КРУИЗИ В ЮЖНА АФРИКА И НАМИБИЯ

ЕКЗОТИЧНИ КРУИЗНИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА ПЕРИОДА ДЕКЕМВРИ 2021 - ФЕВРУАРИ 2022 ГОДИНА
Още една круизна дестинация е отворена за морски пътешествия. През последните десет години, Южна Африка отбеляза забележителен ръст като приемаща дестинация за круизни туристи. При 6 хил. посетители в Кейптаун през 2012 г., през 2018 г. броят на круизните туристи само в този град е нараснал до 50 хиляди! Както навсякъде по света, така и в Южна Африка, COVID-кризата доведе до тотален срив в туризма, който обаче се очаква да бъде преодолян относително бързо след намаляването на COVID-риска в тази дестинация.

Norwegian Cruise Line е една от компаниите, които ще се възползват от обещаните от южноафриканските власти облекчения за круизни кораби и ще започне плавания в региона още през декември 2021 г.  NCL планира серия от четири 12-дневни круиза с начално и крайно пристанище Кейптаун, като първата дата на отплаване е 21.12.2021 г. Маршрутът, освен че е много интересен, покрива изцяло коледните и новогодишните празници и е една от малкото възможности за прекарването им в топла дестинация. Тук е мястото да отбележим, че през декември в Южна Африка е лято и климатът по крайбрежието е мек и приятен. Това не е типичната плажна круизна дестинация, като Карибите например, но пътуването с круизен кораб из пристанищата на Южна Африка предоставя и възможности за плажни наслади.

Все пак, акцентът на тези круизи е опознаване на региона, който е достатъчно богат с природни дадености. Дърбан, Ричардс Бей и Мосел Бей са подходящи отправни точки за фото-сафари из саваните на Южна Африка. Освен големите 5 (лъв, леопард, слон, носорог и африкански бивол) ще може да видите и други твърде любопитни представители на местната фауна, като например южноафриканския пингвин, розовото фламинго и африканския щраус.
В провинция Квазулу-Натал ще се докоснете до културата на най-голямата етническа група в Южна Африка – зулу. Пътят на градините (Garden Route) пък е живописен крайбрежен регион, който се простира от Мосел Бей до Плетенберг Бей. По време на круиза ще имате възможност да посетите местни винарски изби и да опитате чудната напитка, в производството на която южноафриканците вече са се специализирали напълно и смело се конкурират с останалите дестинации от Новия Свят като Южна Америка, Австралия и САЩ.

 

Особено интересна част от круиза в Южна Африка са двата дни посветени на Намибия, където се посещават Людериц и Уолфиш Бей. За първи път европейци достигат този регион през 1488 година с експедиция, водена от португалеца Бартоломеу Диаш. Мястото обаче остава в страни от интересите на европейските колонизатори чак до 19-ти век, когато немският тютюнотърговец Адолф Людериц закупува големи площи земя в района. Бумът в развитието му обаче настъпва в началото на ХХ-ти век, когато са открити диаманти в пустинята Намиб. В Людериц ще може да посетите Домът Гьорке – екстравагантно имение от периода на диамантената треска, напълно реновирано и със запазена мебелировка. Архитектурата на сградата е в стил Арт Нуво с немски и африкански мотиви.

Бихте могли да предприемете и едно по-различно и доста странно пътуване до изоставения град-призрак в пустинята - Колманскоп, който процъфтява само за кратък период от време, в началото на ХХ-ти век. Разхождайки се из града, ще видите много от оригиналните сгради, които са били изоставени в края на Първата световна война, когато продажбите на диаманти са спаднали драстично. Сега, пясъчните дюни постепенно завземат призрачния град, но все пак има нещо абсолютно завладяващо и мистично в атмосферата на това място.

В Намибия ще може да видите и единствените по рода си диви коне на Намиб. Тези красиви животни са ярък пример за това, как е възможно в една изключително безплодна и почти необитаема земя, видовете да се адаптират умело към суровата и зловещо красива среда. Произходът на тези коне е загадка. Те не са местен вид. Смята се, че може да са потомци на коне, попаднали там след корабокрушение в края на 19 век или пък да са избягали от германските войски през Първата световна война, но това са само предположения.

  

И така, круизът из Южна Африка и Намибия може да бъде една

НЕОЧАКВАНО ИНТЕРЕСНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕКАРВАНЕ НА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

а защо не и възможност за бягство от студеното и недружелюбно януарско време в Европа.

Кораб Norwegian Jade ще осъществи три 12-дневни круиза с дати на отплаване 21.12.2021, 02.01.2022 и 14.01.2021.
След това ще се отправи по обратния път към Европа, като при това ще осъществи два много приятни круиза съответно:
18-дневен круиз от Кейптаун до Дубай от 26.01.2022 г. до 13.02.2022 г.
18-дневен круиз от Дубай до Пирея, от 13.02.2022 г. до 03.03.2022 г.

