АФРИКАНСКИ КРУИЗИ

2022/2023
Очакванията на пътешественици и круизни компании за добър сезон в Южна Африка през изтеклата зима бяха силно попарени от ненадейно появилия се именно в този регион „Омикрон“ – поредната мутация на корона вируса, която впоследствие почти мълниеносно заля света. Сега, в разгара на лятото, всички ние отново с надежда и ентусиазъм гледаме към предстоящия зимен сезон в Африка и въпреки, че COVID-19 още не се е предал напълно, очакванията са наистина да имаме блестящ круизен сезон най-после!
Всички условия за това са налице вече: хиляди с нетърпение очакват да се отправят най-сетне на пленително морско пътешествие из далечни морета и земи; круизните компании са разработили и предлагат чудесни маршрути; авиокомпаниите и летищата са на път да нормализират работата си напълно, а ваксините и лекарства са сериозна гаранция, че ситуацията от зимата и пролетта на 2020 няма да се повторят, надяваме се никога вече!
И така, нека започнем с най-доброто, което предлага индустрията за идната зима и коледно-новогодишните празници в Южна Африка. А то никак не е малко!
До края на август, Azamara Club Cruises ще предлага на желаещите наистина неустоими промоционални условия , за резервиране на круиз: 

ВТОРИЯТ ЧОВЕК В КАЮТАТА ПЛАЩА ПОЛОВИН ЦЕНА!

Azamara е компания във високия сегмент на круизната индустрия, т.е. предлага стойностен продукт с отлично качество. Цените, естествено, съответстват на продукта – четирицифрени числа за по-кратките и тези със средна продължителност круизи и в зависимост от категорията на каютата или апартамента. Когато вторият пасажер в каютата заплаща половин цена, промоцията е наистина сериозна – „ранните птички“ спестяват хиляди евро!
Разнообразните и великолепно разработени маршрути на Azamara са една от причините тази компания да има многобройна армия от фенове и постоянни клиенти. Няма да има разочаровани и сега. Само за илюстрация, моля разгледайте маршрута на 3-седмичния круиз от Лисабон до Кейптаун с кораб  Azamara Journey, започващ на 29.11.2022 г.И след като, надяваме се, възбудихме любопитството Ви, нека сега да кажем няколко думи за Коледа и посрещането на Новата 2023 година. Из южните морета, на борда на луксозен круизен кораб, разбира се. Къде иначе?!Добрата стара Azamara предлага  комбинация от най-интересните пристанища по крайбрежието на Южна Африка и Мозамбик. Новогодишният круиз започва на 20.12.2022 от Кейптаун, следват посещения в най-забележителните точки по южноафриканското крайбрежие, където ще може да видите удивителни неща, включително представители на Голямата Африканска петорка – лъв, слон, бивол, леопард и носорог, в естествената им среда.Коледа ще отпразнувате в океана на борда на кораба, където персоналът ще е подготвил всичко да се почувствате уютно и да е весел празника. На следващия ден сте в столицата на Мозамбик - Мапуто. Очакват ви безкрай интересни и вълнуващи преживявания, а Новата Година ще посрещнете когато корабът се върне обратно в Кейптаун.
След пристигането там на 31.12.2022 и посрещането на Новата 2023 година, Вие ще останете на борда още две нощи – до 03.01.2023, като през първите дни на януари ще имате възможност да обиколите и опознаете града и великолепните му околности.  Нос Добра надежда е на по-малко от час и половина път от центъра на града, и когато по-късно разказвате за екскурзията си до това знаково място и показвате направените снимки, със сигурност ще сте обект на „благородна“ завист от страна на роднини, близки, колеги и приятели.

ПРЕКРАСНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ

предоставя и Regent Seven Seas Cruises. Имаше навремето една такава шега: По-добре да си здрав и богат, отколкото болен и беден. За да пътува човек с Regent, определено трябва да принадлежи към първата категория хора. Е, богатството е относително понятие, както и здравето, разбира се, но така или иначе круизите на Regent Seven Seas са едни от най-скъпите, а компанията се счита за най-луксозната в света. Regent предлага „ултралукс all-inclusive“ продукт, който няма равен в индустрията. За тази компания сме писали много и сега няма да повтаряме безбройните качества и предимства. Да се върнем към празниците.Коледа и Нова година на борда на изящния Seven Seas Voyager от флотилията на Regent със сигурност ще са празниците, за които ще си спомняте с умиление цял живот. Ще си осигурите незабравими преживявания ако резервирате апартамент за 15-дневния Коледен и Новогодишен круиз, с начално и крайно пристанище Кейптаун с кораб Seven Seas Voyager. Говорим за апартамент, защото гостите на борда се настаняват само в апартаменти – обикновените каюти са за екипажа и персонала. Два океана, три държави – Южна Африка, Намибия и Мозамбик за две седмици. И нещо много важно, да напомним, че за разлика от всички други компании, при Regent Seven Seas Cruises в цената е включена богата селекция от безплатни брегови екскурзии във всички пристанища от маршрута. Това, от една страна спестява много средства, а от друга предоставя възможност за наистина задълбочено изследване на дестинациите, особено при такива маршрути с ясно изразена екскурзионна насоченост, каквито са круизите в Африка!

