КРУИЗ ДАЙДЖЕСТ

СПЕЦИАЛНО МЯСТО ЗА ХОРА СЪС СПЕЦИАЛНИ ИНТЕРЕСИ

ЛЯТО 2022 ИЗ БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ

С NORWEGIAN CRUISE LINE

Много приятен и удобен начин за разглеждане на важните и особено интересни забележителности в Обединеното кралство и Ирландия е пътуването с круизен кораб. Така не само ще може да обиколите различните части на Великобритания, но също и Ирландия, която през последните години се оформи като една от най-бързо и устойчиво развиващите се и богати страни в света. Държава с едно от най-либералните управления и не на последно място по значимост, една от най-мирните и спокойни държави. За лятото на 2022 г., Norwegian Cruise Line е заложила в програмата си серия от 10-дневни круизи из Британските острови с висока познавателна стойност. Маршрутите са наистина вдъхновяващи, особено за по-любознателните пътешественици. В статията представяме някои от акцентите на тези круизи и ако успеем да докоснем въображението ви и да събудим любопитството ви, не се колебайте, РЕЗЕРВИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕ ИЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ИРЛАНДИЯ СЕГА при най-атрактивни цени и условия, само с Norwegian Cruise Line!   

дата на публикацията: 23.11.2021

КРУИЗИ ИЗ КАРИБСКИТЕ И КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ 2021/2022

(КАРИБИ БЕЗ ВИЗИ ЗА САЩ)

Дестинациите през започващият зимен круизен сезон не са чак толкова много, както беше в годините преди COVID. Все пак обаче и тази година може да плавате безгрижно в два региона, които не се нуждаят от специална реклама, защото са толкова привлекателни, че дори споменаването на имената им възбужда непреодолимо желание за пътуване. Това, естествено,  са Карибите отвъд Атлантика и Канарските острови в близост до Африка.

дата на публикацията: 20.11.2021

КРУИЗИ В ЮЖНА АФРИКА И НАМИБИЯ

ЕКЗОТИЧНИ КРУИЗНИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ПЕРИОДА ДЕКЕМВРИ 2021 - ФЕВРУАРИ 2022 ГОДИНА

Още една круизна дестинация е отворена за морски пътешествия. Norwegian Cruise Line е една от компаниите, които ще се възползват от обещаните от южноафриканските власти облекчения за круизни кораби и ще започне плавания в региона още през декември 2021 г.  NCL планира серия от четири 12-дневни круиза с начално и крайно пристанище Кейптаун, като първата дата на отплаване е 21.12.2021 г. Маршрутът, освен че е много интересен, покрива изцяло коледните и новогодишните празници и е една от малкото възможности за прекарването им в топла дестинация. 

дата на публикацията: 25.10.2021
 

WONDER OF THE SEAS - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КОРАБ В СВЕТА

ДЕБЮТ ПРЕЗ МАРТ 2022

Wonder of the Seas® е петият по ред гигант от серията OASIS-class на Royal Caribbean Cruises. Новият кораб е сходен с предходния - Symphony of the Seas®. За всички, които имат афинитет към мега-конструкциите, Wonder of the Seas® (Чудото на моретата) е идеалната възможност за пътуване по море, която ще бъде изпълнена с безчет изненади и забавления, каквито модерния круизен туризъм предоставя на пасажерите в огромно изобилие. 

дата на публикацията: 15.10.2021
 

ЛЯТОТО ПРОДЪЛЖАВА

КАРИБСКИ КРУИЗИ 2021/2022 С NORWEGIAN CRUISE LINE

Три причини да изберете круиз из Карибите и Бахамите с NCL:

1. ЩЕ ПЛАВАТЕ С ЕДНИ ОТ НАЙ-МОДЕРНИТЕ КРУИЗНИ КОРАБИ В СВЕТА!

2. ЩЕ МОЖЕ ДА ПОЛЗВАТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ПАКЕТИ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ В ЦЯЛАТА КРУИЗНА ИНДУСТРИЯ!

3. ЩЕ МОЖЕ ДА РЕЗЕРВИРАТЕ „FLY & CRUISE“ ПАКЕТИ ОТ ОСНОВНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЛЕТИЩА

Тази услуга е новост по отношение на круизите в Карибския басейн и се предлага само от Norwegian Cruise Line. Ще опишем накратко предимствата и удобствата, които предоставя резервацията на Fly&Cruise пакет.

