АФРИКАНСКИ ПРИКАЗКИ

25-ДНЕВЕН КРУИЗ + 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В КЕЙПТАУН
Африка. Когато чуя тази дума, първо си спомням книжката „Африканските приказки“ с великолепните илюстрации от италианския художник Либико Марайа. Конкретните истории отдавна са избледнели в съзнанието ми, но не и тъмнокожите им герои с пъстри одежди и невероятни украшения. Изглеждаха ми толкова загадъчни и тайнствени,  чудех се дали действително има такива хора и къде ли живеят те, защо никога не съм ги срещала? Е, когато поотраснах думата Африка придоби смисъл на географско понятие в съзнанието ми, а още по-късно стана и обект на професионалните ми интереси, като любопитна, непозната и очарователна туристическа дестинация. Днес, с радост мога да кажа, че възможностите човек да опознае този невероятен континент стават все повече и по-привлекателни.

    

Най-приятният, удобен и безопасен начин за това, разбира се, е пътешествието с круизен кораб покрай бреговете и посещения на отделни интересни места в различни точки от континента. Имено едно такова пътуване бих желала да Ви представя в тази статия.

25-ДНЕВЕН КРУИЗ ПО ЗАПАДНОТО КРАЙБРЕЖИЕ НА АФРИКА + 3-ДНЕВНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА В КЕЙПТАУН

Круизът ще започне през ноември 2023 г. от Испания. Вероятно, не е случайно, че първите две точки от маршрута са Барселона и Севиля, сякаш за да ни припомнят, че някои от най-великите географски открития са започнали именно от тук. От Иберийския полуостров е започнала и колонизацията на Новия свят. Пътуването по западното крайбрежие на Африка е не само екзотично и безкрайно интересно, но също и поучително. Спомените от времената, когато по тези места е ставала брутална търговия с човешки същества, навяват разни мисли и настроения, както и разсъждения относно нашия цивилизационен избор.

От Канарските острови, през Сенегал, Гамбия, Гана, Кот д'Ивоар (Бряг на слоновата кост) и дюните на пустинята Намиб до живописното крайбрежие на Кейптаун и нос Добра надежда, това приказно пътешествие ще ни разкрие любопитни тайни и природни картини от Черния континент и ще остави безчет приятни спомени в съзнанието ни.

Круизът ще се осъществи с кораб Seven Seas Voyager на Regent Seven Seas Cruises. Напълно в стилистиката на тази круизна компания, пътешествието ще бъде не само приятно и удобно, но и твърде изгодно, като се има предвид, че в цената на пътуването се включва практически всичко: настаняване; хранене в до 5 гурме ресторанта; развлечения на борда; брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; удобства за пране и гладене на дрехи; бакшиши и такси обслужване; пристанищни и други такси.

БРЕГОВИТЕ ЕКСКУРЗИИ СА ОРГАНИЗИРАНИ ПЕРФЕКТНО

така, че да покажат наистина най-интересното, което си заслужава да видите или опитате в съответната дестинация и са достатъчно разнообразни, за да задоволят хора с различни вкусове и предпочитания. Ще се докоснете до кралския  блясък и разкош на старата испанска столица Севиля, ще се замаете от специфичните ароматите на ориента в Казабланка, ще се очаровате от екзотиката на Тенерифе и така полека лека ще потънете сред приказните чудеса на африканския континент – необятен и неописуем. Ще видите различните му лица – и красивия лик на фантастичната природа, и уродливата гримаса на бедността, гордата осанка и топлата усмивка на хората, населяващи Африка. Ще посетите много държави, с различно ниво на развитие, с различна култура и обичаи. Някои неща ще ви впечатлят, други ще ви очароват, а трети вероятно ще ви натъжат. Но да не забравяме, че имено това е целта на пътешественика, да види, да опознае, да разбере, да осмисли и в крайна сметка да се опита да намери себе си.

    

Пътуването с кораб продължава 25 дни и приключва в едно от най-красивите места на Южна Африка – Кейптаун. Пътешествието обаче продължава още 3 дни с прекрасна наземна програма за разглеждане на града и околностите. Подробно описание на 3-дневната наземна програма в Кейптаун може да прочетете ТУК. По такъв начин, получавате 28-дневно уникално пътуване на цената на 25-дневен круиз.И накрая една препоръка от нас:  ако това пътешествие ви се струва привлекателно и може да си го позволите, не се колебайте и резервирайте круиза възможно най-скоро! Не чакайте, защото местата са ограничени и свършват изключително бързо. Само 10 дни след обявяването на круизната програма на Regent Seven Seas Cruises за 2023 и 2024 година, над 50% от капацитета на кораба за този круиз е запълнен!!!

Информация за цените на круиза с 3-дневната БОНУС програма в Кейптаун ще намерите в детайлната ценова таблица, в страницата на круиза (ползвайте бутон ДЕТАЙЛИ ЗА КРУИЗА). И още нещо, в случай че резервирате апартамент от категория CONCIERGE SUITE или PENTHOUSE SUITE получавате още един БОНУС - 1 безплатна нощувка в луксозен хотел в началното пристанище Барселона, преди круиза, плюс трансфер от хотела до кораба в деня на отплаване.
25-дневен круиз CANARY ISLANDS TO IVORY COAST
CANARY ISLANDS TO IVORY COAST REGENT SEVEN SEAS CRUISES
От:   Барселона
До:   Кейптаун


Кораб:   Seven Seas Voyager


Дати на отпътуване:

2023: 18 Ноември; 

Маршрут: BARCELONA | CADIZ | CASABLANCA | SANTA CRUZ DE TENERIFE | PORTO GRANDE | DAKAR | BANJUL | ABIDJAN | TAKORADI | LOME | SAO TOME | WALVIS BAY | CAPE TOWN | CAPE TOWN
Suite
Дата* на отпътуване с минимална цена: 18.11.2023
Цена** в ЕВРО за круиз, за гост в двойна каюта 11409€
*Дата на отпътуване, за която се очаква да има минимална цена за този круиз.
**Минимална цена за круиз, за една измежду всички селектирани дати на отпътуване. Цените включват пристанищни такси. За повече подробности вижте детайлното описание на круиза за желаната дата на отпътуване.

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените на Regent Seven Seas Cruises са ULTRA ALL INCLUSIVE и включват: настаняване; хранене в до 5 гурме ресторанта; развлечения на борда на кораба; брегови екскурзии във всички пристанища по маршрута; безлимитно ползване на интернет; безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки; удобства за пране и гладене на дрехи (на самообслужване); бакшиши и такси обслужване; пристанищни и други такси.
 
Настаняването е само в луксозни АПАРТАМЕНТИ с балкони, само на кораб Seven Seas Navigator има апартаменти с прозорци:
*категории H и G на Seven Seas Navigator са апартаменти с прозорец, а не с балкон;
**категория Е на Seven Seas Navigator е Deluxe Veranda Suite, а не Concierge Suite.
За повече информация прочетете страницата ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ, като ползвате линка по-горе. 
За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. 
Информация за свободни за резервация каюти може да получите на тел. 0879 521 006.
Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.