КАМБОДЖА И ВИЕТНАМ

ВИЗОВА ИНФОРМАЦИЯ
За осъществяване на круиз-тура по маршрут Siem Reap, Cambodia – Ho Shi Min, Vietnam е необходимо да си осигурите визи за двете посещавани държави – Камбоджа и Виетнам.
  1. Виза за Камбоджа
Визата за Камбоджа може да бъда поставена в паспорта при пристигането на международно летище в тази държава. За целта е необходимо предварително да кандидатствате по електронен път като посетите официалният уеб сайт за е-виза на кралство Камбоджа на следния линк: https://www.evisa.gov.kh/. Данните на кандидата се попълват в електронна форма на посочения сайт. В същия уеб сайт се осъществява плащането на таксата за виза с кредитна/дебитна карта на кандидата, както и последващото проследяване на движението на молбата ви за виза.
 
  1. Виза за Виетнам
За осъществяване на круиз-тура по маршрут Siem Reap, Cambodia – Ho Chi Minh, Vietnam е необходимо да си осигурите многократна туристическа виза за Виетнам.
За информация относно процедурата за кандидатстване за виза и за подаване на документи, моля контактувайте с консулският отдел към посолството на СР Виетнам в София, на следните адрес/телефон:
1113 София
ул. Жетварка № 1
тел. 02 963 2609
факс: 02 963 3658
имейл: vnem.bg@mofa.gov.vn
уеб сайт: https://vnembassy-sofia.mofa.gov.vn/en-us/embassy/Holidays/Pages/default.aspx
Цената на визата варира между 120 и 170 щатски долара за човек, според вида на поръчката (нормална или експресна). Таксата за виза се заплаща в брой, в щатски долари, в консулската служба, при подаване на документите за кандидатстване за виза.
Необходими документи за кандидатстване за виза за Виетнам:
  • Попълнена молба по образец;
  • Цветна снимка с размер 4х6 см., Лицето да бъде снимано фронтално, на светъл фон, без шапки, забрадки, тъмни очила и пр. Снимката да е направена преди не повече от една година от датата на кандидатстване за виза;
  • Паспорт с достатъчно свободни страници за полагане на визи и с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на круиз-тура;
  • Лична карта
  • Информация за целта на пътуването с описание на маршрута на круиза (потвърждение на резервацията за круиз-тур, генерирано от резервационната система на круизната компания - AMA WATERWAYS);
 
Круизна агенция CONTITRANS M Ltd. не извършва визови услуги. Предоставената по-горе информация е индикативна, подлежи на промяна по всяко време от страна на съответните имиграционни служби и няма обвързващ характер за нито за CONTITRANS M Ltd. нито за AMA Waterways. 
Клиентите следва самостоятелно да се информират и да си осигурят необходимите визи.
По изключение, за клиенти, записани за круиз-тур по река Меконг, които не живеят в София, круизна агенция CONTITRANS M Ltd. може да поеме ангажимент за внасяне документите за виза в консулският отдел на посолството на СР Виетнам. За услугата, предварително се заплаща такса от 240 лв. с ДДС за внасяне на комплект документи за пътниците в една резервация за круиз, плюс по 60 лв. с ДДС за човек, за попълване на формуляра за виза. Таксите за кандидатстване за виза, изискуеми от виентамското посолство се заплащат отделно.