Круизни дестинации за SEABOURN CRUISES

Круизна компания Seabourn се слави с едни от най-интересните и разнообразни маршрути до необичайни пристанища и градове във всички круизни дестинации по света. Дори в най-популярните и „обходени“ круизни дастинации като Средиземно море или Балтийско море, например, Seabourn успяват да разработят такива маршрути, че да спрат вниманието и на най-опитните пътешественици, обиколили неведнъж знаковите туристически забележителности. Имена като Аячо и Бонифацио на остров Корсика, Аресифе на Канарските острови, Мгар в Малта, Портоферарио на остров Елба и пр. са такива, които стоят в страни от утъпканите туристически пътеки, но са безкрайно любопитни и красиви. 7-дневните круизи в Балтийско море пък са с 3 дни престой в Ст. Петербург – достатъчно време за подробно разглеждане на най-великолепния град в Русия. Пътешествията по море имат това предимство, че с круизния кораб вие може да посетите места, които по друг начин трудно ще видите. При това за относително кратко време, като пътувате изгодно и в комфорт. Цените за круизи на Сийборн са по-високи от тези за стандартните продукти, защото круизната компания е позиционирана в луксозния круизен сегмент. А това означава, че получавате едно пътешествие по море от класа, изпълнено с наслада, безгрижие и незабравими изживявания, като за това заплащате изключително изгодна цена за ол инклузив круиз.
Круизите на Seabourn в Западното Средиземноморие се осъществяват в периода април – ноември. В пълна противоположност на масовите круизи, като тези на MSC Cruises, Royal Caribbean или Norwegian Cruise Line, най-изгодни цени за круизите на Сиибон до дестинации в Италия, Испания, Франция и Малта може да се намерят за отплаванията през юли и август. За това има конкретна причина, която се крие в социалния и възрастовия профил на пасажерите. Обичайните гости на Сииборн са хора над 50-годишна възраст, които предпочитат да отбягват претоварените туристически дестинации особено в пика на летния сезон. Това обаче е благоприятна възможност за нас, да се възползваме от най-атрактивните цени за All Inclusive круиз с прекрасен маршрут из скритите перли на най-популярната ваканционна круизна дестинация в Европа – Средиземно море.
В круизен регион Източно Средиземноморие, Сииборн осъществяват круизи от Пирея, някои от които приключват в Рим или Барселона, а при други круизният кораб се връща в Пирея. Круизите из гръцките острови в Егейско море понякога включват рядко посещавани от круизните кораби места като остров Скиатос, остров Парос, Агиос Николаос на Крит, Мгар в Малта, Бастиа в Корсика, Амалфи и Понца в Италия. Що се отнася до луксозните морски пътешествия из Северна Европа, особено внимание следва да се обърне на круизите из Норвежките фиорди, Исландия и Гренландия. Уникални като съдържание са круизите на Seabourn из Британските острови.
А ако обърнем взор към други континенти, круизните кораби на Сииборн ще ви отведат до нечувани екзотични кътчета в Азия, Австралия и Нова Зеландия, Южна и Северна Америка.
Разбира се компанията извършва и регулярни круизи в Карибите. Тези пътувания предоставят на гостите удоволствието да изживеят това, което е позволено само на малцина. Корабът спира насред някой райски залив, кърмата се трансформира в марина и любителите на водните удоволствия като гребане с каяк, джет-ски, водни ски или пара-сейлинг се отдават на желаното занимание, при това напълно безплатно! Точно както правят собствениците на огромните яхти и техните високопоставени гости по филмите, които замечтано гледаме.
Специално място в програмата на Seabourn  заемат т.нар. експедиционни круизи. Това са морски пътешествия, чрез които пасажерите могат да опознаят в детайли чудни, недокоснати от човешката дейност, кътчета от нашата планета. Експедиционните кораби са специално проектирани, построени и оборудвани така, че да могат с лекота да достигат иначе трудни от навигационна гледна точка места по цялото земно кълбо. На борда на експедиционните круизни кораби има всевъзможно оборудване и приспособления като акваланги, джед-ски, дори подводници, позволяващи на гостите да изследват интересуващите ги обекти под и над морската повърхност. Самите експедиционни круизи са пределно скъпи поради естеството и уникалността на маршрутите, а в конкретния случай и поради качеството на настаняването, което при Сииборн е винаги от най-висок клас. Компанията ще осъществява експедиционни круизи с кораб Seabourn Venture - най-новата придобивка на Сииборн Круизес. Той ще пътува до круизни дестинации из полярните