Круизни компании

Когато се говори за круизи, неизбежно в употреба влиза понятието ЛУКС. Хората влагат различен смисъл в тази дума, което е напълно разбираемо. Критериите са най-разнообразни, изискванията още повече – трудно може да се дефинира еднозначно. Ако трябва да направим аналогия с автомобилната индустрия, където нещата са като че ли по-ясни,  REGENT SEVEN SEAS CRUISES при круизите е като ROLLS ROYCE при автомобилите, с уговорката, че круизите са доста по-достъпни, все пак.
Наред с 6-звездното настаняване и обслужване, REGENT SEVEN SEAS CRUISES предлагат продукт, предназначен за хора, желаещи да получат максимум познания и в същото време огромна наслада от морското пътешествие из най-прекрасните кътчета от нашата планета. Гостите на RSSC са хора с широки интереси, богата култура, с добри финансови възможности, и най-важното, с дълбоко уважение към самите себе си! Ако се причислявате към тази категория хора, без съмнение, ще се чуствате превъзходно сред себеподобни на борда на някой от корабите на тази компания.
Цените са относително високи, в сравнение с тези предлагани за сходни маршрути от други компании,  но ако се вгледате какво е включено в тях, лесно ще резберете, че началната цена, практически е и крайна такава, т.е. за времето на вашето пътуване може да не похарчите и цент дори. В същото време обаче, получавате за парите си продукт с несравнимо висока стойност и качество! Опитайте и ще се убедите.

 
Круизни дестинации Видео
Първата FREE-STYLE круизна компания! Norwegians бяха тези, които безцеремонно разчупиха установените с десетилетия традиции в круизната индустрия и смело поеха курс към освобождаване от строгите правила на формалния поведенчески код на борда.  Така круизната ваканция  стана наистина почивка – джинси, къси пантталони, плажни шорти, тениски и джапанки, вместо задължителните до скоро смокинг, папионки, бални рокли, лачени обувки и прочие атрибути на вечерната суета. На ваканция – като на ваканция! Множество ресторанти предлагат кулинарни шедьоври от Франция и Италия, Китай и Япония,  Аржентина и Бразилия... Всички, млади и възрастни, деца и родители, шумни компани или двойки, търсещи усамотение – всички се чустват отлично на круизните кораби от флотилията на NCL.
Круизни дестинации Видео
Още една компания от премиум сегмента в круизната индустрия с амбицията да бъде сред първите в класацията. Създадена в далечната 1989 година, CELEBRITY неотклонно следва стандартите, които правят морските круизи предпочитан начин за почивка, пътешествие и развлечение. Корабите, носещи емблемата “X” са символ на модерния лукс, предпочитан от млади по дух и възраст  любители на морето, разполагащи с прилични финансови възможности.  Любопитно е да се отбележи, че сред круизните дестинации на CELEBRITY има една, която не фигурира в списъците на конкурентите – ГАЛАПАГОС!  Цели три кораба Xpedition, Xperience и Xploration предоставят наистина уникална възможност за изследване на островите от този архипелаг по стилен и приятен начин.
Круизни дестинации Видео
За моного любители на морските пътешествия, особено за тези с по-голям опит и изисквания, HOLLAND AMERICA LINE е олицетворение на елегантния стил в куизната индустрия. Само външният вид на корабите предизвикват у пасажерите гордост и задоволство за направения избор – да пътуват именно с тази круизна компания, а не с някоя друга. Гостите на борда са очаровани от колониалния разкош на интериора, но по никакъв начин не са лишени от удобствата на съвременния свят. Разнообразие от маршрути, както по продължителност, така и по пристанища, практически във всички основни круизни региони – това предлага HOLLAND AMERICA на своите верни фенове  от десетилетия насам.
