картина - приказни замъци, битки между кланове, земеделска земя, осеяна с овце, дълбоки езера и малки села в подножието на зелени хълмове. Е, тази картина действително ще оживее пред очите ви ако предприемете пътуване от Инвергордон до Каудор и Кулоден. Замъкът Каудор е може би най-известен с литературната си връзка с трагедията на Уилям Шекспир Макбет. Историята обаче е пълна фикция, а самият замък, който никога не е споменаван директно в Макбет, е построен много години след живота на крал Дънкан и неговия пълководец. Днес замъкът Каудор е музей, който обаче повече прилича на жив дом. За разлика от строго изглеждащата сграда, интериорът е изненадващо личен. Той е изпълнен с любов и с красиви мебели, изящни портрети, интересни предмети и приказни гоблени от семейство Каудор, което все още нарича замъка свой дом.Близо до Каудор е Кулоден – историческо място, което и до днес възбужда емоциите на шотландците. През 1746 г. в Кулоден Мур се е състояла последната и изключително драматична битка от якобитското въстание за независимост на Шотландия от Англия. Историята за неуспешната авантюра на принц Чарлз Стюарт, по-популярен като Бони Принц Чарли, разказва за повратната точка в шотландската история, от която нататък шотландската кланова система и келтската култура са подложени на натиск и безжалостна асимилация от страна на Англия. Романтичните разкази за шотландските бойци и мистериите на Хайлендс възникват много по-късно в литературните произведения на Сър Уолтър Скот – един от най-прочутите шотландски романисти, който въвежда нов похват в художествената проза, а именно създаване на романи въз основа на задълбочено проучване на действителни исторически събития.      

От Инвергордон може да предприемете пътуване и до други интересни замъци, градини и всякакви други любопитни обекти в приказната страна Хайлендс, но все пак да не забравяме, че се намираме в Шотландия, а какво би била вашата визита тук без един „wee dram“ (шот шотландско уиски). И да, любителите на изисканото шотландско уиски ще могат да посетят местна дестилерия като например Гленморанджи, където ще научат всичко, което ги интересува за вековната традиция в производството на фино уиски, сингъл малц, разбира се.

ЕДИНБУРГ

Последната спирка от това невероятно пътешествие е столицата на Шотландия – Единбург. Няма да се спираме обстойно на Единбург, само ще кажем, че това е една от най-популярните туристически дестинации в света с население под 500 хил. души, но с над 13 милиона посетители годишно! Възможностите за интересно прекарване на еднодневния престой в Единбург са безброй, така че според личните си вкусове и интереси, ще изберете най-добрия начин да разгледате забележителностите на този наистина великолепен град.
И така, пътешествието което започнахме в Саутхемптън ще приключи в Амстердам, още един забележителен град в Северна Европа. Надяваме се, че предлаганите от нас възможности за пътешествие из Британските острови са ви заинтересували. И ако е така, разгледайте детайлните описания на маршрутите и цените за тези круизи за различните дати на отплаване през сезона и резервирайте сега.

10-ДНЕВЕН КРУИЗ EUROPE - BRITISH ISLES (AMS/SOU)
10-ДНЕВЕН КРУИЗ EUROPE - BRITISH ISLES (SOU/AMS)

Само така ще си гарантирате възможно най-добрия избор от каюти и апартаменти при възможно най-добрите цени. Освен това,

ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ НА КРУИЗ ДО 30.04.2021 ПОЛУЧАВАТЕ ВСИЧКИТЕ 4 ЕКСТРИ ОТ FREE AT SEA ПАКЕТА НА NORWEGIAN CRUISE LINE.

А това никак не е малко, защото само срещу 199€ за гост, за 10-дневен круиз, ще получите:
1) Пакет напитки (Описание);
2) Пакет вечери в специализираните ресторанти на кораба;
3) Пакет интернет;
4) Отстъпка за брегови екскурзии – по 50$ за двойна каюта;

ДЕЙСТВАЩИЯТ COVID-19 ПРОТОКОЛ

На борда на всички круизни кораби се прилагат стриктни COVID-протоколи, които предвиждат, когато се явите на круизния терминал да представите сертификат за завършена ваксинация против COVID-19 за всички пасажери на възраст над 12 години. За пътуванията в Северна Европа, бустерната доза е препоръчителна, но не е задължителна, за лица, чиято ваксина е поствена преди повече от 9 месеца, преди края на пътуването.

Изключение от изискването за завършена ваксинация се прави само за деца на възраст до 11 години.
Ваксинационният сертификат не може да бъде заменен от негативен тест или от сертификат за преболедуван COVID-19. 

