ЕКЗОТИЧНИ КРУИЗИ СЕЗОН 2022/2023

КАНАРСКИ ОСТРОВИ - КАРИБИ – ПАНАМСКИ КАНАЛ - ЮЖНА АМЕРИКА – ПОЛИНЕЗИЯ – АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ – ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ И ЯПОНИЯ – АФРИКА
Лятото на 2022 г. беше първият истински летен круизен сезон след безкрайно продължилата пауза в круизното корабоплаване. Индустрия извървя неравния път от тоталните рестрикции до пълното, надяваме се завинаги, отпадане на здравните изисквания за повечето дестинации в Европа и Северна Америка. Важно е да знаете обаче, че COVID-19 мерките не са приключили. Все още има места по света, където изисквания за спазване на определени правила са в сила, така че през предстоящия зимен сезон на 2022/2023 г. още не можем  да говорим за пълно отпадане на рестрикциите. Австралия, Нова Зеландия, Южна Америка, Африка, както и  някои от островите в Карибско море все още са с известни ограничения. Когато обмисляте евентуално екзотично пътуване в следващите 5-6 месеца, внимателно се информирайте за съществуващите в момента здравни изисквания и ще трябва да приемете факта, че както и да се променят правилата, било към разхлабване, отмяна или пък към затягане, вие ще трябва да ги спазите такива, каквито ще са към датата на вашия круиз.
И така,

НА КЪДЕ ДА СЕ ОТПРАВИМ ПРЕЗ ЗИМАТА НА 2022/2023 ГОДИНА?


 

Най-близката, най-лесно достъпната и най-евтина круизна дестинация през зимния сезон се очертава да бъде района на КАНАРСКИТЕ и АЗОРСКИТЕ ОСТРОВИ, МАРОКО И ЮЖНА ИСПАНИЯ.

Този географски регион е благословен с мека зима, чудни природни картини, богата история, особено Мароко и Андалусия, а транспортна до там е лесен и удобен - има ежедневни самолетни връзки от София до Лисабон и Малага – началните пристанища за маршрутите из Канарските острови. Самолетните билети са относително евтини, което намалява общата цена на пътуването, не се изискват никакви визи, и забележете, от скоро не се изискват и ваксинационни сертификати и тестове за COVID-19. За да прекарате приятно зимната си отпуската по тези топли и красиви места е достатъчно само да резервирате круиз до Канарските острови от круизна агенция „Контитранс М“ и да си купите самолетен билет, в интернет това става лесно и забавно. Без условности и без напрежение. Очаква ви една чудесна морска ваканция през зимата!Подробности за региона, маршрутите и цените ще намерите на следния линк:

КРУИЗИ ДО КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ, МАДЕЙРА, ПОРТУГАЛИЯ, ИСПАНИЯ И МАРОКО (кораб Norwegian Sun)

Съветваме ви да не отлагате твърде дълго резервацията си за круиз, защото корабът Norwegian Sun, е само един, местата са ограничен брой и за някои дати на отплаване, като например за Новогодишния круиз, те са напълно изчерпани вече.
 

 

КАРИБСКО МОРЕ

е друга популярна зимна круизна дестинация. Огромен избор от маршрути и продукти от всички сегменти круизната индустрия. В Карибите може да намерите всичко - от „за без пари“ в масовия сегмент, до „цяло състояние“ при ултра луксозните круизни компании. Има обаче една-две условности, с които трябва да сте наясно, ако решите да избирате круиз в Карибско море: 
1. Необходимо да разполагате с многократна туристическа виза за САЩ или поне да имате намерение да кандидатствате за такава в следващите 1-2 месеца.
2. Цените на самолетните билети от Европа до Флорида, където са основните отправни пристанища за тези маршрути – Маями, Форт Лодърдейл, Порт Канаверал и Тампа,  очаквано нарастват през последните месеци и вече са доста над нивата от пред-ковидните години. Но и преди години трансатлантическите полети бяха сериозно перо в разходната част на такива пътешествия, така че нищо ново, всъщност.
 