Круизни дестинации Видео
Ако се заговори за круизи, всеки с авторитетно поклащане на глава, присъщо на познавачите, се съгласява с тезата, че да, това е „най-истинската“ круизна компания. Действително, ROYAL CARIBBEAN се радва на огромна популярност по света и у нас . Може би защото от дълги времена, в круизната индустрия повечето „НАЙ-„ носят все имена, завършващи с “...OF THE SEAS”. Не друг, а именно ROYAL CARIBBEAN наложи модата на хипер-гигантските кораби – OASIS OF THE SEAS, ALLURE OF THE SEAS, а от началото на юни 2016 година към тях се присъедини и третият от супер-серията  HARMONY OF THE SEAS. Най-нови технологии, най-екстравагантни забавления, най-... Накратко, това е безспорният световен лидер в масовия сегмент при морските круизи.
Круизни дестинации Видео
Съвсем от скоро в круизния бизнес, неаполитанската MSC Cruises устремно върви към върховете в масовия сегмент на круизната индустрия. Съчетанието на 5-звезден круизен продукт с агресивна търговска политика е формулата, довела до невероятния пробив и  успехи на тази компания. MSC сравнително бързо задмина и остави далеч зад себе си основния си конкурент в сегмента – COSTA CRUISES. Амбициозните планове за увеличаване на флотилията с нови мега-лайнери, достъпният за широки социални слоеве круизен продукт,  постепенното проникване в круизни региони, традиционно доминирани от американски круизни компании, като Карибско море, Югоизточна Азия, Тихия океан и Австралия, гарантират място на компанията в челната десятка. Новост в програмата на MSC Cruises е ОКОЛОСВЕТСКОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ, което се предвижда да се осъществи в първите четири месеца на 2019 г. Маршрутът вече е в продажба, цените са повече от приемливи, а за резервиралите околосветски круиз, компанията предоствя значителни бонуси под формата на безплатни брегови екскурзии, напитки и други услуги.
Круизни дестинации Видео
Създадена е през 1986 г. от  двама норвежки предприемачи с идеята да се даде възможност на по-широк кръг от хора да изпитат насладата от плаване на луксозна яхта, привилегия отредена за най-богатите на този свят.  Наскоро компанията бе придобита от HOLLAND AMERICA LINE. По аналогия от автомобилния свят, където има LEXUS и TOYOTA,  INFINITY и NISSAN, така при круизите SEABOURN сега е уртралуксозният бранд на HOLLAND AMERICA LINE. Компанията набързо се освободи от по-старите си кораби и остана само с три: SEABOURN ODYSSEY (2009), считан за “game changer” в ултра-лукс сегмента на круизната индустрия, SEABOURN SOJOURN (2011) и SEABOURN QUEST (2011). В края на ноември 2016 година пристигна ново попълнение – SEABOURN ENCORE.  Много площ за пасажерите, само апартаменти на борда, разбира се с веранди, фантастични маршрути по цялото земно кълбо. Обслужване от най-висок клас, отлично школуван прерсонал  и съотношение брой гости:брой обслужващ персонал 1:1 – най-високото в круизната индустрия!
Круизни дестинации Видео
Компанията определя двата си кораба като плаващи бутикови хотели. Вероятно читателят се досеща, че присъствието на думата CLUB в наименованието на компанията, вече само по себе си означава много високо вдигната летва. И това е точно така – уютен интериор, превъзходна храна и изключително обслужване – на това разчитат и получават в пълна степен гостите на борда. Размерите на корабите им позволяват да влизат там, където големите круизни лайнери на другите компании не могат. Това е значително предимстово особено при посещения в мегаполиси като Сидни, Хонгконг, Бангкок, Шанхай и пр., защото спестява време и средства на пасажерите.
Наред със стилния лукс, видим във всеки детайл, звездното обслужване на борда, компанията се гордее и с чудесните си маршрути.  Плаването е замислено така, че пасажерите да могат спокойно, без напрежение, а не набегом, да се запознаят със забележителностите и да се наситят напълно на удоволствията, които посещаваните круизни дестинации им предлагат.
Круизни дестинации Видео