Круизни флотилии

Флотилията на Holland America Line се състои от 14 великолепни круизни кораба. Повечето от корабите са средни по големина (от 55 до 85 хил. GT), с капацитет около 2000 пасажери или по-малко. За познавачите на круизните пътешествия това означава много. Много свободно пространство на борда, висококачествено обслужване, просторни каюти, комфорт и удобства. И всичко това се допълва от елегантен интериор, проектиран да създава уют, спокойствие и приятна атмосфера по време на круиза. Корабите от флотилията на Holland America Line имат собствено лице - красиво и запомнящо се като лицето на хубава жена. Интересна подробност е това, че компанията поддържа еднакви видове заведения за хранене и развлечения на борда на всичките си кораби, независимо от големината им. По такъв начин пътувайки с различните кораби, винаги ще намирате добре познатите ви уютни кътчета. При тази компания няма изнанади. Holland America Line се придържа към класическата форма на круиз, което се постига и чрез приемственост при проектирането и строежа на нови кораби. Към 2017 година, най-новият кораб от флотилията е KONINGSDAM, но през 2018 се очаква да се появи и следващият кораб от този клас Nieuw Statendam. Думата "Nieuw" в наименованието на някои от корабите означава "нов" и отразява именно тази приемственост, според която Новият Статендам идва да замести стария Статендам, който напусна флотилията след близо 20-годишна вярна служба. 
Круизни кораби

ФЛОТИЛИЯ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Cruise Line (NCL) притежава единствената FreeStyle флотилия в света. Състои се от 14 модерни кораба, специално проектирани и построени в съответствие с FreeStyle концепцията за круизните пътувания. На борда на всички кораби има голям брой ресторанти, част от които предлагат специализирана кухня (френска, италианска, японска, азиатска, латино, рибни специалитети и пр.). По такъв начин гостите на NCL не са длъжни да се хранят всяка вечер на едно и също място, в точно определен час и в точно определен ресторант. Напротив, те могат да избират измежду многобройните опции за вечеря, в желан от тях ресторант и в предпочитан от тях час. Това е основна характеристика на FreeStyle круизите и няма аналог в индустрията, въпреки, че всички останали круизни компании постепено въвеждат схемата на свободно хранене на по-новите си кораби. Корабите на Norwegian Cruise Line притежават изключително модерни театрални сцени, на които се представят бляскави шоу програми, а на строените след 2010 година има и специални зали за цирк и мюзикъл.  
Круизни кораби Видео
Флотилията на Azamara Club Cruises е съвсем миниатюрна и се състои само от два кораба, които нито са твърде големи, т.е. няма как да се почувствате изгубени, нито твърде малки, т.е. няма да скучаете. С капацитет от 690 пасажери, Azamara Quest и Azamara Journey са точното място за провеждането на един круиз от луксозен клас, на тях се създава клубна атмосфера, предпочитана от много пътешественици с усет за качествените неща в живота. По-малкият размер на корабите на Azamara Club Cruises е предимство при посещаването на много пристанища по света, недостъпни за големите плаващи гиганти. Ето няколко примера в подкрепа на това. Корабите на Azamara спират точно пред вратите на Банкок, докато останалите на няколко часа път от града. Корабите на Azamara достигат до центъра на Бордо и в самото сърце на Севиля, и съвсем близо до меката на нощния живот в Хонг Конг. Очевидно тази флотилия е много подходяща за пътешественици, които проявяват по-специален интерес към посещаваните дестинации.
Круизни кораби
Флотилията на Celebrity Cruises се състои от 12 първокласни кораба и един на път - Celebrity Edge, който очакваме да бъде пуснат в експлоатация през 2018 година. Всички кораби на тази компания са конструирани така, че да отговарят на изискванията за предлагане на круизен продукт от премиум клас. А това означава: широки каюти, с приятна и най-вече функционална мебелировка - нищо излишно и нищо липсващо; удобен и просторен санитарен възел във всяка отделна каюта; стилен интериор в общите части на кораба; много места за почивка, забавление и спорт; разнообразни възможности за хранене и всичко останало, което е необходимо за да усетите и оцените предимствата на висококачествения продукт. Три от корабите на Celebrity Cruises, чийто имена запозват с буква "Х" са от тъй наречения експедиционен клас и значително се различават от останалите съдове във флотилията. Celebrity Xpedition, Celebrity Xploration и Celebrity Xperience са много по-малки, чрез тях се предлага качествено различен круизен продукт, насочен изцяло към отявлените пътешественици с дух на откриватели, които желаят да посетят архипелага Галапагос, за да се докоснат до едно от последните диви кътчета на нашата планета.  
Круизни кораби

ФЛОТИЛИЯ НА ROYAL CARIBBEAN

С втората по големина флотилия от пасажерски кораби, Royal Caribbean е световен лидер на круизната индустрия. Двадесет и петте плавателни съда са класифицирани в седем класа: Quantum, Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision и Sovereign. Едни от най-популярните кораби на компанията са тези от Oasis-клас: Oasis of The Seas, Allure of The Seas и най-новия Harmony of The Seas, който беше въведен в експлоатация през лятото на 2016 година. Екипът на Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. беше поканен на тържественото представяне на Harmony of the Seas и осъществи кратък круиз с този внушителен гигант из топлите води на Средиземно море. Филма за пътуването до Барселона и с Harmony of The Seas може да гледате като изберете бутон ВИДЕО.

Круизни кораби Видео
Четири круизни кораба, построени с идеята да пресъздадат Рая тук, на Земята!
Изчистен и елегантен облик, изискан интериор с доминиращи скъпи естествени материали като тиково дърво, махагон,  кожа, мрамор и гранит, в комбинация с изключителното обслужване от специално подбрания и отлично школуван персонал са определящи за високия клас на предлагания продукт. На корабите няма обичайните за други круизни компании каюти – с балкон, без балкон, вътрешни. Гостите на Regent Seven Seas се настаняват в АПАРТАМЕНТИ – различни по големина и обзаваждане, но само апартаменти! Всички апартаменти на борда разполагат с хол, спалня, помещение за дрехи и багаж, баня и тоалетна с мраморен под, просторна веранда. Някои апартаменти имат две спални, две веранди, две бани/тоалетни, т.е. удобни са за семейства с едно или две деца. Изключение прави Seven Seas Navigator, където 90% от апартаментите са със собствена веранда, но пък по-старата конструкция има своите предимства, които пасажерите ще усетят по време на своето пътуване.
Съотношението гости/персонал във флотилията на REGENT SEVEN SEAS варира от 1,4 до 1,6 и по този показетел брандът е на челно място в круизната индустрия.
Круизни кораби Видео