Круизни флотилии

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРУИЗНИ КОРАБИ, НАЙ-ЛУКСОЗНИТЕ КРУИЗНИ КОРАБИ, НАЙ-КРАСИВИТЕ КРУИЗНИ КОРАБИ САМО С КРУИЗНА АГЕНЦИЯ КОНТИТРАНС М
Круизна агенция КОНТИТРАНС М е агент по продажбите на девет морски и една речна круизна компания. Ние сме в състояние да ви предложим невероятни пътешествия по морета и реки из цял свят с обща флотилия от над 100 прекрасни круизни кораба. Често, клиентите ни задават въпроса: "Кой е най-хубавият круизен кораб?". Краткият отговор е: "Този, на който се чувствате най-добре". Това не е нито най-големия, нито най-луксозния, нито най-красивия круизен кораб. Това е корабът, на който вие ще усетите духа на пътешествието по море или река, така както вие сте си го представяли. Дали ще успеем да уловим вашите нагласи и очаквания от круизното пътуване и дали ще успеем да намерим най-подходящия за вас круиз, зависи от това каква информация вие ще ни предоставите за вашите желания по отношение на следващото ви пътуване по море или река.

Правило в круизната индустрия е, че няма лоши круизи или лоши кораби. Круизният продукт като цяло, във всичките му форми и измерения, е най-модерният туристически продукт и се отличава с високо качество на предлаганата круизна услуга. Избирайки круиз за вашето следващо пътуване, едно нещо е напълно сигурно - ще получите повече отколкото плащате. Все пак обаче, добре е избраният от вас круиз да съответства на вашите представи за пътешествие, удобства, лукс и качество.

ЧАСТ ОТ ЦЯЛОТО, НАРЕЧЕНО КРУИЗЕН ПРОДУКТ, Е ВИДЪТ НА КРУИЗНИЯ КОРАБ

Всяка круизна компания разполага с флотилия от кораби, конструирани, построени и обзаведени изцяло в духа на съответния круизен продукт.

Ако круизната компания предлага масов круизен продукт*

Логично е флотилията й да се състои от преобладаващо големи и мега круизни кораби. Това са плавателните съдове, на които може най-добре да се осъществи концепцията за относително евтино или да кажем по-скоро изгодно пътешествие по море. Корабите са огромни, с десетки палуби, повечето от които се състоят изцяло от безброй каюти, така че на борда може да се качат едновременно 3, 4 а дори и 5 хиляди пасажери. Разбира се на тези кораби има много места за развлечения, за хранене, за спорт, за почивка .... за всичко. Но все пак има и близо 5 хиляди пасажери. Мега круизните кораби, особено по-новите, се характеризират с атрактивен интериор, изпъстрен с хиляди цветове и елементи, от всякъде струят светлини, блясък и великолепие. Човешкото око е жадно за такива гледки, но все пак, да не бъркаме лъскавото с луксозното. Последното не се отнася за компаниите от масовия клас. Тук е мястото да разсеем МИТ № 1 в круизната индустрия, че големите нови кораби са луксозни кораби. Не, това са големи, модерни, бляскави, атрактивни кораби, но в никакъв случай не са луксозни, защото на тях не се предлагат луксозни, а масови круизи. 

Ако круизната компания предлага масов FreeStyle круизен продукт**

Тогава корабите от флотилията й се очаква да бъдат построени в съответствие с тази специфична круизна концепция, наречена FreeStyle. А това означава, много ресторанти, много заведения, много места за развлечения на борда, така че всеки гост да е СВОБОДЕН да прави каквото, когато и където пожелае, да може сам да подреди програмата си по начина, който му е удобен. FreeStyle концепцията сложи край на фиксираните часове и маси за хранене, защото гостите могат да се хранят всяка вечер в различно време, на различна маса в различен ресторант, предлагащ различна кухня. FreeStyle концепцията сложи край на официалните вечери (formal nights) на корабите, защото в центъра на круизния продукт е безусловното неформално забавление.  

Ако круизната компания предлага премиум круизен продукт***

То тогава корабите от флотилията й се очаква да бъдат от средни до големи, с капацитет от около 1500 до 3000 пасажери. Тези кораби нямат толкова много каюти като мега круизните кораби, но за сметка на това пък имат почти толкова, а понякога и повече пространства за общо ползване - клубове, зали, ресторанти, театри, слънчеви палуби и всякакви други места за почивка, спорт и развлечение. Корабите от флотилиите на премиум компаниите са по-елегантни. Интериорът им е издържан в меки приглушени тонове, включва качествени настилки, покрития и мебели, най-често от естествени материали. Украсата е екстравагантна, скъпа и обичайно се състои от произведения на изкуството. Каютите са по-просторни спрямо тези на корабите от масовата индустрия и предлагат повече удобства и комфорт.