Напускане на кораба в междинните пристанища от маршрута.
Гостите могат да напускат свободно пристанищата, посещавани по време на круиза. В зависимост от развитието на пандемията  възможно някоя държава да въведе определени рестрикции по отношение свободното напускане на кораба. При възникване на такива обстоятелства засегнатите пасажери се уведомяват по съответен начин. Разбира се, круизна агенция Контитранс М препоръчва закупуване на брегови екскурзии от круизната компания. Така ще може да разгледате възможно най-добре и спокойно забележителностите в посещаваните пристанища.

Всички цени, публикувани в уебсайта на круизна агенция Контитранс М и в други информационни материали, не представляват оферта за круиз, а само индикация за възможности за резервация. Офертите се предоставят в писмена форма, те са поименни и се отнасят за конкретни пасажери, кораб, дата на отплаване и категория каюта/цена.
10-дневен круиз EUROPE - BRITISH ISLES (AMS/SOU)
EUROPE - BRITISH ISLES (AMS/SOU) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Амстердам
До:   Саутхемптън


Кораб:   Norwegian Dawn


Дати на отпътуване:

2022: 26 Август; 15 Септември; 05 Октомври; 

Маршрут: AMSTERDAM, NETHERLANDS | ZEEBRUGGE BRUSSELS BRUGGE, BELGIUM | NEWHAVEN EDINBURGH SCOTLAND, UNITED KINGDOM | INVERGORDON, GREAT BRITAIN | KIRKWALL, GREAT BRITAIN | BELFAST NORTHERN IRELAND, UNITED KINGDOM | LIVERPOOL UNITED KINGDOM | DUBLIN DUN LAOGHAIRE IRELAND | PORTLAND ENGLAND, GREAT BRITAIN | SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN
Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отпътуване с минимална цена: 15.09.2022 15.09.2022 05.10.2022 15.09.2022 05.10.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2114.6€ 1760.6€ 1544.6€ 1088.6€ 950.6€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Въпреки обявените наскоро облекчения в изискванията за ваксинация и тестване, за много круизни дестинации по света, тези изисквания не са отпаднали или все още са твърде неясни. Ангажимент на пасажерите е да се информират относно специфичните изисквания на посещаваните държави и да си осигурят необходимите здравни сертификати. Norwegian Cruise Line обяви, че от 03.09.2022 г. нататък ще допуска на борда на корабите си неваксинирани пасажери, които представят негативен тест за COVID-19. Това не се отнася обаче за маршрути, които включват пристанища в Испания, Гърция, Канада, Бермуда, Каймановите острови, Бахамите, Антигуа и Пуерто Рико (списъкът не дестинациите, които изискват ваксинационни сертификати за всички пасажери на възраст над 12 години не окончателен и подлежи на промяна по всяко време). 

10-дневен круиз EUROPE - BRITISH ISLES (SOU/AMS)
EUROPE - BRITISH ISLES (SOU/AMS) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Саутхемптън
До:   Амстердам


Кораб:   Norwegian Dawn


Дати на отпътуване:

2022: 05,25 Септември; 

Маршрут: SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN | PORTLAND ENGLAND, GREAT BRITAIN | CORK COBH, IRELAND | DUBLIN DUN LAOGHAIRE IRELAND | BELFAST NORTHERN IRELAND, UNITED KINGDOM | KIRKWALL, GREAT BRITAIN | INVERGORDON, GREAT BRITAIN | SOUTH QUEENSFERRY EDINBURGH, UNITED KINGDOM | ZEEBRUGGE BRUSSELS BRUGGE, BELGIUM | AMSTERDAM, NETHERLANDS
Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отпътуване с минимална цена: 05.09.2022 25.09.2022 25.09.2022 05.09.2022 05.09.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2683€ 1531€ 1291€ 1015€ 859€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Въпреки обявените наскоро облекчения в изискванията за ваксинация и тестване, за много круизни дестинации по света, тези изисквания не са отпаднали или все още са твърде неясни. Ангажимент на пасажерите е да се информират относно специфичните изисквания на посещаваните държави и да си осигурят необходимите здравни сертификати. Norwegian Cruise Line обяви, че от 03.09.2022 г. нататък ще допуска на борда на корабите си неваксинирани пасажери, които представят негативен тест за COVID-19. Това не се отнася обаче за маршрути, които включват пристанища в Испания, Гърция, Канада, Бермуда, Каймановите острови, Бахамите, Антигуа и Пуерто Рико (списъкът не дестинациите, които изискват ваксинационни сертификати за всички пасажери на възраст над 12 години не окончателен и подлежи на промяна по всяко време).