дата на публикацията: 04.10.2021


NORWEGIAN PRIMA

НОВИЯТ КОРАБ НА NORWEGIAN CRUISE LINE
С ПОГЛЕД КЪМ ПРЕМИУМ КРУИЗИТЕ И НОВА ЕРА В ЗАБАВЛЕНИЯТА НА БОРДА

Корабът се очаква да бъде готов през август 2022 година. С този кораб Norwegian Cruise Line ще постави началото на нов клас плавателни съдове във флотилията си. Намеренията на круизната компания са да запази всички положителни характеристики на FreeStyle круизите, но също да надскочи рамките на масовия туризъм и да предложи „златната среда“, т.е. круизен продукт, съчетаващ всички предимства на пътуването с голям круизен кораб с някои съществени характеристики на премиум круизите. Със своите 142 500 GT и капацитет само 3215 пасажери, Norwegian Prima обещава да е значително по-приятно място за настаняване и пътуване в сравнение със събратята си гиганти от флотилиите на други круизни компании, предназначени за около 5-7 хиляди пасажери.

дата на публикацията: 25.09.2021


МЕЧТАНИ ДЕСТИНАЦИИ - КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ

КРУИЗИ ОТ ГРАН КАНАРИЯ 2021/2022 - НОВАТА КРУИЗНА ПРОГРАМА НА AZAMARA CLUB CRUISES ИЗ КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ

Канарските острови представляват архипелаг, разположен в Атлантическия океан, като най-близкият до сушата остров се намира на около 100 км. от западноафриканския бряг. От географска гледна точка, Канарските острови са част от африканския континент, политически обаче, те са част от Европа, като една от автономните провинции на кралство Испания.

дата на публикацията: 17.08.2021


SOUTH AFRICA ADVENTURES WITH ROVOS RAIL & REGENT SEVEN SEAS CRUISES

CONCIERGE COLLECTION

The only way to be sure of catching a train is to miss the one before it”. С тази сентенция на британския писател Гилбърт Честъртън (1874-1936) колегите ни от Regent Seven Seas Cruises ни окуражават, че тези, които са пропуснали „предишния влак“ Hiram Bingham, сега могат да хванат идващия Rovos Rail. Нека да поясним, Regent Seven Seas Cruises е една от най-луксозните круизни компании в света, която всяка година предлага на клиентите си круиз-турове, оформени като продукт в т. нар. CONCIERGE COLLECTION. Круиз-туровете, включени в тази колекция представляват комбинация от морски круиз и наземна екскурзионна програма, по време на която пътуването се осъществява влак. И така, ако сте изтървали влака Hiram Bingham за Мачу Пикчу през 2022 г., все още може да се запишете за круиз-тур в Южна Африка с Rovos Rail и Regent Seven Seas Cruises. Пътешествието включва 6-дневно пътуване с луксозен влак от Претория до Кейптаун (5 нощувки), последвано от 15-дневен морски круиз в Атлантика и Индийския океан на борда на кораб Seven Seas Voyager. Круиз-тура е планиран за началото на декември 2022 г.

дата на публикацията: 12.08.2021
 

THE GREAT CRUISE COMEBACK

НА КРУИЗ СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА COVID-ПАУЗА

Всяко нещо си има начало и край. Преди няколко дни най-после, след година и половина COVID-пауза, се качихме на круизен кораб и отплавахме от Пирея към островите из Егея. Горещо се надявам това ни морско пътешествие да е края на принудителната и безумна пауза в круизното мореплаване. Още повече се надявам, това да е началото на една нова, още по-успешна ера за круизната индустрия.

дата на публикацията: 03.08.2021

 

ЛУКСОЗНИ КРУИЗ-ТУРОВЕ ВАНКУВЪР И АЛЯСКА

ULTIMATE ALASKA

Лято в Аляска. Природата се събужда, всичко разцъфтява, раждат се и се отглеждат малките на безброй животински видове, много от които защитени. Животът закипява с пълна сила, всички растения, бозайници, риби и птици, бързат да изпълнят своето житейско предназначение и да станат част от вечния кръговрат в природата. Това свръх любопитно представление на майката природа привлича хиляди туристи всяка година. Голяма част от тях се отправят на пътешествие с круизен кораб, за да се насладят по най-добрия начин на разнообразните забележителности.
До 31.08.2021 г. може да направите резервация за КРУИЗ-ТУР С КОРАБ SEVEN SEAS MARINER, с начално или с крайно пристанище Ванкувър и ще получите ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В НАЙ-ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИЯ ГРАД НА ТИХООКЕАНСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА КАНАДА плюс ВЕЛИКОЛЕПЕН 7-ДНЕВЕН ALL INCLUSIVE КРУИЗ В АЛЯСКА