Ако посочените две особености не ви притесняват, тогава не чакайте! Резервирайте карибски круиз сега, за да си гарантирате най-благоприятни цени и по-голям избор. Предлагаме на вниманието ви няколко групи круизи, които считаме, че заслужават особено внимание.
 

На първо място, може да разгледате селекцията от НОВОГОДИШНИ FREESTYLE КРУИЗИ В КАРИБИТЕ (Norwegian Cruise Line)

Всеки може да намери нещо по своя вкус и своя джоб. Ако търсите круиз при по-ниска цена, добре има чудни цени за настаняване във вътрешни каюти. Ако търсите нещо луксозно – насочете се към настаняване в апартамент, най-добре във VIP-зоната на кораба, наречена The Haven. Интересна подробност е тази, че с Norwegian Cruise Line може да резервирате Fly&Cruise пакет, който включва самолетен билет от главни европейски летища като Франкфурт, Мюнхен, Виена, Лондон и пр. до САЩ и обратно. Повече подробности за предимствата на тези пакети може да прочетете в статията по-горе.
 
На тези, които искат да пътуват с „най-големия кораб в света“, предлагаме да прегледат селекциите от Карибски круизи с няколко от корабите на Royal Caribbean Cruises, които твърдо попадат в категорията „най-голям“. Маршрутите са класическите за т.нар. мега-кораби – посещават се големи пристанища и многолюдни туристически дестинации. Целта на пътуването с подобен кораб е забавлението и най-вече пребиваването на самия кораб, а  посещаваните места са на втори план – важното е само да е тропик, да има слънце, море, музика танци и безчет коктейли. Всъщност основната дестинация е именно круизния кораб.
 

 
КРУИЗИ С НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРУИЗЕН КОРАБ В СВЕТА - WONDER OF THE SEAS (Royal Caribbean)

КРУИЗИ с кораб Symphony of the Seas (Royal Caribbean)

Круизи с кораб Harmony of the Seas (Royal Caribbean)
 
На трето място бихме искали да отличим една друга група круизи, осъществявани с кораб Eurodam, от флотилията на Holland America Line. Интересното при тези маршрути е, че те не само включват множество особено приятни местенца из Карибите, но корабът влиза и в Панамския канал, което пък е друго особено интересно преживяване, задължително за всеки уважаващ се пътешественик. 
 

КРУИЗИ ПРЕЗ ПАНАМСКИЯ КАНАЛ с кораб EURODAM (Holland America Line)

 
 
Като говорим за круизи в Карибите, задължително трябва да споменем и една много малка група маршрути, която обаче винаги привлича особен интерес в България, а именно круизите, за които не е необходима виза за САЩ. Обичайно това са маршрути из Южните Кариби, които започват от Бриджтаун в Барбадос или от Филипсбург на остров Ст. Маартен или път от Панама Сити в Панама. Тези круизи не посещават американски пристанища, поради което за тях не са необходими визи. Разбира се, става дума за много ограничен брой маршрути, но все пак вижте какво предлагаме.
 
На първо място, това са ултра луксозните all Inclusive круизи на SEABOURN и REGENT SEVEN SEAS CRUISES. За продуктите на тези компании сме писали нееднократно и тук само ще напомним – това е истинското неподправено, класическо морско пътешествие. Ако търсите нещо като „корабът на мечтите“, то това е круиз с някоя от посочените по-долу компании, разбира се в един напълно съвременен и модерен стил. 

Карибски круизи БЕЗ ВИЗИ за САЩ (Luxury All Inclusive) (Seabourn & Regent Seven Seas Cruises)

Круизите на Seabourn и Regent Seven Seas Cruises са предимно за хора от средната и по-напреднала възраст, разполагащи с достатъчно средства за да си позволят действително най-доброто на круизния пазар.
На клиентите, които търсят по-ниско бюджетно пътуване из Карибите, препоръчваме да разгледат зимната круизна програма на кораб Norwegian Jewel. През предстоящия зимен сезон корабът ще осъществи серия от интересни маршрути, включващи Панамския канал и т.нар. ABC острови от Холандските Антили – Аруба, Бонер и Кюрасао. Отплаванията са от Панама Сити, като има възможност за закупуване на Fly&Cruise пакети от главни европейски летища до главното летище в малката централно американска държава.

