Круизни дестинации за SEABOURN CRUISES

Круизна компания Seabourn се слави с едни от най-интересните и разнообразни маршрути до необичайни пристанища и градове във всички круизни дестинации по света. Дори в най-популярните и „обходени“ круизни дастинации като Средиземно море или Балтийско море, например, Seabourn успяват да разработят такива маршрути, че да спрат вниманието и на най-опитните пътешественици, обиколили неведнъж знаковите туристически забележителности. Имена като Аячо и Бонифацио на остров Корсика, Аресифе на Канарските острови, Мгар в Малта, Портоферарио на остров Елба и пр. са такива, които стоят в страни от утъпканите туристически пътеки, но са безкрайно любопитни и красиви. 7-дневните круизи в Балтийско море пък са с 3 дни престой в Ст. Петербург – достатъчно време за подробно разглеждане на най-великолепния град в Русия. Пътешествията по море имат това предимство, че с круизния кораб вие може да посетите места, които по друг начин трудно ще видите. При това за относително кратко време, като пътувате изгодно и в комфорт. Цените за круизи на Сийборн са по-високи от тези за стандартните продукти, защото круизната компания е позиционирана в луксозния круизен сегмент. А това означава, че получавате едно пътешествие по море от класа, изпълнено с наслада, безгрижие и незабравими изживявания, като за това заплащате изключително изгодна цена за ол инклузив круиз.
Круизите на Seabourn в Западното Средиземноморие се осъществяват в периода април – ноември. В пълна противоположност на масовите круизи, като тези на MSC Cruises, Royal Caribbean или Norwegian Cruise Line, най-изгодни цени за круизите на Сиибон до дестинации в Италия, Испания, Франция и Малта може да се намерят за отплаванията през юли и август. За това има конкретна причина, която се крие в социалния и възрастовия профил на пасажерите. Обичайните гости на Сииборн са хора над 50-годишна възраст, които предпочитат да отбягват претоварените туристически дестинации особено в пика на летния сезон. Това обаче е благоприятна възможност за нас, да се възползваме от най-атрактивните цени за All Inclusive круиз с прекрасен маршрут из скритите перли на най-популярната ваканционна круизна дестинация в Европа – Средиземно море.
В круизен регион Източно Средиземноморие, Сииборн осъществяват круизи от Пирея, някои от които приключват в Рим или Барселона, а при други круизният кораб се връща в Пирея. Круизите из гръцките острови в Егейско море понякога включват рядко посещавани от круизните кораби места като остров Скиатос, остров Парос, Агиос Николаос на Крит, Мгар в Малта, Бастиа в Корсика, Амалфи и Понца в Италия. Що се отнася до луксозните морски пътешествия из Северна Европа, особено внимание следва да се обърне на круизите из Норвежките фиорди, Исландия и Гренландия. Уникални като съдържание са круизите на Seabourn из Британските острови.
А ако обърнем взор към други континенти, круизните кораби на Сииборн ще ви отведат до нечувани екзотични кътчета в Азия, Австралия и Нова Зеландия, Южна и Северна Америка.
Разбира се компанията извършва и регулярни круизи в Карибите. Тези пътувания предоставят на гостите удоволствието да изживеят това, което е позволено само на малцина. Корабът спира насред някой райски залив, кърмата се трансформира в марина и любителите на водните удоволствия като гребане с каяк, джет-ски, водни ски или пара-сейлинг се отдават на желаното занимание, при това напълно безплатно! Точно както правят собствениците на огромните яхти и техните високопоставени гости по филмите, които замечтано гледаме.
Специално място в програмата на Seabourn  заемат т.нар. експедиционни круизи. Това са морски пътешествия, чрез които пасажерите могат да опознаят в детайли чудни, недокоснати от човешката дейност, кътчета от нашата планета. Експедиционните кораби са специално проектирани, построени и оборудвани така, че да могат с лекота да достигат иначе трудни от навигационна гледна точка места по цялото земно кълбо. На борда на експедиционните круизни кораби има всевъзможно оборудване и приспособления като акваланги, джед-ски, дори подводници, позволяващи на гостите да изследват интересуващите ги обекти под и над морската повърхност. Самите експедиционни круизи са пределно скъпи поради естеството и уникалността на маршрутите, а в конкретния случай и поради качеството на настаняването, което при Сииборн е винаги от най-висок клас. Компанията ще осъществява експедиционни круизи с кораб Seabourn Venture - най-новата придобивка на Сииборн Круизес. Той ще пътува до круизни дестинации из полярните морета в Арктика и Антарктика, около тропически коралови рифове и разни знайни и незнайни острови из Атлантика. Само със Seabourn Venture е възможно да осъществите круиз до Перу, но преминавайки през сърцето на амазонската джунгла! За първи път в историята на модерната круизна индустрия, обичайнит круизен маршрут по река Амазонка, от Рио де Жанейро до Манауш, Бразилия, се удължава с 8 дни плаване сред дивата природа на Амазония, та чак до град Икитос в Перу. Ако вече сме привлекли вниманието ви към прекрасните круизни дестинации на Сииборн, разгледайте отделните маршрути, изберете това което най-много ви привлича и ако разполагате с необходимите средства за осъществяване на подобно пътешествие, не се колебайте! За всяка похарчена стотинка ще получите много повече, от колкото очаквате и ще посетите места, за които много хора нито са чували, нито са мечтали.
Италия, Испания, Португалия, Франция, Малта

Ренесанс, архитектура, изскуство, изтънчени вина и великолепна храна. Това са няколко ключови думи, характеризиращи круизна дестинация Западно Средиземноморие. Освен музеите и изисканите ресторанти обаче, средиземноморските круизи предлагат на круизния пътешественик и невероятни природни забележителности. Френската Ривиера, бреговете на Прованса в Южна Франция и бреговете на Амалфи в Южна Италия, Корсика, Сардиния, Менорка и Майорка та чак до Гибралтар и Андалусия. Всичко това само за времето на един 7 или 10-дневен круиз из Средиземно море.

Основни отправни пристанища за круизи в Западното средиземноморие: Чивитавекия (Рим), Барселона, Венеция.
Включени в круизните маршрути държави: Италия, Испания, Франция, Малта.
Сезонност: В западното средиземноморие, круизи се извършват целогодишно.
Най-подходящото време за круиз в западното средиземноморие: От май до октомври.

Средиземноморски круизи
Гърция, Италия, Турция, Израел, Египет, Хърватска, Черна Гора
Историята на човешката цивилизацията започва по тези места. Долен Египет, Финикия, Анатолия. Древни култури, оставили следа до наши дни - еврейската, древногръцката, арабската и турската – по тези земи са се зародили и развивали. История и култура в комбинацията със слънце, кристално чисто море и феноменална кухня – резултатът е нескончаем туристически поток и многобройна флотилия круизни кораби.
Основни отправни пристанища за круизи в източното средиземноморие: Венеция, Чивитавекия (Рим) и в по-редки случаи Пирея (Атина), Истанбул, Монте Карло.
Включени в круизните маршрути държави: Италия, Гърция, Хърватска, Словения, Черна Гора, Турция*, Египет*, Израел*, Кипър.
*Посещенията в тези държави са частично или напълно преустановени за 2017 г. от съображения за сигурност на пътниците, корабите и екипажите. През 2021 година има вероятност посещенията в турски пристанища да бъдат възобновени от страна на някои круизни компании, опериращи в региона.
Сезонност: В Егейско, Адриатическо и Йонийско море, круизи се извършват целогодишно.
Най-подходящото време за круиз в източното средиземноморие: От май до октомври за круизи в Егейско, Йонийско и Адриатическо море и от октомври до март за круизи до Египет и Израел или за круизи през Суецкия канал, достигащи до Арабските Емирства.
Круизи гръцки острови и Адриатика
Испания, Португалия, Канарски острови, Мадейра, Мароко
Канарските и Азорските острови географски са част от Африка, политически принадлежат на Европа, а в круизната индустрия формират отделен регион. Защо ли?! Няма да ви отнеме много време да намерите отговор на въпроса – още на втория ден от вашия круиз ще сте наясно по темата.

Основни отправни пристанища за круизи до канарските острови и остров Мадейра:
Чивитавекия (Рим), Генуа, Барселона, Марсилия, Саутхемптън (Лондон)

Включени в круизните маршрути държави: Италия, Испания, Франция, Мароко, Португалия.

Сезонност: Круизи до канарските острови и о-в. Мадейра се извършват в периода ноември-април.

Най-подходящото време за круиз до Канарските острови и о-в Мадейра: От ноември до април.
 
Круизи Канарски острови, Мароко, Мадейра
Испания, Португалия, Франция, Белгия, Холандия, Англия
Наред с големите и прочути Амстердам, Копенхаген и  Лисабон, в този регион ще откриете редица по-малки, повече или по-малко известни, но изключително интересни градове, които със сигурност ще останат в спомените ви с тяхната пленителна архитектура, своеобразна атмосфера и гостоприемни жители. Такива са, например, Виго, Порто, Портимао, Билбао и още...
Основни отправни пристанища за круизи по атлантическото крайбрежие на Европа: Барселона, Саутхемптън (Лондон), Чивитавекия (Рим), Лисабон, Бордо, Амстердам, Копенхаген.
Включени в круизните маршрути държави: Испания, Португалия, Франция, Великобритания, Холандия, Дания, Белгия, Германия.
Сезонност: Круизите около европейското атлантическо крайбрежие са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, при придвижването на някои кораби от Средиземно към Северно и Балтийско море и на есен, при обратното придвижване на същите кораби от север на юг. Възможно е обаче, подобни позициониращи круизи да се изпълняват и в средата на лятото. Някои круизни компании извършват регулярни маршрути до пристанища в Бенелюкс или до пристанища в Бискайския залив и по португалското атлантическо крайбрежие.
Най-подходящото време за круиз по атлантическото крайбрежие на Европа: от април до октомври.
 
Круизи Португалия, Испания, Белгия, Франция, Холандия
Норвегия, Шотландия, Исландия, Англия и Арктика
Кратко и прохладно лято, сурова и величествена природа - норвежките фиорди отдавна са безспорен хит в круизната индустрия. Маршрутите около Британските острови също предизвикват нарастващ интерес в последните години – удобен и стилен начин да откриеш „Мъгливия Албион“ за себе си.  Исландия и Шпицберген са за пътешествениците с подчертано изследователски дух. От борда на круизния кораб пасажерите се наслаждават на невиждани красоти. Посещават се места, които са недостъпни за туристите, ползващи традиционните форми на транспорт.
Основни отправни пристанища за круизи до норвежките фиорди, британските острови и Исландия:  Копенхаген, Ротердам, Саутхемптън (Лондон), Амстердам
Включени в круизните маршрути държави: Норвегия, Дания, Исландия, Великобритания, Швеция, Холандия.
Сезонност: Круизи в северните ширини на Европа се осъществяват в периода май – септември.
Най-подходящото време за круиз до норвежките фиорди, британските острови и Исландия: от юни до август.
 
Круизи Норвежки фиорди, Исландия, Великобритания
Швеция, Дания, Русия, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Холандия, Норвегия
Повечето прибалтийски държави са с висок жизнен стнадарт, многовековна история и богата култура. Това означава изобилие на туристически обекти и повишен туристически интерес от една страна и високи цени на хотели, транспорт и храна от друга. Тук круизните пътувания са без алтернатива. Всеки нов ден - нов град, нова държава! През деня туристическа обиколка, последвана от приятна вечеря и забавления на борда, а докато корабът ви отвежда през нощта до следващото пристанище, вие спите в уютната си каюта. И внимание,  няма ежедневно опаковане и разопаковане на багажа! А разходите за круизната обиколка са в рамките на един относително скромен бюджет. Не на последно място, следва да отбележим, че единственият начин да посетите Русия без предварително издадена виза е като се качите на борда на круизен кораб, който плава из Балтийско море и посещава Ст. Петербург. По време на такъв круиз вие може да разгледате този великолепен град, без предварително да си осигурявате входна виза за Русия. Достатъчно е само да слизате на брега само и единствено чрез организираните от круизната компания дневни и вечерни брегови екскурзии.
Основни отправни пристанища за круизи до Балтийските столици:  Копенхаген, Амстердам, Ротердам, Саутхемптън (Лондон).
Включени в круизните маршрути държави: Швеция, Дания Финландия, Германия, Естония, Русия. Макар и по-рядко, с балтийски круиз може да посетите прибалтийските републики Литва и Латвия, както и Холандия.
Сезонност: Круизи до балтийските столици се осъществяват в периода май – август.
Най-подходящото време за круиз до балтийските столици: от май до август.
 
Круизи Балтийски столици
Кариби, Бахами, Панамски канал, Флорида с отплаване от САЩ
Огромен круизен регион, заемащ обширни водни площи, безчет тропически острови и Слънчевия щат Флорида. Географското положение и благоприятният климат определят характера на круизния продукт: пълен релакс през цялата година, златни плажове, изумрудени води, спорт и забавления. Една от големите атракции на региона е плаването до или през Панамския канал. Такива круизи изпълняват предимно Holland America Line и Norwegian Cruise Line.
Основни отправни пристанища за круизи из Карибите: Маями и Форт Лодърдейл във Флорида, САЩ. Вече все по-често има круизи с отплавания към Южни и Източни Кариби от пристанище Сан Хуан в Пуерто Рико (изисква се виза за САЩ). Някои компании използват като начални пристанища за карибските си круизи също Ню Орлийнс, Тампа и Ню Йорк. Круиз из Карибите без виза за САЩ е възможен с луксозните кораби на SEABOURN CRUISES, с отплавания от Барбадос или Сен Мартен.
Круизите от и до Куба бяха преустановени през 2019 година за неопределен срок.
Включени в круизните маршрути държави: Почти всички острови в Източните и Южните Кариби, Ямайка и Големия Кайманов остров в Западните Кариби, някои острови на Бахамите, включително и частните острови на Norwegian Cruise Line и Holland America Line, Мексико (предимно пристанищата Козумел и Коста Мая), държавите от Централна Америка - Белиз, Хондурас, Коста Рика и Панама.
Сезонност: Целогодишно
Най-подходящото време за круиз в Карибите:  Сухият сезон, т.е. месеците от ноември до април.
Круизи Кариби, Бахами, Панамски канал, Флорида
Арабски Емирства, Индия, Шри Ланка
Тези територии попаднаха в полезрението на дестинационните експерти от круизната индустрия сравнително неотдавна.  Всички обаче са единодушни в оценките си – голям потенциал и светло бъдеще. Няма как да е иначе. Регионът предлага неограничени възможности както за опознавателен туризъм – клултурно-исторически, етнически, религиозен и пр., така и условия за отдих – слънце, плаж и водни спортове.
Основни отправни пристанища за круизи в Арабските Емирства: Дубай и Абу Даби. За позициониращите круизи от и до Европа - главните Средиземноморски пристанища.
Включени в круизните маршрути държави: Обединени Арабски Емирства, Оман, Бахрейн, Катар, Индия, Шри Ланка.
Сезонност: от ноември до март в района се осъществяват регулярни круизи. В началото и края на зимния сезон, когато различни кораби се препозиционират между Югоизточна Азия в Европа или между Африка в Европа или между Европа и Арабските Емирства, се осъществяват т. нар. гранд круизи, които включват държави от Персийския залив като част от маршрутите си или като начални и крайни пристанища.
Най-подходящото време за круиз в Арабските Емирства: от ноември до март.
Круизи Дубай, Оман, Индия, Шри Ланка
ОКОЛОСВЕТСКИ и ГРАНД КРУИЗИ
Те са може би най-привлекателната част от пъстрия спектър на круизните продукти и за мнозина българи са вече сбъдната мечта! За да обиколите с круизен кораб Света са необходими около три месеца, а продължителността на гранд круизите варира от 30 до 50 дни в зависимост от избрания маршрути или сегмент. Обичайно от януари до март се извършват круизите с начално пристанище в Европа или Северна Америка.  Пътешествията от Австралия започват през месеците май или юни.
 
Околосветски круиз
Трансатлантик
Няколко дни на пълно безгрижие и наслада от живота. Далеч от забързаното ежедневие, дните се нижат неусетно в лениви разговори със спътници, лежерни дневни и вечерни забавления.  Мечта и благодат особено за тези, които не обичат дългите междуконтинентални полети.

Основни отправни пристанища за круизи през Атлантическия океан: Саутхемптън (Лондон), Амстердам, Копенхаген, Барселона, Чивитавекия (Рим), Венеция, Генуа, Марсилия

Включени в круизните маршрути държави: В зависимост от направлението, в тези круизи се включват държави от Европа, Северна и Южна Америка и Карибския басейн.

Сезонност: Трансатлантическите круизи са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, когато част от круизните флотилии се придвижват от Северна, Южна Америка и от Карибите към Европа и на есен, по обратния път. Единствената круизна компания, която поддържа относително регулярна трансатлантическа линия между Сатхемптън (Лондон) и Ню Йорк е CUNARD с нейния най-известен кораб Queen Mary II.
 
Трансатлантически круизи
Транспанама
Краткият воден път между Атлантика и Пасифика, проектиран и сътворен от човешкия гений преди повече от 100 години, продължава  да буди възхищение и в наши дни. Дори ние, хората от 21-ви век, които сме свидетели на какви ли не изумителни постижения на науката и техниката, с откровено любопитство и удивление наблюдаваме преминавенто на огромните кораби през шлюзовете. Не случайно Панамският канал се определя като 8-то чудо на Света! А като добавим и прекрасните гледки, които се откриват от палубата на круизния кораб, преминаването на Канала без съмнение а едно удивително и незабравимо изживяване. Маршрутите започват във Флорида и завършват в Калифорния или обратното – от Калифорния към Флорида. Основни отправни и крайни пристанища са Лос Ажелис и Сан Диего в Калифорния, Маями и Форт Лодърдейл във Флорида.
 
Панамски Канал, от Карибите до Тихия Океан