10-дневен круиз EUROPE - BRITISH ISLES (SOU/AMS)

EUROPE - BRITISH ISLES (SOU/AMS) NORWEGIAN CRUISE LINE
От:   Саутхемптън
До:   Амстердам


Кораб:   Norwegian Dawn


Дати на отпътуване:

2022: 05,25 Септември; 

Позвънете за повече информация на
0879 521006
(цени по тарифите на вашия оператор)
Запитване за цени и свободни каюти Изпратете заявка за резервация

ЛЯТО 2022 ИЗ БРИТАНСКИТЕ ОСТРОВИ С NORWEGIAN CRUISE LINE

Британия е една много особена част от Стария континент. Малко отдалечен от центъра на събитията в Европа, островът от край време живее свой собствен живот. Древната му история е обвита в мистерии и е по-скоро сбор от легенди, отколкото набор от исторически факти. Британия е завладяна от римляните доста по-късно в сравнение с други части от континента, но следите от най-голямата империя от древността са видими и днес. По време на тъмните векове, историята на острова е белязана от многобройни кървави стълкновения, както между местните народи, така и от нашествията на викингите, докато най-сетне през XI-ти век окончателно се оформя средновековна Англия. По-късно страната изживява своя форма на Ренесанс, който обаче няма почти нищо общо със северно-италианския. Този период е познат повече  с най-известния монарх и най-прочутия творец на Англия, живели по тези времена, а именно Елизабетинската епоха и ерата на Шекспир. Ред обстоятелства, сред които тежкият климат и липсата на достатъчно плодородна земя, правят живота на Острова много по-труден, отколкото на континентална Европа. Ерата на Великите географски открития, успоредно с развитието на корабоплаването отварят широко врата за обитателите на британските острови да се впуснат в търсене на богатства и по-добри условия за живеене, да завладяват и колонизират територии по целия свят, обединени след време под наименованието Британска империя. По време на разцвета й, милиони англичани, ирландци и шотландци се преселват на територията на днешните САЩ и Канада, Австралия и Нова Зеландия, а техните потомци в наши дни съставляват основната и водещата прослойка на модерното общество в тези държави. Протестантите от Северна Ирландия са оформили и една от основните бели етнически групи на територията на днешната Южна Африка. Британската империя достига кулминацията си в началото на ХХ-ти век и не случайно е наричана

„ИМПЕРИЯТА, НАД КОЯТО СЛЪНЦЕТО НИКОГА НЕ ЗАЛЯЗВА“

През втората половина на миналия век, Великобритания се оформи като водеща световна сила, както в икономическо, така и във военно отношение. Всичко това, разбира се, е резултат от изключително свободолюбивия, дори авантюристичен дух на британците. Британия винаги е била част от Европа, но и някак си отделена, различна, следваща свой собствен исторически път, който не веднъж в историята се е разминавал напълно с пътя на останалите държави от континента. Дори и днес, в най-нови времена, британците са способни да шокират света с идеите за собственото си бъдеще. Доказателство за това е Брекзит. Дали актът на отделяне на Великобритания от ЕС ще донесе повече ползи или повече негативи на британците ... времето ще покаже. Така или иначе, хилядолетната история, специфичната култура и невероятното икономическо развитие на модерните държави, разположени на Британските острови днес, са особено привлекателни за туристите от цял свят.
 
Много приятен и удобен начин за разглеждане на важните и особено интересни забележителности в Обединеното кралство и Ирландия е пътуването с круизен кораб. Така не само ще може да обиколите различните части на Великобритания, но също и Ирландия, която през последните години се оформи като една от най-бързо и устойчиво развиващите се и богати страни в света. Държава с едно от най-либералните управления и не на последно място по значимост, една от най-мирните и спокойни държави.
За лятото на 2022 г., Norwegian Cruise Line е заложила в програмата си серия от 10-дневни круизи из Британските острови с висока познавателна стойност. Маршрутите са наистина вдъхновяващи, особено за по-любознателните пътешественици. В статията представяме някои от акцентите на тези круизи и ако успеем да докоснем въображението ви и да събудим любопитството ви, не се колебайте,

РЕЗЕРВИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕ ИЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ИРЛАНДИЯ СЕГА!

при най-атрактивни цени и условия, само с Norwegian Cruise Line!   

 За селектирани дати на отплаване** през 2022 г., гостите на допълнителни легла пътуват безплатно*
**всички дати на отплаване през лятото на 2022 г. (Промоцията може да бъде оттеглена от круизната компания по всяко време без предизвестие. Актуална информация за цените за настаняване на допълнителни легла може да получите на тел. 0879 521 006)
*Заплащат се само пристанищни такси

FREE-AT-SEA ПАКЕТ - ПОЛУЧАВАТЕ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ОЧАКВАТЕ

Гостите, настанени в стандартни каюти могат да добавят Free-At-Sea пакет към базовата цена за круиз и да получат две от четири възможни екстри. Цената на Free-At-Sea пакета е 199€ за гост, за круиз с продължителност 10 нощувки. Подробно описание на FREE-AT-SEA ПАКЕТА може да прочетете ТУК.

Четирите възможни екстри на Free-At-Sea пакета са:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание);
2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ (френски, италиански, бразилска чураскария, японско тепаняки, стекхаус);
3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ;
4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ - по 50$ за всяко пристанище, за 1-я гост в резервацията за круиз; 

СЛЕДЕТЕ ЗА ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ ПЕРИОДИ, ПРЕЗ КОИТО
ПОЛУЧАВАТЕ ВСИЧКИТЕ ЧЕТИРИ ЕКСТРИ ОТ FREE-AT-SEA ПАКЕТА

Free-At-Sea пакетите може да се резервират само за гостите, настанени на нормални легла в двойни каюти.
За гостите на допълнителни легла, екстрите се заплащат на борда на кораба в съответствие с консумацията и текущите цени за бордни услуги, валидни към датата на отплаване за съответния круиз. 
 

