ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ЕКИПАЖА - ЕПИЗОД 1

ЕПИЗОД 1 - СРЕЩА С МАРИАНА - ОФИЦЕР ПО ОКОЛНАТА СРЕДА НА БОРДА НА NORWEGIAN VIVA
Видеото, което показваме тук, повдига завесата към една от най-важните дейности на борда на круизен кораб - опазването на околната среда и утилизацията на отпадъците.

Когато си избираме круиз изобщо не се замисляме, че всъщност тези гигантски плаващи хотели и курорти, освен приятно място за прекарване на почивката са и невероятен генератор на отпадъци. Не са случайни броженията в различните общности по света срещу въздействието на круизната индустрия и не без основание. Някои от тях дори успяха да постигнат целите си. Венеция е типичен пример в това отношение, градът забрани плаването в лагуната с големи круизни кораби, основно поради съображения свързани със замърсяването на околната среда. Барселона, след години на безводие, изпитва все по-големи затруднения в осигуряването на вода за зареждане на круизните кораби през летния сезон. В тази обстановка, круизните компании са принудени да прилагат все по-строги вътрешни правила за опазване на природата и да внедряват все по-модерни технологии за пречистване на водата и отпадъчните газове и за пълна утилизация на целия отпадък, генериран при функционирането на круизните кораби. Една малка скоба: Знаете ли че, за модерните круизни кораби не е проблем да си произведат сами вода за питейни и санитарни нужди? Това е възможно благодарение на модерните системи за пречистване и филтриране на морската вода до достигане качеството на питейна вода. От друга страна, подобни системи се използват и за пречистване на отпадните води, преди връщането им в океана. Всичко това е свързано с прилагане на безброй специфични процедури, строг локален и международен контрол и големи отговорности за офицерите по околната среда или т.нар. Environmental Officers.

Настоящото видео Ви среща се с Мариана - офицер по околната среда на Norwegian Viva, длъжност, натоварена с много отговорности и от изключително значение за бизнеса. Именно офицерът по околната среда осигурява превенция на замърсяването на водите и въздуха от страна на съответния плавателен съд, съгласно изискванията на международните конвенции и съгласно указанията на местните власти в различните региони. От друга страна, работата на офицера по околната среда има пряко отношение към сигурността на пасажерите и екипажа на борда, чрез правилно управление на вътрешните процеси по утилизация на отпадъците и превенция на разпространението на заразни заболявания.

  

Ако това видео Ви харесва и сте любопитни какво ли е да прекараш една седмица на борда на Norwegian Viva, тогава разгледайте маршрутите, изпълнявани с този кораб през следващата година и половина и резервирайте вашия круиз още сега! Обадете се на тел. 0879 521 006 за информация и резервации.
Norwegian_Viva_Full_Deployment

Круизната програма на Norwegian Viva е разпределена между лято в Средиземно море и зима в Карибите, което всъщност отново е лято, но в друг географски регион на света. Маршрутите в Карибите за предстоящия сезон 2024-2025 г. са с начално и крайно пристанище Сан Хуан, Пуерто Рико, което ги прави много удобни за пътуване до най-приятните плажни дестинации в Южните и Източните Кариби. Ако ви тревожи логистиката за достигане от София до Сан Хуан, не се безпокойте! За много от датите на отплаване е възможно да резервирате по т. нар. FLY&CRUISE тарифи, с включени полети от София до Сан Хуан и обратно и с включени 1 хотелска нощувка в Сан Хуан преди круиза, плюс всички необходими трансфери. Нещо важно - за осъществяване на круизите от Сан Хуан е необходимо да притежавате валидна многократна туристическа виза за САЩ.

Всички круизи на Norwegian Viva в Карибите, за сезон 2024-2025 може да разгледате на следния линк:
Norwegian-Viva_Caribbean_Cruises


През ЛЯТО-2025, Norwegian Viva ще кръстосва Средиземно море на длъж и шир, с акцент върху дестинациите в Източното Средиземноморие. През високия летен сезон н 2025 година, месеците юли и август, имате възможност да резервирате 7-дневни круизи из Егейска Гърция, с начално и крайно пристанище Пирея /Атина/. Това е рядко срещана възможност за туристите от България, да пътуват с един от най-новите, най-модерни и най-красиви кораби в света при това в толкова близка и лесно достъпна до нас дестинация.

Всички круизи на Norwegian Viva в Средиземно море, за сезон ЛЯТО 2025 може да разгледате на следния линк:
Norwegian_Viva_Mediterranean_Cruises