КРУИЗИ ПО ДУНАВ С AMA WATERWAYS

„ROMANTIC DANUBE“ & „MELODIES OF THE DANUBE“
Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. има вече 20-годишна история и опит в морските круизи – нашата голяма страст и любов. Преди 14-15 години предлагахме речни круизи в Западна Европа и някои от клиентите ни още пазят приятните спомени от тези пътешествия. По-късно се ориентирахме изцяло към морските пътешествия и към момента предлагаме пътувания с 10-те най-популярни круизни компании в Света. За да отговорим обаче, на търсенето на речни круизи, преди две години направихме преглед на състоянието на този пазар и постигнахме договореност с най-добрата компания за речни круизи AMA WATERWAYS.

ИЗБРАХМЕ ТОЧНО ТАЗИ РЕЧНА КОМПАНИЯ, ИЗМЕЖДУ МНОГОТО ДРУГИ, ПО НЯКОЛКО ПРИЧИНИ:

  1. Най-висококачествен круизен продукт.
  2. Разнообразни маршрути по всички плавателни реки в Европа – Дунав, Рейн, Майн, Сена, Рона, Дуро, Жирона и Гарона, каналът Рейн – Майн – Дунав.
  3. Екзотични маршрути по река Меконг в нейния участък в Камбоджа и Виетнам.
  4. Екзотични фотосафарита с речен круиз по река Чобе в саваните на Африка.
  5. ALL INCLUSIVE цени, които покриват: настаняването в луксозни каюти за двама пасажери; хранене пълен пансион с първокласна кухня; селекция от качествени вина и безалкохолни напитки по време на хранене в основния ресторант; ежедневно зареждане на каютата с бутилирана вода; интернет; бреговите екскурзии за разглеждане на посещаваните градове.

В ТАЗИ СТАТИЯ ПРЕДСТАВЯМЕ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ РЕЧНИ КРУИЗИ ПО РЕКА ДУНАВ.


Преди да стигнем до самия круиз, нека да напомним и поясним накои важни неща, касаещи  речните продукти като цяло.

РЕЧНИТЕ КРУИЗИ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА МАЛКИ ДЕЦА.

Спокойният характер на пътуването и липсата на удобства и занимания за малки деца биха направили речния круиз отегчителен за невръстните ни спътници. Тинейджърите вероятно биха се чувствали добре, ако са склонни към индивидуални занимания и ако сте им създали интерес към историята, културата и науката. За такива деца, речният круиз може да има значим образователен и възпитателен ефект. Трябва да сте наясно обаче, че за децата си ще платите по цени за възрастни, тъй като круизната компания не предлага настаняване на допълнителни легла, нито намаления за деца.

КРУИЗИТЕ НА AMA WATERWAYS СА НАСОЧЕНИ ПРЕДИМНО КЪМ ЗРЕЛИ ХОРА

Без оглед на възрастта, но с добри финансови възможности, гостът на AMA WATERWAYS е човек с широко отворени очи, готови да се наслаждават на красотите и великолепието, които ни предлагат речните пътешествия -  природа, история, култура, архитектура, изкуство и съвсем различен начин на живот. Пътуването с речен кораб е спокойно и предлага чудесна възможност за пълноценна почивка! Последното е за сведение на онези свръх претоварени с работа хора, които месеци наред живеят в непрекъснат стрес от безкрайни служебни ангажименти, за тях речният круиз ще бъде не просто пътешествие, а терапия, глътка свеж въздух за мозъка и тялото.

ЗА 2019 И 2020 ГОДИНА, AMA WATERWAYS ПРЕДЛАГАТ ДВА ВАРИАНТА НА ДУНАВСКИ КРУИЗИ
7-ДНЕВЕН КРУИЗ “ROMANTIC DANUBE” И 7-ДНЕВЕН КРУИЗ “MELODIES OF THE DANUBE”

Маршрутите се изпълняват с няколко различни кораба, от ранна пролет до късна есен. Цените варират в доста обширен диапазон от около 3000$ до 6000$ за човек в каюта с балкон с френски прозорец. Който иска да избира измежду по-високите категории, ще трябва да приготви поне 1000$ - 2000$ отгоре. Естествено, речните кораби са много по-малки в сравнение с морските гиганти и на борда на един съвсем нов и модерен речен кораб може да се качат най-много 150-170 пасажери. А това означава, че местата се запълват много бързо. Реалистично е сега да си намерите каюти за пътуване в края на сезона октомври – ноември 2018,

А АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ИЗБОР И ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПРИ ПО-АТРАКТИВНА ЦЕНА, ДИРЕКТНО РАЗГЛЕДАЙТЕ ДАТИТЕ НА ОТПЛАВАНЕ И ЦЕНИТЕ ЗА 2019 ГОДИНА

Маршрутите включват пристанища в участъка от Дунав между градчето Филсхофен (Vilshofen) и Будапеща. Филсхофен се намира се на около час и половина с кола или автобус от летището на Мюнхен и на около четири часа от летище Франкфурт. Излишно е да споменаваме, че пътуването по пътищата на Бавария е истинско удоволствие и разстоянията се преодоляват бързо и с лекота.
Всеки пътувал поне веднъж с круизен кораб, познава усещането на трепетно очакване при настаняването на борда. Тръпката е невероятна защото предстоят дни, изпълнени с приятни емоции в луксозна обстановка, когато грижите на екипажа и обслужващия персонал ще ви накарат да забравите за всички тревоги и неудобства от ежедневието. Ще се откъснете от монотонната сивота на градското битие и за няколко дни и ще попаднете в пъстрия и вълнуващ Свят на круизите.

КРУИЗЪТ “ROMANTIC DANUBE” ВКЛЮЧВА:
ФИЛСХОФЕН – ПАСАУ – ЛИНЦ – ВАЙСЕНКИРХЕН – ВИЕНА – БРАТИСЛАВА - БУДАПЕЩА

Ще разгледате градове и местности, разположени както на брега на реката, така и далеч от нея. Например, на третия ден от круиза, корабът ще е в австрийския град Линц. Вие, естествено, може да разгледаде града, но ще имате възможност да посетите и пленителния Залцбург – градът на Моцарт, както често го наричат. Друга възможност, която се открива пред вас, докато сте в Линц, е да се отправите на екскурзия до Чески Крумлов, намиращ се в Южна Бохемия! Този неголям градец привлича десетки хиляди туристи от цял свят с неописуемата си красота, специфична атмосфера, с многобройните фестивали, изложби и какви ли не още културни събития.
Пребиваванеот на борда само по себе си е изключително удоволствие. Пътувате безгрижно в комфорт сред живописна природа – долини и проломи, гори и хълмове, осеяни със замъци, крепости или малки китни градчета и села. Природните забалежителности в съчетание с бляскавите столици на Централна Европа - Виена, Братислава и Будапеща правят този круиз наистина пълноценно житейско изживяване. Бреговите екскурзии на AMA WATERWAYS са подбрани и разработени с вкус и отлично познание за всяка отделна дестинация. Пасажерите ще могат да изберат нещо интересно и вълнуващо за себе си, така че да обогатят впечатленията си дори за места, посещавани неколкократно в миналото. И да не забравяме едно важно предимство на бреговите екскурзии – те са безплатни!
 
Всички кораби, които изпълняват маршрутите “ROMANTIC DANUBE” и “MELODIES OF THE DANUBE”, пътуват регулярно между Филсхофен и Будапеща, затова, за някои дати на отплаване началното пристанище е Филсхофен, а за други – Будапеща.
 

КРУИЗЪТ “MELODIES OF THE DANUBE” ВКЛЮЧВА:
БУДАПЕЩА - БРАТИСЛАВА - ВИЕНА - ВАЙСЕНКИРХЕН - ЛИНЦ - ПАСАУ  - ФИЛСХОФЕН

Маршрутът е същият, както “ROMANTIC DANUBE” но корабите плават срещу течението на реката.
По време на този круиз, гостите могат най-добре да усетят и да разберат „от първа ръка“ как и защо Дунав е вдъхновявал през вековете, пък и днес, толкова много гениални творци – музиканти, композитори, художници, писатели и архитекти!

БЪДЕТЕ ВДЪХНОВЕНИ И ВИЕ УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ!

И не търсете по-евтини варианти. Насладата от пътуването с AMA WATERWAYS е безалтернативна и ще е безценен подарък за вас и вашите близки. 

КОРАБИ КОИТО СЕ ДВИЖАТ ПО МАРШРУТА ФИЛСХОФЕН – БУДАПЕЩА И ОБРАТНО

Ama Magna (2019 г.); Ama Lea (2018 г.); Ama Viola (2016 г.); Ama Serena (2015 г.); Ama Certo (2012 г.)ЦЕНИ ЗА ДУНАВСКИ КРУИЗИКруизите не са подходящи за пътуване с деца под 4 години. По-големи деца се настаняват на нормално легло в двойна каюта, като трябва задължително другият пътник в каютата да е лице над 18 години. За децата се заплаща по цени за възрастни.

 
ВСИЧКИ КРУИЗИ НА AMA WATERWAYS МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК