Круизни флотилии

ФЛОТИЛИЯ НА ROYAL CARIBBEAN

С втората по големина флотилия от пасажерски кораби, Royal Caribbean е световен лидер на круизната индустрия. Двадесет и петте плавателни съда са класифицирани в седем класа: Quantum, Oasis, Freedom, Voyager, Radiance, Vision и Sovereign. Едни от най-популярните кораби на компанията са тези от Oasis-клас: Oasis of The Seas, Allure of The Seas и най-новия Harmony of The Seas, който беше въведен в експлоатация през лятото на 2016 година. Екипът на Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. беше поканен на тържественото представяне на Harmony of the Seas и осъществи кратък круиз с този внушителен гигант из топлите води на Средиземно море. Филма за пътуването до Барселона и с Harmony of The Seas може да гледате като изберете бутон ВИДЕО.

Круизни кораби Видео

ФЛОТИЛИЯ НА MSC CRUISES

MSC е най-бурно развиващата се круизна компания. За период от 15 години, компанията построи 15 кораба. Италианският стил във вътрешния дизан е отличителна черта на флотилията на MSC Cruises. Всички плавателни съдове са проектирани и изградени така, че да задоволят потребностите на многобройните гости от удобства, забавления и атракции. Животът на борда на корабите е интересен, интензивен и особено привлекателен за пасажери във възрастовата група от 25 до 45 години. За онези, които търсят интересно и разнообразно пътешествие по море, но все пак държат на повече удобства, ценят тишината и лукса, MSC предлага интересна All Inclusive форма на настаняване в специална ВИП-зона, наречена MSC YACHT CLUB. Такава зона има на всички кораби от клас „Фантазия“ – MSC Fantasia, MSC Splendida, MSC Preziosa, MSC Divina. Повече информация за Yacht Club може да получите от филма (натиснете бутон ВИДЕО).

Круизни кораби Видео

ФЛОТИЛИЯ НА NORWEGIAN CRUISE LINE

Norwegian Cruise Line (NCL) притежава единствената FreeStyle флотилия в света. Състои се от 14 модерни кораба, специално проектирани и построени в съответствие с FreeStyle концепцията за круизните пътувания. На борда на всички кораби има голям брой ресторанти, част от които предлагат специализирана кухня (френска, италианска, японска, азиатска, латино, рибни специалитети и пр.). По такъв начин гостите на NCL не са длъжни да се хранят всяка вечер на едно и също място, в точно определен час и в точно определен ресторант. Напротив, те могат да избират измежду многобройните опции за вечеря, в желан от тях ресторант и в предпочитан от тях час. Това е основна характеристика на FreeStyle круизите и няма аналог в индустрията, въпреки, че всички останали круизни компании постепено въвеждат схемата на свободно хранене на по-новите си кораби. Корабите на Norwegian Cruise Line притежават изключително модерни театрални сцени, на които се представят бляскави шоу програми, а на строените след 2010 година има и специални зали за цирк и мюзикъл.  
 
Круизни кораби Видео

ФЛОТИЛИЯ НА PRINCESS CRUISES

Флотилията на Princess Cruises се състои от 18 красиви круизни кораба. Повечето плавателни съдове на тази компания се класифицират като големи и свръхголеми круизни кораби с обем над 90 хил. GT. Някои от най-характерните за флотилията на Princess елементи са киното под звездите и „светилището“. На една от външните палуби има разположен огромен екран, на който може да гледате филми и забавни програми почти през целия ден и вечерта. Така съчетавате забавленията с приятното излежаване под топлите слънчеви лъчи или на лунна светлина. „Светилището“ е специална плажна ВИП-зона, разположена на носа на кораба, в която може да прекарате дълги часове в тишина и спокойствие, вдишвайки свежия морски въздух. Princess е много иновативна круизна компания, а доказателство за това е и най-новия проект, т.нар. OCEAN MADALLION. Проектът предвижда, постепено магнитните карти да бъдат заменени с чипове, поставени в специални медальони, украсени с логото на компанията. Чиповете ще изпълняват всички познати функции на магнитните карти, но ще дават възможност за още по-добро персонализирано обслужване на борда на кораба. Освен това медальоните са оформени като бижута, подходящи за всяка възраст и пол.

Круизни кораби