морета в Арктика и Антарктика, около тропически коралови рифове и разни знайни и незнайни острови из Атлантика. Само със Seabourn Venture е възможно да осъществите круиз до Перу, но преминавайки през сърцето на амазонската джунгла! За първи път в историята на модерната круизна индустрия, обичайнит круизен маршрут по река Амазонка, от Рио де Жанейро до Манауш, Бразилия, се удължава с 8 дни плаване сред дивата природа на Амазония, та чак до град Икитос в Перу. Ако вече сме привлекли вниманието ви към прекрасните круизни дестинации на Сииборн, разгледайте отделните маршрути, изберете това което най-много ви привлича и ако разполагате с необходимите средства за осъществяване на подобно пътешествие, не се колебайте! За всяка похарчена стотинка ще получите много повече, от колкото очаквате и ще посетите места, за които много хора нито са чували, нито са мечтали.
Кариби, Бахами, Панамски канал, Флорида с отплаване от САЩ
Огромен круизен регион, заемащ обширни водни площи, безчет тропически острови и Слънчевия щат Флорида. Географското положение и благоприятният климат определят характера на круизния продукт: пълен релакс през цялата година, златни плажове, изумрудени води, спорт и забавления. Една от големите атракции на региона е плаването до или през Панамския канал. Такива круизи изпълняват предимно Holland America Line и Norwegian Cruise Line.
Основни отправни пристанища за круизи из Карибите: Маями и Форт Лодърдейл във Флорида, САЩ. Вече все по-често има круизи с отплавания към Южни и Източни Кариби от пристанище Сан Хуан в Пуерто Рико (изисква се виза за САЩ). Някои компании използват като начални пристанища за карибските си круизи също Ню Орлийнс, Тампа и Ню Йорк. Круиз из Карибите без виза за САЩ е възможен с луксозните кораби на SEABOURN CRUISES, с отплавания от Барбадос или Сен Мартен.
Круизите от и до Куба бяха преустановени през 2019 година за неопределен срок.
Включени в круизните маршрути държави: Почти всички острови в Източните и Южните Кариби, Ямайка и Големия Кайманов остров в Западните Кариби, някои острови на Бахамите, включително и частните острови на Norwegian Cruise Line и Holland America Line, Мексико (предимно пристанищата Козумел и Коста Мая), държавите от Централна Америка - Белиз, Хондурас, Коста Рика и Панама.
Сезонност: Целогодишно
Най-подходящото време за круиз в Карибите:  Сухият сезон, т.е. месеците от ноември до април.
Круизи Кариби, Бахами, Панамски канал, Флорида
Карибски круизи БЕЗ ВИЗИ за САЩ (All Inclusive)
Карибско море е една от най-експлоатираните туристически дестинации на планетата. Районът привлича милиони туристи всеки сезон, а голяма част от тях пътуват из Карибите с круизни кораби. На повечето острови има изградени обширни круизни терминали и нерядко там може да наброите по 7-8 и дори повече кораба, докарали няколко хиляди жадни за слънце и море гости от цял свят. Рядко обаче на такива оживени, пъстри и шумни места ще видите кораб на SEABOURN или на REGENT SEVEN SEAS CRUISES. Причината е, че тези кораби не винаги се нуждаят от пристанищен терминал – те просто отвеждат пасажерите си директно до райските местенца  по островите – закътани заливи, трудно достъпни по сушата плажни ивици и пускат котва там, тоест точно както става когато сте на частна яхта. Такова преживяване е практически немислимо ако пътувате на кораб-гигант. Това е една от привилегиите на луксозния клас!
Круизи в района
Южна Америка, Антарктика, Амазонка
Далечна, разнообразна и твърде непозната за нас българите, Южна Америка винаги буди любопитството ни и позадрямалия приключенчески дух. Та това е земята на неразгаданите още изображения от платото Наска, изгубеният град на инките Мачу Пикчу, пирамидите на маите... Да не забравяме за уникалните природни забележителности като Амазонка, езерото Титикака, водопада Игуасо, чилийските фиорди... Да не забравяме и космополитния, изпълнен с енергия Рио де Жанейро и родината на страстното танго - Буенос Айрес. Това изброяване може да продължи дълго-дълго.
Основни отправни пристанища за круизи в Южна Америка: Буенос Айрес; Сан Антонио, Чили;  Рио де Жанейро, Бразилия; за позициониращите круизи от и до Северна Америка - Лос Анжелис, Калифорния, САЩ и Форт Лодърдейл, Флорида, САЩ.
Включени в круизните маршрути държави: Бразилия, Аржентина, Чили, Перу, Еквадор, Френска Гвиана, Панама, Карибски острови. 
Сезонност: от ноември до края на март.
Най-подходящото време за круиз в Южна Америка: от ноември до края на март.
Круизи в Южна Америка, Антарктида
Южна Америка, Антарктика, Амазонка Гранд Круизи
 
Круизи в района
Африка
Черният континент до скоро бе „бяло петно“ за круизната индустрия. Изключение правеха някои пристанища в северната част на контитнета - по средиземноморското крайбережие, както и големите пристанища на Южна Африка. Поради политическа нестабилност  в региона, круизните компании преустановиха посещения в повечето арабски държави в Северна Африка.  Круизни кораби обаче започнаха да посещават някои любопитни и екзотични места в Ангола, Намибия, Гана, Бенин и Сенегал. А Сейшелите, Кабо Верде и Реюнион никога не са излизали от листите на желани круизни дестинации.
Основни отправни пристанища за круизи до Африка: Кейп Таун. За позициониращите круизи от и до Европа или Арабските Емирства и Индия: Лисабон, Дубай, Мумбай.
Включени в круизните маршрути държави: Южна Африка, Мозамбик, Намибия, Танзания, Кения, Сейшелските острови, Реюнион, Мадагаскар, остров Мавриции, Индия, Арабските Емирства, Гамбия, Гана, Ангола, Бряг на слоновата кост, Мароко, Испания (Канарски острови), Португалия.
Сезонност: от ноември до март в района се осъществяват регулярни круизи. В началото и края на зимния сезон, когато различни кораби се препозиционират между Африка и Европа или между Африка и Азия, се осъществяват т. нар. гранд круизи, които включват държави и от други континенти.
Най-подходящото време за круиз в Африка: от ноември до март. За плавания покрай Източна и Западна Африка няма ясно изразена сезонност. Обичайно подобни пътешествия се правят по време на позициониращите гранд круизи. Африкански пристанища често са част от околосветските пътешествия на основните круизни компании – Holland America Line, Seabourn Cruises, Regent Seven Seas Cruises и други.
Круизи Южна Африка, Намибия, Мозамбик, Индийски Океан
Арабски полуостров, Суецки канал, Индийски океан
Тези територии попаднаха в полезрението на дестинационните експерти от круизната индустрия сравнително неотдавна. Всички обаче са единодушни в оценките си – голям потенциал и светло бъдеще. Няма как да е иначе. Регионът предлага неограничени възможности както за опознавателен туризъм – клултурно-исторически, етнически, религиозен и пр., така и условия за отдих – слънце, плаж и водни спортове.
Основни отправни пристанища за круизи в Арабските Емирства: Дубай и Абу Даби. За позициониращите круизи от и до Европа - главните Средиземноморски пристанища.
Включени в круизните маршрути държави: Египет, Израел, Йордания, Обединени Арабски Емирства, Оман, Бахрейн, Катар, Индия, Шри Ланка.
Сезонност: от ноември до март в района се осъществяват регулярни круизи. В началото и края на зимния сезон, когато различни кораби се препозиционират между Югоизточна Азия в Европа или между Африка в Европа или между Европа и Арабските Емирства, се осъществяват т. нар. гранд круизи, които включват държави от Персийския залив като част от маршрутите си или като начални и крайни пристанища.
Най-подходящото време за круиз в Червено Море и Персийския залив: от ноември до март.
Арабски полуостров, Суецки канал, Индийски океан
Азия - Далечен Изток (Япония, Корея, Китай)
Круизните пътешествия из най-отдалечените, загадъчно-вълшебни кътчета на нашата планета са изключителна възможност да опознаем очарованието на този непознат и донякъде странен за нас свят. Богато наследство от древността и ултра модерни съвременни технологии, традиции и задъхано ежедневие, невероятна природа и екстравагантни творения на човешка ръка съществуват в хармония по тези места и ще оставят у пътешественика незабравими спомени.
Основни отправни пристанища за круизи до Япония, Корея и Китай: Йокохама (Токио), Хонг Конг, Шанхай,Тянджин (Пекин) 
Включени в круизните маршрути държави: Япония, Корея, Китай, Тайван, Филипините, Хонг Конг
Сезонност: В периода от март до ноември. 
Най-подходящото време за круиз в Далечния Изток: от март до май в Япония, когато е цъфтежа на вишните. През август и септември са възможни тропически бури в Южно Китайско Море.
 
Круизи Япония, Корея, Китай, Тайван
Югоизточна Азия (Сингапур, Виетнам, Тайланд, Малайзия, Камбоджа, Индонезия)
Смесицата от различни култури, етноси, обичаи, религии, кухня и пр. може да обърка и смути дори опитен пътешественик, но без никакво съмнение Югоизточна Азия е регион, който попда в списъка MUST SEE! Основните отправни пристанища са лесно достъпните за европейския турист Сингапур, Хонг Конг и Шанхай. Посещенията в Камбоджа все още са рядкост, но все пак съществуват такива круизи. Премиум компаниите предлагат брегови екскурзии от виетнамски или камбоджански пристанища, до вътрешността на Камбоджа, за разглеждане на храмовете в Ангкор. Пътуването до Ангкор се осъществява със самолет, включено е настаняване в луксозни хотели, хранене и екскурзоводско обслужване, което прави тези турове пределно скъпи. Все пак обаче, това е възможност за съчетаване на круиза с прерфектно организирана екскурзионна програма във вътрешността на непознатата и екзотична Камбоджа. Круизите включват много пристанища във Виетнам, както и основни туристически дестинации в Тайланд и Малайзия, като Пукет, Пенанг, Лангауи, Банкок и други.
Основни отправни пристанища за круизи в Югоизточна Азия: Сингапур, Шанхай, Хонг Конг.
Включени в круизните маршрути държави: Сингапур, Виетнам, Камбоджа, Тайланд, Малайзия, Индонезия, Хонг Конг.
Най-подходящото време за круиз в Югоизточна Азия: Предвид природните и климатични особености на регона, най-подходящо време за круизно пътешествие се счита периода от ноемри до април.
Круизи Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Сингапур, Малайзия
Азия Гранд Круизи
 
Круизи в района
Италия, Испания, Португалия, Франция, Малта

Ренесанс, архитектура, изскуство, изтънчени вина и великолепна храна. Това са няколко ключови думи, характеризиращи круизна дестинация Западно Средиземноморие. Освен музеите и изисканите ресторанти обаче, средиземноморските круизи предлагат на круизния пътешественик и невероятни природни забележителности. Френската Ривиера, бреговете на Прованса в Южна Франция и бреговете на Амалфи в Южна Италия, Корсика, Сардиния, Менорка и Майорка та чак до Гибралтар и Андалусия. Всичко това само за времето на един 7 или 10-дневен круиз из Средиземно море.

Основни отправни пристанища за круизи в Западното средиземноморие: Чивитавекия (Рим), Барселона, Венеция.
Включени в круизните маршрути държави: Италия, Испания, Франция, Малта.
Сезонност: В западното средиземноморие, круизи се извършват целогодишно.
Най-подходящото време за круиз в западното средиземноморие: От май до октомври.

Средиземноморски круизи
Гърция, Италия, Турция, Израел, Египет, Хърватска, Черна Гора
Историята на човешката цивилизацията започва по тези места. Долен Египет, Финикия, Анатолия. Древни култури, оставили следа до наши дни - еврейската, древногръцката, арабската и турската – по тези земи са се зародили и развивали. История и култура в комбинацията със слънце, кристално чисто море и феноменална кухня – резултатът е нескончаем туристически поток и многобройна флотилия круизни кораби.
Основни отправни пристанища за круизи в източното средиземноморие: Венеция, Чивитавекия (Рим) и в по-редки случаи Пирея (Атина), Истанбул, Монте Карло.
Включени в круизните маршрути държави: Италия, Гърция, Хърватска, Словения, Черна Гора, Турция*, Египет*, Израел*, Кипър.
*Посещенията в тези държави са частично или напълно преустановени за 2017 г. от съображения за сигурност на пътниците, корабите и екипажите. През 2021 година има вероятност посещенията в турски пристанища да бъдат възобновени от страна на някои круизни компании, опериращи в региона.
Сезонност: В Егейско, Адриатическо и Йонийско море, круизи се извършват целогодишно.
Най-подходящото време за круиз в източното средиземноморие: От май до октомври за круизи в Егейско, Йонийско и Адриатическо море и от октомври до март за круизи до Египет и Израел или за круизи през Суецкия канал, достигащи до Арабските Емирства.
Круизи гръцки острови и Адриатика
Канарски острови, Мадейра, Мароко, Испания, Португалия
Канарските и Азорските острови географски са част от Африка, политически принадлежат на Европа, а в круизната индустрия формират отделен регион. Защо ли?! Няма да ви отнеме много време да намерите отговор на въпроса – още на втория ден от вашия круиз ще сте наясно по темата.

Основни отправни пристанища за круизи до канарските острови и остров Мадейра:
Чивитавекия (Рим), Генуа, Барселона, Марсилия, Саутхемптън (Лондон)

Включени в круизните маршрути държави: Италия, Испания, Франция, Мароко, Португалия.

Сезонност: Круизи до канарските острови и о-в. Мадейра се извършват в периода ноември-април.

Най-подходящото време за круиз до Канарските острови и о-в Мадейра: От ноември до април.
 
Круизи Канарски острови, Мароко, Мадейра
Испания, Португалия, Франция, Белгия, Холандия, Англия
Наред с големите и прочути Амстердам, Копенхаген и  Лисабон, в този регион ще откриете редица по-малки, повече или по-малко известни, но изключително интересни градове, които със сигурност ще останат в спомените ви с тяхната пленителна архитектура, своеобразна атмосфера и гостоприемни жители. Такива са, например, Виго, Порто, Портимао, Билбао и още...
Основни отправни пристанища за круизи по атлантическото крайбрежие на Европа: Барселона, Саутхемптън (Лондон), Чивитавекия (Рим), Лисабон, Бордо, Амстердам, Копенхаген.
Включени в круизните маршрути държави: Испания, Португалия, Франция, Великобритания, Холандия, Дания, Белгия, Германия.
Сезонност: Круизите около европейското атлантическо крайбрежие са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, при придвижването на някои кораби от Средиземно към Северно и Балтийско море и на есен, при обратното придвижване на същите кораби от север на юг. Възможно е обаче, подобни позициониращи круизи да се изпълняват и в средата на лятото. Някои круизни компании извършват регулярни маршрути до пристанища в Бенелюкс или до пристанища в Бискайския залив и по португалското атлантическо крайбрежие.
Най-подходящото време за круиз по атлантическото крайбрежие на Европа: от април до октомври.
 
Круизи Португалия, Испания, Белгия, Франция, Холандия
Средиземноморски Гранд Круизи
 
Круизи в района
Норвегия, Шотландия, Исландия, Англия и Арктика
Кратко и прохладно лято, сурова и величествена природа - норвежките фиорди отдавна са безспорен хит в круизната индустрия. Маршрутите около Британските острови също предизвикват нарастващ интерес в последните години – удобен и стилен начин да откриеш „Мъгливия Албион“ за себе си.  Исландия и Шпицберген са за пътешествениците с подчертано изследователски дух. От борда на круизния кораб пасажерите се наслаждават на невиждани красоти. Посещават се места, които са недостъпни за туристите, ползващи традиционните форми на транспорт.
Основни отправни пристанища за круизи до норвежките фиорди, британските острови и Исландия:  Копенхаген, Ротердам, Саутхемптън (Лондон), Амстердам
Включени в круизните маршрути държави: Норвегия, Дания, Исландия, Великобритания, Швеция, Холандия.
Сезонност: Круизи в северните ширини на Европа се осъществяват в периода май – септември.
Най-подходящото време за круиз до норвежките фиорди, британските острови и Исландия: от юни до август.
 
