КРУИЗИ ДО НОРВЕЖКИТЕ ФИОРДИ ЛЯТО 2022

ПРЕМИУМ КРУИЗИ С HOLLAND AMERICA LINE
Норвежките фиорди се считат за една от най-предпочитаните круизни дестинации в Европа и това е така от десетилетия насам. Величествената природа, уникалните гледки и приятното лято правят круизните плавания в региона изключително търсени. Круизите до Норвежките фиорди, предлагани от премиум-компанията Holland America Line започват от Амстердам или Ротердам, като сезонът се открива през втората половина на април и приключва в началото на септември.  Маршрутите са с продължителност 7, 14 и повече дни. 


По-кратките круизи са обичайно до Южните норвежки фиорди, докато по-продължителните плавания включват северните фиорди, достигат до най-северната точка на континента North Cape. Holland America е една от малкото круизни компании, чиито маршрути включват влизане в Осло фиорд, съответно и посещение на великолепната норвежка столицата Осло.
 
За лятото на 2022 г. компанията е подготвила 3 варианта на 7-дневни круизи от Амстердам до Южните фиорди. Акцентите на един от маршрутите са Осло и Ставангер, а на другите два – живописният град Берген – старата столица на Норвегия. Тези едноседмични круизи се изпълняват с флагмана на компанията – най-новия кораб Rotterdam.

    

За по-обстойно опознаване на Норвегия обаче бихме препоръчали по-дългите 14-дневни круизи, които посещават всички по-важни пристанища по цялото атлантическо крайбрежие на тази държава и достигат чак до North Cape.


 
За целия летен сезон на 2022 г. обаче има само три дати на отплаване по този маршрут и те са съответно:

26.06.2022 – отплаване от Амстердам, с кораб ROTTERDAM за 14-дневен круиз VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN on Rotterdam

15.05.2022 и 03.07.2022 – отплаване от Ротердам, с кораб VOLENDAM за 14-дневен круиз VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN on Volendam

  

Кораб Volendam е един от най-малките във флотилията на Holland America Line. Това на днешно време е значително предимство защото, забележете, на по-малките кораби има повече пространство за пасажерите! По-просторни каюти, по-обширни общи части - заведения за хранене, магазини, атриум, открити палуби за почивка, разходка или спорт, около басейна и т.н.  И не на последно място: по-малък брой пасажери и по-спокойна обстановка на борда в сравнение с мега-корабите. И още нещо: по-малките плавателни съдове могат да влизат на места, където огромните им събратя дори не могат да доближат, а там, като правило са скрити най-любопитните и прекрасни кътчета по Света.
Това са ключовите характеристики на премиум круизите. А съдържанието на круизния продукт е едно и също за всички кораби от флотилията на Holland America Line. Именно затова, по-опитните пасажери предпочитат да пътуват именно с по-малките кораби от тази флотилия.

    

Един особено интересен маршрут, който кораб Volendam ще изпълни през лятото на 2022 г., само с една дата на отплаване от Ротердам – 12.06.2022 г., е 21-дневния круиз SPITSBERGEN & ICELANDIC FJORDS EXPLORER.Пътешествието включва най-интересните дестинации в Северния Атлантик. Първи по маршрута са Южните норвежки фиорди, след това има еднодневен престой на остров Шпицберген и плаване покрай ледената шапка на земята. Маршрутът предвижда няколко дни в Исландия, включително нощувка в Рейкявик и накрая няколко дни в Шотландия. В Шотландия може да посетите островите Оркни, столицата Единбург и разбира се, Инвергордон – входната врата към Хайленд.

ЗА ЦЕНИТЕ НА КРУИЗИТЕ

През 2021 г. круизната компания анонсира нова ценова политика, съгласно която повечето круизи може да се резервират при два вида тарифи:
Стандартната тарифа за круиз (HNK*), която включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
 
Тарифа „Have it all“ (N1K), която включва всички елементи на стандартната тарифа плюс следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.
 