В момента, всички тези круизи може да бъдат резервирани по обичайния начин, само като круиз от обявеното начално до съответното крайно пристанище от маршрута или като FLY & CRUISE ПАКЕТ, базиран на полети с реномирани авиокомпании от главни летища в Европа, като например Франкфурт, Мюнхен, Амстердам, Лондон и пр.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА FLY & CRUISE ПАКЕТИТЕ

- Пакетите са базирани на полети с реномирани авиокомпании от основни летища в Европа (Франкфурт, Мюнхен, Амстердам, Виена, Лондон и т.н.) до началните пристанища – Кейптаун и Дубай.
- Получавате по-добра цена, когато комбинирате круиз със самолетен билет, отколкото ако закупите двете услуги по отделно;
- В цената на пакета са включени трансфери летище-кораб преди круиза и кораб-летище след круиза.  
- В цената е включен транспорта на 1 брой чекиран багаж за човек, плюс 1 брой ръчен багаж, с размери и тегло съгласно правилата на съответната авиокомпания;
- Осъществяването на пакетите е изцяло отговорност на круизната компания. При промени в датите и часовете на отплаване и пристигане в началното и крайното пристанище за круиза, както и в случай на пълно анулиране на даден круиз, клиентите закупили FLY & CRUISE пакет, получават помощ от круизната компания за реорганизация на пътуването или за възстановяване на предплатените суми (при пълно анулиране на круиза); Круизната компания поема отговорност и се ангажира с аранжирането на транспортната услуга и при настъпване промени в полетните часове или при отмяна на полет.
- Не се налага да заплащате веднага пълната стойност на самолетния билет. При резервация на FLY & CRUISE пакет заплащате съгласно общите условия на NCL, които в момента предвиждат само 10% депозит от стойността на пакета, а балансът се заплаща около 60 дни преди началото на круиза;
- В неблагоприятния случай на анулиране на резервацията по ваша инициатива, заплащате неустойка съгласно общите условия на NCL, които са значително по-гъвкави от условията за закупуване на индивидуални самолетни билети. 

FLY & CRUISE пакетите са изключително удобни и предоставят на пасажерите сигурност при пътуването. Те са базирани на групови резервации, направени от круизната компания в определени полети, което налага известни ограничения:  нямате избор по отношение на часовете на отпътуване и пристигане, както и на транзитните летища, ако има такива. Не можете да избирате конкретни места в полетните кабини, нямате достъп и не може да променяте полетната си резервация, тъй като тя се контролира изцяло от круизната компания. Необходимо е също да се придвижите самостоятелно до отправното летище в Европа, например до Франкфурт, като съобразите пътуването си така, че да минимизирате риска от изпускане на полета преди круиза. За някои полети, вероятно, ще се налага да имате допълнителна нощувка в хотел във Франкфурт преди началото на пътуването, организирано изцяло от NCL.

Разбира се, възможността да организирате и резервирате самостоятелно полетите си от България до Южна Африка или Емирствата и обратно според вашите предпочитания за дати, начин на пътуване и т.н., винаги съществува. Тогава, резервацията си за круиз може да направите по обичайния начин - на база CRUISE-ONLY и евентуално да добавите FREE-AT-SEA пакет. При такава организация на пътуването, препоръчваме да ползвате възможно по-гъвкава тарифа на избраната от вас авиокомпания, за да минимизирате риска от загуба на средства в случай на неблагоприятно развитие на пътуването, от какъвто и да е характер.

На последно място, но не и по-значение, ще отбележим, че и през месец ноември ще

МОЖЕ ДА ДОБАВЯТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ КЪМ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ ЗА КРУИЗ ПРИ ПРОМОЦИОНАЛНИ УСЛОВИЯ

съгласно които в него ще се включват всичките 4 екстри (вместо само стандартните 2 екстри):
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание);
2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ;
3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ;

Цената на този пакет е 149€ за гост за 12-дневните круизи и 249€ за гост за 18-дневните круизи.

ВИЗИ И ВАКСИНАЦИИ

За осъществяване на пътуването е необходимо да се снабдите с туристическа виза за Южна Африка, като контактувате с посолството на тази държава в София. Що се отнася до COVID-протокола на Norwegian Cruise Line, който е валиден до 31.12.2021 г., той предвижда:
  • 100% ваксинация за всички пасажери и целия екипаж на кораба;
  • Възможност за свободно напускане и качване на кораба в пристанищата по маршрута;
  • Извършване на COVID-тестове преди настаняване на кораба и при необходимост по време на круиза. Тестовете са за сметка на круизната компания.
Очакваме действието на този протокол да се удължи и спрямо круизите в началото на 2022 г., така че желаещите да предприемат такова пътуване, следва да имат предвид задължителния характер на изискването за ваксинация за всички пасажери, включително и за децата.