дата на публикацията: 20.07.2021

 

REGENT CONCIERGE COLLECTION SUMMER 2022

ROCKY MOUNTAINEER & ALASKAN CRUISES

Пътешествие, при това какво! Малцина са тези българи, които са имали щанаса да посетят и усетят величието на една от най-могъщите планински вериги в Света – Скалистите планини или както с любов ги наричат американците и канадците The Rockies. Трудно е за човешката фантазия да побере такива грандиозни размери - планина, простираща се на 4800 км по дължината на цял континент и достигаща на места щирочина до 700 километра! От Британска Колумбия и Албърта в Канада до югозападния щат Ню Мексико в САЩ – такива са измеренията на този планински гигант, издигнат в небесата преди около 80 милиона години в резултат на мощна тектонична дейност. Няколко климатични зони, огромно разнообразие в растителния и животински свят, неописуеми гледки, езера, реки, чудесно уредени туристически пътеки, заслони и хотели по цялото протежение на плалнината – това привлича милиони любители на природата и красотата към Скалистите планини всяка година.

дата на публикацията: 16.07.2021
 

КАРИБСКИ КРУИЗИ (БЕЗ ВИЗИ)

Възобновяването на круизната дейност съвсем очаквано ще започне от двата „най-круизни“ региона в света – Средиземно море и Карибите. Карибско море е люлката на модерния круизен туризъм и  всяка значима в бранша компания извършва круизи из карибските острови. Не е случаен и факта, че  най-голямата круизна групировка в света в името си съдържа наименованието на този земен рай -   ROYAL CARIBBEAN. Изобщо, всичко важно и значимо в круизната индустрия през последните 40-50 години започва от Карибите. Е, 2021 г. не прави изключение. Най-големите круизни компании обявиха възобновяване на дейността си през лятото на 2021 г. с маршрути в Карибско море.


дата на публикацията: 31.05.2021
 

КРУИЗИ С ОТСТЪПКА 30% И ПРОМОЦИОНАЛЕН ПАКЕТ ОТ 4 ИЛИ 5 ЕКСТРИ

До 30.06.2021 г. резервирайте круиз от програмата на Norwegian Cruise Line с 30% отстъпка*! 
Добавете FREE-AT-SEA пакет само за 99€** за круиз и ползвайте всичките 4 възможни екстри!
За селектирани дати на отплаване през 2022 година може да ползвате петата екстра от FREE-AT-SEA пакета и тогава децата пътуват безплатно***.

дата на публикацията: 27.05.2021
 

КРУИЗИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ С NORWEGIAN CRUISE LINE

ЕДНА FREESTYLE СЕДМИЦА ИЗ ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ ПРЕЗ ЛЯТО 2021

На 25.07.2021 г. очакваме чудесният кораб Norwegian Jade да отплава от пристанището на Пирея, Гърция на първото си 7-дневно морско пътешествие – събитие, което всички ние така дълго очаквахме. Компанията планира през остатъка от летния сезон, което означава до 07.11.2021 този кораб да осъществява един и същи маршрут, с отплавания всяка неделя от Пирея. Маршрутът на круиза е Пирея – Ираклион, Крит – Родос – Миконос – Олимпия, Катаколон – Корфу – Санторини – Пирея. Маршрутът е интересен и наситен - всеки ден ви очаква нова дестинация, ново пристанище.

дата на публикацията: 30.04.2021


ГОЛЯМОТО ЗАВРЪЩАНЕ НА КРУИЗИТЕ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

NORWEGIAN CRUISE LINE И ROYAL CARIBBEAN, CELEBRITY CRUISES И SEABOURN CRUISES

Информация за круизните маршрути и продукти, налични за резервации за ЛЯТО 2021. Какво трябва да знаете преди да резервирате круиз за предстстоящия летен сезон.

дата на публикацията: 25.04.2021


КРУИЗИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 2021

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА COVID-19 ПРОТОКОЛИТЕ НА КРУИЗНИТЕ КОРАБИ

В първите дни на април, най-сетне беше обявено официалното рестартиране на круизното корабоплаване, планирано за сезон ЛЯТО-2021. За сега само четири от общо седемте круизни компании, с които работи круизна агенция КОНТИТРАНС М, обявиха конкретни маршрути и дати на отплаване за предстоящия сезон. Това са: Norwegian Cruise Line (NCL) и Royal Caribbean Cruises, чиято насоченост е масовия пазар, Celebrity Cruises с премиум круизен продукт и Seabourn Cruises от луксозния сегмент. 