Цените за повечето маршрути на Holland America Line, публикувани в уеб сайта на круизна агенция CONTITRANS M, са по тарифата с екстрите - „Have it all“. В случай, че се интересувате от стандартна тарифа обаче, за по-ниски цени може да се свържете с нас на телефон 0879 521 006 или да ни изпратите запитване на имейл: info@contitrans-m.com
 
Разбира се, всички цени, посочени в ценовите таблици към отделните маршрути не представляват оферти за круизи, а само индикация за възможности. Точната цена за Вашия круиз ще бъде определена след като Ви направим поименна резервация за даден маршрут, посочен с име на кораб, дата на отплаване, продължителност и категория каюта.

COVID-ПРОТОКОЛА НА HOLLAND AMERICA LINE

Holland America Line изисква всички пасажери да са ваксинирани против COVID-19, независимо от възрастта им. Отделно се изисква представяне на негативен тест за COVID-19 преди настаняването на кораба в отправното пристанище.
 
Интересна и важна подробност е това, че напълно в духа на премиум круизния продукт, който предлага тази компания, тя предоставя и твърде гъвкави условия за отказ от пътуване при евентуално възникване на непредвидени обстоятелства преди или по време на круиза. А вече всички разбрахме, че такива може да се случат по всяко време, особено в условията на пандемия. Разбира се т.нар. COVID-PROTECTION PLAN няма за цел да замести, а само да допълни туристическите застраховки, които сигурно ще си направите преди пътуването.

Всички детайли, изисквания, препоръки и обещания, свързани с COVID, са обединени в т.нар. WORRY-FREE PROMISE на Holland America Line. Това „обещание за безгрижие“ действително ще Ви бъде много полезно при планирането на вашия следващ круиз през лятото на 2022 г.


 
Друг важен момент, който вълнува всички потенциални круизни пътешественици, е свързан с въпроса дали ще може да напускате кораба свободно в междинните пристанища по маршрута. В това отношение, Holland America Line също има гъвкава политика, според която гостите не са длъжни да закупуват задължително брегови екскурзии от круизната компания и могат да напускат кораба самостоятелно. Възможно е обаче да има рестрикции в някои пристанища, където местните власти по тяхно усмотрение са въвели временни ограничения. Подробности по този въпрос, пасажерите ще получат на борда на кораба.
 
Като се има предвид дестинацията – Норвежки фиорди, препоръчваме да резервирате брегови екскурзии ако не във всички, то в повечето точки от маршрута. Така ще посетите забележителности, разположени далеч извън пристанищните градове, ще съберете много и разнообразни впечатления от вълшебната природа и ще научите повече за историята, обичаите и днешния ден на тази великолепна и много интересна държава.
7-дневен круиз 7-DAY VIKING SAGAS
7-DAY VIKING SAGAS HOLLAND AMERICA LINE
От:   Амстердам
До:   Амстердам


Кораб:   ROTTERDAM


Дати на отпътуване:

2022: 29 Май; 12 Юни; 10,24 Юли; 21 Август; 18 Септември; 

Маршрут: AMSTERDAM | OSLO | KRISTIANSAND | STAVANGER | FLAM | AMSTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Cabins Balcony Vista Suites Balcony Signature Suites Balcony Neptune & Pinnacle Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 12.06.2022 12.06.2022 12.06.2022 18.09.2022 29.05.2022 29.05.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1199€ 1699€ 1699€ 2249€ 3299€ 3699€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.
7-дневен круиз 7-DAY NORSE LEGENDS
7-DAY NORSE LEGENDS HOLLAND AMERICA LINE
От:   Амстердам
До:   Амстердам


Кораб:   ROTTERDAM


Дати на отпътуване:

2022: 01,22 Май; 19 Юни; 17 Юли; 11,25 Септември; 

Маршрут: AMSTERDAM | EIDFJORD | ALESUND | GEIRANGER | BERGEN | AMSTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Cabins Balcony Vista Suites Balcony Signature Suites Balcony Neptune & Pinnacle Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 22.05.2022 25.09.2022 25.09.2022 25.09.2022 01.05.2022 25.09.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1249€ 1649€ 1649€ 2149€ 3299€ 3599€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.
7-дневен круиз 7-DAY NORSE LEGENDS
7-DAY NORSE LEGENDS HOLLAND AMERICA LINE
От:   Амстердам
До:   Амстердам