Карибски круизи без визи за САЩ с Norwegian Cruise Line

 

 

КРУИЗИ ИЗ ТИХИЯ ОКЕАН

В общия случай, тези маршрути имат отношение към САЩ, Австралия и Нова Зеландия, което означава, че трябва да имате или да сте готови да кандидатствате за визи. И пак да повторим, ако вече разполагате с виза за САЩ или възнамерявате скоро да кандидатствате за такава, то пред вас се откриват много възможности за плаване из екзотични дестинации, една от които е Полинезия. В маршрутите обичайно се включват острови от Френска Полинезия и Хавайския архипелаг. В много от случаите тези круизи започват и приключват в пристанища по западното крайбрежие на САЩ и Канада, като Сан Диего, Лос Анджелис и Ванкувър. Има обаче и по-кратки варианти между Хонолулу и Папеете, които може да разгледате на линка по-долу.

КРУИЗИ ДО ХАВАИ И ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ с Norwegian Cruise Line

Друг вариант за пътуване из Пасифика е да предприемете круиз до Австралия и Нова Зеландия. Някои от маршрутите в този регион включват и посещения на Фиджи, Нова Каледония и други острови в тази част на света. Има и маршрути с по-голяма продължителност, започващи от Френска Полинезия, през Австралия до Индонезия. Разнообразието е голямо и при интерес предлагаме да се свържете с нас по телефон, за да подготвим конкретни селекции от круизи по зададени от вас критерии. Сега обаче бихте могли да разгледате круизите, включени в някоя от следните селекции, посветени основно на Австралия и Нова Зеландия.

ЛУКСОЗНИ ULTRA ALL INCLUSIVE КРУИЗИ В ТИХИЯ ОКЕАН С REGENT SEVEN SEAS CRUISES
КРУИЗИ ДО АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ с Norwegian Cruise Line
КРУИЗИ В АВСТРАЛИЯ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ, ЮЖЕН ПАСИФИК с Holland America Line
ЛУКСОЗНИ ALL INCLUSIVE КРУИЗИ ДО АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ СЪС SEABOURN)
Гранд Круизи Азия, Австралия, Южен Пасифик

И така, обикаляйки земното кълбо от изток на запад, достигаме до бреговете на Азия. Круизите в този континент са прелюбопитни във всяко едно отношение – природа, кухня, множество култури - всичко е различно. Като говорим за круизи из Азия обаче, трябва да поставим една много голяма удивителна, и да привлечем вашето ВНИМАНИЕ върху факта, че COVID-19 започна от Китай и ред пандемични изисквания и ограничения са още в сила както в Китай, така и в някои страни от региона. Това е причината за по-скромното предлагане на круизи през предстоящия зимен сезон из дестинациите в Далечния Изток и Югоизточна Азия.

 

Първите, които дават сериозни заявки за възобновяване на плаванията в региона са луксозните компании и това е съвсем нормално. На борда на техните кораби се настаняват значително по-малко пасажери – от 400 до 700 (не 3-5 хиляди, както е на корабите от флотилиите на премиум и масовия сегмент), което пък позволява по-лесно да се осигури безопасно плаване и спазване на безкрайните здравни изисквания от администрациите на държавите в региона.
Предлагаме маршрути около Япония и Корея, както и такива до Тайланд, Виетнам, Индонезия, Сингапур и Малайзия, но повечето от тях се осъществяват с корабите на Seabourn Cruises и Regent Seven Seas Cruises. Holland America Line също дават заявка за възобновяване на плаванията в Азия, което определено е добра новина за желаещите да пътуват още през тази зима, защото цените на Holland America са далеч по-ниски спрямо тези на компаниите от ултра луксозния сегмент.