Ако круизната компания предлага луксозен круизен продукт****

Нейната флотилия обичайно се състои от малко на брой, средно големи круизни кораби, на които пътува малък брой пасажери - не повече от хиляда. Още първият поглед във вътрешността на кораба подсказва, че тук става дума за много, много пари. Интериорът е перфектен, обмислен до най-дребния детайл, в някои от най-прочутите дизайнерски студия в света. Идеологията на луксозния круизен продукт е да предостави удобства, обширни пространства, лукс и забележителен интериор, който ви грабва по начин, по който може да ви впечатли само дискретния блясък на диаманта в истинското скъпоценно бижу.

* Royal Caribbean; MSC Cruises
** Norwegian Cruise Line
*** Holland America Line, Celebrity Cruises, Cunard Cruises
****Sebourn Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Azamara Club Cruises

В следващите редове ще намерите кратки описания на флотилиите на отделните круизни компании - партньори на круизна агенция КОНТИТРАНС М.

Четири круизни кораба, построени с идеята да пресъздадат Рая тук, на Земята!
Изчистен и елегантен облик, изискан интериор с доминиращи скъпи естествени материали като тиково дърво, махагон,  кожа, мрамор и гранит, в комбинация с изключителното обслужване от специално подбрания и отлично школуван персонал са определящи за високия клас на предлагания продукт. На корабите няма обичайните за други круизни компании каюти – с балкон, без балкон, вътрешни. Гостите на Regent Seven Seas се настаняват в АПАРТАМЕНТИ – различни по големина и обзаваждане, но само апартаменти! Всички апартаменти на борда разполагат с хол, спалня, помещение за дрехи и багаж, баня и тоалетна с мраморен под, просторна веранда. Някои апартаменти имат две спални, две веранди, две бани/тоалетни, т.е. удобни са за семейства с едно или две деца. Изключение прави Seven Seas Navigator, където 90% от апартаментите са със собствена веранда, но пък по-старата конструкция има своите предимства, които пасажерите ще усетят по време на своето пътуване.
Съотношението гости/персонал във флотилията на REGENT SEVEN SEAS варира от 1,4 до 1,6 и по този показетел брандът е на челно място в круизната индустрия.
Круизни кораби Видео
За сведение на много от почитателите на круизните пътешествия, истински луксозните кораби не са тези гиганти, които обичайно предизвикват възхищение им. Луксозните кораби са с относително малки размери, но за пасажерите в тях има значително по-големи и по-приятно аранжирани пространства в сравнение със споменатите гиганти. 
Seabourn Cruise е бранд от сегмента УЛТРА ЛУКС и към днешна дата (октомври 2019) притежава общо 5 кораба, три от които са с дължина 198 метра, имат 230 апартамента за около 450 гости, а другите два са с дължина 210 метра, имат 300 апартамента и приемат около 650 гости.
През юни 2021 и май 2022 год. към флотилията на SEABOURN CRUISES ще се присъединят още два улта-луксозни експедиционни кораба, конструирани за плаване включително и в тежки полярни условия, съоръжени с възможно най-модерни технологии и хардуеър. Тези кораби ще имат на борда си по 2 подводници, които ще предоставят възможност на пасажерите да надникват в изумителния свят под повърхността на океана. Круизите, изпълнявани с един от тези невероятни кораби – Seabourn Venture, вече са отворени за резерваци и може да ги разгледате в уеб сайта.
Круизни кораби
Флотилията на Holland America Line се състои от 14 великолепни круизни кораба. Повечето от корабите са средни по големина (от 55 до 85 хил. GT), с капацитет около 2000 пасажери или по-малко. За познавачите на круизните пътешествия това означава много. Много свободно пространство на борда, висококачествено обслужване, просторни каюти, комфорт и удобства. И всичко това се допълва от елегантен интериор, проектиран да създава уют, спокойствие и приятна атмосфера по време на круиза. Корабите от флотилията на Holland America Line имат собствено лице - красиво и запомнящо се като лицето на хубава жена. Интересна подробност е това, че компанията поддържа еднакви видове заведения за хранене и развлечения на борда на всичките си кораби, независимо от големината им. По такъв начин пътувайки с различните кораби, винаги ще намирате добре познатите ви уютни кътчета. При тази компания няма изнанади. Holland America Line се придържа към класическата форма на круиз, което се постига и чрез приемственост при проектирането и строежа на нови кораби. Към 2017 година, най-новият кораб от флотилията е KONINGSDAM, но през 2018 се очаква да се появи и следващият кораб от този клас Nieuw Statendam. Думата "Nieuw" в наименованието на някои от корабите означава "нов" и отразява именно тази приемственост, според която Новият Статендам идва да замести стария Статендам, който напусна флотилията след близо 20-годишна вярна служба. 
Круизни кораби