Ако считате, че казаното за Regent Seven Seas не ви касае особено поради бюджетни причини (поне засега), бихме препоръчали да обърнете внимание на

КРУИЗИТЕ В АФРИКА, ПРЕДЛАГАНИ ОТ NORWEGIAN CRUISE LINE (NCL)

Компанията принадлежи повече към масовия сегмент, но има амбиции да се настани и в премиум класа. NCL е популярна сред любителите на по-свободното и неформално прекарване на ваканционните дни. На борда не са задължителни официалните облекла, няма определено време, нито пък място за вечеря – гостите избират сами кога, къде и с кого да се хранят, а ресторанти, барове и кафенета на борда – колкото искате!

Новогодишният круиз в Южна Африка, на Norwegian, започва на 21.12.2022 от Кейптаун и завършва на 02.01.2023 отново в Кейптаун. Корабът е Norwegian Jade, вече добре известен и любим на мнозина българи, имали удоволствието да плават с него в Атлантика около Европа, в Западно Средиземноморие, а напоследък в Егейско море сред гръцките острови и до Израел.Новогодишният маршрут включва всичко интересно от крайбрежието на Южна Африка, както и две пристанища в Намибия. И маршрута, и free-style концепцията със сигурност ще допаднат тези от вас, които обичат екзотиката, непринуденото веселие и стилното пътешествие при напълно достъпни цени. Да не говорим, че компанията предлага най-евтините в индустрията пакети с напитки, интернет, екскурзии и резервации за специализирани ресторанти. А това е особено важно, когато ще посрещаме Нова Година!

Нещо важно: За да няма неприятни изненади и най-вече за комфорта и спокойствието на гостите.

NCL ПРЕДЛАГА И ПАКЕТИ FLY&CRUISE

които включват круиз и самолетни билети до и от началното пристанище. Тези пакети са удобни и привлекателни с това, че при случай на нежелано събитие, като стачка на летищен или полетен персонал, отмяна или промяна в часовете на полетите, или подобни непредвидени извънредни обстоятелства, круизната компания е тази, която ще има грижата по уреждането на проблема и адаптиране на пакета по подходящ начин. По-опитните пътешественици знаят, че винаги трябва да се очаква неочакваното. В допълнение на това, трябва да отбележим, че маршрутът започва с нощувка на кораба, докато той е на кей в Кейптаун. Това означава, че ако ползвате Fly&Cruise пакетите на Norwegian, няма да изгубите нищо от очарованието на този град, защото на 21 декември ще пристигнете със самолет, ще се настаните на кораба и ще имате на разположение свободна вечер, както и целия следващ ден, за да усетите ритъма на живота в този забележителен град. Цените за Fly&Cruise пакетите не са публикувани в уебсайта на круизна агенция КОНТИТРАНС М. Може да получите такива цени при конкретно запитване.

В заключение трябва да отбележим, че круизните плавания в Южна Африка, Намибия и Мозамбик, не се изчерпват само с посрещането на Коледа и Нова Година. За периода от ноември 2022 до края на април 2023 агенция CONTITRANS M предлага над 20 великолепни круизни плавания по всички крайбрежия на африканския континент с кораби на най-реномираните круизни компании. По-долу ще намерите кратко представяне на някои от маршрутите, върху които бихме желали да акцентираме.Позициониращите круизи на Norwegian Cruise Line от Арабските Емирства през някои острови в Индийския океан до Южна Африка и обратно. Тези маршрути се осъществяват еднократно през декември 2022 и през януари 2023 г.

19-ДНЕВЕН КРУИЗ AFRICA-SOUTH AFRICA

18-ДНЕВЕН КРУИЗ AFRICA-SOUTH AFRICA

 

ПОЗИЦИОНИРАЩИ КРУИЗИ НА REGENT SEVEN SEAS CRUISES ОТ ЮЖНА АФРИКА ДО ЮЖНА АМЕРИКА

Освен, че са ULTRA ALL INCLUSIVE, т.е. всичко е включено в цената и за вас остава единствено да се наслаждавате на пътешествието през Южния Атлантик, тези два маршрута са единствени по рода си в круизната индустрия. Те свързват по уникален начин Африка с Южна Америка и предоставят безброй варианти за персонализирано оформяне на цялостно пътуване, акцентите на което са Кейптаун в Южна Африка и Рио де Жанейро в Бразилия. А ако се вълнувате от история, круизът през Южния Атлантик включва спиране на остров Света Елена. Там е бил заточен и там приключва жизнения си път Наполеон Бонапарт. Къщите, които е обитавал и малка част от острова днес са територия на Франция, за разлика от останалата част от Св. Елена, който е британска територия. 14-ДНЕВЕН КРУИЗ SANDS TO SEAS TO SAMBA