Азия - Далечен Изток (Япония, Корея, Китай, Тайван, Хонг Конг, Филипините)
ULTRA ALL INCLUSIVE CRUISES (Югоизточна Азия с Regent Seven Seas Cruises)
Luxury All Inclusive Cruises (Югоизточна Азия със Seabourn Cruises)
11-DAY THAILAND, ANDAMAN ISLANDS & MALAYSIA с Holland America Line

 

АФРИКА

И след като навлязохме в топлите води на Индийския океан, идва ред да кажем няколко думи и за екзотични круизи по крайбрежията на Африка. Някои от маршрутите съчетават по много приятен начин пристанища в Източна и Южна Африка с посещения на Сейшелите, остров Мадагаскар, остров Мавриций или Реюнион. Детайли за някои от възможните маршрути ще намерите в статията на следния линк:

АФРИКАНСКИ КРУИЗИ 2022/2023

Интересна подробност за круизите из Африка е тази, че някои от тях свързват два континента. Те се осъществяват само веднъж в сезона при позиционирането на корабите например от Австралия към Южна Африка или Южна Африка към Европа и дори от Южна Африка към Южна Америка. Изобщо, какво ли не измислят круизните компании, за да спечелят сърцата на все нови и нови привърженици на този великолепен начин за почивка и пътешествие!
 

ЮЖНА АМЕРИКА

Сега нека се отправим от Африка към друга екзотична дестинация – Южна Америка. Круизите около Южна Америка имат предимството, че за тях не се изискват никакви визи, с малки изключения на някои позициониращи маршрути между Северна и Южна Америка. Нещо любопитно: някои от маршрутите включват непознати и нечувани за повечето хора места, разположени например дълбоко навътре в континента по поречието на Амазонка или пък на юг, чак до Магелановия пролив с неговите внушителни природни картини и дори до Антарктическия полуостров. По-долу ще видите подбрани от нас за вас няколко селекции от круизи из Южна Америка за предстоящия зимен сезон, когато там е лято, включително и няколко уникални и много скъпи експедиционни круиза с ултралуксозните специализирани кораби на Seabourn Cruises.

ЛУКСОЗНИ ULTRA ALL INCLUSIVE КРУИЗИ В ЮЖНА АМЕРИКА Regent Seven Seas Cruises
All Inclusive КРУИЗИ в Южна Америка и през Панамския канал с Azamara Club Cruises
КРУИЗИ В ЮЖНА АМЕРИКА с Norwegian Cruise Line
КРУИЗИ ОКОЛО ЮЖНА АМЕРИКА И ДО АНТАРКТИДА с Holland America Line
ЕКСПЕДИЦИОННИ КРУИЗИ в ЮЖНА и СЕВЕРНА АМЕРИКА (Luxury All Inclusive)

 

ЕКСПЕДИЦИОННИ КРУИЗИ БРАЗИЛИЯ И РЕКА АМАЗОНКА (Luxury All Inclusive)


ВАЖНО: Всички цени, публикувани в уеб сайтове, брошури и прочие информационни материали на круизни компании и/или агенции, вкл. „Контитранс М“, НЕ представляват оферти за круиз, а само индикация за възможности.
Офертите за круиз се предоставят от нас под формата на поименна временна резервация (cruise option), включваща имената и рождените дати на пасажерите, конкретен кораб и дата на отплаване, категория каюта и фиксирана цена.
За да разглеждате круизите, включени в отделните селекции, моля използвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА, за да влезете в страницата с описание на конкретен круиз. След това кликнете върху датата на отплаване и ще видите подробното описание на маршрута по пристанища, дати и часове на пристигане и отплаване, както и подробната ценова листа, по категории каюти.
Ако искате допълнителни разяснения или помощ при навигацията в уебсайта на круизна агенция „Контитранс М“, може да се свържете с нас на телефон 0879 521 006 или да ни изпратите запитване на имейл адрес: info@contitrans-m.com