Круизи Норвежки фиорди, Исландия, Великобритания
Швеция, Дания, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Холандия, Норвегия
Повечето прибалтийски държави са с висок жизнен стнадарт, многовековна история и богата култура. Това означава изобилие на туристически обекти и повишен туристически интерес от една страна и високи цени на хотели, транспорт и храна от друга. Тук круизните пътувания са без алтернатива. Всеки нов ден - нов град, нова държава! През деня туристическа обиколка, последвана от приятна вечеря и забавления на борда, а докато корабът ви отвежда през нощта до следващото пристанище, вие спите в уютната си каюта. И внимание,  няма ежедневно опаковане и разопаковане на багажа! А разходите за круизната обиколка са в рамките на един относително скромен бюджет. 
Основни отправни пристанища за круизи до Балтийските столици:  Копенхаген, Амстердам, Ротердам, Саутхемптън (Лондон).
Включени в круизните маршрути държави: Швеция, Дания Финландия, Германия, Естония. Макар и по-рядко, с балтийски круиз може да посетите прибалтийските републики Литва и Латвия, както и Холандия.
Сезонност: Круизи до балтийските столици се осъществяват в периода май – август.
Най-подходящото време за круиз до балтийските столици: от май до август.
 
Круизи Балтийски столици
Гранд Круизи в Северна Европа
 
Круизи в района
Аляска круизи (САЩ и Канада западно крайбрежие)
Аляска е третият по значимост круизен регион в света след Карибско и Средиземно море. Не случайно, някои круизни компании разделят флотилията си на две части през летния сезон, като половината от корабите извършват круизи в Европа, а останалите в Аляска. Интересът към региона е огромен, тъй като това все още е едно от малкото кътчета на земята, в което природата е относително съхранена, няма голяма урбанизация порда по-суровия климат и по-слабата населеност на този регион. Аляска е уникално природно богаство и като подземни залежи и като наземен ландшафт. Високи планини със заснежени върхове и склонове покрити безкрайни гори от иглолистни дървета. Невероятни езера с огледална повърхност, кристално чист въздух, реки, богата флора и фауна. Глетчери, които се спускат право в морето и какви ли не още чудни картини. Аляска се превръща в щат на САЩ през 1867 година, когато официално е приключена покупко-продажбата на тази територия от Русия на САЩ. Към онзи момент, тази покупко-продажба изглежда да е по-изгодна за Русия, която се отървава от заледените и ненужни по тогавашните разбирания американски територии, като получава една добра сума с която да разреши други свои вътрешни и погранични въпроси. За САЩ, като че ли, покупката не е много изгодна, има много критици, които обвиняват тогавашното правителство за това че използва неразумно парите от и без това разорената от гражданската война хазна. Кой да знае тогава, че не след дълго, в Аляска ще бъдат открити първите златни залежи, което поставя началото на "Златната треска", а по-късно се установяват и залежи от нефт, газ и какви ли не природни ресурси, което променя изцяло отношението към притежанието на Аляска от страна на САЩ. В настоящето, Аляска вече е ярко изразена и добре разработена туристическа дестинация. Благодарение на умната и консервативна политика на местните власти и федералното правителство, все пак е намерен балансът между интересите за индустриално разработване на находищата на полезни изкопаеми, дърводобива и други подобни индустрии и интересите на местното население, което намира благоприятни условия за доходоносен бизнес в туризма и в щадящата експлоатация на природната среда. Круизите в Аляска са просто най-новата, най-модерната и най-привлекателната версия на комплексен туристически продукт. А някои компании, като Holland America Line и Regent Seven Seas например, предлагат и великолепни круиз-турове, които съчетават морския круиз по крайбрежитето на Аляска с богата наземна екскурзионна програма във вътрешността на полуострова.
Основни отправни пристанища за круизи из Аляска: Сиатъл, Ванкувър, Сиуорд (Енкъридж)
Включени в круизните маршрути държави: САЩ, Канада
Сезонност: от май до септември.
Най-подходящото време за круиз из Аляска: юли и август.
Круизи в Аляска
Гранд круизи Азия, Австралия, Южен Пасифик
 