За да бъде пътуването напълно завършено, бихте могли да резервирате по-дългата версия на този круиза, който отплава на 05.01.2023 г. от Кейптаун, пристига в Рио на 18.01.2023 г., има нощувка на борда, докато корабът е в Рио де Жанейро и след това продължава по източното крайбрежие на Бразилия като посещава някои от най-популярните плажни дестинации на южноамериканския континент. Круизът включва също еднодневен престой в прелюбопитния уругвайски курорт Пунта дел Есте и приключва в столицата на Аржентина – Буенос Айрес. Подобно пътуване е мечта за всеки любознателен пътешественик, но има и значителна ваканционна стойност, тъй като се плава предимно в топли води и в климатични зони, в които през януари е лято! 24-ДНЕВЕН КРУИЗ SOUTH ATLANTIC WONDERS

 

Подобни необичайни междуконтинентални позициониращи круизи се осъществяват също от Holland America Line и Seabourn Cruises.


 
Маршрутът на Holland America Line е 33-дневен, започва на 09.02.2023 г. от Сидни, преминава по цялото южно крайбрежие на континента-държава, включително спира на остров Тасмания и напуска Австралия след посещението на град Пърт. След няколко дни плаване през Индийския океан, пасажерите ще се насладят на екзотиката на островите Мавриций, Реюнион и Мадагаскар, докато накрая достигнат до източното крайбрежие на африканския континент. След посещения на столицата на Мозамбик – Мапуто, корабът преминава през по-интересните пристанища в Южна Африка и круизът приключва в Кейптаун. Перфектно, само да имате достатъчно свободно време за такова пътуване!


 
Круизът с кораб Seaborn Sojourn е не по-малко интересен. За 30 дни може да посетите най-интересните места в Индонезия, да прекосите Индийския океан със спиране на Сейшелските острови и да акостирате на източния бряг на Африка и то не къде да е а в Кения. Корабът има почти 3-дневен престой в Момбаса, след което се отправя към Занзибар, а накрая навлиза във водите на Южна Африка и след посещения в Дърбан и Порт Елизабет, пристига в Кейптаун.Круизният продукт на Seabourn Cruises е луксозен, по подобие на този на Regent Seven Seas Cruises. В цената е включено всичко – и напитки само премиум клас, и бакшишите за обслужващия персонал, и ползването на интернет, и храненето в изискани ресторанти. Единственото за което доплащате са бреговите екскурзии, услугите на спа-центъра и казиното. Пътувате с малък елегантен круизен кораб и споделяте пътешествието си само с 450 други гости, а не с 2-3 хиляди пасажери, както е на по-големите кораби. С други думи

ПЪРВОКЛАСНО ПРЕЖИВЯВАНЕ, КОЕТО СИ СТРУВА ЦЕНАТА!
И като говорим за неща, които си струват парите, нека да припомним, че в началото на декември 2022 г., може да осъществите забележителен круиз-тур, като пропътувате с луксозен влак със спални вагони, ресторант и дневен салон цялото четирихиляди километрово разстояние от Претория до Кейптаун, а след това обиколите всички интересни пристанища в Южна Африка и Намибия с Ultra All Inclusive круиз с кораб Seven Seas Voyager, на круизна компания Regent Seven Seas Cruises. Подробности за пътешествието може да прочетете в специалната страница, посветена на него:

SOUTH AFRICA ADVENTURES WITH ROVOS RAIL & REGENT SEVEN SEAS CRUISESНадяваме се, че се уверихте, колко разнообразни са възможностите за пътуване около африканския континент. И да не забравяме, че пътуването с круизен кораб ви гарантира спокойствие, сигурност и безгрижие, какъвто и продукт да изберете, каквато и да е цената.

Разгледайте пълната селекция от круизи до Африка за предстоящия зимен сезон, изберете най-подходящия за вас маршрут и дати на пътуване и се свържете с нас за уточняване на цените и други подробности.
 

 

COVID-19 ПРОТОКОЛИ

Всички компании изискват представяне на ваксинационен сертификат, за завършен ваксинационен курс с одобрена ваксина против COVID-19. Възможно е в допълнение на сертификата да се изискват и негативни тестове за COVID-19. Повече подробности може да получите при конкретно запитване.