РЕЗЕРВИРАЙТЕ FLY & CRUISE ПАКЕТ ЗА КОРАБ NORWEGIAN JADE СЕГА И ПРЕКАРАЙТЕ ЕДНА ЧУДЕСНА ЗИМНА ВАКАНЦИЯ В ЮЖНА АФРИКА!

В уебсайта на круизна агенция Контитранс М са публикувани само CRUISE ONLY цени за круизите в Южна Африка. При интерес за резервация на FLY & CRUISE ПАКЕТ, моля изпратете конкретно запитване с посочени: име на кораб, желана дата на отплаване, предпочитанат категория каюта, брой пасажери в каютата. 
Всички цени, публикувани в уебсайта на Контитранс М не представляват оферти за круиз, а само индикация за възможности. Оферти се изготвят само след предоставяне на подробно запитване с посочени имена и рождени дати на пасажерите.
12-дневен круиз Africa-South Africa (CPT/CPT)
Africa-South Africa (CPT/CPT) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Кейптаун
До:   Кейптаун


Кораб:   Norwegian Jade


Дати на отпътуване:

2021: 21 Декември; 

2022: 02,14 Януари; 

Маршрут: CAPE TOWN, SOUTH AFRICA | MOSSELBAY SOUTH AFRICA | PORT ELIZABETH SOUTH AFRICA | DURBAN, SOUTH AFRICA | LUDERITZ, NAMIBIA | WALVIS BAY, NAMIBIA | CAPE TOWN, SOUTH AFRICA
Suite във ВИП-зоната Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отпътуване с минимална цена: 02.01.2022 21.12.2021 14.01.2022 21.12.2021 02.01.2022 21.12.2021
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 4615.8€ 2808.8€ 1625.8€ 1196.8€ 1008.3€ 878.3€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 49€ до €249 за гост според продължителността на круиза. (49€ за круиз от 1-6 дни; 99€ за круиз 7-9 дни; 149€ за круиз 10-13 дни; 199€ за круиз 14-17 дни; 249€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

18-дневен круиз Africa-South Africa (CPT/DBX)
Africa-South Africa (CPT/DBX) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Кейптаун
До:   Дубай


Кораб:   Norwegian Jade


Дати на отпътуване:

2022: 26 Януари; 

Маршрут: CAPE TOWN, SOUTH AFRICA | MOSSELBAY SOUTH AFRICA | PORT ELIZABETH SOUTH AFRICA | DURBAN, SOUTH AFRICA | POINTE DES GALETS REUNION | PORT LOUIS MAURITIUS | PORT VICTORIA SEYCHELLES | LA DIGUE, SEYCHELLES | MUSCAT, OMAN | DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES
Suite във ВИП-зоната Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отпътуване с минимална цена: 26.01.2022 26.01.2022 26.01.2022 26.01.2022 26.01.2022 26.01.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 13577.8€ 5998.8€ 5641.3€ 5030.3€ 2527.8€ 2001.3€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 49€ до €249 за гост според продължителността на круиза. (49€ за круиз от 1-6 дни; 99€ за круиз 7-9 дни; 149€ за круиз 10-13 дни; 199€ за круиз 14-17 дни; 249€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

18-дневен круиз Europe - Med Egypt & Greek Isles (DBX/PIR)
Europe - Med Egypt & Greek Isles (DBX/PIR) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Дубай
До:   Пирея


Кораб:   Norwegian Jade


Дати на отпътуване:

2022: 13 Февруари; 

Маршрут: DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES | ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES | FUJAIRAH, UNITED ARAB EMIRATES | SALALAH, OMAN | AQABA, JORDAN | SAFAGA, EGYPT | SUEZ CANAL, EGYPT | ASHDOD, ISRAEL | HAIFA, ISRAEL | LIMASSOL, CYPRUS | RHODES, GREECE | PIRAEUS ATHENS, GREECE
Suite с балкон MiniSuite с балкон каюти с балкон каюти с прозорец или с илюминатор вътрешни каюти
Дата* на отпътуване с минимална цена: 13.02.2022 13.02.2022 13.02.2022 13.02.2022 13.02.2022
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 6355.35€ 5711.85€ 5120.35€ 3137.85€ 2650.35€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 49€ до €249 за гост според продължителността на круиза. (49€ за круиз от 1-6 дни; 99€ за круиз 7-9 дни; 149€ за круиз 10-13 дни; 199€ за круиз 14-17 дни; 249€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.