COVID ИЗИСКВАНИЯ:

За гости на възраст 12 и повече години:
- ваксинационен сертификат с валидност за времето на целия круиз;
плюс
- негативен антигенен или PCR тест;
За гости на възраст до 12 години, които не са ваксинирани против COVID:
- негативен PCR тест;

Norwegian Cruise Line позволява свободно напускане на кораба във всички междинни пристанища от маршрута, освен ако няма наложени допълнителни рестрикции от страна на местните здравни власти, в някоя от дестинациите.

Детайлно описание на маршрута за дата на отпътуване: 05.09.2022
За да видите детайлното описание на маршрута и цените по категории каюти изберете желаната дата.
Дата на отпътуване Пристанище Пристига Отпътува
05.09.2022 SOUTHAMPTON LONDON, GREAT BRITAIN - 17:00
06.09.2022 PORTLAND ENGLAND, GREAT BRITAIN 07:00 17:00
07.09.2022 CORK COBH, IRELAND 11:00 19:00
08.09.2022 DUBLIN DUN LAOGHAIRE IRELAND 08:00 19:00
09.09.2022 BELFAST NORTHERN IRELAND, UNITED KINGDOM 07:00 15:00
10.09.2022 KIRKWALL, GREAT BRITAIN 13:30 20:30
11.09.2022 INVERGORDON, GREAT BRITAIN 07:00 17:00
12.09.2022 SOUTH QUEENSFERRY EDINBURGH, UNITED KINGDOM 07:00 18:00
13.09.2022 AT SEA - -
14.09.2022 ZEEBRUGGE BRUSSELS BRUGGE, BELGIUM 07:00 17:00
15.09.2022 AMSTERDAM, NETHERLANDS 07:00 -
Минимални цени в ЕВРО за круиз, за гост, за различните дати на отпътуване за избрания круиз. Възможно е към цените да се добавят такси. За да видите подробната ценова таблица изберете желаната дата на отпътуване.
вътрешни каюти каюти с прозорец или с илюминатор каюти с балкон MiniSuite с балкон Suite с балкон
05.09.2022 859€ 1015€ 1357€ 2095€ 2683€
25.09.2022 937€ 1015€ 1291€ 1531€ 2797€

ЦЕНИТЕ ЗА КРУИЗ ВКЛЮЧВАТЦените за круиз на NORWEGIAN CRUISE LINE включват: настаняване, хранене пълен пансион, развлечения на кораба, пристанищни такси, филтърно кафе, чай и питейна вода в основните ресторанти и от автоматите на бюфета;

КЪМ БАЗОВАТА ЦЕНА МОЖЕ ДА ДОБАВИТЕ FREE-AT-SEA ПАКЕТ С ВКЛЮЧЕНИ ДВЕ ЕКСТРИ ПО ВАШ ИЗБОР:
1) ПАКЕТ НАПИТКИ (описание); 2) ПАКЕТ ВЕЧЕРИ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ РЕСТОРАНТИ; 3) ПАКЕТ ИНТЕРНЕТ; 4) ОТСТЪПКА ЗА БРЕГОВИ ЕКСКУРЗИИ; 5) СЕМЕЙНА ТАРИФА (семейната тарифа е приложима е само за селектирани дати на отплаване); Цената за FREE-AT-SEA пакетите варира от 99€ до €349 за гост според продължителността на круиза. (99€ за круиз от 3-5 дни; 149€ за круиз 6-8 дни; 199€ за круиз 9-11 дни; 249€ за круиз 12-14 дни; 299€ за круиз 15-17 дни; 349€ за круиз 18 и повече дни). Пакетите са приложими за гости на всички видове стандартни каюти (вътрешни, с прозорец, с балкон, mini-suite). Гостите на луксозните апартаменти от категории С, S и H получават безплатно всички изброени по-горе пет екстри. Подробности за FREE-AT-SEA пакетите може да прочетете ТУК.

За подробни ценови таблици моля, ползвайте бутон ДЕТАЙЛНА ИНФОРМАЦИЯ и изберете желаната дата на отплаване. Информация за свободни за резервация каюти, както и за цени за гости на допълнителни легла, може да получите на тел. 0879 521 006. Всички посочени в уеб сайта цени не са гарантирани, докато не бъде направена резервация за конкретен кораб/дата на отплаване/категория каюта.

COVID-19 ПРОТОКОЛ: Въпреки обявените наскоро облекчения в изискванията за ваксинация и тестване, за много круизни дестинации по света, тези изисквания не са отпаднали или все още са твърде неясни. Ангажимент на пасажерите е да се информират относно специфичните изисквания на посещаваните държави и да си осигурят необходимите здравни сертификати. Norwegian Cruise Line обяви, че от 03.09.2022 г. нататък ще допуска на борда на корабите си неваксинирани пасажери, които представят негативен тест за COVID-19. Това не се отнася обаче за маршрути, които включват пристанища в Испания, Гърция, Канада, Бермуда, Каймановите острови, Бахамите, Антигуа и Пуерто Рико (списъкът не дестинациите, които изискват ваксинационни сертификати за всички пасажери на възраст над 12 години не окончателен и подлежи на промяна по всяко време).