ФЛОТИЛИЯ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Cruise Line (NCL) притежава единствената FreeStyle флотилия в света. Състои се от 14 модерни кораба, специално проектирани и построени в съответствие с FreeStyle концепцията за круизните пътувания. На борда на всички кораби има голям брой ресторанти, част от които предлагат специализирана кухня (френска, италианска, японска, азиатска, латино, рибни специалитети и пр.). По такъв начин гостите на NCL не са длъжни да се хранят всяка вечер на едно и също място, в точно определен час и в точно определен ресторант. Напротив, те могат да избират измежду многобройните опции за вечеря, в желан от тях ресторант и в предпочитан от тях час. Това е основна характеристика на FreeStyle круизите и няма аналог в индустрията, въпреки, че всички останали круизни компании постепено въвеждат схемата на свободно хранене на по-новите си кораби. Корабите на Norwegian Cruise Line притежават изключително модерни театрални сцени, на които се представят бляскави шоу програми, а на строените след 2010 година има и специални зали за цирк и мюзикъл.  
Круизни кораби Видео
Флотилията на Azamara Club Cruises е съвсем миниатюрна и се състои само от два кораба, които нито са твърде големи, т.е. няма как да се почувствате изгубени, нито твърде малки, т.е. няма да скучаете. С капацитет от 690 пасажери, Azamara Quest и Azamara Journey са точното място за провеждането на един круиз от луксозен клас, на тях се създава клубна атмосфера, предпочитана от много пътешественици с усет за качествените неща в живота. По-малкият размер на корабите на Azamara Club Cruises е предимство при посещаването на много пристанища по света, недостъпни за големите плаващи гиганти. Ето няколко примера в подкрепа на това. Корабите на Azamara спират точно пред вратите на Банкок, докато останалите на няколко часа път от града. Корабите на Azamara достигат до центъра на Бордо и в самото сърце на Севиля, и съвсем близо до меката на нощния живот в Хонг Конг. Очевидно тази флотилия е много подходяща за пътешественици, които проявяват по-специален интерес към посещаваните дестинации.
Круизни кораби
Флотилията на Celebrity Cruises се състои от 12 първокласни кораба и един на път - Celebrity Edge, който очакваме да бъде пуснат в експлоатация през 2018 година. Всички кораби на тази компания са конструирани така, че да отговарят на изискванията за предлагане на круизен продукт от премиум клас. А това означава: широки каюти, с приятна и най-вече функционална мебелировка - нищо излишно и нищо липсващо; удобен и просторен санитарен възел във всяка отделна каюта; стилен интериор в общите части на кораба; много места за почивка, забавление и спорт; разнообразни възможности за хранене и всичко останало, което е необходимо за да усетите и оцените предимствата на висококачествения продукт. Три от корабите на Celebrity Cruises, чийто имена запозват с буква "Х" са от тъй наречения експедиционен клас и значително се различават от останалите съдове във флотилията. Celebrity Xpedition, Celebrity Xploration и Celebrity Xperience са много по-малки, чрез тях се предлага качествено различен круизен продукт, насочен изцяло към отявлените пътешественици с дух на откриватели, които желаят да посетят архипелага Галапагос, за да се докоснат до едно от последните диви кътчета на нашата планета.  
Круизни кораби

ФЛОТИЛИЯ НА ROYAL CARIBBEAN

С втората по големина флотилия от пасажерски кораби, Royal Caribbean е световен лидер на круизната индустрия. Двадесет и петте плавателни съда са класифицирани в седем класа: Quantum, Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision и Sovereign. Едни от най-популярните кораби на компанията са тези от Oasis-клас: Oasis of The Seas, Allure of The Seas и най-новия Harmony of The Seas, който беше въведен в експлоатация през лятото на 2016 година. Екипът на Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. беше поканен на тържественото представяне на Harmony of the Seas и осъществи кратък круиз с този внушителен гигант из топлите води на Средиземно море. Филма за пътуването до Барселона и с Harmony of The Seas може да гледате като изберете бутон ВИДЕО.

Круизни кораби Видео