Круизни флотилии

Четири круизни кораба, построени с идеята да пресъздадат Рая тук, на Земята!
Изчистен и елегантен облик, изискан интериор с доминиращи скъпи естествени материали като тиково дърво, махагон,  кожа, мрамор и гранит, в комбинация с изключителното обслужване от специално подбрания и отлично школуван персонал са определящи за високия клас на предлагания продукт. На корабите няма обичайните за други круизни компании каюти – с балкон, без балкон, вътрешни. Гостите на Regent Seven Seas се настаняват в АПАРТАМЕНТИ – различни по големина и обзаваждане, но само апартаменти! Всички апартаменти на борда разполагат с хол, спалня, помещение за дрехи и багаж, баня и тоалетна с мраморен под, просторна веранда. Някои апартаменти имат две спални, две веранди, две бани/тоалетни, т.е. удобни са за семейства с едно или две деца. Изключение прави Seven Seas Navigator, където 90% от апартаментите са със собствена веранда, но пък по-старата конструкция има своите предимства, които пасажерите ще усетят по време на своето пътуване.
Съотношението гости/персонал във флотилията на REGENT SEVEN SEAS варира от 1,4 до 1,6 и по този показетел брандът е на челно място в круизната индустрия.
Круизни кораби Видео

ФЛОТИЛИЯ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Cruise Line (NCL) притежава единствената FreeStyle флотилия в света. Състои се от 14 модерни кораба, специално проектирани и построени в съответствие с FreeStyle концепцията за круизните пътувания. На борда на всички кораби има голям брой ресторанти, част от които предлагат специализирана кухня (френска, италианска, японска, азиатска, латино, рибни специалитети и пр.). По такъв начин гостите на NCL не са длъжни да се хранят всяка вечер на едно и също място, в точно определен час и в точно определен ресторант. Напротив, те могат да избират измежду многобройните опции за вечеря, в желан от тях ресторант и в предпочитан от тях час. Това е основна характеристика на FreeStyle круизите и няма аналог в индустрията, въпреки, че всички останали круизни компании постепено въвеждат схемата на свободно хранене на по-новите си кораби. Корабите на Norwegian Cruise Line притежават изключително модерни театрални сцени, на които се представят бляскави шоу програми, а на строените след 2010 година има и специални зали за цирк и мюзикъл.  
Круизни кораби Видео
Флотилията на Celebrity Cruises се състои от 12 първокласни кораба и един на път - Celebrity Edge, който очакваме да бъде пуснат в експлоатация през 2018 година. Всички кораби на тази компания са конструирани така, че да отговарят на изискванията за предлагане на круизен продукт от премиум клас. А това означава: широки каюти, с приятна и най-вече функционална мебелировка - нищо излишно и нищо липсващо; удобен и просторен санитарен възел във всяка отделна каюта; стилен интериор в общите части на кораба; много места за почивка, забавление и спорт; разнообразни възможности за хранене и всичко останало, което е необходимо за да усетите и оцените предимствата на висококачествения продукт. Три от корабите на Celebrity Cruises, чийто имена запозват с буква "Х" са от тъй наречения експедиционен клас и значително се различават от останалите съдове във флотилията. Celebrity Xpedition, Celebrity Xploration и Celebrity Xperience са много по-малки, чрез тях се предлага качествено различен круизен продукт, насочен изцяло към отявлените пътешественици с дух на откриватели, които желаят да посетят архипелага Галапагос, за да се докоснат до едно от последните диви кътчета на нашата планета.  
Круизни кораби
Флотилията на Holland America Line се състои от 14 великолепни круизни кораба. Повечето от корабите са средни по големина (от 55 до 85 хил. GT), с капацитет около 2000 пасажери или по-малко. За познавачите на круизните пътешествия това означава много. Много свободно пространство на борда, висококачествено обслужване, просторни каюти, комфорт и удобства. И всичко това се допълва от елегантен интериор, проектиран да създава уют, спокойствие и приятна атмосфера по време на круиза. Корабите от флотилията на Holland America Line имат собствено лице - красиво и запомнящо се като лицето на хубава жена. Интересна подробност е това, че компанията поддържа еднакви видове заведения за хранене и развлечения на борда на всичките си кораби, независимо от големината им. По такъв начин пътувайки с различните кораби, винаги ще намирате добре познатите ви уютни кътчета. При тази компания няма изнанади. Holland America Line се придържа към класическата форма на круиз, което се постига и чрез приемственост при проектирането и строежа на нови кораби. Към 2017 година, най-новият кораб от флотилията е KONINGSDAM, но през 2018 се очаква да се появи и следващият кораб от този клас Nieuw Statendam. Думата "Nieuw" в наименованието на някои от корабите означава "нов" и отразява именно тази приемственост, според която Новият Статендам идва да замести стария Статендам, който напусна флотилията след близо 20-годишна вярна служба. 
Круизни кораби

ФЛОТИЛИЯ НА ROYAL CARIBBEAN

С втората по големина флотилия от пасажерски кораби, Royal Caribbean е световен лидер на круизната индустрия. Двадесет и петте плавателни съда са класифицирани в седем класа: Quantum, Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision и Sovereign. Едни от най-популярните кораби на компанията са тези от Oasis-клас: Oasis of The Seas, Allure of The Seas и най-новия Harmony of The Seas, който беше въведен в експлоатация през лятото на 2016 година. Екипът на Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. беше поканен на тържественото представяне на Harmony of the Seas и осъществи кратък круиз с този внушителен гигант из топлите води на Средиземно море. Филма за пътуването до Барселона и с Harmony of The Seas може да гледате като изберете бутон ВИДЕО.

Круизни кораби Видео

ФЛОТИЛИЯ НА MSC CRUISES

MSC е най-бурно развиващата се круизна компания. За период от 15 години, компанията построи 15 кораба. Италианският стил във вътрешния дизан е отличителна черта на флотилията на MSC Cruises. Всички плавателни съдове са проектирани и изградени така, че да задоволят потребностите на многобройните гости от удобства, забавления и атракции. Животът на борда на корабите е интересен, интензивен и особено привлекателен за пасажери във възрастовата група от 25 до 45 години. За онези, които търсят интересно и разнообразно пътешествие по море, но все пак държат на повече удобства, ценят тишината и лукса, MSC предлага интересна All Inclusive форма на настаняване в специална ВИП-зона, наречена MSC YACHT CLUB. Такава зона има на всички кораби от клас „Фантазия“ – MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Preziosa, MSC Divina. Повече информация за Yacht Club може да получите от филма (натиснете бутон ВИДЕО).

Круизни кораби Видео
Флотилията на Azamara Club Cruises е съвсем миниатюрна и се състои само от два кораба, които нито са твърде големи, т.е. няма как да се почувствате изгубени, нито твърде малки, т.е. няма да скучаете. С капацитет от 690 пасажери, Azamara Quest и Azamara Journey са точното място за провеждането на един круиз от луксозен клас, на тях се създава клубна атмосфера, предпочитана от много пътешественици с усет за качествените неща в живота. По-малкият размер на корабите на Azamara Club Cruises е предимство при посещаването на много пристанища по света, недостъпни за големите плаващи гиганти. Ето няколко примера в подкрепа на това. Корабите на Azamara спират точно пред вратите на Банкок, докато останалите на няколко часа път от града. Корабите на Azamara достигат до центъра на Бордо и в самото сърце на Севиля, и съвсем близо до меката на нощния живот в Хонг Конг. Очевидно тази флотилия е много подходяща за пътешественици, които проявяват по-специален интерес към посещаваните дестинации.
Круизни кораби