Флотилия на REGENT SEVEN SEAS CRUISES

Regent Seven Seas Cruises притежава флотилия от шест средно големи, луксозни круизни кораба. Най-новият измежду тях е Seven Seas Grandeur. Корабите на Риджънт не са толкова огромни по размер в сравнение с круизните гиганти от масовия круизен сектор, но за сметка на това са много елегантни, с класическа форма, с екстериор в изцяло бял цвят, те се плъзгат тихо по водите на морета и океани като красиви бели лебеди. Круизните кораби на Риджънт са средно големи, с обем около 50-60 хил. GT. В днешно време, това се оказва голямо предимство. На круизните кораби на Риджънт се качват максимум до 750 гости. В сравнение с масовите круизни кораби, на които потъвате в множеството от около 5 хиляди пасажери, с флотилията на Риджънт пътувате в почти домашна обстановка, заобиколени от малко на брой други гости и достатъчно много обслужващ персонал. А това е гаранция, че ще получите круизен продукт от най-високо качество, с безкомпромисно обслужване и с достатъчно пространство за почивка, развлечения, спорт и всичко останало.

Всички круизни кораби на Риджънт Севън Сийз се състоят изцяло от апартаменти с веранди. Изключение прави само кораб Seven Seas Navigator, на който има малък брой апартаменти с прозорец. Верандите са просторни, поддържат се в идеално състояние и чистота, също както самите апартаменти. Стандартните категории апартаменти имат площ около 30 кв.м., а по-луксозните версии на апартаменти са значително по-големи. Идеята на подобно пространствено разточителство е да се постигне по-луксозно настаняване за двама пасажери с максимум свободно пространство, с удобни и функционални мебели и със стилна визия.     

На борда на корабите се предлага изключителна по качество и вкус кухня. Regent Seven Seas Cruises предлага перфектно съчетание между луксозен круиз и кулинарно пътешествие. Храненето е напълно свободно (open seating). Не се налага да се спазват конкретни часове и места за вечеря, всички рестранти са на разположение на гостите по всяко време, когато на тях им е удобно. Няма строг дрес код, тъй като няма регламентирани официални вечери. Всички круизни кораби на Риджънт разполагат с един основен a-la-carte ресторант, наречен Compass Rose. Вечерите в този ресторант са истинска наслада за сетивата. Менюто е съвършено  и се сменя всеки ден, така че няма да повторите едни и същи ястия по време на 7 или 10-дневен круиз. Бюфетът на кораба има чудесна външна тераса и е приятно място за прекарване на обедните часове. Храната е богата и включва специалитети от различни крайща на света. Този ресторант през деня работи на самообслужване. Вечер бюфетът се преобразува в италиански ресторант, любимо място за хранене на почитателите на Средиземноморска кухня. На корабите на Риджънт има също от един до три специализирани ресторанта, храненето в които също е напълно безплатно, но е необходимо гостите да имат предварително направена резервация. На всички круизни кораби има стекхаус PRIME 7, на някои от корабите има френски ресторант CHARTREUSE (на Seven Seas Splendor, Seven Seas Explorer, Seven Seas Voyager и на Seven Seas Mariner). Най-новите кораби Seven Seas Splendor и Seven Seas Explorer разполагат и с чудесен азиатски ресторант PACIFIC RIM. На разположение на гостите има и румсървис, който включва и възможност за романтична вечеря в апартамента или на верандата, като може да поръчате всичко, което пожелаете от вечерното меню на основния ресторант – Compass Rose.

Круизните кораби на Regent Seven Seas Cruises предлагат идеални условия за почивка, за приятно излежаване на слънчевата палуба около басейна, за спорт и разбира се за развлечения, както през деня, така и вечерта.
Seven Seas Grandeur
Брой пасажери: 732
Брой екипаж: 567
Година на построяване: 2023
Година на реновиране: 
Тонаж: 55,500 GT                   
Дължина: 224 м
Широчина: 31 м
Брой палуби: 10
Брой асансьори:      
Средна скорост: 19.5 knots
Флаг: Маршалски острови
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ
Seven Seas Splendor
Брой пасажери: 732
Брой екипаж: 567
Година на построяване: 2020
Тонаж: 55.498 GT
Дължина: 224 м
Широчина: 31 м
Брой палуби: 10
Средна скорост: 19.5 knots
Флаг: Маршалски острови
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ
Seven Seas Explorer
Брой пасажери: 732
Брой екипаж: 567       
Година на построяване: 2016
Тонаж: 55.254 GT
Дължина: 224 м
Широчина: 31 м
Брой палуби: 10
Брой асансьори: 2
Средна скорост: 19.5 knots
Флаг: Маршалски острови
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ
Seven Seas Voyager
Брой пасажери: 680  
Брой екипаж: 469
Година на построяване: 2003 
Година на реновиране: 2016
Тонаж: 42.363 GT
Дължина: 204 м            
Широчина: 28,60 м
Брой палуби: 9
Брой асансьори: 3
Средна скорост: 20 knots
Флаг: Бахами
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ Видео
Seven Seas Mariner
Брой пасажери: 684
Брой екипаж: 467      
Година на построяване: 2001
Година на реновиране: 2018
Тонаж: 48.075 GT
Дължина: 216,10 м
Широчина: 28,30 м
Брой палуби: 8
Брой асансьори: 2
Средна скорост: 20 knots
Флаг: Бахами
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ
Seven Seas Navigator
Брой пасажери: 482
Брой екипаж: 378
Година на построяване: 1999
Година на реновиране: 2016
Тонаж: 28.803 GT                   
Дължина: 172,50 м
Широчина: 24,60 м
Брой палуби: 8
Брой асансьори: 3      
Средна скорост: 20 knots
Флаг: Бахами
КРУИЗИ НА ТОЗИ КОРАБ