Круизи в района
Гранд круизи в Тихия Океан, Френска Полинезия, Хаваи
Земен Рай има! Научно е доказано, че се намира в центъра на Тихия океан и е напълно достъпен и за праведници, и за грешници. Представители и от двете споменати категории, предпочитат  да се отправят натам на борда на круизен кораб, качвайки се от Сан Диего, Лос Анжелис, Сан Франциско (свети имена), или направо от Хонолуло или Папеете. Особен интерес представлява уникалният 7-дневен маршрут около Хавайските острови с начално и крайно пристанище Хонолулу. Круизът се изпълнява целогодишно с кораб Pride of America, собственост на Norwegian Cruise Line. Интерес за хората с изследователски дух може да представляват експедиционните круизи до архипелага Галапагос. Те се осъществяват с малки кораби, собственост на Celebrity Cruises, круизите до Галапагос са All Inclusive и може би са най-странното нещо, което някога ще преживеете.
Основни отправни пристанища за круизи в Тихия Океан: Сан Диего и Лос Анжелис, Хонолулу, Папеете. Възможни са също отплавания от Сидни, Австралия или от Оукланд, Нова Зеландия, а също и от Токио, Япония, за някои от сезонните позициониращи транспасифик круизи.
Включени в круизните маршрути държави: САЩ (Хаваи), Френска Полинезия, Еквадор (архипелаг Галапагос), Чили (Великденски остров), Микронезия, Меланезия.
Сезонност: Целогодишно около Хавайския архипелаг и на островите Галапагос. Пътуванията до останалите островни групи са спорадични, в много от случаите, посещенията в Полинезия, Микронезия и Меланезия са част от позициониращи круизи, чрез които корабите се преместват от Южния Пасифик (района на Австралия и Нова Зеландия) към западното крайбрежие на Северна Америка на пролет или обратно на есен. Позициониращите круизи между Азия и Северна Америка, които прекосяват северната част на Тихия Океан, не са особено интересни, тъй като има продължително плаване през океана в относително студените северни географски ширини. Не така стоят нещата обаче при позиционирането на кораби между Австралия и Северна Америка. Тези пътувания са абсолютно ваканционни, пътешествия за почивка на тялото и наслада за душата. През есента и през пролетта, някои круизни компании осъществяват интересни по-кратки маршрути изцяло във Френска Полинезия или между островите във Френска Полинезия и Хаваите.
Круизи Френска Полинезия, Хавай
Австралия, Нова Зеландия, Южен Пасифик, Обиколка на Австралия
Круизите до Австралия и Нова Зеландия са безалтернативен, изключително приятен и относително изгоден начин да се пътува и да се опознаят огромни територии, интересни и вълнуващи със своите красоти, загадки и легенди. Как иначе в рамките на 28 дни може да обиколите и посетите най-интересните австралийски градове и пристанища, та дори Айерс Рок (намира се дълобко във вътрешността на континента)? Как само за две седмици ще опознаете и обикнете уникалната природа на Нова Зеландия? И как иначе само за десетина дни ще обиколите поред идилични острови от Южния Пасифик като Вануату, Нова Каледония, Фиджи и Соломоновите острови? 
Основни отправни пристанища за круизи до Австралия и Нова Зеландия: Сидни, Оукланд. В по-редки случаи Фримантъл (Пърт) или Мелбърн.
Включени в круизните маршрути държави: Австралия, Нова Зеландия, острови от групите в Южния Пасифик - Меланезия и Микронезия. 
Сезонност: от ноември до края на март.
Най-подходящото време за круиз в Австралия, Нова Зеландия и Южния Пасифик: през зимата, от ноември до март. В началото или в края на сезона са възможни също интересни позициониращи круизи, които довеждат круизни кораби от Югоизточна Азия до Австралия. Обичайно тези круизи включват Сингапур, Индонезия и Австралия и се осъществяват на есен или на пролет. Някои от гранд круизите през Тихия Океан, започват или приключват в Астралия или в Нова Зеландия. Обикновено, такива круизи се осъществяват, когато трябва да се позиционира кораб между Австралия и Северна Америка (САЩ или Канада).
Круизи Австралия и Нова Зеландия
Нова Англия (САЩ и Канада източно крайбрежие)
Тази круизна дестинация е хит в Европа, САЩ и Канада от десетилетия насам, въпреки че не е особено популярна в България. И това не е случайно, защото тук са Ню Йорк, Бостън, Халифакс, Монреал и Квебек! А освен тези прочути градове, в региона има места, свързани с американската и канадската история, знакови за изграждането и на двете велики държави.  И да не пропускаме очарованието на природата – казват, че такива живописни картини са рядко срещани по нашата планета. Сезонът на круизите е твърде кратък в този регион, само два месеца - септември и октомври. Но пък круизните компании оказват необходимото уважение към желаещите да посетят тези места и изпращат едни от най-хубавите си кораби в Нова Англия.
Основни начални и крайни пристанища са Ню Йорк и Бостън в САЩ, както и Квебек в Канада. Обичайната родължителност на маршрутите е от 7 до 14 дни. Програмите са много наситени и определено с туристическа насоченост.
Круизи Канада и САЩ източно крайбрежие
ОКОЛОСВЕТСКИ и ГРАНД КРУИЗИ
Те са може би най-привлекателната част от пъстрия спектър на круизните продукти и за мнозина българи са вече сбъдната мечта! За да обиколите с круизен кораб Света са необходими около три месеца, а продължителността на гранд круизите варира от 30 до 50 дни в зависимост от избрания маршрути или сегмент. Обичайно от януари до март се извършват круизите с начално пристанище в Европа или Северна Америка.  Пътешествията от Австралия започват през месеците май или юни.
 