дата на публикацията: 10.04.2021


КРУИЗИ ОТ ПИРЕЯ (АТИНА) - ЛЯТО 2021

ВСЯКА СЕДМИЦА С НАЙ-НОВИЯ КОРАБ CELEBRITY APEX

Настъпи дългоочакваният момент! Круизната индустрия е готова за рестарт. Изглежда става дума не са само намерения, а за съвсем реални действия, които ще доведат до това, из световните морета и океани отново да плават красиви круизни кораби, превозващи хиляди гости, жадни за приключения, забавления и готови на всичко, за да върнат отнетата им свобода.  
Celebrity Cruises e първата измежду големите круизни компании, която обяви рестартиране на бизнеса си в Европа, чрез програма от ежеседмични круизи из Гръцките острови в Егейско море, Кипър и Израел. Отплаванията са всяка седмица от Пирея - круизното пристанище на гръцката столица Атина.

дата на публикацията: 01.04.2021
 

ОКОЛОСВЕТСКИ КРУИЗ 2023

ВЕЛИКОЛЕПНО МОРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С HOLLAND AMERICA LINE ИЗ
СЕВЕРНА АМЕРИКА - ПОЛИНЕЗИЯ - НОВА ЗЕЛАНДИЯ - АВСТРАЛИЯ - ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН - АФРИКА - ЕВРОПА

дата на публикацията: 22.03.2021


НАЙ-ПРОСТОРНИТЕ КРУИЗНИ КОРАБИ В СВЕТА

UNRIVALLED SPACE AT SEA™ С REGENT SEVEN SEAS CRUISES®

Сигурни сме, че точно като нас, вече нямате търпение да „хващате пътя“, и по-конкретно да отпътувате на круиз. Хубавото пътуване в наши дни обаче придоби друго качество и измерение. Пространството и осигурената социална дистанция, без обаче да губим живия контакт с околния свят, излиза на преден план и в голяма степен е определящо при вземане на решение, когато обмисляме къде и най-вече как да пътуваме. Пренаселените места ще се избягват и хората вече се ориентират по други критерии при избора си ... (целият текст прочетете ТУК)

дата на публикацията: 14.01.2021
 

KIDS SAIL FREE WITH NORWEGIAN

Какви са предимствата и как може да ползвате на ФАМИЛНАТА ЕКСТРА, включена в пакета FREE-AT-SEA на Norwegian Cruise Line.

дата на публикацията: 15.08.2019
 

NOW THIS IS WHAT WE CALL A 'STEAKOUT'

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...

На борда на всичките 17 кораба от флотилията на NORWEGIAN CRUISE LINE има специален ресторант Cagney’s - American-style steakhouse. А на 6 от тях Cagney’s се намира на палуба OCEAN FRONT. Плавайки из Карибите, Мексико или Бахамите, не пропускайте да похопнете вкусен стек под звездите на топлите южни морета!

дата на публикацията: 24.07.2019
 

NORWEGIAN FREE AT SEA CRUISING

FREE AT SEA – НАЙ-ИЗГОДНИТЕ ПАКЕТИ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ЗА КРУИЗИ

Резервирате круиз с Norwegian Cruise Line и добавяте FREE-AT-SEA ПАКЕТ от две измежду общо пет ЕКСТРИ. По този начин получавате ол инклузив круиз по свой избор.

дата на публикацията: 10.04.2019


REGENT SEVEN SEAS - ULTRA ALL INCLUSIVE CRUISES

НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СИ ПЛАТИЛ ЗА ДА СЕ КАЧИШ НА БОРДА, ПО-ВАЖНО Е КОЛКО СИ ПЛАТИЛ КОГАТО СЛИЗАШ ОТ КОРАБА!

Продажбите на круизи от луксозния сегмент бележат невиждан до сега ръст през последните 5 години. Анализите показват, че тази тенденция ще се запази, а вероятно и засили в бъдеще. Повече от всякога хората днес търсят високи стандарти за прекарване на свободното си време. 
REGENT SEVEN SEAS CRUISES е създадена да задоволи желанията именно на онези от вас, които искат да получат повече от това, което предлагат традиционните круизни компании.

дата на публикацията: 01.03.2018