АФРИКАНСКИ ПРИКАЗКИ

25-ДНЕВЕН КРУИЗ + 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В КЕЙПТАУН
Африка. Когато чуя тази дума, първо си спомням книжката „Африканските приказки“ с великолепните илюстрации от италианския художник Либико Марайа. Конкретните истории отдавна са избледнели в съзнанието ми, но не и тъмнокожите им герои с пъстри одежди и невероятни украшения. Изглеждаха ми толкова загадъчни и тайнствени,  чудех се дали действително има такива хора и къде ли живеят те, защо никога не съм ги срещала? Е, когато поотраснах думата Африка придоби смисъл на географско понятие в съзнанието ми, а още по-късно стана и обект на професионалните ми интереси, като любопитна, непозната и очарователна туристическа дестинация. Днес, с радост мога да кажа, че възможностите човек да опознае този невероятен континент стават все повече и по-привлекателни.

        

Най-приятният, удобен и безопасен начин за това, разбира се, е пътешествието с круизен кораб покрай бреговете и посещения на отделни интересни места в различни точки от континента. Имено едно такова пътуване бих желала да Ви представя в тази статия.

25-ДНЕВЕН КРУИЗ ПО ЗАПАДНОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА АФРИКА + 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В КЕЙПТАУН

Круизът ще започне през ноември 2023 г. от Испания. Вероятно, не е случайно, че първите две точки от маршрута са Барселона и Севиля, сякаш за да ни припомнят, че някои от най-великите географски открития са започнали именно от тук. От Иберийския полуостров е започнала и колонизацията на Новия свят. Пътуването по западното крайбрежие на Африка е не само екзотично и безкрайно интересно, но също и поучително. Спомените от времената, когато по тези места е ставала брутална търговия с човешки същества, навяват разни мисли и настроения, както и разсъждения относно нашия цивилизационен избор.

От Канарските острови, през Сенегал, Гамбия, Гана, Кот д'Ивоар (Бряг на слоновата кост) и дюните на пустинята Намиб до живописното крайбрежие на Кейптаун и нос Добра надежда, това приказно пътешествие ще ни разкрие любопитни тайни и природни картини от Черния континент и ще остави безчет приятни спомени в съзнанието ни.

Круизът ще се осъществи с кораб Seven Seas Voyager на Regent Seven Seas Cruises. Напълно в стилистиката на тази круизна компания, пътешествието ще бъде не само приятно и удобно, но и твърде изгодно, като се има предвид, че в цената на пътуването се включва практически всичко: настаняване; хранене в до 5 гурме ресторанта; развлечения на борда; брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; удобства за пране и гладене на дрехи; бакшиши и такси обслужване; пристанищни и други такси.

БРЕГОВИТЕ ЕКСКУРЗИИ СА ОРГАНИЗИРАНИ ПЕРФЕКТНО

така, че да покажат наистина най-интересното, което си заслужава да видите или опитате в съответната дестинация и са достатъчно разнообразни, за да задоволят хора с различни вкусове и предпочитания. Ще се докоснете до кралския  блясък и разкош на старата испанска столица Севиля, ще се замаете от специфичните ароматите на ориента в Казабланка, ще се очаровате от екзотиката на Тенерифе и така полека лека ще потънете сред приказните чудеса на африканския континент – необятен и неописуем. Ще видите различните му лица – и красивия лик на фантастичната природа, и уродливата гримаса на бедността, гордата осанка и топлата усмивка на хората, населяващи Африка. Ще посетите много държави, с различно ниво на развитие, с различна култура и обичаи. Някои неща ще ви впечатлят, други ще ви очароват, а трети вероятно ще ви натъжат. Но да не забравяме, че имено това е целта на пътешественика, да види, да опознае, да разбере, да осмисли и в крайна сметка да се опита да намери себе си.

        

Пътуването с кораб продължава 25 дни и приключва в едно от най-красивите места на Южна Африка – Кейптаун. Пътешествието обаче продължава още 3 дни с прекрасна наземна програма за разглеждане на града и околностите. Подробно описание на 3-дневната наземна програма в Кейптаун може да прочетете ТУК. По такъв начин, получавате 28-дневно уникално пътуване на цената на 25-дневен круиз.И накрая една препоръка от нас:  ако това пътешествие ви се струва привлекателно и може да си го позволите, не се колебайте и резервирайте круиза възможно най-скоро! Не чакайте, защото местата са ограничени и свършват изключително бързо. Само 10 дни след обявяването на круизната програма на Regent Seven Seas Cruises за 2023 и 2024 година, над 50% от капацитета на кораба за този круиз е запълнен!!!

Информация за цените на круиза с 3-дневната БОНУС програма в Кейптаун ще намерите в детайлната ценова таблица, в страницата на круиза (ползвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА). И още нещо, в случай че резервирате апартамент от категория CONCIERGE SUITE или PENTHOUSE SUITE получавате още един БОНУС - 1 безплатна нощувка в луксозен хотел в началното пристанище Барселона, преди круиза, плюс трансфер от хотела до кораба в деня на отплаване.