Кораб:   ROTTERDAM


Дати на отпътуване:

2022: 05 Юни; 14 Август; 

Маршрут: AMSTERDAM | EIDFJORD | MOLDE | GEIRANGER | BERGEN | AMSTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Cabins Balcony Vista Suites Balcony Signature Suites Balcony Neptune & Pinnacle Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 05.06.2022 05.06.2022 05.06.2022 05.06.2022 05.06.2022 05.06.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 1199€ 1699€ 1699€ 2349€ 3349€ 3699€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.
14-дневен круиз 14-DAY VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN
14-DAY VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN HOLLAND AMERICA LINE
От:   Амстердам
До:   Амстердам


Кораб:   ROTTERDAM


Дати на отпътуване:

2022: 26 Юни; 

Маршрут: AMSTERDAM | EIDFJORD | SKJOLDEN | ANDALSNES | TRONDHEIM | HAMMERFEST | HONNINGSVAG | BERGEN | STAVANGER | AMSTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Cabins Balcony Vista Suites Balcony Signature Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 26.06.2022 26.06.2022 26.06.2022 26.06.2022 26.06.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2799€ 3749€ 3749€ 5049€ 7689€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.
14-дневен круиз 14-DAY VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN
14-DAY VOYAGE OF THE MIDNIGHT SUN HOLLAND AMERICA LINE
От:   Ротердам
До:   Ротердам


Кораб:   VOLENDAM


Дати на отпътуване:

2022: 15 Май; 03 Юли; 

Маршрут: ROTTERDAM | STAVANGER | FLAM | ALESUND | TRONDHEIM | HAMMERFEST | HONNINGSVAG | GEIRANGER | BERGEN | ROTTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Vista Suites Balcony Neptune & Pinnacle Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 15.05.2022 15.05.2022 15.05.2022 15.05.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 2649€ 2649€ 4549€ 7499€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.
21-дневен круиз 21-DAY SPITSBERGEN & ICELANDIC FJORDS EXPLORER
21-DAY SPITSBERGEN & ICELANDIC FJORDS EXPLORER HOLLAND AMERICA LINE
От:   Ротердам
До:   Ротердам


Кораб:   VOLENDAM


Дати на отпътуване:

2022: 12 Юни; 

Маршрут: ROTTERDAM | EIDFJORD | BERGEN | MOLDE | LONGYEARBYEN | NY ALESUND | LONGYEARBYEN OUTER P | AKUREYRI | ISAFJORDUR | REYKJAVIK | KIRKWALL | S. QUEENSFERRY | INVERGORDON | ROTTERDAM
Inside Cabins Window Cabins Balcony Vista Suites Balcony Neptune & Pinnacle Suites
Дата* на отпътуване с минимална цена: 12.06.2022 12.06.2022 12.06.2022 12.06.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 5199€ 5199€ 8699€ 14799€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТСТАНДАРТНАТА ТАРИФА ЗА КРУИЗ (HNK*) НА HOLLAND AMERICA LINE включва: настаняване; хранене пълен пансион; развлечения на кораба; пристанищни и други такси, филтърно кафе, чай и наливна питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета.
ЦЕНИТЕ ПО ТАРИФА N1K – „Have it all“ включват следните допълнителни ЕКСТРИ: пакет напитки (Signature Beverage Package); от 1 до 3 вечери в специализираните ресторанти на кораба; 100$ отстъпка за брегови екскурзии; WI-FI Surf Package. Повече подробности за тарифа N1K може да прочетете ТУК.  
*В случай, че се интересувате от стандартна тарифа, но в детайлната таблица с цени виждате само тарифа N1K – „Have it all“, за по-ниски цени може да се свържете с нас по телефон или имейлЗа повече подробности посетете страницата за цените на Holland America Line чрез линка по-горе. 

WORRY-FREE PROMISE - COVID-19 PROTECTION PLAN за круизи през 2022 г. и временни гъвкави условия за анулиране на потвърдени резервации

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.
*Каюти от категория VH на корабите Rotterdam, Nieuw Statendam и Koningsdam са с ограничена видимост.