Околосветски круиз
Трансатлантик
Няколко дни на пълно безгрижие и наслада от живота. Далеч от забързаното ежедневие, дните се нижат неусетно в лениви разговори със спътници, лежерни дневни и вечерни забавления.  Мечта и благодат особено за тези, които не обичат дългите междуконтинентални полети.

Основни отправни пристанища за круизи през Атлантическия океан: Саутхемптън (Лондон), Амстердам, Копенхаген, Барселона, Чивитавекия (Рим), Венеция, Генуа, Марсилия

Включени в круизните маршрути държави: В зависимост от направлението, в тези круизи се включват държави от Европа, Северна и Южна Америка и Карибския басейн.

Сезонност: Трансатлантическите круизи са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, когато част от круизните флотилии се придвижват от Северна, Южна Америка и от Карибите към Европа и на есен, по обратния път. Единствената круизна компания, която поддържа относително регулярна трансатлантическа линия между Сатхемптън (Лондон) и Ню Йорк е CUNARD с нейния най-известен кораб Queen Mary II.
 
Трансатлантически круизи
Транспанама
Краткият воден път между Атлантика и Пасифика, проектиран и сътворен от човешкия гений преди повече от 100 години, продължава  да буди възхищение и в наши дни. Дори ние, хората от 21-ви век, които сме свидетели на какви ли не изумителни постижения на науката и техниката, с откровено любопитство и удивление наблюдаваме преминавенто на огромните кораби през шлюзовете. Не случайно Панамският канал се определя като 8-то чудо на Света! А като добавим и прекрасните гледки, които се откриват от палубата на круизния кораб, преминаването на Канала без съмнение а едно удивително и незабравимо изживяване. Маршрутите започват във Флорида и завършват в Калифорния или обратното – от Калифорния към Флорида. Основни отправни и крайни пристанища са Лос Ажелис и Сан Диего в Калифорния, Маями и Форт Лодърдейл във Флорида.
 
Панамски Канал, от Карибите до Тихия Океан
Експедиционни круизи - Северна и Южна Америка
 
Круизи в района
Експедиционни круизи - Атлантик
 
Круизи в района